Boek nu je taalreis!


Les bij leraar


Belvedere Ostrense (De Marken)

Belvedere Ostrense ligt vlakbij Morro d’Alba op ca. 15 km van het vliegveld van Ancona in het Marchigiaanse heuvelland tussen Jesi en niet ver van de witte zandstranden van Senigallia, de indrukwekkende rotsachtige kust van de baai van Sirolo en vele andere bezienswaardigheden.
Deze prachtige, middeleeuwse stadjes liggen midden in de glooiende heuvels tussen de wijngaarden waar de mooiste wijnen worden geproduceerd zoals de bekende “Lacrima di Morro d’Alba” en richting Jesi de “Verdicchio dei Castelli di Jesi”. In al deze prachtige vestingstadjes vind je nog talrijke overblijfselen uit het verleden, zoals een burchten met vestingswallen, onderaardse gangen en grotten, een Palazzo Comunale en monumentale kerken.

Initaliano – individuele lessen en kleine groepjes

Combineer je vakantie in Le Marche met het leren van de Italiaanse taal!
Je kunt taalcursussen in kleine groepjes volgen in combinatie met excursies in de middag of kooklessen met lokale recepten en streekproducten.

Initaliano is anders dan andere taalscholen

Met passie en toewijding voor hun vak begeleiden Monica en andere de leraren hun cursisten met plezier en deskundigheid bij het leren van de Italiaanse taal en het ontdekken van het echte Italië. De kooklessen, de wijnproeverij en de excursies maken deel uit het leerproces en daarom worden de cursisten tijdens deze activiteiten door de taaldocent begeleid.

Bekwame docenten

De leraren zijn professionele docenten met een universitaire opleiding die Italiaans als moedertaal hebben (en lerares Monica spreekt ook Nederlands!). Zij hebben vele jaren ervaring in het lesgeven en kennis van nieuwe didactische methoden, kortom professionals met passie en enthousiasme voor het vak!

Sinds 2001 houdt Initaliano zich bezig met het onderwijzen van de Italiaanse taal met een nieuw perspectief: “leren en genieten”: dus geen saaie leslokalen, geen grote lesgroepen, maar aandacht, flexibiliteit en een persoonlijke benadering. Kwaliteit in een ontspannende sfeer.

Minigroepcursussen Italiaanse taal in de zomermaanden 

Minigroepcursussen zijn zeer geschikt voor wie de Italiaanse taal zelfverzekerd en moeiteloos wil leren spreken. Het zijn conversatiecursussen waar ook aandacht aan de grammatica wordt besteed. En de lessen zijn ofwel bij lerares Monica thuis, waarbij je Italiaans leert in een ontspannen, huiselijke sfeer ofwel op locatie (in je hotel of country house).

Individuele lessen

De individuele lessen worden op alle niveaus gegeven door docente Monica Baldelli.Monica
Het huis van Monica is prachtig gelegen in de heuvels net buiten de borgo Belvedere Ostrense en heeft een panoramisch uitzicht. Verder heeft zij een grote tuin en haar eigen olijfbomen. Kortom een ideale relaxte omgeving om je onder te dompelen! Lees verder bij “cursussen”.

Je logeert echter elders, bijvoorbeeld in één van de vele agriturismi, hotels of landhuizen in de omgeving. Je verblijf moet je zelf reserveren!

Middagactiviteiten

De lerares kan – op verzoek en tegen betaling – activiteiten/excursies begeleiden of een kookles geven.
Verder kan zij ook adviezen geven over interessante plekken in de omgeving:

 • de Renaissance stad van Urbino, de ideale stad
 • de Frasassi grotten 
 • de baaien onder de Monte Conero
 • de stad Acqualagna, bekend om haar witte truffels
 • de Gola del Furlo met haar spectaculaire kloof
 • de stad Loreto, bekend om haar basiliek 
 • Pesaro, de stad van Rossini

 


Cursussen


Individuele lessen

Wanneer?

Individuele lessen worden op alle niveaus gegeven door docente Monica Baldelli.
Je mag zelf de data van de individuele lessen kiezen. Je kiest in welke week je de taalcursus gaat volgen, ongeacht je taalniveau.
Individuele lessen worden niet in de maanden juli en augustus aangeboden. Bij individuele lessen bepaal je zelf het aantal lesuren en het middagprogramma. Individuele lessen kunnen ook op zaterdag worden gegeven.

Waar?

Individuele lessen worden gegeven bij de docente thuis in Belvedere Ostrense in een prachtige rustige omgeving. Indien gewenst, kunnen de lessen ook gegeven worden in uw accommodatie.

Voor wie?

Door voor een week individuele lessen te kiezen kun je de Italiaanse taal op een snelle en effectieve manier leren. Hoewel de individuele lessen vrij intensief zijn, zijn ze ook voor beginners zeer geschikt. Het programma en het studiemateriaal worden op basis van je wensen samengesteld.

De lesmethode

Het beschikken over een toereikende woordenschat is zeer belangrijk om een taal te kunnen spreken, en daarom wordt tijdens de lessen over uiteenlopende onderwerpen gesproken. Bij individuele lessen ligt het accent op de spreekvaardigheid, zodat veel aandacht besteed wordt aan het lezen, luisteren en spreken. Indien gewenst, kunnen ook programma’s samengesteld worden voor speciale doelen zoals, Italiaans voor zakelijke doeleinden of voor op vakantie.

Een week full immersion

Individuele lessen hebben niet alleen tot doel beter Italiaans te leren spreken maar ook de Italiaanse taal te beleven. Met 1 of 2weken full immesion kan dat: naast de lessen ‘s ochtends neem je samen met de docente deel aan verschillende middagactiviteiten, waarbij je in contact komt met de plaatselijke bevolking en het echte Italiaanse leven leert kennen.

Minigroep cursussen van 1 of 2 weken

Minigroepen

Minigroep-cursussen zijn cursussen die in kleine groepen van 3-6 cursisten gegeven worden. De lessen worden gehouden van maandag t/m vrijdag, ‘s ochtends van 9.00 tot 12.00 uur met een kwartier pauze. De lessen worden zoveel mogelijk in de open lucht gegeven zodat de cursisten ook tijdens de lessen van de prachtige uitzicht kunnen genieten.

Kleine groepen, veel aandacht

Minigroep-cursussen zijn zeer geschikt voor wie de taal in een snel tempo wil leren. De kleine groepjes maken het mogelijk om aan iedere cursist de nodige aandacht te besteden en hem of haar persoonlijk in het leerproces te begeleiden. Iedere cursist krijgt voldoende initalianotijd om Italiaans te spreken en om vragen te stellen. Geen grote klas in een saai leslokaal, maar veel interactie en volop gelegenheid om de Italiaanse taal te oefenen.

Praktijkgerichte benadering

De minigroep-cursussen worden gekenmerkt door een praktijkgerichte benadering, waarbij ook cursisten op beginnersniveau al bij de eerste les het geleerde in praktijk brengen. Naast de lessen in de ochtend worden de cursisten tijdens de middagexcursies gestimuleerd om Italiaans te spreken. Restaurantjes, markten en musea worden dan je lesruimte.

Nederlands als voertaal voor beginners

Voor het beginners is de voertaal Nederlands. Voor beginners is dat gemakkelijker omdat ze dan niet van bijv. het Engels naar het Nederlands moeten schakelen bij het uitleggen van de grammatica. Wel wordt geprobeerd om zo min mogelijk Nederlands te spreken.

Minigroep-cursussen van 1 of 2 weken

De minigroep-cursussen kunnen één of twee weken duren, van maandag tot en met vrijdag, van 9:00 uur tot 12:00 uur, met een kwartier pauze. Eén lesuur duurt 60 minuten.  
De minigroep-cursussen worden meestal bij de lerares thuis gegeven en soms in een nabijgelegen accommodatie (mits alle cursisten daar ook verblijven).

Lesniveaus minigroepen

Er worden 4 niveaus gehanteerd. Het niveau wordt individueel bepaald door middel van een schriftelijke test bij inschrijving.

Beginners: je kent geen of slechts enkele woorden Italiaans
Basis niveau: vergelijkbaar met niveaus A1 en A2
Half gevorderd niveau: vergelijkbaar met niveau B1
Gevorderd niveau: vergelijkbaar met niveau B2

Lesmateriaal

Het lesmateriaal is door Initaliano ontwikkeld en alle teksten en luistermateriaal sluiten aan bij het hedendaagse leven.
Indien de meerderheid van de cursisten in dezelfde accommodatie logeert, worden de lessen op locatie gegeven, anders worden de lessen bij de lerares thuis gegeven.


Lerares MonicaMonica

De taallessen worden verzorgd door Monica, een ervaren en bevoegde docente Italiaans. Monica organiseert al bijna 20 jaar taalcursussen Italiaans in Italië. Zij heeft Italiaans als moedertaal en is universitair opgeleid. Monica spreekt zelfs ook Nederlands. Professionaliteit, betrouwbaarheid en kwaliteit van de lessen worden gegarandeerd door haar jarenlange ervaring in het taalonderwijs zowel voor het bedrijfsleven als voor de non-profit sector.
Het huis van Monica is prachtig gelegen in de heuvels net buiten de borgo Belvedere Ostrense en heeft een panoramisch uitzicht. Verder heeft zij een grote tuin en haar eigen olijfbomen. Kortom een ideale relaxte omgeving om je onder te dompelen!

De lessen kunnen zowel binnen als buiten gegeven worden en zijn van maandag t/m vrijdag.


Online lessen via Skype

Dankzij de moderne communicatie middelen is het nu zeer eenvoudig om taallessen online via de computer te volgen. SKYPE is een gratis programma, dat het mogelijk maakt om via de computer elkaar te spreken en te zien en bestanden te delen en te tonen. Via Skype kunnen een-op-een taallessen op een zeer effectieve manier gevolgd worden.
Je bepaalt zelf het aantal lessen en de tijd waarop je deze wilt volgen. Ook prima te combineren met een gewone taalcursus wanneer je extra conversatielessen met een Italiaans native speaker wenst of wanneer je je beter voor je zakenreis naar Italië wilt voorbereiden.
Naast de gewone lessen, kunnen online lessen ook voor bijzondere doelen worden geboekt, zoals het voorbereiden van een werkgesprek of ter voorbereiding van een mondeling examen Italiaans.
Download skype op je pc/tablet of mobiele telefoon. Na de installatie kun je ons je skype-adres doorgeven om te kunnen starten. Indien nodig, helpen wij je graag.

Accommodatie


Accommodaties

Accommodatie moet je zelf regelen. In deze prachtige omgeving zijn verschillende country houses en agriturismi.
De accommodaties voor de taalcursussen zijn met zorg geselecteerd en liggen in elk geval in de buurt van Belvedere Ostrense. Alle accommodaties zijn prachtig gelegen midden in de mooie groene heuvels van Le Marche. Hier, tussen olijfboom- en wijngaarden kun je van een heerlijk verblijf genieten dat wordt gekenmerkt door schoonheid, rust en ruimte. Je kunt kiezen voor ruime, van alle gemakken voorziene appartementen bij 5alberi of voor het comfort van een B&B-kamer bij Villa Shanti House of Tenuta San Marcello. Indien je de voorkeur geeft aan een meer landelijke en gezellige sfeer met natuurlijke producten van het land, dan zijn de appartementen van wijnproducent Landi zeer geschikt. Alle accommodaties beschikken over een openluchtzwembad met ligstoelen, terrassen, en alle ruimte om te ontspannen en te wandelen.

Suggesties voor accommodaties
   • Villa Shanti House
    De Villa ligt op 700 m van het middeleeuwse dorp Morro d’Alba, dat bekend is om de d.o.c.-wijn Lacrima di Morro d’Alba. Villa Shanti House is landelijk gelegen, midden tussen de olijf- en wijngaarden, en beschikt over B&B-kamers en een groot zwembad met terras. De Villa beschikt tevens over een klein restaurant geopend voor lunch. Lees meer…
   • B&B Al Rifugio Divino
    Het B&B Rifugio Divino van wijnproducent Landi ligt midden in de groene heuvels op enkele kilometers afstand van het middeleeuwse dorp Belvedere Ostrense. Het agriturismo beschikt over B&B-kamers en heeft een gezellige eetzaal waar het ontbijt en de maaltijden worden geserveerd. Deze vrij kleine B&B heeft een vriendelijke sfeer en beschikt over een zwembad. Lees meer…

Data & prijzen


Startdata individuele lessen 2020

Privélessen kunnen elke week van het jaar starten, behalve in juli en augustus.

Startdata minigroepen 2020

In onderstaande weken worden minigroepen georganiseerd.
De eerste inschrijving bepaalt het niveau van de cursusweek!
Op verzoek kunnen ook op andere data en voor voorgevormde groepen een minigroepscursus georganiseerd worden.

MINIGROEPEN
van 15 lessen per week
 Niveau
April  
27 april – 4 mei
Locatie: Villa Fonti
halfgevorderd (A2/B1) 
Zie programma en details…
MEI  
25-29 mei  beginners
SEPTEMBER  
14-18 september  beginners


N.B. Neem contact met ons op als je vragen hebt over de niveaus!


Cursusprijzen 2020

Italstudio brengt geen extra kosten in rekening.

Prijzen online privélessen via Skype

Online-lessen kunnen op alle niveaus gegeven worden en kunnen elke week van het jaar starten.

 • Grammatica – conversatie – oefeningen 
  Online lespakket van 10 privélessen (à 60 min.): € 300
  Online lespakket van 10 duo-privélessen (à 60 min.): € 400 (voor 2 pers.)
 • Grammatica – oefeningen  
  Online lespakket van 10 privélessen (à 45 min.): € 300
  Online lespakket van 10 duo-privélessen (à 45 min.): € 400 (voor 2 pers.)
 • Conversatie
  Online lespakket van 10 privélessen (à 45 min.): € 250
  Online lespakket van 10 duo-privélessen (à 45 min.): € 320 (voor 2 pers.)

 
N.B.
De lespakketten moeten binnen een periode van 2 weken gevolgd worden.
Prijzen zijn inclusief lesmateriaal en materiaal voor zelfstudie.
 
Eerste proefles is gratis!


Prijzen privélessen

Het lesmateriaal, de intaketest en inschrijfgeld zijn bij het cursusgeld inbegrepen.
Bij feestdagen gaan de lessen gewoon door.

   • 1 week: 15 individuele lessen à 60 minuten:
    1 persoon: € 600
    2 personen (van hetzelfde niveau): € 400 per persoon
   • 2 weken: totaal 30 individuele lessen à 60 minuten:
    1 persoon: € 1.200
    2 personen (van hetzelfde niveau): € 700 per persoon

 
N.B.
Bij de prijs van privélessen zijn ook inbegrepen: lesmateriaal en informatiemateriaal, intake test en (indien gewenst) transfer van en naar luchthaven/station van Ancona en assistentie bij zoeken van accommodatie.

Middagactiviteiten

De kooklessen, de wijnproeverij en de excursies maken deel uit het leerproces.
Naast de lessenin de ochtend kun je kiezen om ook in de middag Italiaans te spreken en wat je geleerd hebt toe te passen in dagelijkse situaties.
Prijs middagactiviteiten: € 100.
Je kunt deelnemen aan twee kooklessen met aansluitend diner of kiezen voor drie excursies.

Prijs minigroepen

Cursusprijs € 300 per persoon per week.
Minigroep: 15 lessen per week (bij minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers).
N.B.
Bij de prijs van privélessen zijn ook inbegrepen: lesmateriaal en intake test.
Een lesuur duurt 60 minuten.
 

Vervoer


Hoe is Belvedere Ostrense te bereiken

Belvedere Ostrense ligt vlakbij Ancona (15 km van vliegveld), tussen Jesi en Senigallia.
Wij adviseren om een auto ter beschikking te hebben!

   • Per vliegtuig ->Ryanair verzorgt goedkope vluchten naar Ancona (Falconara) vanaf Düsseldorf (Weeze) en Brussel (Charleroi) en vanaf Ancona kun je met een transfer opgehaald worden (of auto huren).
    Bologna: je kunt vliegen op Bologna (G. Marconi) en vandaar reis je per trein naar Ancona.
    Er zijn rechtstreekse vluchten naar Bologna met KLM en Alitalia vanaf Amsterdam, met Transavia vanaf Eindhoven of met Brussels Airlines vanaf Brussel. Verder met Ryanair vanaf Eindhoven, Brussel (Charleroi) en Keulen naar Bologna.
    Perugia: vanaf Rotterdam zijn er rechtstreekse vluchten met Transavia naar Perugia en vandaar kun je met de bus naar Senigallia (bij Ancona).
    Rome: je kunt ook naar Rome vliegen en vanaf Station Termini vertrekt één maal per uur een trein naar Ancona.
    In Ancona kun je een auto huren.
   • Per auto -> 1.450 km vanaf Utrecht.

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie.