Boek nu je taalreis!

Minigroepen


Micciano (Toscane)

Praktijkgerichte minigroepen op het platteland van Toscane
en nu ook op aanvraag een masterclass!

Micciano is een dorpje gelegen in een ongerept stuk van Toscane tussen Volterra en de Middellandse Zee. Rondom zijn rijk beboste heuvels, de ideale plek om op ontspannen wijze het oorspronkelijke Toscane te leren kennen. In de nabije omgeving liggen talrijke kleine pittoreske plaatsjes waar vrijwel geen toeristen komen en ook de bekende kunststeden zoals Siena, Volterra en San Gimignano zijn in één dag te bezoeken. De kust met brede zandstranden is via een fraaie route in 35 minuten te bereiken.

Podere Provinca

(Italiaans leren op het platteland van Toscane in 1 week)
Podere Provinca is geen traditionele school. Je bent te gast in het schitterend gelegen huis “Podere Provinca” met zwembad en verscheidene terrassen van een Nederlands echtpaar, dat je graag wil laten meegenieten van het leven op het Toscaanse platteland. Met wat hulp onderhouden zij zelf hun land en oogsten zij zelf hun olijven en druiven. De gastvrouw houdt van koken, zoveel mogelijk gebruik makend van producten van eigen bodem. Op veler verzoek van de cursisten heeft zij de favoriete recepten nu gebundeld. Kortom dé plek om je culinair te laten verwennen!
De gastheer is een wijnkenner en kan je alles over de Toscaanse wijnen vertellen. De podere is prachtig gelegen in de Toscaanse heuvels tussen de olijfbomen en wijngaarden met uitzicht op Volterra.

Wil je meer lezen over deze ervaring in Micciano? Lees deze blog van Jacqueline & Rennie!

Of bekijk deze video waar Stan vd Ven vertelt over haar ervaring in Micciano!

minigroep in Micciano

Taalcursus met middagprogramma

De docenten zijn ervaren, universitair opgeleide leraren (native speakers) die door middel van de communicatieve lesmethode de cursist vanaf het begin zoveel mogelijk stimuleert Italiaans te spreken. Niets is doeltreffender dan een groot gedeelte van de dag door te brengen in gezelschap van je docent. Door “traditioneel” onderwijs te combineren met alledaagse situaties (gezamenlijke maaltijden, wandelingen, uitstapjes, boodschappen doen, enzovoorts) leer je de Italiaanse taal snel en ook op een natuurlijke en ontspannen wijze.
Eén van de docenten is o.a. Andrea van Bolognalingua en tijdens de cursusweek is de docent ook te gast is op Podere Provinca.


Cursussen


Cursussen in minigroepen

Altijd les in minigroepen van 3-5 personen gegeven door een ervaren Italiaanse leraar inclusief een middagprogramma.
Les in een Toscaanse “podere” (boerderij) met zwembad in Micciano. Alle lessen worden buiten gegeven in de loggia of op één van de terrassen.

– Italiaanse les in minigroepen voor alle niveaus (met name conversatie)
– partnerprogramma met wijnexcursies

Kortom alles is mogelijk, vraag ons naar de mogelijkheden!!

Cursusduur
1 week: 3 uur Italiaanse les per dag van maandag t/m vrijdag en verder is de leraar aanwezig bij alle activiteiten en maaltijden.
N.B. cursussen van juni t/m september

Voor wie bestemd
Voor iedereen die in een ontspannen sfeer de Italiaanse taal en cultuur wil proeven.

Lesniveaus minigroepen
Alle niveaus, van beginner tot gevorderd: de deelnemers aan de minigroepcursus moeten allemaal ongeveer hetzelfde niveau hebben, dus de ene cursusweek is bijvoorbeeld voor beginners, terwijl een andere cursusweek voor halfgevorderden of gevorderden is.
Het partnerprogramma met wijnexcursies is in het Nederlands.

Voorbeeld dagprogramma
’s Morgens ontbijten de cursisten gezamenlijk met de leraar. Misschien ga je ’s morgens vroeg ook wel eens brood kopen in het dorpswinkeltje in het nabijgelegen Micciano, een goede oefening in boodschappen doen? Afhankelijk van het weer kan er in een loggia met schitterend uitzicht en buiten op het terras les gegeven worden.

