Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Cavaion Veronese Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Kookworkshops Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Remo Santa Domenica Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Laura Ligtenberg, 1 week standaard, Viareggio (Algemeen, Taalreizen, Viareggio)

Gisteren ben ik teruggekomen uit Viareggio. Ik heb een geweldige tijd gehad en kan met veel plezier terugkijken op de taalcursus. De eerste dag was even wennen omdat werkelijk alles in het Italiaans ging maar dit is uiteraard de beste manier om te leren. De docenten gaven uitstekend les en de koffiepauze tussendoor was een welkome afwisseling.

Het was bijzonder interessant om naast de taal ook meer over de Italiaanse cultuur te leren en in de vrije middag was er voldoende tijd om al het moois in de omgeving te bekijken.
Ook de kamer in het appartement was bijzonder ruim en alles was heel netjes en schoon. Het enige minpuntje waren de bedden deze waren niet echt comfortabel en de kussens vrij dun.

Het was een onvergetelijke ervaring en veel dank voor jullie uitstekende bemiddeling, informatie en advies. Ik ga Italstudio zeker aanbevelen en kom zeker nog eens terug voor een vervolgcursus.

 

Esmé van der Krieke, 2 weken standaard, Viareggio (Algemeen, Taalreizen, Viareggio)

Ik heb een geweldige tijd gehad in Viareggio! Het is een prachtige badplaats en vlakbij Pisa en Lucca. De school is klein en heeft een prettige sfeer.
Ook de activiteiten die de school organiseert zijn leuk en vooral de pasta party op de donderdagavond is een geweldige vondst: gratis pasta op het strand en je moet voor je eigen drinken zorgen. Ik ben er maar twee weken geweest (wat natuurlijk veel te kort is om als beginner Italiaans te leren), maar het voelt alsof ik heel lang ben weg geweest en ik heb ook heel veel leuke mensen ontmoet en vrienden voor het leven gemaakt. Het was wel opvallend dat driekwart van de leerlingen uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland kwam. Er waren dus niet heel veel verschillende nationaliteiten en de meeste leerlingen zaten ook wel in mijn leeftijdscategorie: 16-20 jaar. Maar dit komt natuurlijk ook omdat het zomervakantie (juli) was.
Al met al heb ik het erg leuk gehad in Viareggio: verbleven in een prachtig gedeeld appartement, veel geleerd tijdens de lessen en ook buiten de lessen om, lekker op het strand gelegen, uitstapjes naar Pisa, Lucca en Pietrasanta gemaakt en heerlijk gegeten. Ik hoop er nog eens terug te keren!

Lies Markensteijn, 2 weken standaard, Viareggio (Taalreizen, Viareggio)

Ik ben 2 weken in Viareggio geweest voor een taalcursus bij Scuola Giacomo Puccini, een partnerschool van Leonardo da Vinci. De school in Viareggio is een gezellige school, niet heel erg groot. Eerst had ik 1,5 uur grammatica en na de pauze nog 1,5 uur conversatie. Tijdens de conversatielessen hebben we ook een paar keer een spel gespeeld “Italia & Gli Italiani”, een heel leuk spel met vragen over Italië in verschillende categorieën over vroeger en nu.
Voor wat betreft de activiteiten die werden niet veel door de school georganiseerd, misschien dat het te maken had met het feit dat het nog geen zomer is en de school pas begin april open was gegaan, maar er was 1x per week een activiteit.
De school in Viareggio ligt heel dicht bij de boulevard en het strand, dus ik ging elke middag wel even naar de boulevard voor een ijsje of even op het strand kijken. Het was nog te koud om echt op het strand te gaan liggen, maar een wandeling over de boulevard was ook altijd wel leuk. Ik had een fiets gehuurd, zodat ik ook wat langere tochtjes kon maken. Langs de hele boulevard is een goed geasfalteerd fietspad, dus prima om een eind naar dorpjes verderop te fietsen.
Voor wat betreft de accommodatie had ik gastgezin geboekt en dat is me heel goed bevallen. Ik zat in een gezellig gezin met 4 jonge kinderen in een prachtig huis op nog geen 10 minuten lopen van de school.

Maria Cuyvers, 1 week standaard, Viareggio (Algemeen, Taalreizen, Viareggio)

Ik wilde je even laten weten dat we een fantastische tijd gehad hebben in Viareggio.
Het hotel was zeer proper, het ontbijt verzorgd en de mensen waren zeer vriendelijk.
Ik heb genoten van de lessen, de leerkrachten deden dit zeer goed. Een heel goede organisatie!
Dit is voor mij vatbaar voor herhaling!

Nicolette van Helten, 2 weken standaard, Rome & Viareggio (Algemeen, Rome, Taalreizen, Viareggio)

Het was heel erg leuk en leerzaam in Rome en Viareggio. Wat mij erg was bevallen was dat de sfeer binnen de lessen en de school erg ontspannen was. Dat maakte dat het een leuke atmosfeer creëerde om goed te kunnen leren.
Daarnaast werden er vanuit de school ook verschillende dingen georganiseerd en ondernomen. Ik heb persoonlijk niet altijd aan alles deelgenomen, maar dit maakte het wel erg leuk om andere mensen te kunnen ontmoeten en zoals bijvoorbeeld in Rome, de stad op een andere manier te ontdekken dan als je op een “gewone citytrip” zou gaan.

Het leukste aan mijn reis vond ik de combinatie van de 2 verschillende plaatsen en de afwisseling daarvan. Het contrast tussen Rome en Viareggio is natuurlijk groot, maar voor mij heel erg geslaagd. Van het chaotische en het drukke naar het rustige kleine en kalme. Zo heb ik Italië van 2 verschillende kanten leren kennen in een relatief korte tijd.

In Viareggio vond ik de ligging van het hotel echt een groot voordeel, je bent zo op het strand maar ook op school.
Al met al wil ik jullie een groot compliment maken voor de organisatie en het advies dat jullie mij hebben gegeven. Ik heb namelijk een hele leuke en vooral leerzame tijd gehad, daarbij heb ik het Italië echt kunnen beleven zoals ik me dat had voorgesteld.