-> PRIJZEN & DATA 2018


School


Lucca (Toscane)

Lucca is één van de weinige Toscaanse stadjes die zijn oorspronkelijke stadsstructuur behouden heeft. Het rechthoekige stratenpatroon herinnert nog aan de voormalige Romeinse nederzetting “Luca”. Het middeleeuwse centrum is omringd door een vestingwal en al slenterend door de oude straatjes kun je de verschillende tijdperken en hun overeenkomstige bouwstijlen (tot aan het classicisme van de Napoleontische architectuur) uit het stadsbeeld aflezen. Aangezien het verkeer binnen de wallen wordt geweerd, kun je er lekker wandelen. De stadswallen vormen een groene ring om de stad van 4 kilometer lang met wandel- en fietspaden en prachtige parken, waar het goed toeven is. Inmiddels is Lucca een moderne stad geworden met daarnaast de kenmerken van een klein provinciestadje met gezellige pleinen en straatjes, waar relatief niet veel toeristen komen.
De grootste monumenten van Lucca zijn de Torre Guinigi met Palazzo Guinigi en het Piazza dell’Anfiteatro (op de plaats van het vroegere Romeinse amfitheater), dat in de loop der eeuwen is omgevormd tot een plein, omgeven door middeleeuwse huizen. Via een boog kom je op dit plein. Daarnaast vind je er prachtige kerken zoals de Duomo di San Martino (die nooit helemaal afgebouwd is) en de kerk San Michele in Foro.
Houd je van muziek, kom dan in de maanden mei/ juni/juli want dan worden er overal in de stad veel (ook gratis) concerten georganiseerd!
Lucca ligt maar een half uurtje rijden van Pisa en de zee (Viareggio) en één uur van Florence.

Lucca

Centro Koinè

Centro Koinè is gevestigd in het oude centrum van Lucca en is kort geleden verhuisd naar de via dei Tabacchi. Het is een middelgrote school met een vriendelijke sfeer, die in Nederland al jaren bekend is van de Teleac-cursus Italiaans. Elke maandag organiseert de school een introductie-rondleiding door Lucca. Op de eerste lesdag ontvangt iedere cursist een map met het maandprogramma van de culturele activiteiten en excursies, een gidsje met nuttige adressen voor een verblijf in Lucca en een plattegrond. De school heeft een grote verzameling Italiaanse films beschikbaar voor de cursisten evenals een computer en wifi. Op de school is tevens informatie over restaurantjes, wijnproeverijen en kookcursussen.
De lessen van de standaardcursus worden altijd ’s morgens gegeven van 9-13 uur met een pauze halverwege.
Dit is een populaire school zowel onder jongeren als ouderen.
Niveaus: 5 niveaus.
Erkenning school: officieel erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs.

Koinè is een keten van scholen met o.a. scholen in: Bologna, Lucca en privéles in Camogli. Combineer ook eens enkele scholen!

Programma en lesmethode van Koinè

Centro Koinè heeft een eigen programma (met lesboeken en audiovisuele hulpmiddelen) en didactische methode ontwikkeld. Tijdens de cursus wordt een communicatief programma aangeboden gebaseerd op het alledaagse leven in Italië, inclusief de sociale en culturele aspecten. De methode is gebaseerd op creatieve en stimulerende activiteiten met het doel het vertrouwen en de autonomie van de cursist te ontwikkelen. Van de cursist wordt een actieve bijdrage in de klas verwacht, waardoor de cursisten de hoofdpersonen worden en de docent de discussieleider. Ook moet je veel in paren/drietallen samen oefenen met spreken.
De school heeft als uitgangspunt dat onderwijs pas echt effectief wordt, als niet alleen het rationele gedeelte van het geheugen erbij betrokken wordt, maar ook het onbewuste gedeelte. Het doel is om praktische vaardigheden te ontwikkelen. Eerst praten en spreken en daarna lezen en schrijven, om zo te vermijden dat je kennis opbouwt die niet omgezet kan worden in effectief communiceren. Kortom je leert de taal zoals een kind een taal leert, dus niet eerst beginnen met de grammaticaregels en die dan toepassen, maar eerst luisteren en praten.

Bekijk een video gemaakt door een cursist van de Koinè school in Lucca en zie wat het voor haar betekent om in Lucca Italiaans te leren…

Activiteiten

Centro Koinè organiseert elke week vele culturele activiteiten, zoals kunsthistorische lessen en uitstapjes naar een villa in Lucca, excursies naar Florence of Pisa, een bezoek aan een wijnboerderij, excursie naar het Garfagnana gebergte, kunstgeschiedenisles over Lucca tijdens een wandeling door de stad. Cursisten van de school kunnen ook goedkoop gebruik maken van de faciliteiten van Bagno Quilghini in Viareggio (er gaat een rechtstreekse bus naar Viareggio). De activiteiten van Koinè worden door de school ook beschouwd als leermomenten en zijn dus leuk en leerzaam om aan deel te nemen!


Cursussen

Overzicht cursussen

De lessen worden op 5 niveaus gegeven en er zijn maximaal 12 cursisten per klas. Lesduur is 55 minuten. Maximale duur standaardcursus: 24 weken. De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven. Op de eerste lesdag wordt je niveau van de Italiaanse taal eerst getest!

Klik hieronder op de cursussen voor een beschrijving van de betreffende cursus.

Standaardcursus (4 lessen per dag)

20 lessen per week
Lestijden: 9.00-13.00 uur met pauze halverwege
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.

Long term standaardcursus (4 lessen per dag)

Dit is een standaardcursus, echter met een lagere prijs per week vanaf 24 weken. Voorwaarde is dat je voor minimaal 24 weken boekt.

Intensief Plus 10 cursus (4 standaardlessen + 2 privélessen per dag)

standaardcursus + 10 extra privélessen per week
Lestijden: 9.00-13.00 uur + 14-16 uur
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).
Eventueel is deze cursus ook mogelijk met 1 uur privéles per dag.

Pane, vino & lingua programma (brood, wijn & taal)

standaardcursus + culinair activiteitenprogramma van 1 week.
Startdata 2017: 27 maart | 10 april | 8 mei | 22 mei | 19 juni | 17 juli | 28 aug. | 11 sept. | 9 okt. (+ extra ingelaste data: 23 okt. | 6 nov.) !
Het programma is in het Italiaans, maar ook beginners kunnen de lessen volgen.
N.B. Er zijn ook wat maaltijden en proeverijen in dit programma opgenomen!
Advies: indien je kiest voor verblijf in een gastgezin, reserveer dan logies op basis van logies/ontbijt!
Download pdf van programma Pane, Vino e Lingua 2017.
Programma onder voorbehoud.

Italiaans & koken met mamma

standaardcursus van 20 lessen + 4 avonden na 17 uur kookles en diner in gastgezin.
Prijs is ook inclusief verblijf in een gastgezin op basis van logies/ontbijt.

NIEUW: Italiano Passeggiando - Italiaans & wandelingen

1 week standaardcursus in Lucca (16 lessen totaal in 4 ochtenden)
In de middag en 1 hele dag wandelingen in de stad en in de omgeving van Lucca o.l.v. een leraar/gids.
Dit is de manier om Toscane te leren kennen buiten de gebaande paden!
Ook is een picnick, snacks en een lunch (evenals vervoer) inbegrepen.
Download pdf van programma/details Italiano Passeggiando (Walking & Talking).
Startdata 2017: 8 mei | 5 juni | 25 september | 23 oktober.
N.B. Minimaal twee deelnemers vereist!

Lucca & Camogli arrangement

1 week standaardcursus in Lucca & 1 week privéles in Camogli (met logies bij leraar in huis)
In Lucca volg je 20 standaardlessen op de school en logies met ontbijt in 1-persoonskamer in een gastgezin.
In Camogli (aan zee) volg je 15 privélessen (3 lessen p.d.) in huis van lerares en logies met ontbijt in 1-persoonskamer in huis van lerares (zie ook Camogli).
Startdata: zie startdata Lucca

Individuele lessen

Startdata: elke week (minimaal 10 uur per week)
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen.
Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Ook is het mogelijk om samen met de leraar in een restaurant te lunchen.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).

Volledige (privé)onderdompeling

Individueel programma met 15 lessen en 2 excursies/rondleidingen met leraar per week, inclusief logies/halfpension in een gastgezin. Je kunt zelf de inhoud van de cursus bepalen. Ideaal als je in korte tijd veel wilt leren en een afwisselend programma zoekt.

Italiaans fotoworkshop

standaardcursus van 4 weken & fotoworkshop van 22 lessen totaal in 2,3 of 4 weken.
De fotoworkshop is individueel (je kunt zelf je thema kiezen) en zowel voor beginners als gevorderden. Aan het einde van de workshop heb je je eigen portfolio gemaakt en ontvang je een certificaat van deelname. Je kunt de 22 fotolessen in 2, 3 of 4 weken volgen van bijv. 2 à 3x per week lessen van 3 uur per keer.
Startdata: alle beginnersdata en eventuele andere data op verzoek.
Download pdf programma fotoworkshop 2017 in Lucca.

Trainingscursus voor leraren Italiaans

1e week: 6 theorielessen & workshops per dag van 9-13 uur en van 14-16 uur.
2e week: 4 praktijklessen per dag van 9-13 uur.
Startdatum: 5 juni 2017
Download pdf Trainingscursus voor leraren 2017 in Lucca.

Opfriscursus voor leraren Italiaans (planning en uitvoering van lessen)

Programma van 2 weken: 20 lessen Italiaans (of lessen geven samen met leraar) + 10 privélessen over lesmethode Koinè + 20 praktijklessen + deelname aan middagactiviteiten. Deze cursus heeft vooral een praktische benadering!
Startdata: elke week tussen 21 maart en 21 oktober 2017.
Download pdf Opfriscursus voor leraren 2017 in Lucca.

Accommodatie


De diverse accommodaties

Aankomst is op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken is op aanvraag!
Bij de prijs van de appartementen en gastgezinnen zijn bedlinnen en handdoeken, evenals verbruikskosten inbegrepen.

 • Gedeeld appartement
  Je verblijft in een appartement met andere cursisten of met de verhuurder (meestal een alleenwonende vrouw) en je deelt de keuken en badkamer. Heb je een voorkeur, geef deze dan bij reservering op!
 • Gastgezin, met logies/ontbijt
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer. Geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/ontbijt (houd er rekening mee dat het ontbijt in Italië niet veel voorstelt).
 • Gastgezin met logies/halfpension
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer. Geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van ontbijt en diner.
 • Zelfstandig appartement of studioappartement
  Op aanvraag kan de school kan ook een zelfstandig appartement boeken.
 • Hotel/Pension
  Speciaal voor cursisten kan ook een kamer in een hotel of pension geboekt worden, waar de school een overeenkomst mee heeft. Cursisten betalen dan een gunstige prijs! Het betreft kamers met eigen badkamer en verblijf op basis van logies/ontbijt.
  Er zijn diverse pensions: gelegen in het oude centrum en met een prettige sfeer, verblijf op basis van logies /ontbijt.
  ***Hotel Albergo Puccini is een klein 3-sterren hotel op Piazza S. Michele (midden in het centrum), compleet gerenoveerd, alle kamers met badkamer en ontbijt.


Data & prijzen


Startdata 2017

N.B.

Absolute beginners kunnen alleen starten op de rode data, niet-beginners op alle data!

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
16  06 06 03 02* 05 03 07 04 02 06 04*
23 13 13 10 08 12 10 14* 11 09 13 11
30 20 20 18* 15 19 17 21 18 16 20  18
27 27 24* 22 26 24 28 25 23 27
29* 31  30*

Startdata privélessen: elke week van het jaar
Startdata Italiano Passeggiando: 8 mei | 5 juni | 25 september | 23 oktober.
Startdata Pane, vino & lingua: 27 maart | 10 april | 8 mei | 22 mei | 19 juni | 17 juli | 28 aug. | 11 sept. | 9 okt. (+ extra ingelaste data: 23 okt. | 6 nov.)

* Geen lessen op feestdagen: 17 april, 25 april, 1 mei, 2 juni, 15 augustus, 1 november, 8 december.
Groepslessen die uitvallen door feestdagen worden gecompenseerd door een gratis middagactiviteit (op een andere dag). Privélessen worden op een andere dag ingehaald.
Kerstvakantie: 23 december 2017 t/m 14 januari 2018.


Cursusprijzen 2017

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratie- of bemiddelingskosten! Bij de prijs is het lesmateriaal inbegrepen.

Kortingen
10% korting op de standaardcursus voor leden van Dante Alighieri.
10% korting op de cursus voor oud-cursisten van Centro Koinè.
N.B. Slechts één korting wordt toegepast.

cursusprijzen per persoon weken euro
standaardcursus
(20 lessen per week)
1
2
3
4
6
8
230
350
470
600
870
1.140
long term standaardcursus
(20 lessen per week) speciale aanbieding
12
24
1.470
2.600
intensief Plus 10
(20 standaardlessen + 10 privélessen per week)
1
2
3
4
475
880
1.270
1.645
Pane, vino & Lingua programma
20 standaardlessen + culinair middagprogramma
(te verlengen met standaardcursus à €150 p.w.)
1 560
“Italiaans & koken met mama”
standaardcursus incl. 4 avonden kooklessen+diner
+ logies/ontbijt in gastgezin
 1 740
Lucca & Camogli arrangement
1 week standaard in Lucca +
1 week 15 privélessen in Camogli
incl. 2 wkn logies/ontbijt in gastgezin!
1 wk +
1 wk
tot. 2 wkn
1.250
Nieuw! Italiano Passeggiando (+ wandelingen)
16 standaardlessen in 4 dagen +
1 hele dag & 4 middagen wandelingen met leraar/gids
1 590
privélessen (1-op-1)
2 lessen per dag (14-16 uur)
3 lessen per dag (14-17 uur)
4 lessen per dag (9-13 uur)
6 lessen per dag (9-13 uur en 14-16 uur)
8 lessen per dag (9-17 uur incl. lunch met leraar)
N.B. Lestijden onder voorbehoud
10 lessen
15
20
30
40
325
480
630
930
1.595
volledige (privé)onderdompeling
15 privélessen en 2 excursies met leraar p.w.
inclusief logies/halfpension in een gastgezin
1 1.220
Italiaans & fotoworkshop
standaardcursus & 22 fotoworkshoplessen
4 1.410
opfriscursus voor leraren 2 590
trainingscursus voor leraren
1e wk: 30 theorie & workshops
2e week: 22 praktijklessen
2 480
Accommodatie

Aankomst is in principe op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken op aanvraag.

prijzen per persoon 1 week
6 nachten
2 weken
13 nachten
3 weken
20 nachten
4 weken
27 nachten
1 nacht
appartement,
gedeelde
keuken en badkamer
2-persoonskamer
1-persoonskamer
150
175
230
285
300
370
350
450
gastgezin, logies/ontbijt
2-persoonskamer
1-persoonskamer
175
205
275
335
380
455
455
560
gastgezin,
logies/halfpension
2-persoonskamer
1-persoonskamer
237
262
421
476
610
680
765
869
hotels /pensions prijzen per kamer*
pensions, logies/ontbijt
2-p.kamer met badkamer
1-p.kamer met badkamer
480
390
1.040
845
1.600
1.300
2.160
1.755
80
65
***Hotel Puccini,
logies/ontbijt
2-p.kamer met badkamer
1-p.kamer met badkamer
588
402
1.274
871
1.960
1.340
2.646
1.809
98
67

* Hotelprijzen onder voorbehoud (en afhankelijk van seizoen)

Vervoer

Hoe is Lucca te bereiken
 • per vliegtuig -> Het vliegveld van Pisa ligt niet ver van Lucca (18 km). Het treinstation (Pisa Aeroporto) bevindt zich op de luchthaven van Pisa en er vertrekken regelmatig treinen naar Lucca (treinreis van 30 min.). Ook rijden er vele shuttlebussen vanaf het vliegveld van Pisa naar het station van Lucca (50 min.).
  Vanaf Amsterdam biedt Transavia rechtstreekse vluchten naar Pisa, maar ook Ryanair vanaf Eindhoven, Düsseldorf (Weeze) of Charleroi (bij Brussel) en TUIfly vanaf Keulen/Bonn.
 • per auto -> 1324 km vanaf Utrecht.
 • per trein -> zie NSHispeed (internationale treinen), Italiaanse Spoorwegen, Treinreiswinkel.
Transfer

De school in Lucca biedt een transfer aan vanaf het vliegveld van Pisa naar je accommodatie in Lucca.
De prijs bedraagt € 65 per enkele reis.

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over de school.


Boek nu!


Boek hier je taalreis!

Binnen 1-2 dagen ontvang je de boekingsbevestiging of we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Lees voor inschrijving ook de algemene informatie met nuttige info!

De velden met een * zijn verplicht.