Boek nu je taalreis!

Homestay


Rocca Priora in de Castelli Romani (Latium)

Het nationaal park “Castelli Romani” ligt in de Colli Albani, een gebergte van vulkanische oorsprong gelegen op zo’n 20 km ten zuidoosten van Rome. Deze regio staat bekend om zijn schoonheid en rijke historie. Het gebied wordt gekenmerkt door bossen, meren en “borghi”, vol tradities, folklore en enogastronomie. Vanwege het frisse klimaat in de zomer bouwden de Romeinse edellieden hier al hun zomerverblijven in de heuvels en zo ook de pausen (de zomerresidentie in Castel Gandolfo). Bekend is ook Frascati, vanwege zijn witte wijn.
In deze schilderachtige heuvels ligt Rocca Priora, de hoogst gelegen borgo (768m) van de Castelli Romani. En in een woonwijk in het buitengebied van Rocca Priora woont lerares Paola in een zeer comfortabel huis met tuin. Het is een rustige en relaxte omgeving, maar de levendige stad Rome is ook redelijk eenvoudig te bereiken! Verder kun je de pittoreske “borghi” en vele bezienswaardigheden bezoeken en wandelen in de prachtige natuur.

rocca_priora_alba

Homestay bij lerares thuis

Wij bieden de mogelijkheid om bij een lerares thuis in Rocca Priora privéles te volgen en er ook te logeren.
Lerares Paola heeft jarenlange ervaring in het lesgeven aan buitenlanders bijv. ambassadepersoneel in Rome en spreekt ook vloeiend Engels. Zij is ook een zeer goede kok. Je logeert in een eigen kamer met badkamer en met volpension of halfpension.
In de ochtend volg je privéles en in de middag of avond stelt de lerares zich nog 2 uur beschikbaar voor het begeleiden bij het te maken huiswerk of bij het samen kijken naar televisie en dergelijke, dit is facultatief.
Eigen vervoer is wenselijk maar niet noodzakelijk, want Paola kan je ook wel 1 of 2x per week bij de metro afzetten voor een tripje naar Rome.

Bij een privéleraar thuis wonen heeft veel voordelen.
Naast het volgen van individuele lessen, maak je het dagelijks leven mee als een gezinslid. Je bent voortdurend met de Italiaanse taal bezig en wordt volledig ondergedompeld in de Italiaanse manier van leven. Een unieke en aangename manier om in korte tijd de Italiaanse taal en gewoonten te leren kennen. Bovendien is het zo dat zowel de lessen als de maaltijden en andere gezamenlijke activiteiten een leermoment zijn. En je kunt je eigen tempo bepalen én je wordt als cursist niet afgeleid wordt door andere buitenlandse studenten, je kunt je helemaal op het Italiaans concentreren.

Lees meer op deze site over de Castelli Romani

 


Lessen


De privélessen

Zoek je een volledige onderdompeling in het Italiaanse leven, dan zijn de privélessen met logies bij lerares Paola ideaal!
Je kunt ook met twee personen inschrijven, want zij heeft twee (tweepersoons)kamers.cursist en Paola

Het lespakket “Italiaanse taal en cultuur” van 1 week =
15 privélessen grammatica en/of conversatie + 10 uur tutorial (begeleiding bij zelfstudie), indien gewenst!
Een lesweek bestaat uit 5 lesdagen van maandag t/m vrijdag en bestaat uit:
3 privélessen in de ochtend + 2 uur “tutorial” in de middag of avond (tijd in overleg). Paola stelt zich dan nog 2 uur p.d. beschikbaar voor het begeleiden bij het te maken huiswerk of bij het samen kijken naar televisie en dergelijke (indien je dat op prijs stelt).

Verder biedt Paola gratis een ‘informele’ kookles aan, waarbij je samen een maaltijd gaat bereiden!

De lerares

Paola heeft al ruim 20 jaar ervaring in het lesgeven aan buitenlanders (vooral diplomaten in Rome, waaronder Nederlandse!) en zij spreekt ook vloeiend Engels en Portugees. Dit is echt een meerwaarde, omdat ze bijv. ook dingen in het Engels kan uitleggen en begrijpt wat het is om een vreemde taal te leren. Zij is een ontwikkelde vrouw en tevens schrijfster van boeken (op Amazon is een boek van haar te vinden).
Paola woont alleen in een ruim en comfortabel huis in Rocca Priora. Zij heeft twee katten, in de tuin maar nooit in huis. Verder is koken een grote hobby van haar, daar kun je uitgebreid van genieten als je bij haar logeert.
Paola kan ook goede tips geven wat bezienswaardig is in de directe omgeving.

Accommodatie


Accommodatiehuis Paola

Je logeert in het ruime huis van de lerares Paola in Rocca Priora. Het is een twee onder één kap huis met een grote afgesloten tuin op het platteland (maar in een woonwijk).

Je hebt daar een eigen slaapkamer (met tweepersoonsbed) en eigen badkamer en je deelt het hele appartement met alleen Paola (woonkamer, televisiekamer, eetkamer en de mogelijkheid om de wasmachine te gebruiken).
Buiten de lessen om ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt.
Je kunt relaxen, maar ook excursies of wandelingen in de omgeving maken (en paardrijden).
Er zijn enkele bussen per dag die naar de halte “Anagnina” van de metrolijn A naar Rome gaan en terug.
Maar Paola is ook bereid om je naar de metrohalte te brengen (echter niet meer dan 1 of 2 keer per week). Eigen vervoer is dus handig!

Uiteraard maakt het samen eten ook deel uit van de “onderdompeling”.woonkamer Paola
Het verblijf is daarom op basis van:
of logies met halfpension: ontbijt en diner
of logies met volpension: ontbijt, lunch en diner.
Wij adviseren echter volpension te boeken!
En 1 keer ga je samen koken, als je dat wilt tenminste.
Aankomstdag is op zondag (andere dag in overleg mogelijk).
Volg je een speciaal dieet, geef dit dan meteen bij boeking op!

Data & prijzen


Startdata 2020

Startdata: elke week
De privélessen kunnen het hele jaar door en op alle niveaus gegeven worden.
N.B. Feestdagen: 1 en 6 januari, Pasen, 25 april, 1 mei, 2 juni, 15 augustus, 1 november, 8 december en Kerstmis. Lessen in overleg.

Prijzen 2020

Volledige onderdompeling bij leraar thuis inclusief logies.
15 privélessen per week en 10 uur ‘tutorial’ en een gratis kookcursus.
Prijs is op basis van verblijf van 6 of 7 nachten en op basis van logies/halfpension of logies/volpension.
Aankomst/vertrek zijn in principe in het weekend.

Prijzen per persoon per week 1 persoon 2 personen
7 nachten – volpension 1450 965
6 nachten – volpension 1350 885
7 nachten – halfpension 1225 740
6 nachten – halfpension 1140 680
Bij reservering voor 3 weken of langer betaal je een lagere prijs!

N.B.
Prijzen zijn inclusief: cursus, logies met halfpension resp. volpension, eten/drinken binnenshuis, wifi, gebruik wasmachine en een kookles.
Prijzen zijn exclusief: eten en drinken buitenshuis (en bij halfpension de lunch) en kosten voor het lesmateriaal (lesboek) afhankelijk van het niveau.

N.B. Als je met 2 personen reserveert is de prijs op basis van een tweepersoonskamer met eigen badkamer.
Tegen extra betaling kun je ook twee eigen slaapkamers met samen één badkamer reserveren.

N.B. Langer verblijf: bij een verblijf van 3 weken of langer betaal je een lagere prijs! Neem dan contact met ons op.

Vervoer


Hoe is Rocca Priora (Rome) te bereiken

Het is beslist noodzakelijk om een auto ter beschikking te hebben, wil je ook de omgeving van de Castelli Romani ontdekken.
In elk geval kun je ook per openbaar vervoer naar Rocca Priora reizen, zie de tijden/prijzen van de Cotral bussen van/naar Rome.

Rome heeft twee vliegvelden:
– Ciampino, dit vliegveld ligt dichtbij de Castelli Romani en daar kan de lerares je eventueel ophalen.
– Fiumicino (grootste vliegveld) heeft ieder halfuur een directe treinverbinding met station Termini (reistijd 30 min. met Leonardo Express) en shuttlebussen naar het centrum van Rome. Vanaf Termini reis je met de metrolijn A naar het eindstation “Anagnina”. Daar kan de lerares je ophalen.
N.B. Eigen vervoer is aan te raden!

  • per vliegtuig -> Er zijn rechtstreekse vluchten naar Rome vanaf Amsterdam met KLM, Alitalia, EasyJet en Vueling en vanaf Rotterdam met Transavia of vanaf Brussel met Brussels Airlines. Verder is Rome goed bereikbaar met Ryanair vanaf Eindhoven, Düsseldorf (Weeze) of Charleroi (bij Brussel), met Air Berlin vanaf Düsseldorf of Keulen en met German Wings vanaf Keulen/Bonn.
    N.B. Een taxirit van het vliegveld naar het centrum (d.w.z. binnen de “Mura Aureliane”) kost ca. € 30,- (vast tarief van Ciampino) en ca. € 48,- (vast tarief van Fiumicino), maar zorg ervoor dat je een taxi neemt van “Servizio taxi del Comune di Roma” (dit zijn witte wagens met opschrift “TAXI”) en vraag van te voren naar dit vaste tarief.
Transfer

Hoewel het wel aan te raden is om een auto ter beschikking te hebben, biedt de lerares een transfer aan vanaf het vliegveld.
De prijs bedraagt € 40 per enkele reis van/naar het vliegveld Ciampino.
De prijs bedraagt € 50 per enkele reis van/naar het vliegveld Fiumicino.

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over de lessen in Rocca Priora.