Boek nu je taalreis!

School


NIEUW!  Zuiden van De Marken – Grottammare en omstreken

De werkomgeving van GreenItalian omvat het prachtige zuiden van Le Marche met een oneindige verscheidenheid aan landschappen tussen de Adriatische zee en de Apennijnen. Le Marche is rijk aan tradities, geuren en smaken die eenvoudig en oprecht zijn, waar de gastvrijheid en de beschikbaarheid van mensen oprecht zijn. Hier vind je geen massatoerisme en heb je de mogelijkheid om dagelijks in contact te zijn met Italianen, hun taal en hun cultuur.
Het ontdekken van deze regio met GreenItalian zal een magisch avontuur zijn. Je zult de betovering ervaren van de Monti Sibillini en Monti della Laga, waar de oude legendes van heksen en hekserij nog steeds worden verteld. Je wandelt door de smalle straatjes van Recanati, Offagna, Loreto, Offida, Acquaviva Picena, Grottammare, Ripatransone, Monteprandone, Petritoli, waar je nog steeds de sfeer kunt ademen die typerend is voor de verhalen van de grootmoeders. Je zult de schoonheid van artistieke en architecturale juwelen zoals Ascoli Piceno, Fermo en Macerata bewonderen. Je zult genieten van beschermde natuurgebieden en parken als de Grotten van Frasassi en het regionale park van Monte Conero. En je kunt ontspannen op de zandstranden van de Palm Riviera.

Een ervaring met GreenItalian in Le Marche, is ideaal voor diegenen die een taalvakantie willen doorbrengen gewijd aan ontspanning, natuur, cultuur en plezier!

GreenItalian

GreenItalian is opgezet door drie jonge Italiaanse leraressen uit de regio die na het volgen van hun universitaire studies in het buitenland veel expertise opgedaan hebben in het onderwijzen van de Italiaanse taal en cultuur aan anderstaligen. GreenItalian is dus geen ‘gewone’ taalschool!
Silvia, Marina en Silvia hebben een missie: zij staan voor Italiaans leren op milieuvriendelijke wijze, dus met respect voor het milieu en met bevordering van hun tradities in een intercultureel en ecologisch duurzaam perspectief.
GreenItalian heeft een breed scala aan culturele activiteiten die samen met de taallessen aangeboden worden: kooklessen, fotowandelingen, natuurexcursies, rondleidingen door de stad, fietstochten, wijn- en olijfolieproeverijen, familieactiviteiten, enz. en in een gemoedelijke én professionele omgeving. Tijdens alle activiteiten vergezellen de leraressen de cursist(en) met enthousiasme en doen zij hun best om hun liefde voor Italië over te brengen, zodat je taalvakantie een unieke en onvergetelijke ervaring wordt!
Naast een aantal weken met groepsprogramma’s worden er vooral programma’s “op maat” aangeboden. Je krijgt dus niet les in een school, maar altijd of op lokatie of in de accommodatie.
Niveaus: alle niveaus zijn mogelijk!

Activiteiten

Alle lessen worden in combinatie met enkele activiteiten aangeboden!
Verder kun je kiezen uit een aantal aantrekkelijke lesprogramma’s, waarbij je bijv. een stad of wijngaard enz. bezoekt en tevens converseert met de leraar en nieuwe vocabulaire leert, evenals over tradities en cultuur m.b.t. het gekozen thema. Heel inspirerend, leuk en leerzaam!

Culturele en folkloristische evenementen in de omgeving

Il Carnevale: 20-25 februari 2020, het ‘Ascolaanse’ carnaval wordt uitbundig gevierd, de feesten duren een hele week met optochten en dansfeesten op het plein.
Historisch Carnaval in het stadje Offida, is een aanrader om mee te mogen maken!
Fritto Misto, een jaarlijks terugkerende nationale gastronomische traditie in het teken van Italiaanse gefrituurde gerechten van 20 april t/m 1 mei 2019.
La Quintana in 2020: 11 juli en 2 augustus (1e zondag van augustus): het steekspel en palio van de Quintana dateren nog uit de Middeleeuwen. Circa 1500 personen doen mee aan de folkloristische optocht in de stad. (Het is geen toeristisch feest, maar een ceremonie waar de Ascolani maandenlang naar toe leven).
Mercatino dell’Antiquariato: het 3e weekend van de maand is er in Ascoli Piceno een antiekmark, waar handelaren en antiquairs uit heel Italië naar toe komen.
Ascoliva Festival: 7-16 augustus 2020, enogastronomisch event over “oliva ripiena ascolana” (gevulde ascolana olijf).
Templaria: 9-16 augustus 2020, middeleeuws feest.
Festa di S. Emidio, feest ter gelegenheid van de patroonheilige S. Emidio van Ascoli Piceno.
Tenera Ascoli, slow food manifestatie eind november
Feste d’autunno, herfstmarkten en herfstfeesten vanaf eind september.
Diamanti a tavola: 2-8 november 2020 in Amandola, TRUFFELmarkt, manifestaties en proeverijen.


Cursussen


Overzicht cursussen

Lessen kunnen zowel in de openlucht als in je eigen accommodatie gegeven worden! Er worden geen lessen in een school gegeven (wel mogelijk op verzoek)!
De lessen kunnen op alle niveaus gevolgd worden.
Lesduur is 60 minuten. Lestijden in overleg. Bij alle cursussen zijn excursies inbegrepen! Je moet zelf over vervoer beschikken en anders kan dit via GreenItalian gereserveerd worden.
Op de eerste lesdag (of online) wordt je niveau van de Italiaanse taal eerst getest!

Klik op de cursussen hieronder voor een cursusbeschrijving:

1-weekse specials

De 1-weekse specials bestaan uit een minigroepcursus van 10/15 of 20 lessen en 4 activiteiten/excursies: kookcursus met mamma, wijnexcursie en -proeverij, fietstochtje langs de kust (vlak terrein) en trekking/fotowandelingen (programma van zondag t/m zaterdag).
Startdata 2020: 26 april-3 mei | 8-15 juni | 19-26 juni | 6-13 september | 4-11 oktober.

Programma:
zondag: aankomst in accommodatie
maandag: *Italiaanse les + Italiaans & koken met mamma + bezoek oude borgo Grottamare
dinsdag: *Italiaanse les + vrije middag of ochtend
woensdag: *Italiaanse les + Italiaans in de wijngaarden en bezoek middeleeuws stadje Offida
donderdag: *Italiaanse les + vrije middag of ochtend
vrijdag: *Italiaanse les + Italiaans op de fiets + bezoek aan San Benedetto del Tronto
zaterdag: Italiaans & wandelen/trekking of Italiaans & fotowandelingen (1 dag)
zondag – vertrek

*Italiaanse lessen: keuze uit 10, 15 of 20 lessen per week (d.w.z. 2, 3 of 4 lessen per dag).

N.B. Op verzoek kunnen nog extra excursies/rondleidingen geboekt worden naar Ascoli Piceno, Cascate delle Marmore, Macerata, Riviera del Conero, Loreto.
Programma is onder voorbehoud van wijzigingen!

Minigroepen voor volwassenen, kinderen, zakenlui, studenten

Dit zijn minigroepen van 20 uur per week (min. 2 en max. 6 deelnemers); min. 1 week tot enkele maanden.
Wat de lessen voor kinderen betreft: d.m.v. speel- en spelactiviteiten en in alledaagse situaties, bij voorkeur buiten in de natuur, worden kinderen gestimuleerd om Italiaans te leren. Is ook mogelijk gelijktijdig aan de cursus van de ouders.
Neem contact met ons op voor de data.
Geen lessen van 23 december 2019 t/m 5 januari 2020 en van 21 december 2020 t/m 10 januari 2021.

Individuele lessen

Startdata: elke week (minimaal 10 uur per week)
Individuele lessen (1-op-1) kunnen zowel voor privé- als zakelijke doeleinden gereserveerd worden. Ook kan een speciaal taalgebruik (vakjargon, telefoontraining enz.) en examentraining (CILS, CELI of PLIDA) behandeld worden.
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen of triolessen enz. (mits alle cursisten hetzelfde niveau hebben).

Naast de Italiaanse lessen kun je verder onderstaande ‘experiences’ boeken.

Experiences: activiteiten inclusief Italiaanse lessen

Kies uit onderstaande experiences met lesprogramma’s die gecombineerd kunnen worden met de ‘gewone’ taallessen en kunnen zowel met groepje als individueel geboekt worden.

Italiaans en koken met mamma

Leer en spreek Italiaans tijdens het bereiden van de traditionele Italiaanse en regionale gerechten. Je kookt en proeft een breed scala aan lokale biologische gerechten en beleeft een geweldige ervaring!
Deze cursus is bedoeld voor enthousiaste amateurs en iedereen die van eten, wijn en koken houdt.
In de ochtend met de leraar een rondleiding door de oude stad van Grottammare, waar je de lokale markt bezoekt en de gastronomie van De Marken ontdekt. Na een streetfoodlunch of aperitief in een lokaal restaurant of café, in de middag Italiaanse taalles over: Italiaanse eettradities, keukenvocabulaire, regionale delicatessen en traditionele gerechten. Daarna de praktische kookles, gegeven door een echte Italiaanse “Mamma”,  waarbij je pizza, “olive all’ascolana” en een verrassingsdessert bereidt. En tenslotte het diner met de leraar en het Italiaanse gezin genietend van een vriendelijke en gezellige sfeer!
Bekijk programma: “Parla e cucina con Mamma”!

Italiaans en koken met de chef

Leer en spreek Italiaans tijdens het bereiden van de traditionele Italiaanse en regionale gerechten. Je kookt en proeft een breed scala aan lokale biologische gerechten en beleeft een geweldige ervaring!
Deze cursus is bedoeld voor enthousiaste amateurs en iedereen die van eten, wijn en koken houdt.
In de ochtend bezoek je samen met je leraar het oude centrum van bijv. Ascoli Piceno, waar je de lokale markt bezoekt en de gastronomie van De Marken ontdekt. Na de lunch in een karakteristiek restaurant is er ’s middags een Italiaanse les over: Italiaanse eettradities, keukenvocabulaire, regionale delicatessen en traditionele gerechten. Daarna de kookles met de voorbereiding van een menu (voorgerecht en primo of secondo en dessert) en tenslotte het diner samen met de leraar en chef-kok met de gerechten bereid tijdens de les. Uiteraard wordt met dieetwensen rekening gehouden!
Bekijk programma: “Parla e cucina con lo Chef”

Italiaans in de wijngaarden

Een unieke ervaring waarbij je de Italiaanse taal en cultuur ontdekt via een reis in de lokale traditie verbonden aan de productie van wijn. Ervaar de liefde voor de natuur en het culturele erfgoed van het Marchigiaanse achterland. Veel meer dan alleen een proeverij!
Hele dag of halve dag mogelijk en bij dagprogramma bezoek je eerst een stadje gevolgd door een lunch.
Samen met de leraar rondleiding in het stadje Offida (prachtige borgo), bekend om de oude traditie van het kantklossen of aan Ripatransone. Je leert en spreekt Italiaans tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden en de leraar vertelt over de tradities en cultuur. Afhankelijk van je taalniveau komen ook muziek en literatuur aan bod.
Vervolgens een bezoek aan het wijnhuis Tenuta Cocci Grifoni met een korte introductie in de wijnterminologie en bezoek aan de wijnkelders. Je loopt door de wijngaarden en bezoekt de historische “Messieri” wijngaard. En tenslotte – op het panoramische terras – een proeverij van DOC- en DOCG-wijnen van de Tenuta samen met gerechtjes (en recepten) volgens de lokale gastronomische traditie, en altijd converserend met de leraar over wijn en gastronomie enz.
Bekijk programma: “L’Italiano tra le vigne”

Italiaans op de fiets

Een unieke ervaring om de schoonheden van de Marchigiaanse kust te ontdekken tijdens een comfortabele en fascinerende fietstocht. Een kans om langs het strand van de “Palm Riviera” te fietsen èn de Italiaanse taal te oefenen.
Fietstocht over het schilderachtige fietspad dat Cupra Marittima via Grottammare verbindt met San Benedetto del Tronto, met een totale lengte van ongeveer 10 kilometer, helemaal vlak, voor iedereen haalbaar, zelfs met kinderen. Onderweg kun je verschillende bezienswaardigheden bewonderen met stops om te genieten van de natuur en de zee. De langste stops worden gemaakt op het panoramische terras van Grottammare (nabij de rivier de Tesino) voor een korte Italiaanse taal- en cultuurles over de zee en haar tradities en voor een bezoek aan de haven en de pier van San Benedetto del Tronto. Na het bezoek kun je een visaperitief proeven in een van de kiosken aan zee.
Bekijk programma: “L’Italiano in bicicletta”

Italiaans op een vissersboot

Een unieke ervaring, waarbij je met lokale vissers op een vissersboot vanuit San Benedetto del Tronto op zee gaat vissen. Je ziet hoe de vissers hun netten ophalen, bekijkt de kustlijn vanaf de zee, ziet dolfijnen en zeemeeuwen terwijl je de zonsondergang bewondert en je kunt op de boot verse, lokale vis eten.
Kortom een milieuvriendelijke ervaring waarbij je Italiaans leert, terwijl je een prachtige en fascinerende vistour beleeft met de leraar en de lokale vissers, die je spannende verhalen vertellen.
Deze cursus is ideaal voor liefhebbers van de zee en van vis en voor iedereen die ervan houdt om nieuwe mensen te ontmoeten en de ritmes van de natuur en van een traditioneel beroep wil herontdekken.
Bekijk programma: “Fishing experience”

Italiaans en wandelen/trekking

Ontdek al wandelend dit grondgebied in combinatie met het leren en spreken van de Italiaanse taal. In feite kun je Italiaans oefenen tijdens prachtige wandelingen om de regio Le Marche te ontdekken, met zijn kleine middeleeuwse dorpen en het platteland of het bewonderen van de toppen van het Sibillini-gebergte met zijn weelderige natuur, de beekjes, kluizenaarshutten, watervallen en adembenemende uitzichten. Je beleeft een unieke ervaring, ondergedompeld in de natuur.
Deze eendaagse cursus is ideaal voor liefhebbers van trekking en wandelen en voor iedereen die graag nieuwe mensen ontmoet en de ritmes van de natuur herontdekt.
De moeilijkheidsgraad en duur van de excursies variëren afhankelijk van de bestemming en in overleg met cursist. Er zijn routes van 5 tot 12 km.
Bekijk programma en de routes: “L’Italiano camminando”

Italiaans en truffeljacht

Vergezeld van een Italiaanse truffeljager en zijn getrainde truffelhonden en je leraar wandel je in de onbedorven natuur van de bossen in de Sibillijnse bergen. De truffeljager introduceert je in de wereld van de Italiaanse truffels, in het bijzonder de zwarte truffels uit de Marken. Je leert alles over de biologische cyclus van de truffel, waar en hoe truffels gevonden worden, hoe ze gebruikt worden en krijgt recepten van gerechten met truffels.
Na een korte introductie over de terminologie en experience begint de 2 uur durende truffeljacht en na afloop een 3-gangen diner in een karakteristiek restaurant of agriturismo met o.a. gerechten waar truffel in is verwerkt.
Deze eendaagse cursus is ideaal voor liefhebbers van trekking en truffels (en eten).
Bekijk programma: “Italiaans en truffeljacht”

Italiaans en wijn proeven

Leer en spreek Italiaans terwijl je lokale biologische wijn proeft, geniet van regionale specialiteiten en wijngaarden en wijnkelders ontdekt. De charmante dorpjes Ripatransone, Offida en Grottammare met hun hectares wijngaarden vertegenwoordigen een gebied dat op de route van elke wijnliefhebber zou moeten liggen.
Je bezoekt de wijngaarden, ontdekt de methoden voor het maken van wijn, maakt kennis met de historische achtergrond en proeft de wijnen rechtstreeks op de productielocaties, gelegen op de heuvels van Le Marche. En je oefent de Italiaanse taal terwijl je geniet van prachtige landschappen en een breed scala aan witte en rode wijnen proeft.
WIJNLIEFHEBBERS EXPERIENCE
Bezoek aan drie wijnhuizen op het platteland van Le Marche (provincie Ascoli Piceno).
Uitleg over het wijnbereidingsproces en introductie over de geschiedenis van de wijnproducenten.
Panoramische wandeling door de wijngaarden.
Wijnproeverij van Rosso Piceno DOC, Passerina, Percorino DOCG, Falerio DOC enz. En lunch met lokale producten in het wijnhuis.
Korte Italiaanse taalles over Italiaanse wijnterminologie en lokale tradities.
Ontmoet de wijnmakers rechtstreeks op hun landgoed, spreek met de experts en ontdek de geschiedenis en geheimen van hun wijnen.
Een indrukwekkende ervaring voor echte wijnliefhebbers!
Bekijk programma: “Degustazioni di vino italiano”

Italiaans en workshop stoffenverven met natuurlijke kleuren

Een geweldige ervaring om de Italiaanse taal en cultuur te leren door middel van de magische wereld van het verven met planten. Het is een unieke ervaring, een echte reis van het kweken van planten tot het verven van garens en kleding met de wereldberoemde stoffenverver Alessandro Butta. Deze oude verfkunst getuigt van de vitaliteit van een wereld van schoonheid, elegantie en vakmanschap die het verdient om gekend en beoefend te worden!
Lokatie is Agriturismo La Campana en kort bezoek aan de voorzieningen en korte botanisch-mythologische wandeling op het platteland. Dan korte inleiding over Italiaanse woorden in verband met de kunst van de plantenteelt, kleuren en duurzame kleding.
Inleiding over de traditie van de oude verfkunst en van de teelt van verfplanten.
Demonstratie van het verven uitgevoerd en geïllustreerd door de stoffenverver Alessandro Butta, een van de toonaangevende experts in Europa, om de geheimen van het verven van planten te ontdekken, de eigenschappen en bewerking van natuurlijke vezels en stoffen te leren, en de eerste stappen te zetten in het handverven.
Handverven activiteit: elke deelnemer krijgt de kans om een ​​zijden of katoenen zakdoek te verven met hulp van de expert.
Cursus Italiaans: 1 uur conversatie met de Italiaanse leraar.
Optie: Lunch met degustatiemenu van lokale biologische producten van de agriturismo La Campana.
Bekijk programma: “Parla e workshop di tintura naturale”

Italiaans en fotowandelingen

Leer en spreek de Italiaanse taal terwijl je prachtige wandelingen en foto’s maakt en je de regio Le Marche ontdekt met zijn middeleeuwse kleine steden, heuvels en het platteland. Je zult een geweldige ervaring in de natuur beleven.
Deze eendaagse cursus is bedoeld voor enthousiaste liefhebbers van fotografie en iedereen die het waardeert nieuwe mensen te ontmoeten, goed eten te eten en goede lokale wijn te proeven terwijl je de geheimen, tradities en schatten van Le Marche ontdekt.
Bekijk programma: “Passeggiate fotografiche”

Families in de wijngaarden - voor jong en oud

Een korte zintuiglijke reis voor jong en oud om de Italiaanse taal en cultuur te ontdekken via de wijnteelt en tradities van een historisch wijnhuis, waarbij kinderen worden gestimuleerd om van het land en de natuur te houden en zij bewust gemaakt worden van thema’s als ecologische duurzaamheid en biodiversiteit, terwijl volwassenen de wijngaarden bezoeken en genieten van de wijnproeverij met hapjes.
Volwassenen: Proeverij van drie speciale DOC- en DOCG-wijnen uit de historische wijngaarden van Tenuta Cocci Grifoni vergezeld van lokale culinaire hoogstandjes en recepten. Wandeling door de historische Messieri-wijngaard waar de Rosso Piceno Superiore “Vigna Messieri”-druiven worden geteeld. Rondleiding door de wijnkelder van het wijnhuis.
Kinderen: tijdens het programma van de volwassenen nemen de kinderen deel aan diverse activiteiten in de speelhoek bij de Cantina en in de wijngaard. De kinderen worden vergezeld door een gekostumeerd personage dat hen een verhaal vertelt, hen vergezelt bij de ontdekking van de TCG wijnkelder en dat hen een spannende reis vol avontuur en verbeelding laat beleven. Zintuiglijk bezoek met muziek (geur, gehoor, smaak, aanraking) aan de wijnkelder. Zingen van kinderliedjes in het Italiaans met geluid van gitaar. Rondtrekkend en geanimeerd lezen van kinderboeken over natuur, landschap, wijngaard, enz. Creatieve workshops en knutselen met materiaal uit de natuur. Eenvoudige wetenschappelijke demonstraties. Tijdens de activiteiten krijgen de kinderen een snack en aan het einde ontmoeten ze hun ouders en kunnen zij hun ervaringen delen in een feestelijke sfeer.
Bekijk programma: “Famiglie in cantina” (zie optie families met kinderen)

De programma’s zijn aan te passen aan individuele behoeftes en kunnen variëren per seizoen (programma’s zijn onder voorbehoud van wijzigingen).

Accommodatie


Accommodatie

Hieronder vind je suggesties voor accommodaties in het zuiden van Le Marche.
Ook kunnen we je assisteren bij het vinden van een appartementen in Ascoli Piceno. Maar uiteindelijk moet je de accommodatie altijd zelf reserveren.

Richtprijzen:

B&B: vanaf € 35 p.p. per dag
Appartement/Residence/Agriturismo: vanaf € 180 p.p. voor 6 nachten
***Hotel: € 400 p.p. voor 6 nachten

RESIDENCE COSTA SMERALDA

Vijf minuten lopen van de zee in Grottammare. Een perfecte locatie voor liefhebbers van het strand en de zon!
Vraag om een speciale aanbieding voor Greenitalian!
www.costasmeraldaresidence.it

B&B TORRETTA SUL BORGO

Gelegen in het oude centrum van Grottammare, waar je kunt wandelen door de middeleeuwse straatjes en de geschiedenis inademen, terwijl je ontspant in deze leuke B&B.
Vraag om een speciale aanbieding voor Greenitalian!
www.latorrettasulborgo.it 

B&B TRE FINESTRE SUL MARE

Dit is een heerlijke B&B in het oude centrum van Grottammare, zonder auto’s, ver van de lawaaierige steden, waar je de sfeer van een oud dorp kunt proeven. Caterina en haar familie bieden je een romantisch verblijf in een sfeer van andere tijden…
www.casabagnara.it 

AGRITURISMO LA CAMPANA

La Campana ligt op slechts 7 km van de stranden van Cupra Marittima, op minder dan 1 uur van het Sibillini-gebergte en op 130 m boven de zeespiegel. Het is een landhuis met  mooi gerestaureerde 18de-eeuwse boerderijen op het platteland. Keuken met lokale milieuvriendelijke boerderij-producten en een unieke plek om gewassen te ontdekken voor het creëren van natuurlijke kleuren.
www.agriturismolacampana.it

AGRITURISMO FORTUNA VERDE

Geniet van een warm welkom op dit gezellige, kindveilige en culinaire adres. De agriturismo ligt verscholen tussen de wijngaarden en olijfgaarden en ligt op slechts 15 minuten van het strand. Je kunt B&B of appartementen boeken of genieten van een echte buitenervaring in een safaritent.
www.fortunaverde.com

CASALI COSTADORO

De appartementen van Casali Costadoro bevinden zich op een biologisch landgoed met een van de mooiste landschappen in Le Marche en een prachtig uitzicht. Het pand is omgeven door wijngaarden en is bereikbaar via een eigen landweg met een mix van cipressen, olijven, moerbeibomen en eiken.
www.casalicostadoro.com

7 ROOMS BIO B&B

Een duurzame Bed & Breakfast in het centrum van San Benedetto del Tronto, op slechts 5 minuten lopen van het treinstation en op 2 minuten lopen van de belangrijkste toeristische attracties van de stad met vriendelijke en coole jonge eigenaren. Vraag naar een speciaal Greenitalian-aanbieding.
www.7rooms.it

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Data & prijzen


Startdata 2020

Startdata 1-weekse specials (minigroepen met experiences):

26 april-3 mei | 8-15 juni | 19-26 juni | 6-13 september | 4-11 oktober.

Startdata privélessen en experiences: elke dag van het jaar!
*Rond feestdagen lessen in overleg.


Cursusprijzen 2020

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten!
Zie voor de beschrijvingen van de cursussen en experiences het kopje “cursussen”.

cursusprijzen per persoon lessen pw weken euro
Privélessen (1-op-1)
voor kinderen of volwassenen,
business of examentraining
*Cursusprijs is exclusief € 50,- inschrijfgeld per persoon.
10
20
20
1
1
2
300*
590*
1.050*
Minigroepen (2-8 personen)
voor kinderen of volwassenen,
business of examentraining
*Cursusprijs is exclusief € 50,- inschrijfgeld per persoon.
Korting bij 5 of meer personen!
10
10
10
15
1
2
4
4
160*
260*
485*
690*
Specials van 1 week incl. activiteiten
minigroepen incl. 3 middagen + 1 hele dag experiences. 
Excursieprogramma is van zo. t/m za.
10
15
20
1
1
1
488
620
720
EXPERIENCES 
Je ontmoet en spreekt met locals en leert over cultuur en tradities!

