Boek nu je taalreis!

School


Assisi (Umbrië)

Assisi ligt in het groene hart van Italië. Gelegen halverwege de hellingen van Monte Subasio verrijst Assisi met zijn huizen en kerken, gebouwd van roze rotssteen van de Subasio en omgeven door eeuwenoude olijfbomen. Behalve de prachtige Basiliek van St. Franciscus tref je er talrijke kunstschatten en Romeinse en middeleeuwse monumenten. Het historisch centrum van Assisi is goed bewaard gebleven (en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO), hoewel elk tijdperk in Umbrië zijn sporen heeft achtergelaten van de Etrusken tot de Romeinen, van de Longobarden naar de Italiaanse Renaissancehoven.
Het is een prachtige en fascinerende stad met levendige pleinen en steegjes. De geografische ligging en het milde droge klimaat zorgen het hele jaar door voor een plezierig verblijf. In Umbrië wordt overigens mooi zuiver Italiaans gesproken!
Assisi biedt vele artistieke en culturele evenementen, evenals het folkloristische feest de ‘Calendimaggio’ (1e weekend in mei). Ook in de omgeving worden in de zomermaanden talloze muziek- en theaterfestivals georganiseerd, zoals het Spoletofestival. Assisi vormt een uitstekende basis voor uitstapjes naar het Trasimeense Meer, Perugia en vele andere Umbrische steden (o.a. Spello, Gubbio, Spoleto, Montefalco, Bevagna), alsook voor wandelingen in de bossen en bergen.

assisi

Accademia Lingua Italiana

De Accademia, een zeer professionele school, is gevestigd in een fraai monumentaal pand midden in Assisi. De school heeft prachtige ruime lokalen met airco, een middeleeuws hof met terras, gratis e-mail-faciliteiten en wifi, een bibliotheek en videotheek met dvd-films en documentaires en een muzieklokaal met piano voor pianisten en zangers. Vanaf het balkon van de school heb je een prachtig panoramisch uitzicht op Assisi en de vallei.
Het schoolteam is zeer behulpzaam en hartelijk en allerlei studie- en informatiemateriaal staat tot beschikking van de cursisten. In de wintermaanden studeren er ook Italianen Engels aan de school, zodat er een gezellige mix ontstaat en je ook gemakkelijk contact maakt met de plaatselijke bevolking. Met de schoolpas ontvang je korting bij restaurants, pizzeria’s in Assisi.
De familie Chiuchiù (Lorenzo en Gaia) runt de school en vader Angelo en Gaia Chiuchiù hebben diverse publicaties op hun naam staan: naast grammatica- en tekstboeken ook multimediale cursussen zoals “In italiano” ( voor volwassenen) en “Viva l’italiano” (speciaal voor kinderen), “Arte e Metodo” en pas verschenen “Comunicare in Italiano”.
Cursisten die het CILS-Certificaat willen behalen kunnen bij de school gratis begeleiding krijgen bij de voorbereiding op het examen (privé trainingslessen zijn echter niet gratis) en kunnen ook het examen bij deze school afleggen.
Niveaus: 6 lesniveaus (en vaak ook nog tussenniveaus)
Erkenning school: officieel erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en de school is ook CILS-exameninstituut.

Bekijk de video van de school in Assisi

Activiteiten

Bij de prijs van de standaardcursus is een activiteitenprogramma inbegrepen per 4 weken (dus 1 activiteit per week): 2 rondleidingen in Assisi en 1 les muziekgeschiedenis en 1 proeverij van lokale producten en wijnen.
Bij voldoende belangstelling organiseert de school excursies naar bekende Umbrische steden als Todi, Gubbio, Perugia, Deruta, Spoleto, 2-daagse excursies naar Venetië, Florence, Rome etc., rondleidingen met een gids naar musea, monumenten en karakteristieke plaatsen in Assisi en omgeving.
De school organiseert ook lezingen, concerten en ontmoetingen met ambachtslieden in hun werkplaatsen (glas, smeedijzer, keramiek e.d.).

Festivals en folkloristische feesten in Umbria:
Calendimaggio: 8-11 mei 2019, folkloristisch lentefeest in Assisi (altijd in het 1e weekend van mei).
Umbria Jazz: 10-19 juli 2020 in Perugia.
Eurochocolate: 16-25 oktober 2020 in Perugia.
Sagra Musicale Umbria: 2e helft september, concerten van klassieke muziek.
Todi Festival: eind augustus/begin september, avant-gardistisch muziekfestival in Todi.
Corso dei Ceri: elk jaar op 15 mei, Gubbio.
Infiorate di Spello: 13-14 juni 2020 (op negende zondag na Pasen) in Spello.
Giostra della Quintana: 14/15 juni en 14/15 september 2019 (2e en 3e zondag in september), middeleeuws ruiterfeest in Foligno.
Festival dei Due Mondi: 26 juni t/m 12 juli 2020, theaterfestival in Spoleto.
Mercato delle Gaite: 18-28 juni 2020, middeleeuwse kunstnijverheidsmarkt in Bevagna.


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op 6 niveaus gegeven en er zijn maximaal 12 cursisten per klas.
Lesduur is 55 minuten. Maximale duur standaardcursus: 24 weken.
Wij adviseren bij deze school een cursus van minimaal 2 weken te volgen.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven.
Op de eerste lesdag wordt je niveau van de Italiaanse taal eerst getest!

N.B. Standaardcursus:  bij minder dan 4 cursisten per niveau worden er 2 lessen per dag geboden + 2 cultuurlessen (voor het zelfde bedrag), zoals bezoeken, uitspraak, muziekgeschiedenis, kunstgeschiedenis of archeologie, afgewisseld met individuele studieactiviteiten.

Klik hieronder op de cursussen voor een beschrijving van de betreffende cursus.

Standaardcursus (4 lessen per dag)

20 lessen per week
Lestijden: meestal van 9.00-13.00 uur met pauze halverwege.
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.

Intensief (4 standaardlessen + 2 extra conversatielessen per dag)

standaardcursus + 10 extra conversatie- en verdiepingslessen per week in een klasje van 1-4 cursisten.
In de ochtend volg je het standaardprogramma en in de middag oefen je extra  conversatie (en krijg je meer verdiepingslessen) in een klein groepje van 1-4 deelnemers.

Intensief Plus-10 cursus (4 standaardlessen + 2 privélessen per dag)

standaardcursus + 10 extra privélessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

Individuele lessen

Startdata: elke week (minimaal 10 uur per week)
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).
Individuele lessen kunnen zowel voor privé- als zakelijke doeleinden gereserveerd worden.
Ook kan een speciaal taalgebruik (vakjargon, telefoontraining enz.) en CILS-examentraining behandeld worden.

1 week privé-onderdompeling incl. excursies met leraar

16 privélessen op 5 ochtenden (9.30-12.30 uur) van maandag t/m vrijdag, 3x lunch met docent, 2 relaxavonden in NUN Assisi Relais & Spa Museum (thermale baden), verder ’s middags en ’s avonds rondleiding in Assisi, excursie naar Perugia, dagexcursie naar Florence (op zaterdag), wijnproeverij met sommelier en excursie naar “Eremo delle Carceri” (alle rondleidingen/excursies zijn onder begeleiding van de leraar!).
De prijs is inclusief verblijf in een 2-pers.kamer met halfpension in een hotel in het centrum van Assisi!
“All-in” prijs van cursusprogramma inclusief hotelkamer met halfpension:
– voor 2 personen: € 1200 per persoon (in tweepersoonskamer).
– voor 1 persoon: € 2.200 (in eenpersoonskamer)
Ook 3-persoonskamers zijn ook mogelijk, dan € 1.050 p.p.!

Privéles en activiteiten met leraar & wellness aanbieding (4 dagen)

Onderdompelingsprogramma van 12 privélessen voor 2 personen, 3 lunches met de leraar en samen met de leraar 3 rondleidingen in Assisi en “Eremo delle Carceri” en ook een wijnproeverij met sommelier van maandag t/m donderdag (in totaal 18 lessen incl. activiteiten).

Programma van maandag t/m donderdag (4 dagen):
je hebt 4 ochtenden 3 uur duo-privéles op school en verder op 3 dagen een lunch met de docent, en in de middagen samen met de leraar en 3 rondleidingen in Assisi en “Eremo delle Carceri” en ook een wijnproeverij met sommelier (praktisch gezien allemaal extra conversatielessen!).
Kortom je bent 4 dagen (een midweek) overdag in gezelschap van je leraar waarbij je continu je spreek- en luistervaardigheid kunt oefenen.

Verblijf in NUN Assisi Relais een 5-sterren hotel met prachtige Spa & wellness (met gratis entree met thermale pad in spa) en met tuin en wifi.
Verblijf inclusief logies en ontbijt(buffet) in een tweepersoonskamer (of in een driepersoonskamer.
Relais Nun ligt in het hoogste deel van het historisch centrum en heeft een prachtig uitzicht. Het voormalige klooster uit de 13e eeuw is prachtig gerestaureerd en het spa & wellness gedeelte is zeer suggestief gelegen bij de oude Romeinse muren.
Download pdf van programma Onderdompeling & wellness arrangement.


Accommodatie


De diverse accommodaties

Alle accommodatie in Assisi ligt in het oude centrum en op loopafstand van de school.
Aankomst is op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen of later vertrekken is op aanvraag!

 • Gedeeld appartement
  Je verblijft in een appartement met andere cursisten en je deelt de keuken en badkamer.
  De appartementen beschikken meestal over een wasmachine en bedlinnen en handdoeken zijn aanwezig.
  De prijzen van de appartementen zijn exclusief verbruikskosten van gas en elektriciteit (kosten zijn naar verbruik, in de zomer ca. € 40-60 per maand).
 • Studioappartement (voor 1 à 2 personen)
  De school kan ook een studioappartement voor één of twee personen boeken.
  De appartementen beschikken meestal over een wasmachine en bedlinnen en handdoeken zijn aanwezig.
  De prijzen van de appartementen zijn exclusief verbruikskosten van gas en elektriciteit (kosten zijn naar verbruik, in de zomer ca. € 40-60 per maand)
 • Gastgezin met logies/halfpension
  Je hebt een eigen slaapkamer in een gastgezin en gezamenlijk gebruik van de badkamer, maar geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/ontbijt en diner.
  De huurprijzen zijn inclusief bedlinnen en handdoeken.
 • Hotel
  Wij kunnen een hotel in het centrum van Assisi reserveren, bij sommige hotels krijgen cursisten van de school korting op de kamerprijs. Neem hiervoor contact met ons op.

Data & prijzen


Startdata 2020

N.B.
Absolute beginners kunnen alleen starten op de rode data.
Niet-beginners kunnen – in overleg – vaak ook op andere data starten.

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
10 09 20 04 08 06 03 07 05
13   23   18 22 20 24 21 19    
                       

Startdata privélessen: elke week van het jaar

* Geen lessen op feestdagen: in week van 13 t/m 19 april (Paasvakantie), 1 mei, 2 juni, (4 oktober), 8 december.
Kerstvakantie: 19 december 2020 t/m 10 januari 2021.

In de maanden november en december alleen privélessen of voorgevormde groepen.


Cursusprijzen 2020

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten!
Bij de prijs is het lesmateriaal (cursusboek à € 40) inbegrepen.

Kortingen
10% korting op de prijs van een standaardcursus vanaf 4 weken voor universitaire studenten.

cursusprijzen per persoon weken euro
standaardcursus
(20 lessen per week)
1
2
3
4
8
12
24
extra week
290
440
610
760
1.370
1.890
3.090
290
intensief
(standaard + 10 extra conversatielessen p.w.)
1
2
extra week
450
810
405
intensief Plus 10
(20 standaardlessen + 10 privélessen p.wk)
ipv privélessen kun je ook themalessen volgen  
in literatuur, kunsthistorie, film of archeologie
1
2
extra week
565
1.040
520
privélessen (1-op-1) per les
10 lessen
20 lessen
40
370
700
duo-privélessen (2-op-1) (prijs voor 2 pers.)
duo-privélessen (3-op-1) (prijs voor 3 pers.)
per les
per les
55
66
privéles & wellness aanbieding in luxe hotel
12 duo-privélessen + middagactiviteiten met leraar
+ wellness + verblijf in 5-sterren NUN Relais hotel
midweek  
Pakketprijs: 3-pers.kamer met ontbijt (p.p.)
Pakketprijs: 2-pers.kamer met ontbijt (p.p.)
Pakketprijs: 1-pers.kamer met ontbijt
4 dagen +
halfpension
1.050
1.290
1.960
privé-onderdompeling + op stap met leraar
16 privélessen + 3x lunch met leraar +
excursies met leraar + 2x spa-entree NUN +
logies/halfpension in hotel in centrum Assisi
1 week +
6 nachten
halfpension
 
Pakketprijs: 3-pers.kamer met halfpension (p.p.)
Pakketprijs: 2-pers.kamer met halfpension (p.p.)
Pakketprijs: 1-pers.kamer met halfpension
3-p.kamer
2-p.kamer
1-p.kamer
1.050
1.200
2.200

 

Accommodatieprijzen

Aankomst is in principe op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen of later vertrekken op aanvraag.

prijzen per kamer/app. 2 weken
13 nachten
4 weken
27 nachten
extra
nacht
appartement, gedeelde keuken en badkamer
2-persoonskamer
1-persoonskamer
460
280
640
430
30
25
studioappartement (1 à 2 personen)
bij één persoon
480 650 25
gastgezin, logies/halfpension
2-persoonskamer 
1 persoonskamer
80 per nacht
50 per nacht
hotels in centrum van Assisi vanaf 45 p.n.  (prijs op aanvraag)

N.B. De accommodatie kan ook voor 3 weken of langer gehuurd worden, echter voor de duur van de cursus. 

Vervoer


Hoe is Assisi te bereiken

 

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over de school.