Boek nu je taalreis!

Zomerkamp


Lignano (Friuli-Venezia Giulia)

Het schiereiland Lignano (Friuli-Venezia Giulia) ligt in de Golf van Venetië en is een geliefd vakantieoord bij Italianen. Het is dé ideale plek voor jongeren om hun vakantie door te brengen en Italiaans te leren.
In het vakantiepark Villaggio Adriatico worden zomerkampen voor Italiaanse jongeren georganiseerd en hier is ook de Linguaviva zomerschool voor jongeren gevestigd. De schoolresidentie ligt midden in een pijnbomenwoud dat tot het strand restudenten in Lignanoikt en beschikt over een eigen strand en vele sportfaciliteiten, zoals een zwembad, volleybalveld, tennisbanen, voetbalveld.

Linguaviva internationale zomerkampen
(12-18 jaar)

Speciaal voor tieners van 12 t/m 18 jaar organiseert Linguaviva actieve taalvakanties van 2, 3 of 4 weken  waar je samen met leeftijdgenoten spelenderwijs Italiaans leert en deelneemt aan allerlei leuke activiteiten, naar het strand, sporten en uitstapjes. Je medecursisten komen uit vele landen en ook Italiaanse jongeren brengen er hun vakantie door! Vanaf het eerste moment worden er diverse groepsactiviteiten georganiseerd, zo leer je meteen al je kampgenoten kennen en maak je snel nieuwe vrienden en vriendinnen.

Kies voor een zomerkamp en je hebt én een leuke vakantie én je leert Italiaans: kortom een vakantie om nooit te vergeten!

Hoe gaat het eraan toe?

Aankomst is op zondagmiddag. Na aankomst word je ingecheckt en naar je kamer gebracht. Iedereen wordt ingedeeld in een groep en krijgt een begeleider toegewezen. Na de lunch leggen degenen die al enige voorkennis van het Italiaans hebben een test af, waarna de klasindeling wordt gemaakt op basis van kennisniveau en leeftijd. Vervolgens wordt iedereen rondgeleid voor een algemene oriëntatie.
Ook wordt er een welkomstfeestje georganiseerd om de andere deelnemers te leren kennen.

De lessen Italiaans starten op maandag en het lesprogramma bestaat uit totaal 3 uur les per dag. De lessen worden op een levendige en plezierige wijze gegeven in kleine groepen met de nadruk op mondelinge taalvaardigheden.
Alle docenten zijn geselecteerd om hun enthousiasme, hun vaardigheid in het lesgeven aan jongeren en hun speciale kwaliteiten nodig voor het uitgebreide activiteitenprogramma. Iedere deelnemer krijgt individuele aandacht en begeleiding. Bij voldoende afronding van de cursus ontvangt iedere deelnemer een certificaat van deelname.

Vrijetijdsprogramma: in de middag en avond worden er sportactiviteiten en vrijetijdsactiviteiten geboden, die aangepast worden aan de belangstelling van de verschillende leeftijdsgroepen. Zondagavond worden de weekprogramma´s gepresenteerd en elke middag en avond kun je kiezen uit verschillende vrijetijdsactiviteiten (maar altijd is er een onderdeel: strand of zwembad, dus degenen die willen luieren kunnen hun gang gaan).
Tijdens deze activiteiten kun je contacten leggen met Italiaanse leeftijdgenoten die ook in het vakantiepark verblijven.

Bekijk hieronder een video voor een impressie van het zomerkamp!Programma


Het lesprogramma

De lessen worden op diverse niveaus gegeven van absolute beginner t/m gevorderd en er zijn maximaal 12 deelnemers per groep.
Het programma bestaat uit 20 lessen per week (5 dagen van 4 lesuren in de ochtend). Lesduur is 45 minuten). De lessen worden buiten gegeven!
Heb je al enige voorkennis van het Italiaans dan moet je de eerste dag een test afleggen, waarna de klasindeling wordt gemaakt op basis van je kennisniveau van Italiaans.

Voorbeeld dagprogramma

N.B. Je mag zelf kiezen wat je ’s middags en ’s avonds wilt doen!
Programma onder voorbehoud, want de tijden kunnen enigszins variëren, afhankelijk van de behoeften en interesses van de diverse groepen en van de weersomstandigheden.

Voorbeeld programma van doordeweekse dag
ochtend   
8-8.50 uur opstaan en ontbijt
9-10.30 uur Italiaanse les (zoveel mogelijk buiten)
10.30-10.45 uur pauze
10.45-12.15 uur Italiaanse les
middag  
12.30-13.15 uur lunch
13.15-15 uur ontspanning
15-16.30 uur zwemmen, sporten of creatieve vrijetijdsactiviteiten
16.30-18 uur sport, spel of strand
avond  
19.15-20.15 uur avondmaaltijd
20.30-ca.23.00 uur avondwandeling, sporten op strand, disco,
openluchtbioscoop, lunapark, speurtocht enz.

 

Sociale- en vrijetijdsactiviteiten

Sport, ontspanning, excursies, vrienden en veel plezier!

Alle activiteiten worden aangepast aan de belangstelling van de verschillende leeftijdsgroepen en worden georganiseerd samen met Italiaanse leeftijdgenoten om de Italiaanse taalvaardigheid en nieuwe vriendschappen te stimuleren.

Er zijn drie leeftijdsgroepen:

 • 12-14 jaar: deze groep staat tijdens de sport-, vrijetijds- en avondactiviteiten altijd onder toezicht van een begeleider, één begeleider op 15 jongeren. Jongens en meisjes logeren gescheiden in 3-persoonskamers met eigen badkamer. 
 • 15-16 jaar: deze groep staat onder toezicht van een begeleider, maar kan zich vrij bewegen in het vakantiepark. Tijdens de avondactiviteiten buiten het park worden de jongeren altijd vergezeld door een begeleider, één begeleider op 15 jongeren. Logies in 3-persoonskamers met eigen badkamer.
 • 17-18 jaar: deze groep is gescheiden van de jongere groepen, heeft veel meer vrijheid en logeert apart van de jongere groepen in een comfortabele residence met volpension. De begeleiders zijn wel aanwezig voor steun en assistentie, één begeleider op 15 jongeren. De activiteiten van deze groep zijn afgestemd op de leeftijd: plezier maken, je eigen gang gaan, sporten, luieren of creatief bezig zijn, afhankelijk van ieders interesse (18-jarigen hebben uiteraard volledige vrijheid).

Sport
Je hebt een uitgebreide keuze uit sporten onder begeleiding: tennis, voetbal, volleybal, beachvolley, zwemmen, basketball, skaten. Het is verder mogelijk om paard te rijden buiten het terrein tegen betaling van een toeslag.

Creatieve activiteiten
Je kunt deelnemen aan de volgende activiteiten: de schoolkrant, geschreven en uitgegeven door de cursisten en Italiaanse liedjes, kookcursussen.

Ontspanning en plezier
Alles wat je in een vakantie doet, zoals avondwandelingen in de stad, naar de discotheek, strandspelen.

Excursies
Educatieve bezoekjes aan interessante plaatsen in Lignano onder begeleiding van ervaren teambegeleiders. Eenmaal per week (meestal donderdag) wordt er een dagexcursie georganiseerd naar: Venetië, Verona, Trieste en Gardaland.

Accommodatie


Accommodatie in schoolresidentie

De zomerschool is gevestigd in het vakantiepark Villaggio Adriatico in Lignano Sabbiadoro, waar ook veel Italiaanse jongeren hun vakantie doorbrengen. Het park is gelegen in een uitgestrekt pijnbomenbos en biedt gelegenheid de vrijetijdsactiviteiten in de talrijke sportfaciliteiten en het zwembad te organiseren.

Je verblijft in de schoolresidentie in driepersoonskamers met eigen badkamer op basis van volpension. Je deelt de kamer met leeftijdgenoten van hetzelfde geslacht (van verscheidene nationaliteiten). Verschoning bedlinnen is 1x per week.
Alle maaltijden (ontbijt, 3-gangen lunch en 3-gangen diner) worden in het restaurant van de schoolresidentie geserveerd. Mineraal water is inbegrepen. Tijdens excursies wordt voor lunchpakketten gezorgd.
De residentie is voorzien van een receptie die tot 23.00 uur geopend is, recreatieruimtes met televisie, een bar en vele andere faciliteiten, waar de deelnemers in hun vrije tijd gebruik van kunnen maken.
Alle docenten, begeleiders, verpleegkundigen en de teamleiding verblijven in de residentie en werken samen om er op toe te zien dat iedereen het naar zijn zin heeft.

Aankomst en vertrek

– Voor degenen die per auto naar het kamp gebracht worden:
Aankomst op zondagmiddag tussen 14-18 uur
– Voor degenen die per vliegtuig arriveren en transfer aanvragen:
Aankomst en vertrek op zondag
N.B. Uitgezonderd zondag 2 augustus 2020, dan vertrek je op zaterdag 1 augustus 2020!

Data & prijzen


Data 2020

Startdata: 5 juli  |  12 juli  |  19 juli

All-in prijzen 2020

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen en geen extra administratiekosten!
Onderstaande prijzen zijn pakketprijzen per persoon.
Prijzen zijn inclusief: taalcursus (met lesmateriaal), logies in residentie op basis van volpension (3 maaltijden per dag) en elke middag en avond sport- en vrijetijdsactiviteiten, elke donderdag een dagexcursie (incl. lunchpakket) en retourtransfer.

aankomst aantal
weken
vertrek *totaal
in euro
5 juli 2 weken 19 juli 1.800
  3 weken 26 juli 2.650
  4 weken 1 augustus (zaterdag) 3.500
12 juli 2 weken 26 juli 1.800
  3 weken 1 augustus (zaterdag) 2.650
19 juli 2 weken 1 augustus (zaterdag) 1.800

*Exclusief inschrijfgeld van de school à € 80 per persoon.
*Exclusief toeslag à € 30 voor onbegeleide minderjarigen bij transfer.

Bij de prijs is inbegrepen:
 • accommodatie in schoolresidentie in 2- tot 4-persoonskamers met eigen badkamer
 • aankomst op zondagmiddag en vertrek op zondagmorgen (uitzondering: 2 aug. wordt 1 augustus)
 • maaltijden: ontbijt, lunch, middagsnack en avondmaaltijd
 • lesprogramma: 20 lessen per week (1 les = 45 minuten)
 • lesmateriaal: tekstboek, schrijfblok en dergelijke
 • sport- en vrijetijdsactiviteiten: gebruik van de sportfaciliteiten, privéstrand, dagelijks deelname aan middag- en avondactiviteiten, materiaal voor creatieve activiteiten
 • excursies: 1 maal per week op donderdag
 • wasservice: 1 maal per week
 • veiligheid en begeleiding: iedere georganiseerde activiteit is onder begeleiding van het schoolteam (geldt niet voor groep 17-18 jaar)
 • medische zorg: arts en verpleegkundigen verblijven in de residentie om 24-uurs service te verlenen
 • verzekering: iedere deelnemer is verzekerd tegen onopzettelijke ongelukken en schade toegebracht aan anderen
 • inschrijving en certificaat van deelname
 • retourtransfer van/naar het vliegveld van Venetië, van Trieste of van het station van Latisana (alleen op de aankomst- en vertrekdagen)

 

Vervoer


Hoe is Lignano te bereiken

In de omgeving van Lignano liggen drie vliegvelden. Twee bij Venetië, Marco Polo Airport (vlakbij Venetië) en Treviso Airport (20 km van Venetië) en bij Trieste (vliegveld ligt 33 km van Trieste).

 • Per vliegtuig -> Er gaan rechtstreekse vluchten naar Venetië van Amsterdam met KLM, Alitalia en Transavia en met Ryanair vanaf Eindhoven, Düsseldorf (Weeze) of Charleroi (bij Brussel). Van Brussel zijn er vluchten met Brussels Airlines en van Düsseldorf en Keulen/Bonn met TUIfly.
  Je kunt met Ryanair vliegen van Brussel (Charleroi) naar Trieste.
 • Per auto -> 1.297 km vanaf Utrecht. Lignano ligt tussen Venetië en Trieste.
Transfer

De transfer is inbegrepen, echter alleen voor de dagen van vertrek en aankomst. De jongeren worden dan onder begeleiding opgehaald en weggebracht.
N.B. Prijzen zijn exclusief toeslag à € 30 voor onbegeleide minderjarigen bij transfer.
Transfer op een andere dag is op aanvraag (en tegen betaling).

Bij aankomst per vliegtuig:
De jongeren worden op het vliegveld van Venetië of Trieste opgehaald.

Bij aankomst per trein:
De jongeren worden opgehaald op het station in Latisana (25 km van Lignano).

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over het zomerkamp en wat je allemaal kunt verwachten en moet meenemen.