’s Middags: na afloop van de lessen wordt er gezamenlijk geluncht (de lunch is naar Italiaans gebruik een uitgebreide 3-gangenmaaltijd). Vervolgens is iedereen even vrij om te rusten, lezen, zwemmen of iets anders te doen. Op de vrije middag kan iedereen zijn eigen gang gaan, er zijn vele mogelijkheden.
’s Middags gaat het groepje met de docent op stap om de omgeving te verkennen. Er is een informatiemap die uitgebreide informatie (in het Nederlands) bevat over interessante bezienswaardigheden in de omgeving. Hierdoor is het ook voor beginners mogelijk het een en ander over dit deel van Toscane te leren kennen.

’s Avonds kunnen de cursisten met of zonder docent gaan eten in gezellige nabijgelegen restaurantjes en trattoria’s (is niet bij de prijs inbegrepen) of zelf een maaltijd bereiden in de compleet uitgeruste keuken of barbecueën in de loggia.

Alle programma’s zijn onder voorbehoud.

Klik hieronder op de cursussen voor een beschrijving van de betreffende cursus.

Cursusprogramma minigroep (alle niveaus)

’s Morgens taallessen en 3 middagen en 1 ochtend uitstapjes onder begeleiding van de Italiaanse leraar en de vrijdagmiddag vrij. Soms worden de lessen op locatie gegeven of tijdens een excursie.
Het programma wordt op de eerste dag in onderling overleg pas vastgesteld, rekening houdend met de wensen van de deelnemers.
N.B. Bij de beginners gaat de leraar meestal mee, maar in elk geval altijd de gastheer die ook Nederlands spreekt.

Excursie-/activiteiten programma:
– bezoek aan de lokale weekmarkt in Pomarance op donderdagmorgen en daarna de mogelijkheid om een 19e eeuwse Villa te bezoeken (de lessen verschuiven dan naar de middag).
– excursie naar Volterra één van de belangrijkste kunststeden van Toscane, met misschien wel het bekendste museum van Italië over de Etrusken, of naar San Gimignano, één van de andere kunststeden.
– excursie naar een aantal bezienswaardige plaatsjes in de omgeving.
– wandeling door een mooi natuurgebied met watervallen.
– kooklessen (op aanvraag)

N.B. Op veler verzoek heeft de gastvrouw nu de favoriete recepten gebundeld! Het betreft een receptenboekje van de lunchgerechten, met speciaal hiervoor gemaakte illustraties! Kijk voor foto’s van de recepten bij de foto’s van Micciano!
Receptenbundel Micciano

Hoe red ik mij op vakantie

Je spreekt geen woord Italiaans en je hebt er een hekel aan om met je mond vol tanden te staan in het buitenland! Je wilt op vakantie naar Italië, Italianen zijn praatgraag en vriendelijk, maar ze spreken geen vreemde talen!
Wij hebben een aantrekkelijke oplossing: de praktische beginnerscursus “Hoe red ik mij op vakantie”.

Handige cursus die je bijv. kunt volgen in de week voordat je op vakantie gaat. In deze week word je klaargestoomd om je te kunnen redden in alledaagse situaties en vooral om die aardige Italianen te kunnen verstaan en ook nog wat terug te kunnen zeggen!

De lessen vinden buiten plaats in een prachtige omgeving waar je al meteen in de sfeer komt van het Italiaanse leven.
De lunch bestaat uit 3 gangen en wordt iedere dag met zorg klaar gemaakt met producten van het land. Er is een receptenboekje te verkrijgen.

’s Middags maak je uitstapjes met de leraar in de omgeving om de opgedane kennis in praktijk te brengen. Aan het eind van de week ben je een geoefende beginner van de Italiaanse taal en kun je de vakantie vervolgen met een rugzakje Italiaans.
Deze beginnersgroep is alleen mogelijk in de weken dat lerares Sara lesgeeft!

Masterclass

Op verzoek organiseren wij ook een masterclass en het thema wordt in overleg vastgesteld!
Is je kennis van de Italiaanse taal zo goed dat een standaard taalcursus je niet meer voldoende uitdaagt, dan is er nu een masterclass van 1 week.
De masterclass wordt geleid door docent Italiaans Andrea Quarantotto uit Bologna.
Minimaal 4 deelnemers vereist voor masterclass.

Voorbeeld van een thema voor een masterclass: “Gli Etruschi”.
Er worden dan ook leuke excursies georganiseerd die verband houden met het thema “de Etrusken”, zoals excursies naar Tarquinia en Populonia, met soms les op locatie. Het programma verschilt dus enigszins van de “gewone” minigroepen.
Voor deze cursus hoef je dus geen kennis over de Etrusken te hebben, alleen een gevorderd niveau van Italiaans en belangstelling voor het thema Etrusken! Docent Andrea zal het een en ander over dit thema vertellen tijdens lessen en excursies en verder kan hierover gediscussieerd worden. Aan het einde van de masterclass ontvang je een certificaat van deelname!

Partnerprogramma met wijnexcursies

Dit programma is bedoeld voor de partners van de cursisten Italiaans, die niet aan de taallessen deelnemen. De begeleiding wordt verzorgd door gastheer Geert en is dus in het Nederlands.
Het partnerprogramma omvat bezoeken aan gerenommeerde wijnproducenten in de omgeving met rondleiding en proeverij, een bezoek aan een olijfolieproducent en olijfperserij, en excursies samen met de taalgroep.
De wijngebieden die worden bezocht zijn: Bolgheri, Bibbona en Montescudaio, alsmede de Maremma en San Gimignano.
Het is de bedoeling dat er ’s avonds met de taalgroep Italiaans wordt gedineerd in één van de leuke restaurants in de buurt.

Weekindeling wijnprogramma
Zondag: aankomst Podere Provinca, “degustazione” (proeverij).
Maandag: rondleiding wijngaard en cantina van podere Provinca, uitleg van het proces van wijnmaken; bezoek aan een wijnhuis in het nabijgelegen gebiedje van Montescudaio met aansluitend proeverij en lunch.
Dinsdag: bezoek aan een gerenommeerde wijnproducent bij San Gimignano. Proeverij tijdens de lunch aldaar,waarna bezichtiging van het beroemde stadje. Terug naar Micciano waar aangesloten wordt bij het middagprogramma van de cursisten.
Woensdag: naar Suvereto in de Maremma, bezoek aan wijnboer Russo, terug via de Strada del Vino en naar Bolgheri, waar je je aansluit bij het programma van de taalgroep.
Donderdag: ’s morgens naar de markt in Pomarance waarna lunch met cursisten in San Dalmazio. ’s Middags bezoek aan Fattoria Santa Maria voor het proeven van de bekende dessertwijn Vinsanto.
Vrijdag: korte rondleiding bij een olijfperserij, daarna bezoek aan de hypermoderne wijnproducent Casa di Terra in Bibbona, met aansluitend lunch en proeverij.
Zaterdag: vertrek

Prijs partnerprogramma: € 320,-
Inclusief: wijnprogramma (en vervoer), accommodatie met logies/ontbijt en één diner.
Exclusief: lunches, diners (alleen 1 diner inbegrepen), luchthaventransfer.
Data 2020: 24-30 mei |  14-20 juni  |  6-12 september | 20-26 september (extra week).
N.B. Andere data op aanvraag voor voorgevormde groepjes!

Accommodatie


Accommodatie in Podere Provinca

Accommodatie is in het gastenhuis inclusief appartement, bestaande uit een royale eetkeuken, zitkamer, drie 2-persoonsslaapkamers en drie 1-persoonsslaapkamers. Er zijn drie badkamers. De podere beschikt over een zwembad en verscheidene terrassen. Het huis is prachtig gelegen in de Toscaanse heuvels tussen de olijfbomen en wijngaarden met uitzicht op Volterra, zie ook de site van Podere Provinca.
Verblijf is op basis van logies met ontbijt en op 5 dagen een 3-gangenmaaltijd (inclusief wijn en water uit eigen bron).

