Boek nu je taalreis!

Homestay


Lucardo (Toscane)

Speciaal geschikt voor cursisten met (echt) beginner- of basisniveau, maar ook voor mensen die in een één-op-één situatie hun conversatie-capaciteiten willen verbeteren!!

Lucardo (gemeente Montespertoli) bevindt zich midden in de Chiantistreek. Het is een bijzonder vakantieplekje tussen Siena en Florence te midden van olijfboomgaarden en en wijnranken. Je hebt er een panoramisch uitzicht rondom op de heuvels van Toscane, waar de zon opkomt, en op de toppen van de Apuaanse Alpen bij zonsondergang.
Siena en Florence liggen op ongeveer 30 km afstand. Verder ligt dichtbij het hoge burchtstadje Certaldo, de geboorteplaats van Boccaccio, en het volledig ommuurde stadje Monteriggione. Ook in de buurt ligt San Gimignano, beroemd om al zijn torens. Direct onder de heuvel van Lucardo Alto ligt Lucardo Basso met een aantal eetgelegenheden. Op anderhalve km is het plaatsje Fiano met bar en winkels.

Lucardo

Privéles bij lerares thuis

Wij bieden de mogelijkheid om bij de lerares thuis in Lucardo privéles te volgen en er ook te logeren als je dat wilt.
Het grote voordeel van “homestay” is dat je je eigen tempo kunt bepalen en wanneer je les wilt hebben. Als cursist word je niet afgeleid door andere buitenlandse studenten, je kunt je helemaal op het Italiaans concentreren.

Activiteiten

‘s Middags en in het weekend zijn er mogelijkheden om zelf de omgeving te verkennen. Je kunt excursies en wandelingen maken.
De lerares heeft veel informatie over wat er te doen is en is ook altijd bereid om te bellen voor een wijnproeverij, een kookcursus, etc.

 


Cursussen


Voor wie

De lessen zijn bestemd voor beginners en mensen met enige kennis op beginnerniveau.
Voor beginners die vooral Italiaans willen leren spreken om zich in alledaagse situaties te kunnen redden.

Cursus

Praktijkgerichte cursus met zowel conversatie als grammatica (programma in overleg).
De standaardcursus duurt 1 week, van maandag tot en met vrijdag, maar in overleg is van alles op maat mogelijk.

De privélessen (of voorgevormde groepjes)

Er zijn verschillende lesprogramma’s mogelijk van 2 tot 6 lessen per dag, al dan niet in combinatie met extra lunches bij de docent thuis en extra middagactiviteiten.
Kortom je hebt dus de vrijheid om zelf een pakket samen te stellen.
Logies is eventueel in de B&B van de lerares.
Ook kun je met meerdere personen inschrijven voor een minigroepje, bijv. een groepje vriendinnen, prijs op aanvraag!

De lerares

Te midden van olijf- en wijngaarden leert docente Marjet Gunning je Italiaans spreken.

lerares Marjet
lerares Marjet

Marjet is een universitair opgeleid docente, gaf jarenlang Italiaans aan de Volksuniversiteit en woont en werkt sinds 16 jaar in Italië. Bovendien was zij jarenlang touroperator en reisagent die vele wandeltochten in Italië heeft begeleid.
Als je dat wilt, neemt zij je mee langs de vele Toscaanse natuur- en cultuurschatten (tegen extra betaling).
Op verzoek kan ze ook kooklessen bij haar thuis of elders organiseren.
Juist voor beginners is het vaak prettig om in Italië les te krijgen van een leraar die ook Nederlands spreekt en die ook iets snel in het Nederlands kan uitleggen. Bovendien begrijpt zij waar Nederlandstalige cursisten moeite mee kunnen hebben. Al met al een ideale manier van Italiaans leren!


Accommodatie


Accommodatie in B&B van lerares

Het huis van de lerares is een in 2012 compleet gerestaureerde fienile (hooischuur) met schitterende uitzichten. Er zijn geen asfaltwegen rondom het huis op de heuvel en je kunt er heerlijk rustig wandelen en genieten van de uitzichten op wijngaarden. Het huis is een B&B accommodatie, dus je kunt de gastenkamers (een slaapkamer en een zitkamer, of bij 4 pers. twee slaapkamers) met eigen badkamer(s) reserveren.

huis Marjet
huis Marjet

Het huis beschikt ook over een zwembad onderop het terrein met olijfbomen en met prachtig uitzicht.
Prijsindicatie: normaal via Airbnb (buiten hoogseizoen) ongeveer € 79 per nacht inclusief ontbijt voor een zit- en een slaapkamer met privé badkamer, en eenmalig € 20 schoonmaakkosten.
Voor cursisten van Italstudio geldt een korting (geef aan bij boeking via AirBnB dat je cursist van Italstudio bent!).
Zie voor meer details over de kamers op de site van Airbnb en reviews over de mooie B&B van Marjet.

