Les bij leraar


IN 2017 IS HET HELAAS NIET MOGELIJK OM LESSEN TE VOLGEN BIJ MONICA WEGENS SABBATICAL!

Belvedere Ostrense (De Marken)

Belvedere Ostrense ligt op ca. 15 km van het vliegveld van Ancona in het Marchigiaanse heuvelland tussen Jesi en niet ver van de witte zandstranden van Senigallia, de indrukwekkende rotsachtige kust van de baai van Sirolo en vele andere bezienswaardigheden.
Deze prachtige, middeleeuwse stadjes liggen midden in de glooiende heuvels tussen de wijngaarden waar de mooiste wijnen worden geproduceerd zoals de bekende “Lacrima di Morro d’Alba” en richting Jesi de “Verdicchio dei Castelli di Jesi”. In al deze prachtige vestingstadjes vind je nog talrijke overblijfselen uit het verleden, zoals een burchten met vestingswallen, onderaardse gangen en grotten, een Palazzo Comunale en monumentale kerken.

Initaliano: minigroepen en privéles

Je kunt taalcursussen in kleine groepjes volgen in combinatie met excursies in de middag of kooklessen met lokale recepten en streekproducten. Italiaans leren in Le Marche met Initaliano betekent het combineren van je vakantie en het leren van de taal.
Met passie en toewijding voor hun vak begeleiden de leraren hun cursisten met plezier en deskundigheid bij het leren van de Italiaanse taal en het ontdekken van het echte Italië. De kooklessen, de wijnproeverij en de excursies maken deel uit het leerproces en daarom worden de cursisten tijdens deze activiteiten door de taaldocent begeleid.
De leraren zijn professionele docenten met een universitaire opleiding die Italiaans als moedertaal hebben (en lerares Monica spreekt ook Nederlands!). Zij hebben vele jaren ervaring in het lesgeven en kennis van nieuwe didactische methoden, kortom professionals met passie en enthousiasme voor het vak!
Sinds 2001 houdt Initaliano zich bezig met het onderwijzen van de Italiaanse taal met een nieuw perspectief: “leren en genieten”: dus geen saaie leslokalen, geen grote lesgroepen, maar aandacht, flexibiliteit en een persoonlijke benadering. Kwaliteit in een ontspannende sfeer.

De minigroepen zijn zeer geschikt voor wie de Italiaanse taal zelfverzekerd en moeiteloos wil leren spreken. Het zijn conversatiecursussen waar ook aandacht aan de grammatica wordt besteed. En de lessen zijn meestal bij lerares Monica thuis, waarbij je Italiaans leert in een ontspannen, huiselijke sfeer.Monica
Het huis van Monica is prachtig gelegen in de heuvels net buiten de borgo Belvedere Ostrense en heeft een panoramisch uitzicht. Verder heeft zij een grote tuin en haar eigen olijfbomen. Kortom een ideale relaxte omgeving om je onder te dompelen! Lees verder bij “cursussen”.

Je logeert altijd echter elders, bijvoorbeeld in één van de vele agriturismi, hotels of landhuizen in de nabije omgeving, wij kunnen je hierbij adviseren (zie “accommodatie”).

Activiteiten

De lerares kan – op verzoek en tegen betaling – activiteiten/excursies begeleiden of een kookles geven.
Verder kan zij ook adviezen geven over interessante plekken in de omgeving:

 • de Renaissance stad van Urbino, de ideale stad
 • de Frasassi grotten 
 • de baaien onder de Monte Conero
 • de stad Acqualagna, bekend om haar witte truffels
 • de Gola del Furlo met haar spectaculaire kloof
 • de stad Loreto, bekend om haar basiliek 
 • Pesaro, de stad van Rossini

 


Cursussen


Minigroep cursussen van 1 of 2 weken

Zeer geschikt voor wie de Italiaanse taal zelfverzekerd en moeiteloos wil leren spreken. Het zijn conversatiecursussen waar ook aandacht aan de grammatica wordt besteed.
Minigroep-cursussen zijn zeer geschikt voor wie de taal in een snelle tempo wil leren. De grootte van de groep maakt het mogelijk om aan iedere cursist de nodige aandacht te besteden en hem of haar persoonlijk in het leerproces te begeleiden. Iedere cursist krijgt voldoende initalianotijd om Italiaans te spreken en om vragen te stellen. Geen grote klas in een saai leslokaal, maar veel interactie en volop gelegenheid om de Italiaanse taal te oefenen.
Minigroep-cursussen zijn cursussen die in kleine groepen van min. 3 tot max. 6 cursisten gegeven worden. De lessen worden gehouden van maandag t/m vrijdag, ‘s ochtends van 9.00 tot 12.00 uur met een kwartier pauze. De lessen worden zoveel mogelijk in de open lucht gegeven zodat de cursisten ook tijdens de lessen van de prachtige uitzicht kunnen genieten.
De minigroep-cursussen worden gekenmerkt door een praktijkgerichte benadering, waarbij ook cursisten op beginnersniveau al bij de eerste les het geleerde in praktijk brengen. Naast de lessen in de ochtend worden de cursisten tijdens de middagexcursies gestimuleerd om Italiaans te spreken. Restaurantjes, markten en musea worden dan je lesruimte.
Voor het beginners is de voertaal Nederlands. Voor beginners is dat beter omdat ze dan niet van bijv. het Engels naar het Nederlands moeten schakelen bij het uitleggen van de grammatica. Wel wordt geprobeerd om zo min mogelijk Nederlands te spreken.
De minigroep-cursussen worden meestal bij de lerares thuis gegeven en soms in een nabijgelegen accommodatie (mits alle cursisten daar ook verblijven).

Lesniveaus minigroepen

Er worden 4 niveaus gehanteerd. Het niveau wordt individueel bepaald door middel van een schriftelijke test bij inschrijving.

Beginners (B): je kent geen of slechts enkele woorden Italiaans
Basis niveau (BN): vergelijkbaar met niveaus A1 en A2
Half gevorderd niveau (HG): vergelijkbaar met niveau B1
Gevorderd niveau (G): vergelijkbaar met niveau B2

Het lesmateriaal is door Initaliano ontwikkeld en alle teksten en luistermateriaal sluiten aan bij het hedendaagse leven.
Je kunt zelf je aankomst en vertrekdatum bij de accommodatie bepalen en profiteren van de speciale accommodatietarieven voor cursisten (zie “accommodatie”).


Lerares MonicaMonica

De taallessen worden verzorgd door Monica, een ervaren en bevoegde docente Italiaans. Monica organiseert al 16 jaar taalcursussen Italiaans in Italië. Zij heeft Italiaans als moedertaal Italiaans en is universitair opgeleid. Monica spreekt zelfs ook Nederlands. Professionaliteit, betrouwbaarheid en kwaliteit van de lessen worden gegarandeerd door haar jarenlange ervaring in het taalonderwijs zowel voor het bedrijfsleven als voor de non-profit sector.
Het huis van Monica is prachtig gelegen in de heuvels net buiten de borgo Belvedere Ostrense en heeft een panoramisch uitzicht. Verder heeft zij een grote tuin en haar eigen olijfbomen. Kortom een ideale relaxte omgeving om je onder te dompelen!

De lessen kunnen zowel binnen als buiten gegeven worden en zijn van maandag t/m vrijdag.

Je kunt zelf je aankomst en vertrekdatum bij de accommodatie bepalen (zie voor suggesties “accommodatie”).


Online lessen via Skype

Dankzij de moderne communicatie middelen is het nu zeer eenvoudig om taallessen online via de computer te volgen. SKYPE is een gratis programma, dat het mogelijk maakt om via de computer elkaar te spreken en te zien en bestanden te delen en te tonen. Via Skype kunnen een-op-een taallessen op een zeer effectieve manier gevolgd worden.
Je bepaalt zelf het aantal lessen en de tijd waarop je deze wilt volgen. Ook prima te combineren met een gewone taalcursus wanneer je extra conversatielessen met een Italiaans native speaker wenst of wanneer je je beter voor je zakenreis naar Italië wilt voorbereiden.
Naast de gewone lessen, kunnen online lessen ook voor bijzondere doelen worden geboekt, zoals het voorbereiden van een werkgesprek of ter voorbereiding van een mondeling examen Italiaans.
Download skype op je pc/tablet of mobiele telefoon. Na de installatie kun je ons je skype-adres doorgeven om te kunnen starten. Indien nodig, helpen wij je graag.

Accommodatie


Accommodaties

Je kunt zelf een accommodatie uitzoeken en boeken. In deze prachtige omgeving zijn verschillende country houses en agriturismi.
De door ons geselecteerde accommodaties zijn in elk geval in de buurt van Belvedere Ostrense, maar er zijn er meer!

Accommodatie in de omgeving die wij kunnen aanraden:

Villa Shanti House
De Villa ligt op 700 m. afstand van het middeleeuwse dorp Morro d’Alba, dat bekend is voor de d.o.c. wijn Lacrima di Morro d’Alba. De Villa is landelijk gelegen tussen de olijf-en wijngaarden. De Villa beschikt over B&B kamers en groot zwembad met terras.
Lees meer…

5alberi
5alberi biedt vakantiehuizen en appartementen met prachtig uitzicht. De vakantiehuizen zijn mooi gelegen en bieden veel rust en comfort. Hier vind je veel ruimte buiten en een mooi zwembad.
Lees hier voor een beschrijving van de appartementen en de prijzen.

B&B Al Rifugio Divino
Sarò Casolare
Agriturismo Tenuta San Marcello
Casa Vacanza Le Civette
Country house Solebello
B&B La Fonte del Re
B&B San Felice

Data & prijzen


Startdata online privélessen via Skype

Online Skypelessen kunnen elke week starten.

Startdata minigroepen 2016

In onderstaande weken worden minigroepen georganiseerd.
Buiten deze data kan ook aan voorgevormde groepen een groepscursus geboden worden.

week
lesperiode
niveaus
MEI
week 18 2 t/m 6 mei A1 (beginners)
week 19 9 t/m 13 mei A1 (beginners)
week 20 16 t/m 20 mei A2 (basis)
week 21 23 t/m 27 mei A2 (basis)
  JUNI
week 23 6 t/m 10 juni B1
week 24 13 t/m 17 juni B1
SEPTEMBER
week 36 5 t/m 9 september VOL
week 37 12 t/m 16 september B2 (halfgevorderd hoog)
week 38 19 t/m 23 september B2 (halfgevorderd hoog)
week 39 26 t/m 30 september B1 (halfgevorderd laag)
OKTOBER
week 40 3 t/m 7 oktober niveau op aanvraag
week 41 10 t/m 14 oktober niveau op aanvraag

 


Cursusprijzen 2016

Italstudio brengt geen extra kosten in rekening.
Het lesmateriaal, de intaketest en inschrijfgeld zijn bij het cursusgeld inbegrepen.
1 lesuur duurt 60 minuten.

Prijzen minigroepen

Cursusprijs € 300 per persoon per week.

Prijs middagactiviteiten
Er worden excursies aangeboden naar interessante en bezienswaardige plaatsen in Le Marche. Ook wijnproeverijen.
Excursies: €15 p.p. per excursie
Wijnproeverij: €15 p.p. per wijnproeverij

Prijzen Skypelessen

Prijs per uur voor losse individuele online lessen: €29
Voordelig Online Pakket: van 10 lesuren à €25 per lesuur
Voordelig Online Pakket van 15 lesuren à €23 per lesuur

Vervolg online conversatie-cursus van 10 lesuren: € 200
Bestemd voor cursisten die in 2016 een cursus in Italië bij Initaliano hebben gevolgd.
Voor cursisten die terug in Nederland een cursus volgen waar veel aandacht aan grammatica wordt besteed en weinig aan conversatie, of voor cursisten die geen cursus volgen maar die graag wat conversatie willen doen met een native speaker om het geleerde te blijven oefenen.
Periode: van 1 oktober tot half december. Één lesuur per week.

Vervoer


Hoe is Belvedere Ostrense te bereiken

Belvedere Ostrense ligt vlakbij Ancona (15 km van vliegveld), tussen Jesi en Senigallia.
Wij adviseren om een auto ter beschikking te hebben.

 • Per vliegtuig ->Ryanair verzorgt goedkope vluchten naar Ancona (Falconara) vanaf Düsseldorf (Weeze) en Brussel (Charleroi) en vanaf Ancona kun je met een transfer opgehaald worden.
  Er gaan ook rechtstreekse vluchten naar Bologna (G. Marconi) en vandaar reis je per trein naar Ancona.
  Naar Bologna kun je vliegen met KLM of Alitalia vanaf Amsterdam of met Transavia vanaf Eindhoven of met Brussels Airlines vanaf Brussel.
  Verder kun je vanaf Düsseldorf (Weeze) en Brussel (Charleroi) met Ryanair naar Bologna (of Ancona) vliegen.
  Tenslotte kun je naar Rome vliegen en vanaf Station Termini vertrekt één maal per uur een trein naar Ancona.
  In Ancona kun je een auto huren.
 • Per auto -> 1.450 km vanaf Utrecht.

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie.


Boek nu!


Boek hier je taalreis!

Binnen 1-2 dagen ontvang je de boekingsbevestiging of we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Lees voor inschrijving ook de algemene informatie met nuttige info!

De velden met een * zijn verplicht.