Boek nu je taalreis!

School


Cagliari (Sardinië)

Cagliari is de hoofdstad van Sardinië en ligt in het zuiden van het eiland. Sardinië wordt gekenmerkt door vele kleine baaitjes, omringd door kliffen en een blauwe-groene zee. Het eiland heeft een vriendelijke bevolking, waar je gemakkelijk mee in gesprek komt.
Cagliari is een ideale bestemming, want de stad heeft veel te bieden en er zijn spectaculaire stranden in de omgeving. Het oude gedeelte van de stad, Castello genaamd, ligt op de top van een heuvel en heeft een prachtig uitzicht op de Golf van Cagliari. De meeste stadsmuren zijn nog intact en er bevinden zich twee torens uit de 11e eeuw na Chr. In deze historische wijk valt veel te bezichtigen, zoals de kathedraal en oude palazzi. Een andere bezienswaardigheid is het Sardijns Archeologisch Museum, het grootste en belangrijkste museum van het eiland wat betreft de prehistorische Nuragische beschaving van Sardinië.
Genietend van een cappuccino in één van de historische cafés onder de arcadebogen aan de via Roma heb je een mooi uitzicht op de indrukwekkende haven, waar de cruiseschepen aanmeren. In de wijken Marina en Stampace vind je alle mogelijke heerlijke restaurantjes en trattorie, keuze genoeg!
Het grootste en meest bezochte paradijselijke strand is “Poetto lido” een 8 kilometer lang strand vlakbij Cagliari (gemakkelijk per bus te bereiken). Je vindt ook hier talrijke strandpaviljoens, restaurants en uitgaansgelegenheden. Bij Poetto kun je het prachtige schouwspel van de flamingo’s in de zoutvelden bewonderen.
In Cagliari vind je ook nog Romeinse overblijfselen zoals het Romeinse amfitheater en in de nabije omgeving zijn ook de archeologische opgravingen bij Nora een aanrader.

Cagliari

L’Accademia

De school L’Accademia is een kleine school met een gemoedelijke sfeer, waar het accent ligt op zoveel mogelijk onderdompeling in de Italiaanse taal en cultuur. De lessen zijn gevarieerd en de leraren geven les op een gemotiveerde, relaxte wijze. Alle activiteiten die de school organiseert zijn ook bedoeld als leermomenten, er gaat altijd een leraar mee.
Bij de prijs zijn inbegrepen: elke week een rondleiding en het kijken naar een film, samen met een leraar. Daarnaast worden er gezamenlijke etentjes en (halve)dagexcursies aangeboden (tegen betaling en bij voldoende belangstelling).
Ook besteedt de school veel aandacht aan de keuze voor een accommodatie, want een goed onderkomen vind men ook belangrijk.
L’Accademia ligt in de historische wijk Villanova in het centrum van de stad en beschikt over airco en wifi. De groepslessen (max. 6-7 cursisten) worden altijd ’s morgens gegeven.
Niveaus: 3-6 niveaus.

Montessori lesmethode

L’Accademia in Cagliari heeft gekozen voor de Montessori-lesmethode! De Montessori-benadering is gebaseerd op het respect voor elke persoon en zijn individualiteit; de taak van de leraar is ervoor te zorgen dat elke student zichzelf uitdrukt op basis van zijn potentieel.
De belangrijkste aspecten van deze methode zijn:

 • het is aan te passen aan alle studenten op basis van hun behoeften en niveaus van studie en opleiding
 • het belang van het voorbereiden van een geschikte omgeving
 • het respect voor individuele leerperioden
 • leren door te doen

Daarom is het belangrijk dat er niet te veel studenten in een klas zitten en dat de omgeving prettig is en onafhankelijk leren mogelijk maakt, zodat iedereen kan studeren zonder zich ooit onbekwaam te voelen. Het is noodzakelijk om een ​​omgeving te creëren waar de zogenaamde “affectieve filters” kunnen worden verlaagd (want affectieve filters, zoals verveling, beperken de actieve betrokkenheid bij de lessen en dus bij het leren). Kortom, het is belangrijk om studenten het gevoel te geven dat ze hun eigen ritmes kunnen volgen (omdat leren geen competitie is!) En dat de ervaring productief is juist omdat het leuk is.
De leraren worden begeleid bij het gebruik van deze methode door Dr. Simonetta Piga, docent Italiaans als vreemde taal en Montessori-voorlichter.

Activiteiten

Bij de prijs zijn inbegrepen: elke week een rondleiding op maandag (de bestemming varieert elke week) en het kijken naar een film, samen met een leraar. Daarnaast worden er gezamenlijke etentjes georganiseerd in typische restaurantjes of pizzeria’s, zeil- en boottochten op zee en (halve)dagexcursies naar “Nuraghi”, stranden of musea in de omgeving van Cagliari aangeboden (tegen betaling en bij voldoende belangstelling).

