Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Capo Vaticano Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Lanciano Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Bartolomeo al Mare Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Marsya van Raalten, 1 week standaard, Verona (Taalreizen, Verona)

Lessen volgen aan Idea Verona is heel erg leuk en van Italiaanse koffie wordt iedereen gelukkig.
De cursus is intensief en goed. Goede en sprankelende leraren en een informele sfeer. Goede uitdagingen om zelf Italiaans te praten. De cursisten zijn van velerlei nationaliteiten. En dat in de fantastisch mooie oude stad, die toch heel levend is. Fantastische mooie pleinen (Piazza Erbe, Piazza dei Signori, waar je ook leuke restaurants  kunt vinden). Vele mogelijkheden om culturele rondleidingen te krijgen (ook via de school).
Verder de mogelijkheid tot het bijwonen van een opera en toneel (Romeo en Giulietta) in de openlucht, restaurants, terrassen, winkelen. Geweldig gelegen in de Valpolicellastreek en vlak bij het Gardameer. Wij zijn nog Valpolicella en Amarone gaan proeven bij een nabij gelegen wijnhuis, met een conversatie in het Italiaans natuurlijk!

 

Laiwa Boot, 1 week standaard, Verona (Taalreizen, Verona)

In oktober ben ik naar Verona geweest. Een mooie, drukke stad met veel leven in de brouwerij. Ik vond de sfeer heerlijk met al die Italianen buiten tot ’s avonds laat. Er is veel te doen en te bezichtigen.
De school Idea Verona is gevestigd in een mooi gebouwencomplex. Alleen de entree is al indrukwekkend. De docenten van Idea Verona zijn enthousiast en behulpzaam en steken veel tijd in de studenten, ook na de lessen.
Er wordt veel georganiseerd voor de studenten (bezoek musea, kastelen, uit eten met z’n allen etc.). Alles wat ik in deze week had geleerd wist ik nog toen ik begin dit jaar met een cursus Italiaans ben begonnen in Rotterdam. Ik zou Verona zeker aanraden aan een ieder die in Italië Italiaans wil studeren!

Louis Lugita, 4 weken standaard, Verona (Taalreizen, Verona)

Een maand cursus in Verona tijdens het operaseizoen, geboekt via Italstudio, een prachtige ervaring. Enkele maanden eerder in mei heb ik via Italstudio een cursus in Siena gevolgd op de Scuola Leonardo da Vinci, ook al een onvergetelijke ervaring. IDEA Verona, de school in Verona is gehuisvest op het terrein van het Don Bosco instituut, een groot rustig en bijna serene omgeving nabij het slot Castelvecchio en pakweg 7 minuten lopen van de 2000 jaar oude arena.
IDea Verona is van de vier scholen die ik in Italië heb bezocht de modernste en meest professionele. Moderne klaslokalen voorzien van airconditioning (geen luxe in de zomermaanden) en vanwege de rust een ideale studeerplek, er is een tuin en een klein café op het terrein. De kwaliteit van het onderwijs (cursusmateriaal, leraren, methodiek) was zowel in Siena als in Verona goed, en vergelijkbaar, met het verschil dat Verona meer lesuren per dag geeft. Vind je gezelligheid belangrijk, dan zijn de wat grotere klassen in Siena geschikter, de groepen in Verona zijn kleiner en intiemer.
Iets over huisvesting. In Siena was het boven verwachting, samen met een Italiaanse die aan de universiteit ging promoveren en een medecursist uit Wenen deelde ik een huisje 2 km buiten de Porta Romagna, de bus stopte voor de deur. Mijn grote kamer met privé douche/WC grensde aan een grote tuin met uitzicht op de Toscaanse heuvels, gedrieën hebben we vaak in onze tuin gegeten. In Verona had ik een kamer in het zelfde Don Bosco instituut, vergelijkbaar met een kamer in een studentenflat, met privé douche en WC, voor gezamenlijk gebruik is er een keuken en gemeenschapsruimte. Huisvesting in Verona kost duidelijk meer dan in Siena.
Tot slot iets over de steden zelf. Siena is uniek vanwege zijn beslotenheid en onaangetaste middeleeuwse karakter, het stratenplan, het onovertroffen Piazza del Campo en de evenementen die er veelvuldig worden georganiseerd, een gratis live optreden van Andrea Boccelli, een gratis openluchtfilm, om maar enkele te noemen. Verona is met zijn 300 000 inwoners meer stad dan Siena met ongeveer 60 000 inwoners, Verona’s oude binnenstad met haar Romeinse stratenplan en mooie piazza’s is prachtig, de sfeer is mondain en elegant, voor liefhebbers van kleding en shopping: niet Siena maar Verona. En in juli en augustus is er bijna elke dag een opera bij te wonen, een ervaring die je niet mag missen, stel je een podium voor van tien keer de Stopera of RAI en plaats voor 20 000 toeschouwers.

