Vraag informatie aan
Boek nu je taalreis!
Cursussen voor oudere cursisten

Oudere cursisten kunnen op alle taalscholen een taalcursus volgen, want de cursussen zijn voor alle leeftijden.
In het algemeen geldt dat met name op de grotere scholen er meestal meer jongere dan oudere cursisten zijn. Dit wordt echter door velen niet als een probleem ervaren, integendeel zelfs. Ook op de grote scholen is er altijd een behoorlijk potentieel aan oudere cursisten, zodat cursisten van alle leeftijden zich prettig voelen op de scholen in bijv. Rome, Florence en Milaan.

Ons advies

Er zijn bestemmingen waar het hele jaar door voornamelijk oudere cursisten naar toe gaan. Dit zijn bijvoorbeeld Micciano, Portico di Romagna, Belvedere OstrenseVenetië, Todi, Ravenna, Perugia, Montepulciano, San Remo, ComoMola di Bari, LecceOtranto, Ascoli Piceno, Alghero, CagliariChiavariTrieste, Assisi, Irsina en bij Green Italian (Le Marche) en Madrelingua (Abruzzo).

Ouderen geven vaak ook de voorkeur aan kleinere scholen met kleine klassen. Naast bovengenoemde scholen adviseren wij verder: Siena, Lucca, Verona, Genua, Napels, Turijn, Bologna.
Kustbestemmingen die altijd aantrekkelijk voor ouderen zijn: San RemoSalerno, ChiavariMola di BariAlghero, TriesteCagliari en Cavaion Veronese (Gardameer).  Buiten de maanden juli/augustus ook: Venetië, Viareggio, Rimini, Taormina, Santa DomenicaOtranto.
Uitermate geschikt voor de oudere cursist zijn de minigroepen, conversatiecursussen en homestay-opties (privélessen bij leraar thuis), die vooral gericht zijn op de spreekvaardigheid.
Lees meer hierover bij minigroep & homestay.

klas in Siena oudere cursisten

50+ programma’s

Alle taalscholen organiseren naast de taalcursussen ook allerlei sociale en culturele activiteiten waar cursisten aan mee kunnen doen. Speciaal voor oudere cursisten die liever met leeftijdsgenoten een specifiek programma willen volgen, bieden wij 50+ programma’s. Deze programma’s worden ook wel “La Dolce Vita” programma’s genoemd.
’s Morgens volg je dan taallessen op je eigen niveau (hoeft niet persé met leeftijdgenoten te zijn) en ’s middags wordt dan een interessant programma aangeboden dat per school verschillend is, zoals excursies, rondleidingen, lezingen, proeverijen, kookworkshops, diners enzovoorts. Een groot voordeel is vooral dat je zelf niet voor vervoer hoeft te zorgen, ook de gids is geregeld.
Er zijn speciale 50+ programma’s in: Rome, Florence, Siena, Milaan, Viareggio, Portico di Romagna, Taormina, Lucca, Micciano, Rimini, Santa Domenica, SalernoSan Remo, Ravenna, TodiPerugiaTurijn, Irsina en bij Green Italian (Le Marche).

Zie ook het overzicht met alle data van de minigroepen, specials en 50+programma’s…

Themaspecials

Aantrekkelijk voor oudere cursisten zijn verder de themaspecials. Dit zijn taalvakanties van 1 à 2 weken in combinatie met een sociaal, cultureel, gastronomisch of sportief programma. Tijdens een themaspecial heeft u naast de taallessen ook excursies, rondleidingen, lezingen, proeverijen, diners enz. in het thema.
Dit kunnen zijn: gastronomische & culturele arrangementen, cursussen kunsthistorie met rondleidingen, conversatiecursussen tijdens wandelingen, kerstspecials, cursussen met cultuur, literatuur, (kunst)geschiedenis, film, architectuur, politiek, muziek en creatieve cursussen, maar ook cursussen met trekking, duiken of truffels zoeken enz.
Verder worden er partnerprogramma’s aangeboden in Micciano en Portico di Romagna en daar zijn ook enkele specials zonder taalcursus zoals ook in Santa Domenica.
Kijk voor meer informatie ook bij de Speciale cursussen en Kook- & wijncursussen.

Omdat wij alle scholen goed kennen, kunnen wij betrouwbaar advies geven. Neem bij twijfel gerust contact met ons op!

Vraag informatie aan