Boek nu je taalreis!

Over de cursussen


Hier vind je alle cursusinformatie die je nodig hebt om jouw perfecte Italiaanse taalcursus te boeken!

Cursusduur

De cursusduur kan variëren van 1 week tot een heel jaar. Je kunt zelf bepalen hoe lang je wilt gaan. Wij adviseren een cursus van minimaal 2 weken te volgen, omdat dit didactisch veel effectiever is en je altijd enkele dagen nodig hebt om te wennen aan de nieuwe situatie en aan de manier van lesgeven. Voor een cursus van 1 week adviseren wij een bestemming te kiezen met kleine groepen, 1-weekse culturele of gastronomische specials en/of een intensieve cursus. Voor 1 week zijn privélessen ook heel geschikt. Verlenging van een geboekte cursus is vrijwel altijd mogelijk, verlenging van de accommodatie is in de zomermaanden vaak lastiger. Wil je echt goed Italiaans leren spreken en schrijven, ga dan voor langere tijd naar Italië, lees verder bij vanaf 3 maanden. Echt niet alleen jongeren gaan naar Italië om Italiaans te studeren, er gaan ook er steeds meer volwassenen een paar maanden of jaartje naar Italië.

Startdata

Het hele jaar door kun je vrijwel elke week met een cursus starten. Absolute beginners moeten altijd op een startdatum voor beginners starten (elke 2 of 4 weken) en niet-beginners kunnen vrijwel elke week starten. Neem bij twijfel contact met ons op. Bij elke afzonderlijke bestemming vind je een beschrijving van de school met de startdata, cursussen, prijzen en accommodatie.

Groepsgrootte

Je hebt altijd les in kleine groepen van maximaal 10-14 cursisten. Op sommige scholen bestaan de groepen zelfs uit maximaal 6-8 cursisten. De maximale groepsgrootte staat bij elke school apart vermeld.

klas in Rome

Lestijden

De lessen worden altijd gegeven van maandag t/m vrijdag, tenzij anders vermeld. De lestijden van de standaardcursussen zijn meestal van ongeveer 9.00-12.30/13.00 uur. Soms, bijvoorbeeld in Rome en Milaan, kunnen de lessen ook ’s middags plaatsvinden. Over het algemeen geldt dat alle scholen zich het recht voorbehouden de lessen in de middag te geven, maar in de praktijk gebeurt dit weinig. De lestijden van privélessen worden in overleg vastgesteld en zijn vaak in de middag. Een les duurt standaard 45 minuten, tenzij er uitdrukkelijk vermeld wordt dat een les langer duurt (50, 55 of 60 minuten).

Cursustypes


Algemene taalcursussen

Op elke taalschool kun je een algemene cursus volgen. Deze zijn voor alle leeftijden en je kunt vrijwel elke week van het jaar met een cursus starten!
Daarnaast kun je op de meeste scholen ook extra cursussen volgen, zoals gastronomie, koken, wijn, cultuur, literatuur, kunsthistorie, conversatie, architectuur, mode, design, muziek, sport, creatieve cursussen, commercieel Italiaans.

 • standaard: 4 lessen per dag, 5 dagen per week
 • long term standaard: standaardcursussen van 12 weken of langer
 • intensief: 6 lessen per dag, 5 dagen per week
 • intensief plus: standaard + extra privélessen (grammatica of conversatie)
 • conversatie-/minigroep: 3-4 lessen per dag in kleine groepen
 • individueel (ook 2-op-1): van 1 tot 8 lessen per dag
 • individueel (of in klein groepje) bij leraar in huis
 • speciale cursussen voor 50-plussers, jongeren, families, professionals, leraren Italiaans en themaspecials.

studenten in Ravenna

Taalcursus plus…
 • speciale cursussen
  gastronomie & wijn, cultuur, conversatie, muziek, sport, kunsthistorie, architectuur, literatuur, mode, design, creatieve cursussen en themaspecials (algemene cursussen in combinatie met een sociaal, cultureel, gastronomisch of sportief programma, zoals excursies, rondleidingen, lezingen, proeverijen, diners.) Er zijn zelfs enkele specials zonder taalcursus (in Portico di Romagna en Capo Vaticano). Lees meer….
 • tieners van 11-18 jaar, lees meer…
 • 50+ programma’s, lees meer…
 • tussenjaar (Gap year of Gap semester)
  een studieprogramma van 18 of 32 lesweken waarin je vloeiend Italiaans leert inclusief voorbereiding op taalexamen. Daarnaast lessen over de Italiaanse maatschappij zoals (kunst)geschiedenis, sociaal-politiek, mode, design, film, actualiteiten en Italiaanse keuken. Een fantastisch programma dat je in Rome, Milaan en Florence kunt volgen, lees meer…
 • mode & design (Milaan en Rome)
  – een zomercursus mode of design (in het Engels) aan NABA in Milaan en Rome (op alle niveaus). Het is ook altijd mogelijk ervoor of erna nog een taalcursus Italiaans te volgen.
  – een taalcursus in combinatie met beeldende kunstlessen.
  – een foundation year voor een studie in fashion, design, art.
  Lees meer over mode/design…
 • examencursussen
  trainingscursussen ter voorbereiding op de examens van AIL, CILS, CELI of PLIDA, zodat je een officieel diploma kunt halen, nuttig voor studie of werk. Lees verder over diploma’s en examens…
 • cursussen Italiaans voor professionals…
 • lerarencursussen voor leraren Italiaans…

 

Lees meer over al onze programma’s.


Boek nu