Festivals en folkloristische feesten in Cagliari en omgeving:
Op deze site vind je meer details over de lokale events en hier over de sagre!
1/4 mei: Sagra di Sant’Efisio, religieus, folkloristische sagra.
28 april, Sa Die e Sa Sardinia, volksfeest waarin de historische gebeurtenissen herleven.
September: Sagra del pesce, folkloristisch, religieus feest met traditioneel lokaal eten en drinken.
24 april, Nostra Signora di Bonaria, religieus, folkloristisch feest waarin de Heilige van Bonaria in een boot vervoerd wordt.
Een na laatste zondag van mei: La Cavalcata Sarda is een folkoristisch feest in Sassari.
Eind augustus: Festa del Redentore, religieus feest met processie in Nuoro
Vooravond van Ferragosto (15 augustus): La discesa dei Candelieri: religieus, folkloristisch feest in Sassari.
La Sartiglia in Oristano , karakteristiek Sardijns carnaval met ridders en steekspel.
De carnavalsoptochten van Orgosolo en Mammoiada zijn de beroemdste van Sardinië, met de dansprocessie van de Mamuthones.


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op 3-6 niveaus gegeven en er zijn maximaal 6-7 cursisten per klas (gemiddeld 4).
Lesduur is 55 minuten (lesduur privélessen: 60 minuten). Maximale duur standaardcursus: 24 weken.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven.
Op de eerste lesdag wordt je niveau van de Italiaanse taal eerst getest en kun je eventuele wensen mbt de inhoud van de lessen opgeven!

N.B. Standaardlessen!
Bij 2 cursisten per niveau per week (GI: 12 lessen en GI+C: 15 lessen).
Bij 1 cursist per niveau per week: (GI: 8 lessen en GI+C: 10 lessen).
Dit is altijd nog voordeliger dan wanneer je privéles boekt!

Klik hieronder op de cursussen voor een beschrijving van de betreffende cursus.

 GI - Standaardcursus Accademia (3 lessen per dag)

15 lessen per week
Lestijden: 9.00-11.55 uur met pauze halverwege.
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.
Wil je Cagliari combineren met Alghero, zie Catch the Wave aanbieding, lees verder…

 GI+C - Standaardcursus & conversatie (4 lessen per dag)

20 lessen per week
Lestijden: 9.00-12.50 uur met pauze halverwege.
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren en vooral ook conversatie, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.
Wil je Cagliari combineren met Alghero, zie Catch the Wave aanbieding, lees verder…

Intensief Plus-5 cursus (4 standaardlessen + 1 privéles pd)

standaardcursus + 5 extra privélessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma met conversatie en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie, een bepaald taalgebruik of CILS examenvoorbereiding).

Individuele lessen

Startdata: elke week (minimaal 10 lessen per week)
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).
Ook privélessen zijn geschikt als examenvoorbereiding!

Skypelessen

Skypelessen: individuele online lessen conversatie en/of grammatica.
Erg prettig om je Italiaans bij te houden na terugkomst en om je spreekvaardigheid te blijven oefenen.

Parliamo di letteratura - literatuurcursus

Een korte intensieve cursus over Italiaanse literatuur op de dinsdagmiddag. Duurt 2,5 uur en kan bij min. 2 deelnemers gevolgd worden.
Je moet wel min. een halfgevorderde kennis hebben om de lessen te kunnen volgen.

Extra kooklessen

Het is mogelijk om kooklessen te volgen in de keuken van Marta en daarna eet je samen met de familie de bereide gerechten. Duurt totaal ca. 5 uur.
De kookcursus kan – indien van te voren aangevraagd – bijna altijd gevolgd worden.

Accommodatie


De diverse accommodaties

De school kan ook je accommodatie in Cagliari reserveren.
Hieronder vind je ook links waar je zelf een kamer kunt reserveren.
Aankomst is op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen of later vertrekken is op aanvraag!
Een 2-persoonskamer kan alleen geboekt worden als twee personen samen inschrijven.

 • Kamer in gedeeld appartement
  Je hebt een eigen slaapkamer en je deelt het appartement met een Italiaans gezin, meestal een stel of alleenstaande van gemiddeld 30-50 jaar (en soms met medestudent) en je hebt ook gebruik van keuken en badkamer.
  De huurprijzen zijn inclusief bedlinnen. Handdoeken moeten zelf meegenomen worden. Vaak kun je een eigen badkamer krijgen, verder vaak wifi en soms airco.
 • Kamer in B&B
  Je hebt een kamer in een B&B vlakbij de school. Soms kun je er ook wel een maaltijd bereiden, als je langer dan een week blijft (maar dan moet je via de school boeken). Bij een verblijf vanaf 2 weken gelden lagere prijzen.
  Je kunt ook zelf ook rechtstreeks een B&B boeken:
  B&B Qaral -1 min. van de school, keurig en goed, maar ontbijt stelt niet zo veel voor.
  B&B Antica Via – mooie kamers en aardig ontbijt.
  B&B Marina di Castello – erg goed, ruime kamers, dakterras met uitzicht op zee en uitstekend ontbijt, (vergeet niet aan eigenaresse Sabrina te zeggen dat je via Ingrid van Italstudio komt, dan krijg je korting!)
 • Studioappartement 
  De school kan ook een studioappartement voor 1 persoon boeken (of een zelfstandig appartement met meerdere kamers).
 • Hotel/hostel
  Een hotel moet je zelf boeken, maar informatie is op aanvraag.
  Er is een hostel op 10 min. lopen van de school, zie www.hostelmarinacagliari.com voor meer details.
  De Ostello is modern en van alle gemakken voorzien.