De activiteiten zijn inclusief Italiaanse les en zijn te combineren!
N.B. Lagere prijzen bij meer pers.!
Min. 2 experiences p.p. te boeken!
min. aantal
deelnemers
halve
dag
hele
dag
Italiaans & koken met mamma
incl. bezoek stad/markt en maaltijd 
bij 2 pers.
bij 4 pers.
88
58
125
85
Italiaans & koken met een chef
incl. bezoek stad/markt en maaltijd
bij 2 pers.
bij 4 pers.
172
105
196
138
Italiaans in wijngaarden
rondleiding stad Offida en wijnhuis
incl. proeverij wijn en gerechten
bij 2 pers.
bij 8 pers.
68
38
115
Families in de wijngaarden
kinderen en volwassenen eigen 
programma met eten/drinken
4 kind +
4 volw.
15+38 35+80
Italiaans op de fiets
op vlak fietspad langs kust met stops
en lessen incl. aperitief met vis
bij 2 pers.
bij 4 pers.
65
45
 
Italiaans op een vissersboot
incl. lunch met verse vis
bij 4 pers. 75  
Italiaans & bergwandelen/trekking
diverse routes van 5-12 km
bij 8 pers.
bij 4 pers.
35
aanvragen
48
Italiaans & truffeljacht
incl. 3-gangen maaltijd
bij 4 pers. 88  
Italiaans & wijnproeven
bezoek 3 wijnhuizen en ontmoet de
wijnmakers, incl. lunch/proeverijen
bij 4 pers.   125
Italiaans & workshop stoffenverven
met natuurlijke kleuren 
Extra optie: lunch in de agriturismo
bij 5 pers.
en incl. lunch
30
55
 
Italiaans & fotowandelingen
inclusief aperitief
bij 3 pers.
bij 2 pers.
25

 

45
60
N.B. Bij alle activiteiten gaat minstens 1 leraar mee en bij de meeste activiteiten zitten ook maaltijden en rondleidingen inbegrepen.
Bekijk de gedetailleerde programma’s bij “cursussen”.
De prijzen zijn op aanvraag als je met minder personen bent! Je kunt soms ook aansluiten bij andere deelnemers die gereserveerd hebben.

N.B.
Bij de prijzen van de experiences en 1-weekse specials is het inschrijfgeld inbegrepen;
(het inschrijfgeld à € 50 p.p. is niet inbegrepen bij privélessen en minigroepen).

Bij de prijs is inbegrepen:
– welkomstdrankje
– (indien nodig) assistentie bij het vinden van accommodatie
– lesmateriaal
– suggesties en organisatie van de activiteiten
– deelname-certificaat
– toeristische informatie over de belangrijkste stadjes in de omgeving

Niet inbegrepen zijn: transfer, accommodatie en vervoer experiences.
GreenItalian kan ook vervoer regelen (tegen betaling).

Vervoer


Hoe is het Zuiden van Le Marche te bereiken

In de omgeving van Grottammare/Ascoli Piceno liggen de volgende vliegvelden:

– Abruzzo Airport in Pescara, op ca 1 uur reistijd per auto
– Falconara in Ancona, op ca 1,5 uur reistijd per auto
– Rome heeft 2 vliegvelden, op ca 2,5 uur reistijd per auto/bus

 • per vliegtuig -> Naar Pescara gaan er rechtstreekse vluchten vanaf Düsseldorf/Weeze en Brussel/Charleroi met Ryanair. Verder kun je via Milaan met Alitalia en Ryanair naar Pescara vliegen.
  Vanaf het vliegveld gaan er vele bussen naar het station van Pescara, vanwaar je met de trein naar San Benedetto del Tronto of Ascoli Piceno reist.
  Naar Ancona (Falconara) verzorgt Ryanair goedkope vluchten vanaf Düsseldorf (Weeze) en Brussel (Charleroi) en vanuit Ancona reis je per trein verder.
  Ook naar Rome kun je rechtstreeks vliegen vanaf Amsterdam met KLM, Alitalia en EasyJet en vanaf Rotterdam met Transavia of vanaf Brussel met Brussels Airlines. Verder kun je met Ryanair vliegen op Rome vanaf Düsseldorf (Weeze) of Charleroi (bij Brussel) en met German Wings vanaf Keulen/Bonn.
  En er gaan diverse shuttlebussen van Rome naar Grottammare of San Benedetto del Tronto:
  Roma Express | Autolinee Cardinali | Gaspari Bus | Flixbus.
  N.B. Wij kunnen voor je bij GreenItalian informeren welke bus het handigste is om te nemen, nadat je je de reis geboekt hebt.
Transfer

Op verzoek kan GreenItalian ook een transfer regelen.