Vraag informatie aan

Zomercursussen


NABA Zomercursussen (in het Engels)

Nuova Accademia di Belle Arti (NABA) in Milaan en Rome
In de zomer organiseert NABA diverse cursussen Fashion & Design van 2, 4, 6 of 8 weken (in het Engels). De cursussen worden georganiseerd volgens de filosofie “Learning by doing”: een mix van theoretische lessen, praktische workshops en excursies (bezoeken musea, bedrijven, productieplaatsen en designstudio’s etc.).
Studenten uit de hele wereld nemen deel aan deze zomercursussen in Milaan, uit interesse, vanwege portfolio-opbouw of om een impressie van het vak en NABA te krijgen i.v.m. een voorgenomen studie. Ook de huisvesting kan geregeld worden!

NABA buitenklas

Cursussen in de volgende vakgebieden
Product Design, Interior Design, Fashion Design, Fashion Styling, Fashion Management, Graphic Design, Drawing, Digital Photography, Visual Design.
Deze zomercursussen worden op verschillende niveaus aangeboden, van beginners tot gevorderden.
De minimumleeftijd is 16 jaar.
Meer details over deze cursussen vind je bij NABA zomercursussen.

Taal & mode, design


Italiaans & design, fashion of kunst  –  Rome en Milaan

 

ROME

De Scuola Leonardo da Vinci in Rome organiseert samen met de Accademia di Costume e Moda twee cursussen:

1. Taal- & fashioncursus – 2 weken

Standaard taalcursus van 4 lessen p.d. in combinatie met een fashioncursus van 4 praktische lessen p.d. aan de Fashion Academie Accademia di Costume e Moda in Rome.
In 2 weken krijg je een intensieve training en leer je om zelf een origineel stuk te maken.
Keuze uit de volgende sectoren: design, Modeling and Prototyping Bags; design, Modeling and Prototyping Shoes; Costume for the Performing Arts; Communication, PR and External Relations; introduction to Fashion design; Fashion Portfolio; Fashion drawing.
Zie voor alle details pdf fashioncursus.
Omdat de fashioncursus in het Italiaans wordt gegeven, adviseren wij een B1 taalniveau bij het starten van de fashioncursus.

2. Taal & professionele fashioncursus – 10 weken

Standaard taalcursus van 4 lessen p.d. in combinatie met een professionele fashioncursus (10 modetechnische lessen per week) aan de Fashion Academie Accademia di Costume e Moda in Rome. Elke vrijdag volg je 4 en op zaterdag 6 modetechnische lessen per week met theorie en praktijk.
Keuze uit één van deze sectoren: Design, Modeling and Prototyping Bags and Shoes; Fashion Styling; Fashion Marketing and Advertising; Fashion design; Visual Merchandising; Art and Craft of ‘Costume designer’; 3d Modeling; Bijoux & Jewelery.
In deze professionele fashioncursus van 9 weken ontwikkel je een goede basis om daarna te werken of een masterstudie te kunnen volgen, zie voor alle details pdf professionele fashioncursus.
Tijdens de taallessen leer je voldoende Italiaans om de modelessen te volgen in het Italiaans. Wij adviseren minimaal een A2 taalniveau bij start van de cursus.

N.B. Informeer bij ons wanneer je een modecursus in Rome kunt volgen!

Accademia di Moda e costume in Rome


MILAAN

De Scuola Leonardo da Vinci in Milaan verzorgt ook taalcursussen in combinatie met fashion/kunst/design:
(meestal in samenwerking met de NABA Academie die op dezelfde campus ligt).

Er zijn drie soorten cursussen:
1. Italiaans & “Creative Arts” – mode, kunst of design – 12 weken
2. Italiaans & tekenen/schilderen of geschiedenis van mode/design – vanaf 1 week
3. Preparatory Semester (Introductie) in design, mode of kunst – 5 maanden

1) Italiaans & Creative Arts – mode, kunst of design – 12 weken

Je volgt dan een standaardcursus van 4 lessen p.d. (totaal 240 lessen) + 30 beeldende kunstlessen (1x per week ‘s avonds of op zaterdag).
Deze creatieve lessen worden in het Italiaans gegeven zowel voor beginners als voor gevorderden en bevatten zowel theorie als praktijk.
De kunstlessen zijn geschikt voor alle studenten die hun Italiaans willen verbeteren en meer kennis willen verkrijgen in: Beeldende kunst, Grafische vormgeving en webdesign, Mode of Design (je kiest één richting).
Cursusprijs voor 12 weken: € 2.190 (exclusief € 70,- inschrijfgeld van de school)
Deze cursus wordt in samenwerking met de NABA academie aangeboden, die op dezelfde campus ligt.

Startdata

19 februari 2018 |  8 oktober 2018  |   18 februari 2019.
N.B. Advies: vanaf halfgevorderd taalniveau B1.
Als je dus een beginnersniveau hebt, moet je minstens 2 maanden voor de startdatum met een taalcursus starten en eventueel daarna nog doorgaan!
Zie pdf van Italiaans & Creative Arts 2018
Bij Scuola Leonardo da Vinci in Milaan vind je meer info ook over de accommodatie.

2) Italiaans & beeldende kunst – vanaf 1 week

Naast de taallessen kun je extra lessen volgen in tekenen/schilderen of geschiedenis van mode/design.
Lees meer over beeldende kunst lessen in Milaan en Rome…
Lees meer over beeldende kunst lessen in Florence…
Milaan NABA

3) Preparatory Semester taal & Fashion/Design – 5 maanden

De Scuola Leonardo da Vinci in Milaan verzorgt (samen met docenten van o.a. NABA Academie) het programma “Preparatory Semester Taal & design, fashion of kunst” van 5 maanden, waarbij je zowel de Italiaanse taal perfect leert en alsook introductielessen (in het Engels) volgt op het gebied van design, mode, beeldende kunst, grafische vormgeving of media design.

Voor wie?

Speciaal voor degenen die na hun middelbare school én goed Italiaans willen leren én een cursus over de Italiaans fashion, kunst of design’ semester willen volgen, al dan niet met het doel om daarna hierin verder te studeren, bijv. een bacheloropleiding aan NABA. Het semester geeft – naast de taallessen – een introductie in de beeldende kunst, grafische vormgeving, design, modedesign en media design. Aan het einde van die 5 maanden heb je zeker voldoende kennis van het Italiaans om aan NABA in Milaan (of elders) verder te studeren, want je hebt een goede basis gelegd voor een vervolgstudie in mode, design of kunst. Je weet inmiddels welke richting je op wilt, wat je capaciteiten zijn en je hebt geleerd op eigen benen te staan.

Programma – 5 maanden (20 weken)
  • taalcursus van totaal 290 taallessen.
  • Oriëntatielessen over het leven in Milaan.
  • 20 tekenlessen: introductie in de basistechnieken noodzakelijk voor het volgen van Design- en Fashionopleidingen. De focus ligt op schetsen, handtekenen en vrije stijl tekenen.
  • 20 lessen fashion design cursus: studie en analyse van trendsetters in Milaan.
    20 lessen design workshop: je ontdekt de verschillende stadia van observeren en experimenteren met een reeks materialen.
  • 20 lessen Portfolio-opbouw: je leert hoe je een succesvol en waardevol portfolio maakt en krijgt de mogelijkheid om een individuele afspraak te maken met een tutor die gespecialiseerd is in portfolio’s, die je adviezen zal geven over hoe je portfolio nog kunt perfectioneren.
  • NABA zomercursus (45 lessen): aan het einde van het semester kies je een 2-weekse zomercursus van 45 lessen uit het NABA zomerprogramma (in het Engels) op het gebied van design, fashion, drawing of graphic design.
Cursusprijs

De cursusprijs voor 20 weken bedraagt:
€ 5.100 (exclusief € 70,- inschrijfgeld van de school)

Startdatum

19 februari – 6 juli 2018.

Lees meer in pdf van Preparatory Semester taal & mode/design 2018.
Bij Scuola Leonardo da Vinci in Milaan vind je meer info ook over de accommodatie.

Examencursus


Examencursus voor studie aan Fashion- & Design academie (4 weken)

Voor toelating tot een studie aan een mode-, kunst- of designacademie in Italië moet je een toelatingsexamen doen.
De Leonardo da Vinci scholen in Milaan en in Florence bieden een speciale examencursus met technische vaktaal noodzakelijk voor het toelatingsexamen.
Cursusduur: 4 weken (totaal 120 lessen bij min. 5 deelnemers).
N.B. bij 4 deelnemers: 95 lessen; bij 3 deelnemers: 70 lessen in 3 weken; bij 2 deelnemers: 43 lessen in 2 weken; bij 1 deelnemer: 28 lessen in 2 weken.
Advies: halfgevorderd niveau (B1) of hoger
Als je taalniveau nog niet voldoende is, kun je – voorafgaand aan de examencursus – een taalcursus volgen van enkele weken of maanden (afhankelijk van je startniveau).

Cursusprijs

De cursusprijs voor 4 weken bedraagt:
€ 1.280 (exclusief € 70,- inschrijfgeld van de school)

Startdatum

27 augustus – 21 september 2018

 

Vraag informatie aan