65-jarige cursiste uit Huizen, 2 weken standaard, Verona (Algemeen, Taalreizen, Verona)

De boeking was snel en goed geregeld: een goed begin. Ook de vlucht met Transavia en de aansluitende Airbus naar de stad verliepen vlot en zonder problemen. Het openbaar vervoer in Verona is prima.
De school Idea Verona vond ik uitstekend. Ik trof er competente, aardige docenten, een prettige sfeer, efficiënte gang van zaken, goed excursieprogramma na de lessen en er werd gevraagd naar suggesties als aanvulling op het programma.
Het appartement was goed, handige centrale ligging, goede faciliteiten. Het enige wat opviel was dat de pannetjes in de keuken oud waren, maar ach … Het interieur daarentegen was keurig schoon geboend; tv werkte (handig om als aanvulling op de lessen de actualiteiten van RAI-1 te volgen) idem gebruik van een wasmachine. In de stad kun je gratis internet aanvragen voor als je je laptop bij je hebt. Bovendien was het er heel rustig en de buren vriendelijk.
Verona vind ik een prachtige stad – veel te zien en er was, ook buiten ons bezoek aan een opera in de Arena, van alles te doen. Het bleek dat er gemakkelijk toegangskaarten te krijgen waren. Ook de ligging nabij het Gardameer is leuk; we hebben een keer de bus genomen naar Sirmione om daar een middag te lunchen en te zwemmen. Binnen een uur waren we ter plaatse.
En dan heb ik het nog niet gehad over het heerlijke eten. Als je een beetje buiten de toeristencirkels blijft, is het ook nog een stuk goedkoper dan in Nederland. Via de school krijg je dan nog eens korting in een aantal leuke en goede restaurantjes. Kortom: Italiaans leren in Verona is een aanrader..

Susanne Rotteveel, 4 weken standaard, Verona (Algemeen, Taalreizen, Verona)

Wauw… het waren echt 4 super weken in Verona. Wat een stad! Alles is helemaal goed gegaan. Zondag avond vanaf het vliegveld met de Aerobus naar het station gegaan en vanaf daar hooguit 10 min. met de taxi naar het appartement waar Anna op mij wachtte. Na een korte ‘rondleiding’ door haar (grote) appartement en wat regels heeft ze mij de route naar school uitgelegd.
De eerste keer naar school heb ik 40 min. gelopen, waar de volgende dagen maar 15 a 20 minuten voor nodig waren… Het is daar gelukkig geen straf om een rondje extra te lopen! Op school aangekomen werd ik meteen doorverwezen naar ‘Idea Verona’ bovenop het gebouw. Na de schriftelijke en mondelinge test werden we ingedeeld in klassen, op dat moment 3 of 4. De eerste 2 weken zaten we met z’n vijven in de klas, later 4, 3, en zelfs een dag met z’n 2en.
De lessen waren erg leuk en begrijpelijk en het voelt alsof je hier 10x zo snel leert als in Nederland.
In de 4 weken heb ik niet heel veel contact gehad met Anna, wat voor mij prima was, want Anna moest natuurlijk gewoon werken en het leek alsof ik een ‘eigen’ appartement had. Ze heeft me wel erg goed verzorgd want elk weekend, wanneer ik vaak weg was, had ze mijn kamer schoongemaakt. Ook kwam ze vaak met tips waar ik goed kon eten en mocht ik mijn kleren bij de wasmachine leggen zodat zij ze voor me kon wassen (in ruil voor een fles wasmiddel natuurlijk). Wat een luxe!