Aankomst op zondag en vertrek op zaterdag.
Extra dagen op aanvraag.

zwembad Micciano

Bij de prijs is inbegrepen:
– cursus van 15 uur les in minigroep
– lesmateriaal
logies met halfpension
– koffie en thee wanneer gewenst
– ontvangst met glaasje van de eigen wijn
– gebruik faciliteiten: zoals tuin met zwembad en terrassen, compleet uitgeruste keuken, barbecue, enzovoorts
vervoer en begeleiding middagprogramma
– informatiemap aanwezig met ideeën voor uitstapjes naar culturele bezienswaardigheden in de omgeving.

Data & prijzen


Startdata 2020

N.B.
In principe geldt voor alle cursussen dat de eerste inschrijving voor een cursus het niveau bepaalt! De volgende cursisten moeten dan ook datzelfde niveau hebben.
Dus claim zo snel mogelijk een week!

Korting
40 korting p.p. vanaf 3 personen die samen dezelfde minigroep boeken!

Periode aankomst-/
vertrekdag
leraar niveau
cursus
nog
plaats
mei 24-30 mei Andrea  B1-halfgevorderd ja
juni 14-20 juni Andrea nog open ja
september 6-12 september Andrea/lerares  nog open ja
september 20-26 september Andrea B1-halfgevorderd ja

N.B.
Andere data zijn op aanvraag voor voorgevormde groepjes die een een minigroepcursus of wijncursus willen volgen!
Neem hiervoor contact met ons op!


Cursusprijs inclusief accommodatie 2020

Je betaalt de cursusprijs al naar gelang de groepsgrootte.

Aankomst is in principe op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken op aanvraag.

prijzen per persoon
cursus incl. logies/halfpension
bij 3-5 deelnemers
2-persoonskamer 565
1-persoonskamer 625
*toeslag kookles  40
partner wijnprogramma
(incl. vervoer, logies/ontbijt, 1 diner) 
320
Toeslag extra nacht in 2-pk
(logies/ontbijt)
30
Toeslag extra nacht in 1-pk
(logies/ontbijt) 
40

N.B.

* Toeslag voor 1 kookles inclusief diner en wijn.

Prijzen zijn inclusief:
taalcursus en lesmateriaal, 6 overnachtingen op basis van logies/ontbijt en bovengenoemde maaltijden, middagprogramma met uitstapjes en vervoer en gebruik faciliteiten.

Prijzen zijn exclusief:
avondmaaltijd op zondagavond, entreeprijzen musea of andere bezienswaardigheden, eten en drinken tijdens de uitstapjes en transfer vliegveld.

Transfer bij aankomst/vertrek: indien gewenst, gaat er – tegen geringe betaling van de kostprijs – 1x per dag een transfer van/naar het vliegveld in Pisa afgestemd op de aankomsttijden van de vluchten uit Nederland en België.

Vervoer


Hoe is Micciano te bereiken

Eigen vervoer is in Micciano niet noodzakelijk omdat voor vervoer wordt gezorgd en je wordt – op verzoek – ook afgehaald van en gebracht naar het vliegveld in Pisa!

  • Per vliegtuig -> Micciano is goed te bereiken door te vliegen naar Pisa (G. Galilei). Vanaf Amsterdam en Rotterdam biedt Transavia rechtstreekse vluchten naar Pisa, maar ook Ryanair vanaf Eindhoven, Düsseldorf (Weeze) of Charleroi (bij Brussel) en TUIfly vanaf Keulen/Bonn. Het vliegveld van Pisa ligt op ruim 1 uur rijden van Micciano.
  • Per auto -> 1.407 km vanaf Utrecht.
Transfer

Het is mogelijk om – tegen geringe betaling van de kostprijs – van het vliegveld in Pisa afgehaald te worden (en naar het vliegveld gebracht te worden). De prijs is ook afhankelijk van het aantal deelnemers. Deze transfer gaat 1x per dag en wordt afgestemd op de aankomsttijden van de vluchten uit Nederland en België.

Uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie.