Boek nu je taalreis!

Gastronomie


Kookworkshops Monti Sabini

Gastronomie in de Sabina streek bij Rome

De Sabina is een streek in Lazio, vernoemd naar de Sabijnen en tegenwoordig bekend om zijn middeleeuwse dorpjes en olijfolie. Deze prachtige heuvelstreek ten noordoosten van Rome heeft nog veel van haar natuurlijke en authentieke karakter behouden. Hoewel het vlakbij Rome ligt, vind je in de Monti Sabini geen massatoerisme!

Bekijk een video over de mogelijkheden in de Monti Sabini…

Italiaanse keuken en kookworkshops voor groepen
  • Ben je liefhebber van de Italiaanse keuken en zoek je kookworkshops met een gezellig programma in de buurt van Rome?
  • En ben je met een groep van minimaal 5 tot ca. 10 personen en zoek je een aantrekkelijk gastronomisch programma voor 4/5 dagen (en zonder taalcursus)?

Dan zijn deze kookworkshops met gastronomisch programma ideaal!

  • De workshops zijn bedoeld voor groepen van minimaal 5 tot ca. 10 personen, die onder leiding van lokale professionele chefs gezamenlijk klassieke Italiaanse gerechten bereiden.
  • Ook al heb je betrekkelijk weinig kookervaring, je kunt aan de workshops deelnemen en ook hoef je geen kennis van het Italiaans te hebben.
  • Naast het koken zijn er ook excursies met proeverijen van olijfolie en wijn en een bezoek aan de markt en/of een kaasmakerij.
  • De programma’s zijn mogelijk in het voorjaar en najaar.
  • Eigen vervoer is niet noodzakelijk, vervoer wordt verzorgd.

 


Programma


Standaard gastronomisch programma

Het standaardprogramma bestaat uit een verblijf van 5 dagen (4 nachten), waarin 3 kookworkshops worden gegeven, een olieproeverij en een wijnproeverij plaatsvinden en een bezoek aan de markt en/of een kaasmakerij. Een en ander mede afhankelijk van het seizoen en de dagen waarop de cursus plaatsvindt. Behalve dit interessante standaardprogramma is ook maatwerk is mogelijk.

Programma op maat

Het maatwerk-concept betekent dat elementen aan het programma kunnen worden toegevoegd, zoals een bezoek aan Rome (al dan niet met een wandeling onder leiding van een Nederlandstalige gids), een dagje golfen of een excursie naar een van de trekpleisters in de omgeving. Ook kan een workshop kalligraferen of illustreren van menukaarten in het programma worden opgenomen. Voor sommige van deze onderdelen buiten het standaardprogramma geldt een meerprijs.

Kookworkshops

Elk van de workshops wordt gegeven door een professionele kok, steeds een andere, die samen met de deelnemers traditionele Italiaanse gerechten bereidt op basis van de heerlijk verse ingrediënten die plaatselijk worden aangeboden. Indien het programma het toelaat, worden de ingrediënten onder begeleiding van de gastvrouw in de lokale winkels of op de markt gezamenlijk ingekocht. Na het bereiden worden de gerechten tezamen genoten, vanzelfsprekend onder begeleiding van een heerlijk glas wijn!
Indien een groep bijzondere voorkeuren heeft voor de te bereiden gerechten, zal hiermee – indien haalbaar – rekening worden gehouden.
De koks spreken uitsluitend Italiaans, maar de Nederlandse gastvrouw is altijd aanwezig om te vertalen.

Olieproeverij

De lokale olijfolie is de trots van de Sabina en heeft dan ook een eigen DOP-kwalificatie! Je leert wat nu eigenlijk extra vergine olijfolie is, waar je op moet letten als je de olie proeft en hoe je – ook in de supermarkt! – bij het kopen van olijfolie tot een goede keuze kunt komen. Wij zijn er trots op dat de proeverij verzorgd wordt door Johnny Madge, een internationaal erkende olijfolie expert. De voertaal is Engels, lees meer over Johnny Madge ….

Wijnproeverij

Hoewel de wijn van de Sabina geen grote bekendheid geniet, valt er wel degelijk van goede lokale wijn te genieten. In Tenuta Santa Lucia wordt de groep rondgeleid in een state-of-the-art wijngoed, waar deskundige uitleg wordt gegeven over het proces van wijn maken, gevolg door een proeverij. De voertaal is Engels, lees meer over Tenuta Santa Lucia…


Accommodatie


Accommodatie

De gasten hebben de beschikking over ‘La Palombara’, een prachtig verbouwde boerenhoeve even buiten het dorp Poggio Catino in de Monti Sabini, niet ver van Rome. Deze liefelijke en heuvelachtige streek, genaamd de Sabina, is bij toeristen nog onbekend en daardoor zeer authentiek Italiaans. ‘La Palombara’ is schitterend gelegen, met een wijds uitzicht over eigen olijfbomen, wijngaarden en de vallei van de Tiber naar de karakteristieke Monte Soratte. Het huis heeft een zwembad, een heerlijke loggia, een eigen kruidentuin en is van alle moderne gemakken voorzien, inclusief wifi.

Als de groep groter is dan 6 personen, kan ook gebruikt worden gemaakt van een uitstekende en nabijgelegen bed & breakfast.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ligging

 


Data & Prijzen


Data Kookworkshops Monti Sabini

De cursussen vinden vier maal per jaar plaats, twee keer in het voorjaar en twee keer in het najaar, en zijn bedoeld voor groepen. Indien een groep wil deelnemen, worden de data in onderling overleg vastgesteld. Tussen medio juni en medio september worden geen cursussen gegeven.

Prijzen 

Prijs standaardprogramma: € 750,- per persoon.
Prijs is gebaseerd op een verblijf van 4 nachten met een groep van 6 personen in 2-persoonskamers!
Het betreft een all-in prijs, hetgeen betekent dat ook alle maaltijden zijn inbegrepen.
Niet inbegrepen zijn de reiskosten, uitgaven in de horeca en persoonlijke uitgaven.

Indien de groep groter of kleiner is en bij een korter of langer verblijf, kunnen afwijkende prijzen gelden. Voor extra programmaonderdelen kan sprake zijn van een meerprijs.

Het boeken van een workshop vindt plaats in onderling overleg, zodat met al je voorkeuren en wensen rekening kan worden gehouden.

Neem contact met ons op voor al je vragen of een prijsopgave.

Vervoer


Hoe is Poggo Catino te bereiken

Je vliegt op Rome, op het vliegveld Fiumicino. Dit is de bestemming van de meeste airlines.
Vanaf het vliegveld Fiumicino brengt een trein je rechtstreeks naar een station op slechts 15 minuten rijden van de accommodatie. Je wordt daar van het station opgehaald.

Airport-transfer is eveneens mogelijk; de kosten hiervan bedragen € 25,- p.p. (ritprijs).
Mocht je er de voorkeur aan geven om op het vliegveld een auto te huren, dan ontvang je een routebeschrijving.

Let op: Rome heeft een tweede vliegveld: Ciampino. Vanaf dit vliegveld is de accommodatie minder goed bereikbaar. Wij adviseren daarom om wel op Fiumicino te vliegen!

 

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over de school.