Data & prijzen


Startdata 2020

N.B.
Startdata groepscursussen op alle data voor alle niveaus!
Startdata privélessen zijn elke dag van het hele jaar!

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
      06 04 01* 06 03 07 05 02  
      14* 11 08 13 10 14 12  
      20 18 15 20 17 21 19    
      27* 25 22 27 24 28 26    
          29   31        

*Geen lessen op feestdagen: 13 april, 1 mei, 2 juni.


Cursusprijzen 2020

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten!

Aanbiedingen/kortingen

Korting: oud-cursisten van de school in Cagliari betalen geen inschrijfgeld.
Aanbieding:
als je met 2 personen samen inschrijft, betaal je maar 1x inschrijfgeld (c.q. accommodatietoeslag) van de school.
Catch the Wave aanbieding lees verder…   

cursusprijzen per persoon weken euro
GI-standaardcursus Accademia
(15 lessen per week)
1
2
3
4
5
extra week
230
450
660
880
1.100
150
GI+C standaardcursus & conversatie
(20 lessen per week)
1
2
3
4
5
extra week
260
490
750
1.010
1.250
190
intensief plus-5 cursus
20 GI+C lessen + 5 privélessen p.w.
1
2
435
840
privélessen (1-op-1)
10 privélessen
15 privélessen
20 privélessen
10 lessen
15 lessen
20 lessen
350
525
665
Skypelessen
5 lessen à 60 minuten
10 lessen à 60 minuten
120
220
 
literatuur “Parliamo di letteratura”
2,5 uur op di.middag en min. 2 deeln.
25  
kooklessen in de keuken van Marta
60  

N.B.
Prijs is exclusief € 50,- inschrijfgeld per persoon.
Het lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen (bij een cursus vanaf 2 weken wordt het lesboek eigendom).
Ook zijn bij de prijs inbegrepen: een rondleiding op de eerste maandag en het samen met de leraar kijken naar een film.


Accommodatieprijzen

Aankomst is in principe op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen of later vertrekken op aanvraag.
Als de school ook je accommodatie moet regelen, betaal je € 30 accommodatietoeslag.
De beschikbaarheid en prijzen zijn op aanvraag!

prijzen per persoon prijzen
 
B&B (vlakbij school)
1-persoonskamer
(prijs lager vanaf 2 weken)
vanaf € 35 per dag
gedeeld appartement
met gedeelde badkamer/keuken
1-persoonskamer
vanaf € 200 per week
(7 nachten)
studioappartement
voor 1 persoon
(bij meerdere personen op aanvraag)
vanaf € 350 per week
hotel of hostel (zelf te reserveren)
Er is een hostel op 10 min. van school
zie www.hostelmarinacagliari.com
info op aanvraag

N.B. Wil je meer informatie, neem contact op en specificeer je wensen en budget.

Vervoer


Hoe is Cagliari te bereiken

Cagliari heeft een eigen vliegveld Elmas en er rijden regelmatig shuttlebussen naar het centrum (ca. 10-15 min. reistijd).

 • per vliegtuig -> Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks met de KLM naar Cagliari vliegen en Ryanair verzorgt vanaf Charleroi (bij Brussel) en Düsseldorf (Weeze) rechtstreekse vluchten naar Cagliari.
  Je kunt vliegen ook naar Cagliari vliegen via een transfer met RyanairAlitalia en EasyJetTransavia (en vanaf Brussel met Brussels Airlines).
  Vanaf Eindhoven en Charleroi-Brussel kun je met Ryanair naar Alghero vliegen en vandaar met de bus in 3,5 uur naar Cagliari of per auto in max. 3 uur.
 • per veerboot -> met de maatschappij Tirrenia kun je per veerboot vanaf Genua, Civitavecchia, Napels, Palermo en Trapani naar Cagliari reizen.
 • per auto -> 1926 km vanaf Utrecht.

Wij adviseren een taxi te nemen vanaf het vliegveld naar het centrum van Cagliari, dat kost ca. € 15-20 per rit. (Transfer is niet mogelijk).

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over hoe je het beste naar je accommodatie/school kunt gaan.