Er zijn gezellige restaurants in de onmiddellijke nabijheid, zelfs op loopafstand. Op ruim 1 km afstand ligt het dorpje Fiano, waar je boodschappen kunt doen.


Data & prijzen


Startdata 2018

Startdata privélessen: op aanvraag
N.B. Italiaanse feestdagen: 6 januari, Pasen, 25 april, 1 mei, 2 juni, 15 augustus, 1 november en Kerstmis. Rond feestdagen lessen in overleg.

Cursusprijs privélessen 2018

15 uur privélessen per week bij lerares thuis: € 495
15 duo-privélessen (voor 2 personen): € 650
1 losse privéles € 45 en korting bij meer lessen.

Eventueel extra bij te boeken:
lunch bij de lerares € 75 p.p. voor 5 dagen (eenvoudige lunch, bijv. een pasta/risotto, brood, salade, koffie, water en wijn)
natuur- of culturele activiteiten met lerares (14-17 uur): € 75 totaal per middag (dus bij meerdere personen wordt de prijs per persoon lager).
De vervoerskosten zijn afhankelijk van de activiteit en niet inbegrepen.

N.B. Bij Italstudio betaal je geen extra administratiekosten!
Cursusprijzen zijn exclusief: les- en werkboek, logies, excursies en vervoer.
Het lesmateriaal moet je zelf van te voren aanschaffen en gaat in overleg met de leraar.
Dit kan zijn:
– de methode “Con piacere 1” (van Intertaal) of
– het boekje “Italiaans à la carte” (van Intertaal), ideaal voor vakantiedoeleinden of
– het boek “Uit de voeten met Italiaans” van Pauline Kuiper-Jong, Uitg. Coutinho.
Wil je ander materiaal gebruiken dan kan dat in overleg.
De lessen kunnen – op verzoek – ook deels worden gegeven al wandelend of op locatie!

TIP: Handige app “Elke dag Italiaans” van Intertaal via de Appstore aan te schaffen en de app van het Prisma woordenboek (of natuurlijk het woordenboek zelf).

Vervoer


Hoe is Florence en omgeving te bereiken

De B&B van de lerares ligt in Lucardo tussen Florence en Siena, midden in de Chianti.
Het handigst is om een auto ter beschikking te hebben, je eigen auto, of één gehuurd op het vliegveld. Dat maakt het mogelijk om in de vrije uren de omgeving te verkennen.

Deze regio is bereikbaar via twee vliegvelden: Florence en Pisa.

  • per vliegtuig -> KLM, Alitalia en Vueling bieden rechtstreekse vluchten naar Florence vanaf Amsterdam en Brussels Airlines en Vueling vanaf Brussel.
    Vanaf het vliegveld van Florence kom je met een shuttlebus (Vola in Bus) in 20 min. in het centrum van Florence (station Santa Maria Novella). Vanaf station SMN neem je de trein naar Certaldo (gaat elk uur, reistijd ca. 50 min.) en in Certaldo neem je een taxi of je vraagt een transfer aan de docente.
    Verder kun je ook vliegen naar Pisa. Vanaf Amsterdam en Rotterdam biedt Transavia rechtstreekse vluchten naar Pisa, maar ook Ryanair vanaf Eindhoven, Düsseldorf (Weeze) of Charleroi (bij Brussel) en TUIfly vanaf Keulen/Bonn.
    Het treinstation (Pisa Aeroporto) bevindt zich op de luchthaven van Pisa en vanaf Pisa aeroporto (via Pisa Centrale) neem je de trein naar Empoli (richting Florence). Je kunt een transfer aanvragen vanaf Empoli.
    Eventueel kun je in Empoli overstappen op de trein naar Certaldo en in Certaldo neem je een taxi of je vraagt een transfer aan de docente.
  • per auto -> 1375 km vanaf Utrecht. Het is niet noodzakelijk maar wel te adviseren om per auto te komen of op het vliegveld een auto te huren.
Transfer

Het is mogelijk om een transfer aan te vragen bij de docente vanaf het station in Certaldo of in Empoli.

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie.