Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Cavaion Veronese Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Kookworkshops Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Remo Santa Domenica Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Klaas Timmerman, 2 weken intensief, Verona (Algemeen, Taalreizen, Verona)

Ingrid, in oktober heb je in een oogwenk een 2-weekse cursus met logies/ontbijt voor me geregeld in Verona, dus daar wil ik nog even verslag van doen. Binnen twee dagen had je een cursus bij Idea Verona en een verblijf in het convent San Bernardino voor me geregeld op 300 meter lopen van het Don Bosco instituut waar Idea Verona is ondergebracht, vlak bij het Castelvecchio.

Ik heb twee heel relaxte weken gehad. Door een schriftelijke test werd ik in de groep 2A gezet met nog 5 andere cursisten. Vanaf negen uur was er eerst anderhalf uur grammatica door Maurizio, een ervaren leraar. Het is wel aan te bevelen om zelf eerst wat oude grammaticale termen als ovt en vtt en vvt in het Italiaans te vertalen want die kennis wordt wel verondersteld. Daarna anderhalf tot twee uur conversatie met hele vrolijke dames. Omdat ik in m’n werkzame leven veel in Italië heb gereisd, heb ik wel wat intuïtieve kennis van de taal maar daar was nog veel aan bij te slijpen.

Maar Verona is meer dan taalles. Ik heb een fiets gehuurd om wat comfortabeler de stad te verkennen. Elke middag om half vijf naar het café Porta Borsari om de kranten door te nemen, in het Theatro Philharmonico zijn prachtige concerten, en als je een praatje maakt met de caissière doet ze erg haar best om mooie plaatsen voor je te regelen.
In het weekend met de trein in 40 minuten naar Mantova, een met zorg geconserveerde middeleeuwse stad, waar je moet lunchen op de Piazza d’ Erbe en het Palazzo Ducale en Palazzo Te moet bezoeken. De excursies van Idea Verona zijn de moeite waard en sommige heb ik nog eens herhaald, bijv. die naar de Basilica San Zeno.
Het waren twee weken van rust, studie en activiteit en niet te vergeten van culinair genot van de Veronese keuken. Bedankt voor je gedegen advies.

Harmen Krepel, 2 weken intensief, Verona (Algemeen, Taalreizen, Verona)

Het was een mooie ervaring in Verona.
Ik werd de eerste dag eerst apart genomen en er werd een een kwartiertje met me gesproken om te kijken op welk niveau ik zat, en vervolgens in de les geplaatst. Dat was inderdaad het goede niveau voor mij (A2).
Het niveau van lesgeven vond ik erg goed en gedegen, en tegelijkertijd ook ingaand op de dingen die ons bezig hielden, b.v. gewoontes van de Italianen etc. Er werden ook best veel persoonlijke dingen gedeeld.
De eerste twee uren waren grammatica, daarna 2 uur conversatie. Het leek allemaal wat schools, maar het werd gebracht met een speelsheid die iedereen enthousiast maakte. We hadden een erg leuke klas van 3-5 personen.
De ‘corso culturale’ , 2 x per week, was erg interessant en heeft ons veel interessante tips gegeven.
De eerste week vond ik erg vermoeiend, de tweede week was veel beter te doen, het Italiaans werd veel vertrouwder en makkelijker om te verstaan en te spreken.
Samenvattend: ondergedompeld in het Italiaans en op een goede en prettige manier les gekregen. Ik heb hier van genoten! 

Marsya van Raalten, 1 week standaard, Verona (Taalreizen, Verona)

Lessen volgen aan Idea Verona is heel erg leuk en van Italiaanse koffie wordt iedereen gelukkig.
De cursus is intensief en goed. Goede en sprankelende leraren en een informele sfeer. Goede uitdagingen om zelf Italiaans te praten. De cursisten zijn van velerlei nationaliteiten. En dat in de fantastisch mooie oude stad, die toch heel levend is. Fantastische mooie pleinen (Piazza Erbe, Piazza dei Signori, waar je ook leuke restaurants  kunt vinden). Vele mogelijkheden om culturele rondleidingen te krijgen (ook via de school).
Verder de mogelijkheid tot het bijwonen van een opera en toneel (Romeo en Giulietta) in de openlucht, restaurants, terrassen, winkelen. Geweldig gelegen in de Valpolicellastreek en vlak bij het Gardameer. Wij zijn nog Valpolicella en Amarone gaan proeven bij een nabij gelegen wijnhuis, met een conversatie in het Italiaans natuurlijk!

 

Laiwa Boot, 1 week standaard, Verona (Taalreizen, Verona)

In oktober ben ik naar Verona geweest. Een mooie, drukke stad met veel leven in de brouwerij. Ik vond de sfeer heerlijk met al die Italianen buiten tot ’s avonds laat. Er is veel te doen en te bezichtigen.
De school Idea Verona is gevestigd in een mooi gebouwencomplex. Alleen de entree is al indrukwekkend. De docenten van Idea Verona zijn enthousiast en behulpzaam en steken veel tijd in de studenten, ook na de lessen.
Er wordt veel georganiseerd voor de studenten (bezoek musea, kastelen, uit eten met z’n allen etc.). Alles wat ik in deze week had geleerd wist ik nog toen ik begin dit jaar met een cursus Italiaans ben begonnen in Rotterdam. Ik zou Verona zeker aanraden aan een ieder die in Italië Italiaans wil studeren!

Louis Lugita, 4 weken standaard, Verona (Taalreizen, Verona)

Een maand cursus in Verona tijdens het operaseizoen, geboekt via Italstudio, een prachtige ervaring. Enkele maanden eerder in mei heb ik via Italstudio een cursus in Siena gevolgd op de Scuola Leonardo da Vinci, ook al een onvergetelijke ervaring. IDEA Verona, de school in Verona is gehuisvest op het terrein van het Don Bosco instituut, een groot rustig en bijna serene omgeving nabij het slot Castelvecchio en pakweg 7 minuten lopen van de 2000 jaar oude arena.
IDea Verona is van de vier scholen die ik in Italië heb bezocht de modernste en meest professionele. Moderne klaslokalen voorzien van airconditioning (geen luxe in de zomermaanden) en vanwege de rust een ideale studeerplek, er is een tuin en een klein café op het terrein. De kwaliteit van het onderwijs (cursusmateriaal, leraren, methodiek) was zowel in Siena als in Verona goed, en vergelijkbaar, met het verschil dat Verona meer lesuren per dag geeft. Vind je gezelligheid belangrijk, dan zijn de wat grotere klassen in Siena geschikter, de groepen in Verona zijn kleiner en intiemer.
Iets over huisvesting. In Siena was het boven verwachting, samen met een Italiaanse die aan de universiteit ging promoveren en een medecursist uit Wenen deelde ik een huisje 2 km buiten de Porta Romagna, de bus stopte voor de deur. Mijn grote kamer met privé douche/WC grensde aan een grote tuin met uitzicht op de Toscaanse heuvels, gedrieën hebben we vaak in onze tuin gegeten. In Verona had ik een kamer in het zelfde Don Bosco instituut, vergelijkbaar met een kamer in een studentenflat, met privé douche en WC, voor gezamenlijk gebruik is er een keuken en gemeenschapsruimte. Huisvesting in Verona kost duidelijk meer dan in Siena.
Tot slot iets over de steden zelf. Siena is uniek vanwege zijn beslotenheid en onaangetaste middeleeuwse karakter, het stratenplan, het onovertroffen Piazza del Campo en de evenementen die er veelvuldig worden georganiseerd, een gratis live optreden van Andrea Boccelli, een gratis openluchtfilm, om maar enkele te noemen. Verona is met zijn 300 000 inwoners meer stad dan Siena met ongeveer 60 000 inwoners, Verona’s oude binnenstad met haar Romeinse stratenplan en mooie piazza’s is prachtig, de sfeer is mondain en elegant, voor liefhebbers van kleding en shopping: niet Siena maar Verona. En in juli en augustus is er bijna elke dag een opera bij te wonen, een ervaring die je niet mag missen, stel je een podium voor van tien keer de Stopera of RAI en plaats voor 20 000 toeschouwers.