Boek nu je taalreis!

SchoolLeer Italiaans in een online klas van je eigen niveau! Zie aanbieding online lessen van leraren in Napels!

Napoli (Campania)

Napels, een levendige, fascinerende stad gelegen aan de gelijknamige Golf, is een metropolis die de sterke banden met haar artistieke en culturele erfgoed heeft behouden. De straten van Napels bieden ruim 300 artistieke bezienswaardigheden: monumenten, straatjes, pleinen, kerken, gebouwen, musea, archeologische ruïnes, kortom de stad is één geweldig groot openluchtmuseum.
Een verblijf in Napels geeft je de gelegenheid deel te nemen aan het alledaagse leven in de stad, “haar georganiseerde wanorde” mee te maken, de stemmen en geluiden van de bevolking te horen, de tradities en mysteries te leren kennen, oog in oog te staan met de mengeling van antieke en moderne beschaving en de adembenemende uitzichten vanaf de heuvels te bewonderen. Zelfs in hartje zomer is het nog goed toeven in Napels door het milde klimaat.
Behalve het historische centrum met z’n kleine straatjes vol leven en kleur, de prachtige boulevard, de villa’s en kastelen op de heuvels, zijn er ook veel bezienswaardigheden in de nabije omgeving: Pompeï en Herculaneum, Sorrento, Ischia, Capri, de Amalfitaanse kust, de Vesuvius, het koninklijk paleis van Caserta en de Campi Flegreï.
In de stad Napels vind je (nog) geen massatoerisme en kun je voor weinig geld eten en uitgaan. De Pizza Margherita komt oorspronkelijk uit Napels en je kunt hier dan ook de echte pizza eten. Zoek je een goedkoop verblijf en nauw contact met een gastvrije bevolking, dan is Napels bij uitstek geschikt!
Het openbaar vervoer in Napels is heel goed geregeld en je kunt alle bezienswaardigheden gemakkelijk bereiken met bus, metro, boot (Capri, Procida en Ischia) of trein (Circumvesuviana).

Napels

Centro Italiano

Centro Italiano ligt in het hart van het historisch centrum van Napels, vlakbij Piazza S. Maria la Nova in de gezellige universiteitswijk. De school heeft dezelfde uitstraling als de stad en bewoners: er heerst een hartelijke, informele, warme en levendige sfeer. Centro Italiano is een goed gestructureerde school met deskundige en sympathieke docenten. Centro Italiano heeft een internetpoint, wifi (gratis) en airco in alle lokalen. Het is een middelgrote school (opgericht in 1982) met een zeer interessant en uitgebreid activiteitenprogramma.
Bruno, één van de vaste gidsen van de school, weet enorm boeiend over de achtergronden van alle bezienswaardigheden te vertellen. Verder organiseert de school elke week een lezing over uiteenlopende onderwerpen uit de Napolitaanse en Italiaanse cultuur.
Voor liefhebbers van kookcursussen zijn er veel mogelijkheden in de middag, zoals verse pasta maken, pizza bakken en lokale gerechten met daarna een gezamenlijk diner. Dit alles bij een gastvrije Napolitaanse familie in Vomero.
Centro Italiano verzorgt ook cursussen op locatie in Capri, Sorrento, Ischia enz. ! Minimaal 2 uur les per dag in je hotel of appartement op locatie. Op verzoek kan de school ook de accommodatie regelen. Vraag om info!
De school is het hele jaar geopend en is ook exameninstituut voor CELI- en PLIDA examens.
Dit is een populaire school zowel onder jongeren als ouderen.
Niveaus: 6 lesniveaus
Erkenning school: officieel erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs.

Activiteiten

Wandelingen en rondleidingen door de stad onder leiding van een gids van de school, filmavonden, avondjes in pizzeria’s en bars, excursies naar bijv. Pompeï en de Campi Flegreï.
Lezingen over de volgende onderwerpen: kunstgeschiedenis (Napels), Italiaanse film, geschiedenis en traditie van Napels, Italiaanse muziek, Napolitaanse muziek, Napolitaanse theater, Italiaanse regio’s.

Festivals en folkloristische feesten in Napels
Maggio dei Monumenti: in de maand mei, monumenten en musea zijn in de weekenden tot laat in de avond geopend, veel dans en folklore in de stad. Tijdens deze weekenden organiseert de school gratis rondleidingen.
La notte dei tesori: zomer, musea en kunstcollecties kunnen tot ’s avonds laat bezocht worden.
In de zomer: vele openluchtvoorstellingen op pleinen, in kastelen en parken.
Miracolo di San Gennaro: najaar
Festival di Piedigrotta: ca. 1-12 september, het traditionele feest van Napels met muziek- en theatervoorstellingen, vuurwerk in de Golf van Napels.
In najaar/winter: de beroemde Napolitaanse kerststallen, concerten in de mooiste kerken van Napels en in de andere maanden openluchtconcerten en -theatervoorstellingen en filmvertoningen in de parken.

Op deze site vind je een overzicht van alle events en concerten in Napels en ook op deze site, en hier een overzicht van kunstexposities in Napels.


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op 6 niveaus gegeven en er zijn maximaal 12 cursisten per klas.
Lesduur is 50 minuten. Maximale duur standaardcursus: 24 weken.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven (door 2 verschillende docenten).
De school stuurt van te voren een test om je niveau van de Italiaanse taal te toetsen (en op de eerste lesdag heb je een kort gesprekje)!

N.B. Indien er 1 cursist per niveau is, wordt de standaardcursus omgezet in 2 privélessen (voor het zelfde bedrag).

Klik hieronder op de cursussen voor een beschrijving van de betreffende cursus.

Standaardcursus (4 lessen per dag)

20 lessen per week
Lestijden: 9.20-13.10 uur met een pauze halverwege.
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.

Intensief Plus-5 cursus (4 standaardlessen + 1 privéles per dag)

standaardcursus + 5 extra privélessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

Intensief Plus-10 cursus (4 standaardlessen + 2 privélessen per dag)

standaardcursus + 10 extra privélessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

Italiaanse reis: les op school en al wandelend door Napels

Speciale cursus van 15 individuele lessen per week (3 uur per dag à 50 minuten). Het eerste deel is gewijd aan multimediale activiteiten en is een voorbereiding op het tweede deel: thematische bezoeken, zoals wandelingen en ervaringen uit het dagelijkse leven onder begeleiding van een leraar.
Elke dag eerst op school voorbereiding op het thema van die dag d.m.v. luister- en spreekvaardigheidsactiviteiten en daarna thematische wandelingen en bezoeken op reis in en om Napels. De routes door Napels (en 1 dagexcursie buiten Napels naar bijv. Ischia, Capri, Procida, Ercolano, Sorrento etc.) zijn o.l.v. een leraar en in het Italiaans en telkens gewijd aan een thema: esoterie, oude ambachten, het dagelijkse leven, straatkunst, verborgen schatten, tradities.
N.B. De lessen op school zijn met behulp van een multimediaal schoolbord, pc, videocamera en fotocamera (en van alle mogelijke multimediale devices).
Het doel van deze cursus is om de spreekvaardigheid te oefenen en tevens meer over Italië, en Napels in het bijzonder, te leren kennen.
Niveau: vanaf B1.

Individuele lessen

Startdata: elke week (minimaal 10 uur per week)
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).
Individuele lessen kunnen zowel voor privé- als zakelijke doeleinden gereserveerd worden.
Ook kan een speciaal taalgebruik (vakjargon, telefoontraining enz.) en CILS-examentraining behandeld worden.

Online lessen via Skype

Skypelessen zijn ideaal voor degenen die kunnen kennis willen verdiepen c.q. bijhouden na afloop van een cursus (bijv. bij hun geliefde leraar) of Italiaans willen leren van een professionele Italiaanse leraar, maar niet in de gelegenheid zijn om naar Italië te gaan.
Skypelessen zijn lessen op maat – zowel qua inhoud als qua lestijden – die je per pakket van 5 of 10 lessen kunt boeken.
Lessen duren 45 minuten. Neem voor nadere informatie contact met ons op.

Privélessen zakelijk Italiaans

Dit zijn 20 individuele lessen per week Italiaans voor professionals.
Ook hier kan een speciaal zakelijk taalgebruik en/of luister- /spreek-/schrijfvaardigheid geoefend kan worden.
Het is een taaltraining op maat, waarbij de cursist zelf zijn doelen kan aangeven.

Individuele weekendcursus (12 lessen per weekend)

Deze cursus is speciaal voor diegenen die doordeweeks weinig gelegenheid hebben en in een weekend een spoedcursus Italiaans willen volgen.
De cursus van in totaal 12 lessen is bedoeld voor individuele cursisten of kleine groepjes met cursisten van ongeveer hetzelfde niveau (van 2-4 personen).
Het programma: 8 lessen op zaterdag van 9.00-17.00 uur (inclusief lunch met de leraar in een pizzeria) en 4 lessen op zondag van 9.00 tot 13.00 uur.
Leslokatie naar keuze: de lessen kunnen op de school worden gegeven, maar kunnen ook in je eigen accommodatie of ergens anders in de stad gegeven worden, dus ook in bars, op straat en al lopende door de stad.
Bij de prijs is inbegrepen: lesmateriaal, lunch in een pizzeria en 12 lessen.
Startdatum: elk weekend

kookcursussen in de namiddag

Kookcursussen: Napoletaanse keuken, verse pasta maken en pizza maken (inclusief diner en wijn).
Lessen vanaf 1x t/m 5x per week vanaf 17 uur.
De kooklessen worden gegeven in een typisch Napolitaanse familie bij Pino Aprea en Teresa Costa, die de cursisten op warme en informele wijze de geheimen en technieken van de Napolitaanse gastronomie bijbrengen. In hun keuken worden karakteristieke gerechten bereid en daarna gaat iedereen aan tafel om de bereide gerechten met wijn erbij te verorberen.

 • La cucina napoletana (kooklessen vanaf 1 deelnemer).
 • La pasta fresca fatta in casa (kooklessen vanaf 1 deelnemer).
 • La pasta (1 kookles per week, je maakt 2 verschillende pastasauzen, vanaf 4 deelnemers).
 • La pizza fatta in casa (1 kookles per week, je maakt verschillende soorten pizza’s, vanaf 4 deelnemers).

Download Programma’s kookcursussen voor meer details.

Speciale cursussen

Italiaans & professionele cursus pizza bakken - vanaf 8 weken

Je volgt een standaard taalcursus van 4 lessen in de ochtend en elke middag van 14-15 uur een privéles waarin je de pizza-gerelateerde vocubulaire leert. Deze taallessen kunnen 4 of 8 weken gevolgd worden.
Daarna volg je een professionele cursus pizzabakken van 6 uur per dag in 4 weken (100 uur totaal).

Italiaans & canto classico - 4 weken

Je volgt een standaard taalcursus van 20 lessen per week (80 lessen totaal) en daarnaast 3 keer per week een individuele zangles van elk 1 uur in de middag (12 uur totaal).
De zanglessen worden gegeven door docenten (maestro’s) van de Accademia Bellini, die beschikt over een groot pand met diverse concertzalen, waar ook belangrijke manifestaties worden gehouden.

Italiaans & canto classico napoletano - 4 weken

Je volgt een standaard taalcursus van 20 lessen per week (80 lessen totaal) en daarnaast 3 keer per week een individuele zangles in Napolitaanse klassieke zang van elk 1 uur in de middag (12 uur totaal).
De zanglessen worden gegeven door docenten (maestro’s) van de Accademia Bellini, die beschikt over een groot pand met diverse concertzalen, waar ook belangrijke manifestaties worden gehouden.

Extra cursus: tekenen & schilderen

Het is mogelijk om een individuele teken- of schildercursus te volgen bij Maestro Michelangelo Della Morte in zijn atelier in het centrum van de stad. Je moet minimaal 2 uur boeken.

Extra workshops en conversatielessen op locatie

Italiaans & fotografie

6 lessen per week verdeeld over twee middagen
Een innovatieve manier om je Italiaans te verbeteren en de Italiaanse cultuur op te nemen.
Je gebruikt de camera voor de creatie van een “digitaal product” dat op het schoolblog gepubliceerd zal worden.
Een creatieve ervaring om de taal te leren en de stad beter te kennen.
Dag 1: in de klas kies je een thema, bijv. de stad, tradities, eten, muziek, stadspleinen, huizen, straatkunst…..
Dag 2: in de klas selecteer je de foto’s en maak je bijv. een fotoverhaal/-reportage…
Gaat door bij minimaal 3 cursisten.

Italiaans & multimedia Italiaans

6 lessen per week verdeeld over twee middagen
Het leren en perfectioneren van het gesproken Italiaans is het doel van deze workshop.
De workshop biedt de mogelijkheid om je taalvaardigheden te oefenen door het gebruik van multimedia (audio en video).
Het creatieve proces heeft tot doel een audio-video te maken die op het schoolblog gepubliceerd zal worden.
Dag 1: in de klas kies je een thema, bijv. de stad, tradities, eten, muziek, stadspleinen, huizen, straatkunst…..
Dag 2: in de klas selecteer je het materiaal, zangteksten, opnames en de audio bewerken.
Gaat door bij minimaal 3 cursisten.

Italiano passeggiando a Napoli

Pausa caffè (koffiepauze) 2 uur conversatieles met leraar in café en drink de beste koffie ter wereld (in de ochtend of begin middag).
Aperitivo italiano (Italiaans aperitief) 2 uur conversatieles met leraar in bar en drink een lekkere aperitief (vanaf 17 uur).
Indovina chi viene a cena (Raad eens wie er komt dineren) 5 uur: met leraar boodschappen halen op een markt of in karakteristieke winkel, daarna samen koken en eten in het huis van de leraar (prijs is inclusief diner).
Facciamo un giro! (Laten we een wandeling maken) 3 uur wandeling door de stad maken met de leraar en ontdek de verborgen en karakteristieke plekken (een Napels dat je alleen nooit zou zien).
Aggiugni un posto a tavola (Voeg een plek toe aan de tafel) 3 uur: zondag bij de leraar thuis, in een gastgezin, maak het ritueel mee van een Napolitaanse zondagslunch.


Accommodatie


De diverse accommodaties

Alle accommodaties zijn gelegen in het centrum, in de wijk Vomero of in andere wijken die een goede verbinding met het centrum hebben.
Aankomst is op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen of later vertrekken is op aanvraag!
Bij de prijs van de appartementen en gastgezinnen zijn bedlinnen (en verbruikskosten) inbegrepen. Handdoeken moeten zelf meegenomen worden.
N.B. Eigen badkamer: in sommige appartementen zijn er kamers met eigen badkamer beschikbaar. Daarvoor moet dan 15% extra betaald worden.

 • Gedeeld appartement
  Je verblijft in een appartement met andere cursisten (en soms ook met de verhuurder) en je deelt de keuken en badkamer. Heb je een voorkeur, geef deze dan bij reservering op! De gedeelde appartementen beschikken over 2 of 3 slaapkamers, een keuken en een badkamer.
 • Gastgezin met logies
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en keuken. Het verblijf is op basis van logies, dus je moet zelf zorgen voor je maaltijden.
 • Gastgezin met logies/ontbijt of halfpension of volpension
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies met ontbijt, of met halfpension (ontbijt en diner) of met volpension (ontbijt, lunch en diner).
 • Studioappartement 
  De school kan ook een studioappartement voor 1 of 2 personen boeken, dit is een éénkamer-appartement.
  Verder kan de school bij sommige hotels en B&B’s met korting een kamer boeken voor cursisten van de school.
  Deze prijzen zijn op aanvraag.
 • Zelfstandig appartement met aparte slaapkamer(s)
  De school kan ook een zelfstandig appartementen voor 1 of meerdere personen boeken.
  De zelfstandige appartementen zijn op aanvraag, je kunt zelf aangeven aan welke criteria het appartement moet voldoen: ligging, voor hoeveel personen/hoeveel slaapkamers, eenvoudig of luxe ingericht, wel of geen internet, maximale prijs enzovoorts. Neem contact met ons op.
 • Hotel***

De school kan – op aanvraag – een kamer in een hotel*** in het centrum boeken.

Data & prijzen


Startdata 2020

N.B.
Absolute beginners kunnen alleen starten op de rode data, niet-beginners op alle data!

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
07*  03 02 06 04 01 06 03 07 05 02 07
13 10 09 14* 11 08 13 10 14 12 09 14
20 17 16 20 18 15 20 17 21 19 16  
27 24 23 27* 25 22 27 24 28 26 23  
    30     29   31     30  

Startdata privélessen: elke week van het jaar

* Geen lessen op de feestdagen: 6 januari, 13 april, 1 mei. De school organiseert dan een excursie.
Kerstvakantie vanaf 19 december 2020.


Cursusprijzen 2020

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten!
Bij de prijs is het lesmateriaal inbegrepen.

Kortingen 

 • 20% korting op de standaardcursus voor 2 cursisten die samen boeken.
 • 10% korting op de standaardcursus voor oud-cursisten van Centro Italiano.

N.B. Geen combinatie van kortingen mogelijk.

cursusprijzen per persoon weken euro
standaardcursus
(20 lessen per week)
1
2
3
4
220
410
560
700
per extra week vanaf 4 weken
speciale aanbieding long-term cursus
extra week
12
140
1.570
intensief Plus 5
(20 standaardlessen + 5 privélessen per week)
1
2
350
670
intensief Plus 10
(20 standaardlessen + 10 privélessen per week)
1
2
450
870
Italiaanse reis” met elke dag een thema
15 privélessen op school en op reis in Napels
1
individueel
300
privélessen (1-op-1)
(1 les = 60 minuten)
pakketprijs voor 5x 2 uur
pakketprijs voor 5x 3 uur
per uur
per 2 uur
5x 2 uur
5x 3 uur
30
54
250
365
privélessen zakelijk Italiaans (1-op-1)
Italiaans voor professionals
20 lessen 650
privé weekendcursus
(12 lessen totaal op zaterdag en zondag)
1 cursist
2 cursisten
3 cursisten
500
450
400
online privélessen via Skype
(1 les = 45 minuten)
5 lessen
10 lessen
120
220
Kookcursussen – gastronomie
   
La cucina napoletana
(1 kookles)
1 cursist
v.a. 2 cursisten
80
50
La pasta fresca fatta in casa
(1 kookles)
1 cursist
v.a. 2 cursisten
80
50
La pasta (diverse sauzen)
(1 kookles)
minimaal
v.a. 4 cursisten
25
La pizza (diverse soorten pizza)
(1 kookles)
minimaal
v.a. 4 cursisten
25
Professionele cursus pizza bakken
Lingua & Pizza napoletana
   
8 weken taalcursus + 4 weken pizza
4 weken taalcursus + 4 weken pizza
4 weken pizza (zonder taal)
12 weken
8 weken
4
4.900
4.000
3.100
Extra cursussen
   
taalcursus & klassieke zang
taalcursus & Napolitaanse klassieke zang
4 weken
4 weken
1.600
1.800
tekenen & schilderen (min. 2 uur) per 2 uur 90
EXTRA WORKSHOPS EN CONVERSATIELESSEN OP LOCATIE

ter verbetering van je Italiaans door op een creatieve manier met de taal bezig te zijn.

workshop Italiaans en fotografie
2 middagen: oefen je taalvaardigheid d.m.v. foto’s
6 lessen  120
workshop Italiaans en multimedia
2 middagen: oefen je taalvaardigheid d.m.v. multimedia
6 lessen  120
Italiano passeggiando a Napoli

privélessen met leraar op locatie
hele jaar door

1 pers. 2 pers. 3 pers.
Pausa caffè 2 uur
(koffiedrinken met leraar in café)
60 40 34
Aperitivo italiano 2 uur
(aperitief met leraar in bar)
60 40 34
Indovina chi viene a cena 5 uur
(eten kopen en dineren bij leraar)
100 65 50
Facciamo un giro! 3 uur
(wandeling naar verborgen plekjes)
80 50 40
Aggiungi un posto a tavola 3 uur
(maak een zondagslunch bij leraar mee)
70 50 44

N.B.
Prijs is exclusief eenmalig € 40,- inschrijfgeld per persoon en het inschrijfgeld blijft 2 jaar geldig.


Accommodatieprijzen

Aankomst is in principe op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen of later vertrekken op aanvraag.
Deze prijzen zijn exclusief de lokale toeristenbelasting à € 2,50 p.p.p.d.

prijzen per kamer 1 week
6 nachten
2 weken
13 nachten
3 weken
20 nachten
4 weken
27 nachten
appartement,
gedeelde keuken en badkamer
2-persoonskamer
1-persoonskamer
330
240
485
340
600
430
720
520
*gastgezin met alleen logies
1-persoonskamer
2-persoonskamer (op aanvraag)
240 340 430 520
toeslagen gastgezin
toeslag ontbijt
toeslag halfpension (ontbijt&diner)
toeslag eigen badkamer
per dag
4 (+ 4 extra voor een internationaal ontbijt)
19
15% (geldt ook voor eigen badkamer in app.)
*zelfstandige appartementen
prijs per appartement
studioappartement
bij bezetting door 1 persoon
bij 2 personen: prijs op aanvraag

300

550

750

900
appartement voor meer personen prijzen op aanvraag
hotel***
2-persoonskamer met ontbijt
1-persoonskamer met ontbijt
prijzen per nacht per kamer vanaf
70
45


N.B.
 Toeslag eigen badkamer: in sommige appartementen zijn er kamers met eigen badkamer beschikbaar.
Daarvoor moet dan 15% toeslag betaald worden (deze voorkeur moet bij inschrijving opgegeven worden).

Vervoer


Hoe is Napels te bereiken

Het vliegveld Capodichino van Napels ligt vlakbij de stad en vandaar gaan vele shuttlebussen naar het centrum (reistijd ca. 25 minuten).

 • per vliegtuig -> Je kunt rechtstreeks van Amsterdam naar Napels vliegen met Transavia. Ook kun je met TUI fly van Düsseldorf en Keulen/Bonn naar Napels vliegen.
  Daarnaast kun je rechtstreeks naar Rome vliegen vanaf Amsterdam met KLM, Alitalia en EasyJet en vanaf Rotterdam met Transavia of vanaf Brussel met Brussels Airlines en TUI fly en ook met Ryanair vanaf Eindhoven of Charleroi (bij Brussel), met German Wings vanaf Keulen/Bonn.
  Van Rome kun je vervolgens van station Termini met de trein naar Napels (ca. 2 uur) of per vliegtuig met Alitalia en Meridiana naar Napels.
 • per auto -> 1818 km vanaf Utrecht.

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over hoe je het beste naar je accommodatie/school kunt gaan.

Transfer

Op verzoek biedt de school een transfer aan vanaf het vliegveld of station van Napels naar de accommodatie.
De transferkosten bedragen € 40 per enkele reis voor 1 persoon.
De transferkosten bedragen € 60 per enkele reis voor 2 personen.