Boek nu je taalreis!

School


Cavaion Veronese (Bardolino) – Gardameer

Cavaion Veronese is een “borgo” gelegen op een heuvel op slechts enkele kilometers van Bardolino en het Gardameer (ca. 5000 inwoners). Deze ligging tussen het Gardameer, de stad Verona, Monte Baldo en de Valpolicella wijnstreek heeft alle ingrediënten voor een ideale taalvakantie: ontspanning, prachtige natuurlijke landschappen in een mediterraan microklimaat, cultuur en heerlijke streekproducten en uitgebreide wijn- en olijfolietraditie.
Kenmerkend voor Cavaion Veronese is het historische centrum met zijn de middeleeuwse nederzettingen “Corti” (hoven), die in latere eeuwen veranderden in ommuurde binnenplaatsen bestaande uit een herenhuis, putten, fonteinen, boerenhuizen met stallen, kelders, graanschuren en soms een toren.
Behalve boottochten op het Gardameer, vind je in de omgeving talloze fietspaden (een walhalla voor fietsers) en pittoreske stadjes, kastelen, romaanse kerken, Venetiaanse villa’s en Monte Baldo.
Parkeren in Cavaion Veronese is geen probleem (gratis), dus je kunt ook met de auto naar de school.

Centro Linguistico Benaco

Centro Linguistico Benaco is een kleine taalschool in het centrum van Cavaion en bestaat sinds 1990. De school is gehuisvest in Corte Torcolo, een van oorsprong Venetiaans boerenhof, met o.a. een openluchttheater, tuin, café, bibliotheek, vinotheek en 3 klaslokalen met gratis wifi.
Het docententeam is ervaren en enthousiast en geeft op afwisselende wijze Italiaanse les met de nadruk op de spreekvaardigheid! Tijdens lessen wordt er ook geoefend door middel van liedjes, sketches, dynamische en creatieve activiteiten.
De minigroepslessen (2-5 cursisten) worden altijd in de ochtend gegeven van 9.30-12.30 uur met een pauze halverwege. Bij de minigroepslessen zijn ook enkele activiteiten en een excursie inbegrepen (wat ook als didactische activiteit wordt gezien)!
De leeftijden variëren per week, maar liggen grotendeels tussen 30-65 jaar.
Verder kan de school elke week van het jaar privélessen verzorgen op alle niveaus.

Activiteiten

Naast de 15 groepslessen zijn ook 5 uur didactische/culturele activiteiten inbegrepen: op zondagmiddag om 17 uur een introductie in Corte Torcolo en daarna rondleiding door Cavaion en omstreken; en op woensdagmiddag lunchen met de leraar en van 14-18.30 uur een excursie/activiteit naar keuze.
Verder kan de school ook proeverijen met gids/leraar organiseren in wijnkelders en koffiebranderijen. Kookcursussen zijn ook mogelijk, evenals ontmoetingen met lokale kunstenaars.
In de middag kun je zelf ook op stap gaan: Bardolino en Gardameer liggen op slechts 5 km van de school en een excursie naar Monte Baldo (2200m) is een aanrader! En de kunststeden Verona, Vicenza en Mantova liggine ook in de nabijheid.
Zie enkele voorstellen vrijetijdsactiviteiten…


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op alle niveaus gegeven en er zijn minimaal 2 en maximaal 5 cursisten per klas.
Lesduur is 55 minuten. De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven.
Als je al kennis van het Italiaans hebt, dan moet je vóór inschrijving voor een minigroep een test maken om je niveau te laten bepalen.

 • Standaard minigroepscursus: 3 lessen per dag
  15 lessen in 1 week (incl. 5 lesuren didactische activiteit/excursie). Ook is inbegrepen de mogelijkheid om samen met de leraar (en andere cursisten) te lunchen in de een pizzeria. Kosten lunch zijn niet inbegrepen (vanaf €10).
  Lestijden: 9.30-12.30 uur (met een pauze halverwege)
  Lunch met leraar op woensdag: 12.20-14 uur (is optioneel)
  Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen. De lessen zijn vooral gericht op de spreekvaardigheid!
  Op zondagmiddag om 17 uur is er een introductie in Corte Torcolo en daarna rondleiding door Cavaion en omstreken; en op woensdagmiddag van 14-18.30 uur een excursie/activiteit naar keuze.
  N.B. Vóór inschrijving moet je al een test maken om je niveau te laten bepalen en ben de enige cursist van je niveau, dan kun je alleen privélessen boeken.
 • Intensief plus-5 cursus: 3 lessen in minigroep + 1 privéles per dag
  In de ochtend volg je de minigroepslessen en de 5 privélessen per week kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of zakelijk Italiaans).
  Lestijden van de privélessen in overleg.
 • Individuele lessen  
  Startdata: elke dag van elke week (minimaal 10 lessen)
  Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je in korte tijd zoveel mogelijk wilt leren en/of specifieke aspecten van de taal wilt leren. Ook kun je je met individuele lessen voorbereiden op bijv. een PLIDA-examen. Een les duurt 55 minuten.
  Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).
  De privélessen kunnen op school maar ook op locatie of in je accommodatie gevolgd worden.
 • Familie privécursus  
  Startdata: elke dag van elke week (minimaal 10 lessen)
  Voor families met en zonder kinderen kan een eigen cursus georganiseerd worden met een programma aangepast aan de wensen/niveaus van de gezinsleden (deels gescheiden en deels samen).
  Deze lessen kunnen op school maar ook op locatie of in je accommodatie gevolgd worden.
 • Kookcursussen
  Een kookcursus kan op verzoek gereserveerd worden.

Accommodatie


De diverse accommodaties

Op aanvraag kan de school accommodaties vlakbij Corte Torcolo tegen een gereduceerd tarief voorstellen (en ook in Bardolino).
Genoemde prijzen zijn exclusief toeristenbelasting!

 • Hotels – B&B – agriturismo
  Een eenpersoonskamer met ontbijt in hotel kost ca. € 40 per nacht.
  Ook kun je een kamer met badkamer en ev. ontbijt reserveren in een agriturismo waar je ook gezellig kunt communiceren met de familie van de eigenaar.
 • Gastgezin en zelfstandige appartementen
  Zie voor een gastgezinoptie bij Casa Erminia en hieronder vind je vele mogelijkheden voor een zelfstandig appartement.
HIERONDER EEN LIJST MET VOORSTELLEN VAN ACCOMMODATIES:

Hotel Romantic
Drie sterren hotel, zwembad, tuin, uitstekende keuken, op 5 km van het meer en op loopafstand van de school.
Vaste kamerprijs: 2-persoonskamer voor alleengebruik € 52 met ontbijt en € 64 voor halfpension.
Vaste kamerprijs: 2-persoonskamer voor 2 personen: € 72,50 met ontbijt en € 97 voor halfpension.
Zie http://www.hotel-romantic.com

Hotel Andreis
Familiegerund hotel, twee sterren, zwembad, tuin, streekkeuken, centraal gelegen in Cavaion, hele jaar geopend: http://www.hotelandreis.it

B&B Borgo Piccolo
Kamers en appartementen voorzien van alle comfort, airco, keuken, tv, midden in de wijngaarden van Cavaion.
Vaste kamerprijs: 2-persoonskamer voor alleengebruik € 50
Vaste kamerprijs: 2-persoonskamer voor 2 personen € 68
Prijzen zijn inclusief ontbijtbuffet!
Op slechts 500m van de school: http://www.borgopiccolo.it

Casa “Erminia”  (gastgezin of appartement)
Gastgezin met ontbijt (ev. met diner) en zelfstandig appartement; met zwembad en tennisbaan.
Geschikt voor als je een volledige onderdompeling zoekt en bij een familie wilt logeren. Dit vind je in “Casa Erminia” in de Residence Tre Laghi in Cavaion. Erminia ontvangt buitenlandse studenten in haar kleine appartement en verblijf is op basis van logies met ontbijt en geschikt voor één persoon. Op verzoek kun je ook met haar dineren en dan kookt zij streekgerechten. Een keer per week is een gratis proeverij menu voorzien. Erminia is zelf lerares Italiaans voor buitenlanders geweest en kan je helpen bij de conversatie in het Italiaans. Zij spreekt ook Engels.

“Casa Erminia” is ook beschikbaar als zelfstandig vakantieappartement voor 2 of 3 personen.
Het appartement (50m2) bestaat uit een tweepersoonsslaapkamer, eenpersoonskamer, woonkamer met kookhoek, badkamer met douche en raam. Buiten is een eigen terras met tafel, zonnescherm en ligstoelen.
Het appartement ligt op de begane grond van een huis met twee verdiepingen en bevindt zich in een residence met een privé zwembad, tennisbaarn en andere sportfaciliteiten.
De residence bestaat uit diverse appartementen en is mooi en panoramisch gelegen midden in de natuur, op ca. 2 km van zowel Cavaion als Bardolino. Voor auto’s is er een grote parkeerplaats met overkappingen.
Mobiel Erminia: 0039 330 493216 en e-mail: europe@iol.it
Kijk hier voor details.

Appartamento “Golf “
Ideaal voor 2-4 personen, bij de ingang van het golfterrein in Marciaga. Zie verder: https://drive.google.com/file/d/0B3nHrfQzinAzbEFCQVFtX1ZDMVE/view

Agriturismo Raval, Bardolino
De Azienda agricola Raval met zijn agriturismo bevindt zich in het hart van de Bardolino Classico streek, op 2 km van Bardolino. Hier zijn 4 appartementen midden in de wijngaard en met zicht op het meer: http://www.agriturismoraval.it

Agriturismo Ca’ Castellani
Recentelijk gerestaureerd boerenhuis op 2 km van Bardolino en op 5 km van de school; gelegen midden in het groen en omgeven door bergen. Heeft appartementen voor families en voor een persoon, zwembad, tuin en een spectaculair panorama op het Gardameer: http://www.agriturismocacastellani.it

Hotel Kriss

Hotel Kriss Internazionale (4-sterren hotel) in Bardolino voor een vakantie met uitzicht op het Gardameer en nog meer… http://www.kriss.it

Data & prijzen


Startdata 2020

N.B.
Startdata privélessen: elke week in het hele jaar en op alle niveaus.

De minigroepscursussen starten – voor alle niveaus – op onderstaande data!

apr mei jun jul aug sep okt
06 04 01 06 03 07 05
14* 11 08 13 10 14 12
20 18 15 20 17 21
27 25 22 27 24 28
29 31

* Op feestdagen gaan de lessen gewoon door.

N.B. Alleen de lessen van 13 april (2e Paasdag) worden op daarop volgende zaterdag ingehaald!


Cursusprijzen 2020

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten!
Bij de prijs is het lesmateriaal en activiteiten (waaronder proeverij) inbegrepen.

cursusprijzen per persoon per week weken euro
standaardcursus minigroep (2-5 pers.)
Lestijden: 9.30-12.30 uur
+ 2 uur pw kun je lunchen met leraar
15 lessen
+ 5 uur activiteiten
1
2
3
300
600
900
intensief plus-5 cursus
= minigroep + 5 privélessen p.w.
15 lessen
+ 5 uur activiteiten
+ 5 privélessen
1
2
3
475
950
1425
privélessen (1-op-1)  
minimaal 10 lessen per week
10 lessen
15 lessen
20 lessen
350
525
700
familiecursussen en kookcursussen prijzen op aanvraag
Accommodaties

De school kan ook voorstellen voor accommodaties doen.
Lees verder bij “accommodatie”.


Vervoer


Hoe is Cavaion Veronese te bereiken

Cavaion Veronese ligt op 21 km van het vliegveld van Verona Verona-Villafranca.
Vandaar rijd je in een half uur naar Cavaion Veronese. Eigen vervoer is wel noodzakelijk.

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over hoe je het beste naar je accommodatie/school kunt gaan.