Boek nu je taalreis!

School


Leer Italiaans in een online klas van je eigen niveau! Zie aanbieding online lessen van leraren in Florence!

Florence

Firenze, in het hart van Toscane, is de bakermat van de Renaissance en het klassieke Italiaans van Dante, Petrarca en Boccaccio. Terwijl andere Europese steden nog in de Middeleeuwen leefden, ontwikkelden de moderne kunst en cultuur zich onder de heerschappij van de Medici. Vandaag de dag kun je in Florence de kunstwerken bewonderen van kunstenaars als Botticelli, Michelangelo en Leonardo da Vinci in wereldberoemde musea (de Uffizi, de Accademia, Palazzo Pitti), in prachtige kerken, of zelfs tijdens een wandeling door de stad. De Ponte Vecchio verbindt het levendige historische centrum rond de Dom met de rustigere antiekwijk aan de overkant van de Arno rivier. Florence wordt gekarakteriseerd door prachtige pleinen, zoals Piazza della Repubblica en Piazza della Signoria, door kleine straatjes en middeleeuwse steegjes, verschillende markten en bovenal de fraaie koepel van de Dom, die overal boven uitsteekt. Florence heeft alles om je thuis te voelen: geschiedenis, de Toscaanse keuken en de beste Italiaanse wijnen, talrijke bars en disco’s, een autovrij centrum, veel winkels (ook leuke kunstnijverheidswinkeltjes), wandelen in de prachtige Boboli-tuinen of in de heuvels bij Fiesole.

Florence

Scuola Leonardo da Vinci

De school is gevestigd in een mooi historisch palazzo met een schitterend uitzicht op de Dom en ligt midden in het centro storico op enkele minuten lopen van vele beroemde bezienswaardigheden. De Scuola Leonardo da Vinci is een zeer professionele school (bestaat sinds 1977) en is inmiddels één van de grootste scholen in Italië gespecialiseerd in het onderwijs van het Italiaans aan buitenlanders. Door jarenlange ervaring en grote omvang heeft de school een enorm assortiment aan cursussen. De school beschikt over een cafetaria en een prachtige zaal waar films gedraaid worden. Studenten mogen gratis gebruik maken van computers en van draadloos internet op school. De groepscursussen worden in Florence meestal ’s morgens gegeven, maar kunnen in drukke periodes ook in de middag plaatsvinden. Op 50 m van de school ligt de Biblioteca delle Oblate met gezellige zitjes (met wifi) en een cafetaria (tot ’s avonds laat geopend) met het mooiste uitzicht van Florence namelijk op de koepel van de Dom!
Dit is een populaire school zowel onder jongeren als ouderen.
Niveaus: 6 lesniveaus (en vaak ook nog tussenniveaus).
Erkenning school: officieel erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en ook erkend als professioneel opleidingscentrum door de “Regione”, evenals ISO-gecertificeerd. De school is ook opleidings- en examencentrum voor CILS-examens.

Wil je langere tijd naar Florence? Lees deze testimonial/blog van Marvin!

Bekijk hieronder de video van de school in Florence

Activiteiten

De school publiceert elke maand een nieuw activiteiten-/cultureel programma waar liefhebbers voor kunnen intekenen. Er zijn bijvoorbeeld elke tweede zaterdag dagexcursies naar Siena en San Gimignano, Pisa en Lucca, elke twee weken halve-dagexcursies naar de wijngaarden in de Chianti alsmede gezamenlijke diners in Florentijnse trattoria’s, elke week gratis kunstgeschiedenis rondleidingen, elke week (gratis) filmavonden, rondleidingen in musea etc. In de zomer ook dagtrips naar Cinque Terre en Verona Operafestival.
Bij het secretariaat van de school is een lijst verkrijgbaar met informatie over sportverenigingen/-sportactiviteiten.


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op 6 niveaus gegeven (vaak ook nog tussenniveaus) en er zijn maximaal 14 cursisten per klas.
Lesduur is 45 minuten. Maximale duur standaardcursus: 36 weken.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven.
Op de eerste lesdag wordt je niveau van de Italiaanse taal eerst getest!

Klik op de cursussen hieronder voor een cursusbeschrijving:

Standaardcursus (4 lessen per dag)

20 lessen per week
Lestijden: de standaardlessen kunnen zowel ’s morgens als ’s middags plaatsvinden, maar zijn in Florence meestal in de ochtend. De lestijden worden op de eerste lesdag bekend gemaakt. Bij inschrijving kun je wel een voorkeur voor een tijd opgeven. Halverwege heb je een pauze.
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.

Middle length standaardcursus (4 lessen per dag)

Dit is een standaardcursus, echter met een lagere prijs per week vanaf 5 weken. Voorwaarde is dat je voor minimaal 5 weken boekt.

Long term standaardcursus (4 lessen per dag)

Dit is een standaardcursus, echter met een lagere prijs per week vanaf 12 of 24 weken. Voorwaarde is dat je voor minimaal 12 respectievelijk 24 weken boekt.

Long term standaard CSN-aanbieding (4 lessen per dag)

Dit is een long term standaardcursus, echter met een lagere prijs per week vanaf 13 weken. Voorwaarde is dat je voor minimaal 13 weken boekt.
Bovendien betaal je een lage vaste huurprijs voor je kamer, prijzen per nacht:
gedeeld appartement: 2-pk €15 en 1-pk € 22.
gastgezin: 2-pk met ontbijt € 19 en met halfpension € 26.
gastgezin: 1-pk met ontbijt € 33 en met halfpension € 40.

Tussenjaar/Gap Year (32 lesweken)

Dit is een Gap Year programma ofwel Academisch jaar van 8 maanden, waarin je vloeiend Italiaans leert lezen, spreken en schrijven, een taalexamen aflegt en extra ‘academische’ vakken volgt over de Italiaanse cultuur, politiek, maatschappij, muziek, keuken, (kunst)geschiedenis enzovoorts.
Ga voor meer details en prijs naar tussenjaar.

Tussenjaar/Gap Semester (18 lesweken)

Dit is een Gap Semester programma van ruim 4 maanden, waarin je goed Italiaans leert lezen, spreken en schrijven, een taalexamen aflegt en 2 weken extra lessen volgt over de Italiaanse cultuur (kunstgeschiedenis, literatuur en mode).
Ga voor meer details naar tussenjaar.

Intensief (6 standaardlessen per dag)

30 lessen per week
In de ochtend volg je de standaardcursus en daarnaast nog twee extra conversatielessen, waarin het accent op de luister- en spreekvaardigheid ligt.  N.B. Indien er maar 1 of 2 cursisten zijn, volg je de standaardcursus + 3 privélessen per week.

Intensief Plus-5 cursus (4 standaard + 1 privéles pd)

standaardcursus + 5 extra privélessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

Intensief Plus-10 cursus (4 standaard + 2 privélessen pd)

standaardcursus + 10 extra privélessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

Minigroep intensief (6 lessen pd in minigroep)

30 lessen per week in groepje van 2-5 cursisten
Dit is een intensieve cursus in een klein groepje, waardoor cursisten meer individuele aandacht krijgen.
N.B. Indien er maar 1 cursist per niveau is, volg je de intensief Plus 10 cursus.

Italia Oggi (taal & cultuur) (4 standaard + 1 cultuurles pd)

standaardcursus + 5 cultuurlessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en daarna de cultuurlessen (in het Italiaans), je kunt zelf het thema bepalen.
Thema’s van de cultuurlessen: kunst, cultuur, geschiedenis, folklore, media, films, actuele politieke situatie.
Advies: minimaal halfgevorderd taalniveau

La Dolce Vita programma (standaard + cultureel programma)

standaardcursus + culturele activiteiten (is bij uitstek geschikt voor oudere cursisten, echter niet leeftijdgebonden)
In de ochtend volg je het standaardprogramma en in de middag is er een grote verscheidenheid aan culturele activiteiten o.l.v. een gids en vervoer is verzorgd (indien nodig).
Lees alles over de data en programma’s van La Dolce Vita.

Giro di Italia (4 lessen per dag)

Dit is een standaardcursus die je in 2, 3 of 4 steden volgt. Je volgt bijv. 1 week cursus in Siena en vervolgens 1 week in Rome en/of Florence en/of Milaan.
Kies zelf de totale verblijfsduur en volgorde van de steden Rome, Florence, Milaan, Siena en verblijf 1 week in elke stad. Het voordeel is dat je niet telkens voor 1 week cursus betaalt (maar voor resp. 2, 3 of 4 weken) en bovendien betaal je telkens een vaste lagere prijs voor de accommodatie!
Cursusduur: minimaal 2 weken en maximaal 4 weken. Bij langer verblijf gelden de normale prijzen.

AIL-diploma examencursus (standaard + 2 lessen examentraining pd)

Deze cursus duurt 4 weken en is een standaardcursus + 10 lessen examenvoorbereiding per week.
Bij 1 deelnemer per niveau wordt men geplaatst in een intensieve plus-5 cursus.
Het examengeld is bij de prijs inbegrepen.
Keuze uit examenniveaus DELI-A2, DILI-B1, DILI-B2, DALI-C1, DALI-C2, DILC-B1, DALC-C1.
Hier vind je meer informatie over de diploma’s.

Professionele cursussen (standaard + 2 privélessen per dag)

standaardcursus + 10 privélessen vakjargon/examentraining per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en tijdens de privélessen kan een speciaal taalgebruik (vakjargon, telefoontraining enz.) of examentraining behandeld worden. Dit kan voor alle diploma’s zoals AIL, CILS, CELI en PLIDA.
Vakjargon in vele vakgebieden mogelijk:
handelscorrespondentie, commercieel Italiaans, bankwezen, juridisch, hotelindustrie, wijn en voeding, toerisme, luchtvaart, gezondheid, mode, architectuur, literatuur, film, opera, theater.
Advies: minimaal halfgevorderd taalniveau

Individuele lessen

Startdata: elke week (minimaal 15 uur per week)
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).
Individuele lessen kunnen zowel voor privé- als zakelijke doeleinden gereserveerd worden.
Ook kan een speciaal taalgebruik (vakjargon, telefoontraining enz.) en examentraining behandeld worden.
Individuele lessen tijdens weekend- en feestdagen zijn op aanvraag en tegen speciale tarieven.

Online lessen

Online lessen (via Skype of Zoom) zijn ideaal voor degenen die kunnen kennis willen verdiepen c.q. bijhouden na afloop van een cursus (bijv. bij hun geliefde leraar) of Italiaans willen leren van een professionele Italiaanse leraar, maar niet in de gelegenheid zijn om naar Italië te gaan.
Skypelessen zijn lessen op maat – zowel qua inhoud als qua lestijden – die je per pakket van 5 of 10 lessen kunt boeken.
Kijk voor alle online lessen op de online lessen pagina!

Voorbereidingscursussen voor Universiteiten

Voorbereidingscursus voor studie aan Italiaanse Universiteit

Cursussen – bedoeld voor buitenlandse studenten – ter voorbereiding op een studie (in het Italiaans) aan een Italiaanse Universiteit.
Cursusduur: 4 weken (totaal 140 lessen bij min. 5 deelnemers).
N.B. bij 4 deelnemers: 110 lessen; bij 3 deelnemers: 80 lessen in 3 weken; bij 2 deelnemers: 50 lessen in 2 weken; bij 1 deelnemer: 32 lessen in 2 weken.
Vereiste taalniveau: halfgevorderd B1 of hoger.
Datum: 3-28 augustus 2020.

Voorbereidingscursus voor studie aan Fashion & Design academie

Speciaal voor buitenlandse studenten die een studie in het Italiaans aan een Italiaanse Mode of Design academie willen volgen en zich hierop willen voorbereiden.
Cursusduur: 4 weken (totaal 120 lessen bij min. 5 deelnemers).
N.B. bij 4 deelnemers: 95 lessen; bij 3 deelnemers: 70 lessen in 3 weken; bij 2 deelnemers: 43 lessen in 2 weken; bij 1 deelnemer: 28 lessen in 2 weken.
Vereiste taalniveau: minimaal halfgevorderd B1. Beginners kunnen bijv. 3-6 maanden eerder met een taalcursus starten en dan eindigen met deze cursus.
Datum: 3-28 augustus 2020.

Cursus van 1 of meer dagen

Italiaans in de stad (privéles tijdens rondleiding in de stad)

Startdata: elke dag 3 uur (minimaal 1 dag per week van maandag t/m vrijdag)
Deze privécursus is speciaal voor cursisten die in korte tijd Italiaans willen leren tijdens een wandeling door de stad of alleen een rondleiding willen. Leer zo in korte tijd meer over de kunst en cultuur in Florence. Het is niet zomaar een Italiaanse privéles op locatie of gewone rondleiding door de stad. Je beleeft de Italiaanse cultuur en taal door een speciaal programma. Verschillende verrassingen staan je te wachten bij elk van de bestemmingen.
Je wordt begeleid door een leraar in de Italiaanse taal – gespecialiseerd in kunstgeschiedenis – die je rondleidt naar de belangrijkste monumenten in Florence en je de Italiaanse taal en cultuur bijbrengt.
Locaties: een café / Piazza del Duomo / Piazza della Signoria / Ponte Vecchio / Via Por Santa Maria en de markt bij “Il Porcellino” / Piazza della Repubblica / Piazza Strozzi.
Je avontuur in Florence begint met een les over het “genot van Caffè ‘ terwijl je ontbijt in een historische bar aan het centrale plein van Florence, Piazza del Duomo, en geniet van het uitzicht op de Dom. Dan volgt er een boeiende wandeling door kleine historische straatjes, tussen verleden en heden waar de Romeinse, middeleeuwse, renaissance en moderne Kunst zich vermengen. Tijdens deze wandeling vind je kerken, palazzi, torens, pleinen, bruggen, zodat je samen met de leraar kunt kijken naar wat de droom van de Florentijnse Medici-familie was in de late 14e eeuw, namelijk het scheppen van een ideale stad!
Als je met 1 of 2 anderen inschrijft, wordt de cursus relatief veel goedkoper!
Bij deze speciale cursus moet je zelf je accommodatie regelen en betaal je geen inschrijfgeld!

Aanvullende cursussen

Kunstgeschiedeniscursus (6 lessen per week)

De cursus kunstgeschiedenis is in het Italiaans. Korte introductie in de ontwikkeling van de kunst in Italië met daarnaast rondleidingen met de docent. Vanaf 1 week (6 lessen per week) mogelijk.
Minimaal 3 deelnemers vereist. Programma verschilt per week en stad.
Advies: minimaal basiskennis. Startdata komen overeen met rode startdata.

Kookcursus (in de namiddag)

Kookcursus kan per sessie van 2,5 uur geboekt worden, waarbij u een typisch Italiaans/Toscaans menu leert bereiden bestaande uit antipasto, primo piatto en dolce.
Minimaal 4 deelnemers.

Wijncursus (in de namiddag)

Wijncursus “Alla scoperta del vino italiano e toscano” kan per sessie van 1,5 uur geboekt worden.
Introductie over Italiaanse en Toscaanse wijnen inclusief proeverij o.l.v. een sommelier.
Minimaal 6 deelnemers.

Muzieklessen (zang en instrumentaal)

Muziekcursussen op diverse (muziek)niveaus bij een muziekschool:
– instrumentaal klassiek en jazz (per 5 privélessen)
– instrumentaal klassiek en jazz met begeleiding (per 5 privélessen inclusief 2 lessen begeleiding op piano)
– canto & dictie/zanglessen (per 5 privélessen)
– canto & dictie/zanglessen met begeleiding (per 5 privélessen inclusief 2 lessen begeleiding op piano)
N.B. de zanglessen zijn ook gericht op verbetering van Italiaanse dictie!
– taal van libretto i.c.m. standaardcursus van 2 weken + extra 20 privélessen in de “opera-taal”
Lees meer over de details, prijzen en data bij taal & muziek.

Beeldende kunst cursussen

Cursussen: tekenen, schilderen, beeldhouwen, fashion design, frescoschilderen, mozaïek, restauratie, etsen interieurontwerp. Deze lessen worden gegeven in een nabijgelegen kunstschool.
Lessen kunnen zowel in het Engels als Italiaans gegeven worden en starten om 15 uur.
Er zijn cursussen van 3x of 5x per week 2 uur per dag, maar ook intensieve cursussen van 5 dagen 4 uur per dag. Deze lessen gaan al door vanaf 1 deelnemer!
Lees meer over beeldende kunstlessen in Florence…

Leerbewerkingscursussen

Leer alles over het leerbewerken aan de Scuola del Cuoio (Leerschool/leerfabriek) en maak èn bewerk ook zelf artikelen van leer.
Er zijn cursussen van 1x 3 uur of 6 uur per dag, maar ook cursussen van 36 lessen in 1 maand tot 360 lessen in 10 weken.
Lessen worden in het Italiaans gegeven, vereiste taalniveau is minimaal A2. Minimale cursusduur: 1 halve dag. 
Lees meer over over leerbewerkingscursussen in Florence…
Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Accommodatie


De diverse accommodaties

Alle accommodatie ligt in of nabij het centrum van Florence (op max. 25 min. reistijd naar de school, meestal op loopafstand). Heb je een bepaalde voorkeur, bijv. wifi, geef dit dan bij boeking op en de school zal proberen hier rekening mee te houden.
Aankomst is op zondag van 14-22 uur en vertrek op zaterdag vóór 10 uur. Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken is op aanvraag.
N.B. Toeslag van € 25 bij aankomst later dan 22.00 uur!

 • Gedeeld appartement
  Je verblijft in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gedeeld appartement met andere cursisten en je deelt de keuken en badkamer. In Florence worden de appartementen voornamelijk bezet door jonge cursisten (18-30 jaar).
  Bij de huurprijs van de appartementen zijn bedlinnen (verschoning elke 2 weken), verbruikskosten en eindschoonmaak inbegrepen. Handdoeken moeten altijd zelf meegenomen worden.
  Borg/sleutelgeld appartement: € 100.
 • Gastgezin met logies/ontbijt
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/ontbijt (houd er rekening mee dat het ontbijt in Italië niet veel voorstelt).
  Bij de prijs zijn bedlinnen (verschoning elke 2 weken) en eindschoonmaak inbegrepen. Handdoeken moeten altijd zelf meegenomen worden.
 • Gastgezin met logies/halfpension
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/halfpension (ontbijt en diner).
  Bij de prijs zijn bedlinnen (verschoning elke 2 weken) en eindschoonmaak inbegrepen. Handdoeken moeten altijd zelf meegenomen worden.
 • Zelfstandig appartement
  De school in Florence kan ook suggesties geven voor het vinden van een zelfstandig appartement in het centrum of een kamer in een hotel.
  Neem voor meer informatie contact met ons op!

 

TIP: Er is een nieuw STUDENT HOTEL geopend in Florence, met heel veel faciliteiten. Dit kun je zelf boeken!

Data & prijzen


Startdata 2020

N.B.
Absolute beginners kunnen alleen starten op de rode data, niet-beginners op alle data!

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
07*  03 02 06 04 01* 06 03 07 05 02 07*
13 10 09 14* 11 08 13 10 14 12 09 14
20 17 16 20 18 15 20 17 21 19 16  
27 24 23 27* 25 22* 27 24 28 26 23  
    30     29   31     30  

Startdata privélessen: elke week van het jaar (voor alle niveaus)

* Geen lessen op feestdagen: 6 januari, 13 april (2e Paasdag), 1 mei, 2 juni, 24 juni (alleen in Florence), 8 december.
Kerstvakantie: 19 december 2020 t/m 3 januari 2021.


Data 2020 “La Dolce Vita” specials

N.B.
Absolute beginners kunnen alleen starten op de rode data, niet-beginners op alle data!

DOLCE VITA PROGRAMMA – 1 of 2 WEKEN
Stad Cursusperiodes La Dolce Vita – 1 of 2 weken
Florence 20 apr-1 mei 14-25 sept 5-16 okt
Milaan 11-22 mei 22 jun-3 jul 21 sept-2 okt
Rome 16-27 mrt 15-26 jun 12-23 okt
Siena 18-29 mei 14-25 sept 12-23 okt

 

Data Gap Year/Tussenjaar (8 maanden)

7 januari t/m 14 augustus 2020 (32 weken)
4 mei t/m 11 december 2020 (32 weken)
14 september 2020 t/m 7 mei 2021 (34 weken, incl. 2 weken kerstvakantie)

Data Gap Semester (18 lesweken)

17 februari t/m 19 juni 2020
4 mei t/m 4 september 2020
3 augustus t/m 4 december 2020
Extra startdatum: 31 augustus 2020 (18 weken)
N.B. Je kunt ook eerder starten of langer doorgaan!

Data AIL-examencursussen 2020

2-27 maart  |  18 mei – 12 juni
N.B. Andere data zijn op aanvraag mogelijk (data moeten minimaal 30 dagen voor aanvang aangevraagd worden)!

AIL-examendata 2020

27 maart   |  12 juni 


Cursusprijzen 2020

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten!

Speciale Italstudio kortingen!

 • CSN-aanbieding voor long term cursussen van 13 weken of langer.
 • 10% korting op de cursusprijs voor luchtvaartpersoneel van vliegmaatschappijen in Nederland en België en voor leden van de Italiaanse Kamer van Koophandel (geen korting op privélessen).
 • Korting op de cursusprijs voor Ba/Ma studenten van Italiaanse design academies (o.a. NABA, Domus Academy) en Italiaanse universiteiten. Neem contact met ons op!
 • Eindexamengarantie voor kosteloos annuleren (alleen via Italstudio)!
  Bij aanmelding voor een cursus van 12 weken of langer (ook Academisch jaar) kun je kosteloos annuleren, als je zakt voor het eindexamen van de middelbare school! Je moet dit binnen 1 week na de uitslag aan Italstudio melden via e-mail, waarna je een bevestiging ontvangt (met het verzoek ook het bewijs op te sturen).
cursusprijzen per persoon cursus nr. weken euro
standaardcursus
(20 standaardlessen per week)
110
111
112
113
1
2
3
4
210
380
540
720
middle length cursus aanbieding
(20 standaardlessen per week)
121 5 weken
extra week
800
160
long term standaardcursus
(20 standaardlessen per week)
131 12
extra week
1.800
150
long term semestercursus
(20 standaardlessen per week)
141 24
extra week
3.120
130
long term “CSN” standaardcursus
+ lage kamerprijs Italstudio-aanbieding!
103 13 weken
extra week
1.755
135
Tussenjaarprogramma’s:      
Gap year van 8 maanden
(klik hier voor meer details)
321 32 5.925
Gap Semester van 18 weken
(klik hier voor meer details)
326 18 3.095
intensief  
(20 standaardlessen +
10 lessen extra conversatie per week)
160
161
162
163
1
2
3
4
extra week
340
600
870
1.140
270
intensief Plus 5
(20 standaardlessen + 5 privélessen p.w.)
170
171
172
173
1
2
3
4
extra week
410
780
1.140
1.500
360
intensief Plus 10
(20 standaardlessen + 10 privélessen p.w.)
180
181
182
183
1
2
3
4
extra week
610
1.180
1.740
2.300
560
minigroep intensief
(30 lessen p.w. in minigroep 2-5 pers.)
191
192
193
2
3
4
extra week
1.180
1.740
2.300
560
taal & cultuur “Italia Oggi”
(20 standaardlessen + 5 cultuurlessen p.w.)
211 1
2
410
780
la Dolce Vita special
(standaardcursus + la Dolce Vita middagprogramma
221
222
1
2
495
970
Giro d’Italia aanbieding!
(20 standaardlessen per week in 2, 3 of 4 steden)
zie onder ook lage kamerprijzen Giro d’Italia!
231 2
3
4
380
540
720
AIL-examencursus (prijs inclusief examengeld)
(20 standaardlessen
+ 10 examenvoorbereidingslessen p.w.) 
311 4 1.385
privélessen (1-op-1)
toeslag les tijdens lunch met de docent: € 80 per dag
411 1 les
15 lessen
20 lessen
40 lessen
45
675
900
1.800
duo-privélessen (2-op-1) (prijs voor 2 personen)
toeslag les tijdens lunch met de docent € 120 per dag
431 1 les
15 lessen
55
825
trio-privélessen (3-op-1) (prijs voor 3 personen)
toeslag les tijdens lunch met de docent € 160 per dag
451 1 les
15 lessen
70
1.050
1 of meer dagen: Italiaans in de stad  (3 u. pd)
privéles tijdens rondleiding door stad
per dag – 1 cursist
per dag – 2 cursisten
per dag – 3 cursisten
107 per dag 120
75 pp
55 pp
professionele cursussen
(20 standaardlessen + 10 privélessen p.w.
in vaktaal/examentraining)
331 2
extra week
1.380
690
voorbereidingscursus studie aan Italiaanse Univ.
Datum: 3-28 augustus 2020
357 4
140 lessen
1.495
voorbereidingscursus Fashion & Design academies
Datum: 3-28 augustus 2020
367 4
120 lessen
1.495
individuele Skypelessen
prijzen per pakket van 5 of 10 lessen
118 5 lessen
10 lessen
190
330
Aanvullende cursussen
(vaak minimaal aantal deelnemers vereist)
kunstgeschiedenis (6 lessen pw) 511 1 week 120
kookcursus  521 1x 3 uur 105
Italiaanse wijnen 522 1x 3 uur 105
beeldende kunst lessen  (van 1-8 weken)
6 uur pw   (3x pw van 15-17 uur)
10 uur pw (5x pw van 15-17 uur)
20 uur pw (5x pw van 15-19 uur)
535
536
537
1 week
1 week
1 week
165
230
400
muziekcursussen (privéles op diverse niveaus)
instrumentcursus (per 5 privélessen)
instrumentcursus incl. 2 lessen pianobegeleiding
zangles (per 5 privélessen)
zangles incl.  2 lessen pianobegeleiding
taalgebruik libretti (standaardcursus + 2 privé p.d.)
561
566
562
567
565
5 lessen
7 lessen
5 lessen
7 lessen
60 lessen
345
485
345
485
1.380
Leerbewerkingscursussen (1 dag – 6 mnd.)
3 lessen (halve dag)
6 lessen (hele dag)
36 lessen (1 maand)
571
572
579
3 lessen
6 lessen
36 lessen
320
470
3.125

N.B.
Prijs is exclusief € 70,- inschrijfgeld per persoon (blijft 12 maanden geldig voor alle Leonardo da Vinci scholen en Viareggio).
Bij de prijs is het lesmateriaal inbegrepen.


Accommodatieprijzen

Aankomst is in principe op zondag (van 14-22 uur) en vertrek op zaterdag (voor 10 uur). Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken op aanvraag.
De prijs voor 8 weken is 2 x 4 weken, voor 12 weken 3 x 4 weken enzovoorts.

prijzen per persoon 1 week
6 nachten +
ev. 7e nacht
2 weken
13 nachten
min.- max.
3 weken
20 nachten
min.- max.
4 weken
27 nachten
min.- max.
1 extra
nacht
min.- max.
appartement,
gedeelde keuken en badkamer
2-persoonskamer*
1-persoonskamer
150 (25 extra)
204 (34 extra)
195-234
286-325
300-360
440-500
405-486
594-675
15-18
22-25
gastgezin, logies/ontbijt 
2-persoonskamer*
1-persoonskamer
174 (29 extra)
228 (38 extra)
247-286
338-377
380-440
520-580
513-594
702-783
19-22
26-29
gastgezin, logies/halfpension
2-persoonskamer*
1-persoonskamer
258 (43 extra)
312 (52 extra)
429-468
520-559
660-720
800-860
891-972
1080-1161
33-36
40-43
gedeelde appartementen met
extra comfort (bijv. eigen badkamer)
en zelfstandige appartementen
op aanvraag, neem contact met ons op.

*2-persoonskamer: een 2-persoonskamer kan niet geboekt worden als je voor 1 persoon reserveert.

N.B. minderjarigen: studenten die nog geen 18 jaar zijn, kunnen een kamer boeken in een gastgezin met halfpension en soms in een gedeeld appartement, mits de ouders het huurcontract ondertekenen. Bovendien moeten de ouders een minderjarigenverklaring ondertekenen.


Speciale vaste accommodatieprijzen bij “Giro d’Italia” cursus

Aankomst is in principe op zondag (van 14-22 uur) en vertrek op zaterdag (voor 10 uur). Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken op aanvraag.

prijzen per persoon 2 weken
13 nachten
3 weken
20 nachten
4 weken
27 nachten
appartement,
gedeelde keuken en badkamer
2-persoonskamer*
1-persoonskamer
234
325
360
500
486
675
gastgezin, logies/ontbijt
2-persoonskamer*
1-persoonskamer
286
377
440
580
594
783
gastgezin, logies/halfpension
2-persoonskamer*
1-persoonskamer
468
559
720
860
972
1161
gedeelde appartementen met
extra comfort (bijv. eigen badkamer)
en zelfstandige appartementen
op aanvraag, neem contact met ons op.


*2-persoonskamer
: een 2-persoonskamer kan niet geboekt worden als je voor 1 persoon reserveert.

Vervoer


Hoe is Florence te bereiken

Florence heeft een klein vliegveld Peretola vlakbij de stad.
Je kunt gemakkelijk in 20 min. met de tram (of bus) naar het centraal station S.M. Novella van Florence, lees meer…

 • per vliegtuig ->
  Je kunt rechtstreeks op Florence vliegen vanaf Amsterdam met KLM en Alitalia of vanaf Brussel met Brussels Airlines.
  Verder kun je vliegen op Pisa (ca. 80 km vanaf Florence). Het treinstation (Pisa Aeroporto) bevindt zich op de luchthaven van Pisa en er vertrekken regelmatig treinen naar Florence (de treinreis duurt ca. 75 minuten). Ook rijdt er een shuttlebus van Terravision vanaf het vliegveld naar het station van Florence (anderhalf uur).
  Vanaf Amsterdam en Rotterdam biedt Transavia rechtstreekse vluchten naar Pisa, maar ook Ryanair vliegt naar Pisa vanaf Düsseldorf (Weeze) of Charleroi (bij Brussel) en TUIfly vanaf Keulen/Bonn.

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over hoe je het beste naar je accommodatie/school kunt gaan.

Transfer

De school biedt een transfer aan vanaf het vliegveld in Florence naar de accommodatie. De prijs bedraagt € 60 per enkele reis.
Transfer vanaf centraal treinstation S.M.N. of van de busterminal Piazza Adua kost € 45 per enkele reis.
Transfer vanaf het vliegveld van Pisa kost € 180 per enkele reis.
Er is een toeslag van € 25 voor elk extra uur vertraging.
Transferservice moet bij voorkeur bij boeking aangevraagd worden, doch uiterlijk een week voor vertrek.

Advies Italstudio: neem bij aankomst in Florence een taxi naar je accommodatie, dat is altijd goedkoper!