School


Orvieto (Umbrië)

Orvieto is gelegen in Umbrië, vlakbij Toscane en Latium. Of je nu naar Orvieto komt vanuit het noorden of het zuiden, het uitzicht is altijd geweldig: je ziet een stad gelegen op een tufstenen klif. Orvieto is met haar 21.000 inwoners juist door haar formaat ideaal voor het leren van de taal. Je vindt er niet de drukte of chaos van de grote steden en op straat hoor je alleen Italiaans. Het is in Orvieto gemakkelijk om contact te hebben met de lokale bevolking al pratend met de barman tijdens het drinken van een cappuccino, of met de lokale kruidenier. Al wandelend door Orvieto, kom je sporen van drieduizend jaar geschiedenis tegen, de ene laag bovenop de andere. Orvieto was in het Etruskische rijk een zeer belangrijke stad tot deze door de Romeinen vernietigd werd. Niet alleen de necropolis en tempelruïnes getuigen van de Etruskische wortels, want je vindt er een mysterieuze ondergrondse wereld vol met putten, grotten en tunnels (meer dan 1.300 van hen zijn blootgelegd tot op heden) zoals de Pozzo della Cava. Beroemd in het historische centrum zijn de spectaculaire Duomo met zijn prachtige gevel en de fresco’s van Luca Signorelli en Fra’ Angelico, het Palazzo del Popolo en de Torre del Moro. Vanaf deze toren kan je genieten van een prachtig uitzicht en ontdek je een groot deel van de groene gebieden binnen de historische wijk. De stad is ook beroemd om haar wijn, deze wijncultuur stamt nog uit de Etruskische periode. In elke periode van het jaar biedt Orvieto (ook bekend als Slow Food stad!) diverse culturele en gastronomische evenementen, folkloristische feesten en festivals, waarvan de meest bekende ongetwijfeld “Umbria Jazz Winter” is. Op slechts 20 min. rijden kom je bij het meer van Bolsena, waar het ’s zomers heerlijk toeven is (en waar je ook privélessen op locatie kunt volgen!).

Orvieto Dom

I Love It

De school I Love It is gevestigd in het historische centrum bij Piazza del Popolo, het centrale plein van Orvieto. Het doel van het jonge gepassioneerde team o.l.v. van Evelina, is om de Italiaanse taal op een plezierige en innovatieve manier op cursisten over te brengen. De cursisten worden als het ware begeleid langs een pad dat hen Italiaans laat leren door het gebruik van leermiddelen zoals videoclips, interactieve gesprekken, rollenspel, spelletjes met betrekking tot een aantal specifieke thema’s in de Italiaanse cultuur: keuken, film, muziek, kunst. Het plezier van de cursisten is voor de school het belangrijkste in het leerproces. De sfeer is altijd warm en gastvrij. Al bij binnenkomst voel je je welkom door alle leuke teksten en tekeningen op de muren. Het motto van de school is: “Laat je inspireren door I Love It en spreek vanuit je hart!”
I Love It is een kleine school waar je gebruik kunt maken van wifi, lekker kunt relaxen, kletsen of studeren. Ook is er een internet point met pc. De klassen bestaan uit maximaal 8 cursisten om het leerproces te vergemakkelijken en om de leraar de gelegenheid te geven om elke deelnemer nauwgezet te volgen. De lessen worden gehouden in de klas of ook buiten.
Op verzoek kan de school ook lessen organiseren op locatie (hotel, agriturismo etc.) in en rond Bolsena en aan het meer van Bolsena.
Niveaus: 3-6 niveaus.

Activiteiten

De school organiseert elke week enkele culturele/sociale activiteiten. Deze activiteiten worden begeleid door een leraar van de school. Enkele activiteiten zijn: een filmvertoning, een kookcursus met daarna diner, wijnproeverij in een enoteca, rondleidingen in de stad en bezoeken aan monumenten, kerken en de ondergrondse wereld van Orvieto.

Festivals en folkloristische feesten in Orvieto en heel Umbria:
theater Mancinelli: programma theater van oktober tot maart
Umbria Jazz: ca. 28 december-begin januari in Orvieto (7-16 juli 2017 in Perugia.)
I Gelati d’Italia, eerste zondag van de maand, Orvieto
Ovieto in Fiore: mei/juni in Orvieto.
Corpus Domini: mei/juni, middeleeuws (religieus) feest in Orvieto
Festa della Palombella: mei/juni (Hemelvaartdag) traditioneel feest in Orvieto
Misteri di Santa Cristina, eind juli in Bolsena (op 20 km).
Blues Festival Summer, eind juli in Torre Alfina (prachtige borg0)
Orvieto Folk Festival, half augustus in Orvieto.
Open wijnkelders: elke dag wijnproeverijen in Palazzo del Gusto in Orvieto
Van juni t/m september/oktober: vele (historische) feesten, markten sagre enz. in Orvieto en omgeving
Eurochocolate: 13-22 oktober 2017 in Perugia.
Calendimaggio: 2-5 mei 2018, folkloristisch lentefeest in Assisi
Corsa dell’Anello: begint begint ca. 29 april 2017 middeleeuws ruiterfeest in Narni
Festival dei Due Mondi: ca. 23 juni t/m 9 juli 2017, theaterfestival in Spoleto
Mercato delle Gaite: vanaf ca. 23 juni 2017, middeleeuwse kunstnijverheidsmarkt in Bevagna
Giostra della Quintana: 2e en 3e zondag in september, middeleeuws ruiterfeest in Foligno

Cursussen

Overzicht cursussen

De lessen worden op 3-6 niveaus gegeven en er zijn maximaal 8 cursisten per klas (gemiddeld 4 per klas).
Lesduur is 50 minuten (privélessen 60 minuten).
Maximale duur standaardcursus: 24 weken.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven. Op de eerste lesdag wordt je niveau van de Italiaanse taal eerst getest!
N.B. Standaardcursus: bij 2 cursisten per niveau worden er 3 lessen per dag geboden. En bij 1 cursist wordt de standaardcursus omgezet in 10 privélessen per week (voor het zelfde bedrag).

Klik hieronder op de cursussen voor een beschrijving van de betreffende cursus.

Standaardcursus (4 lessen per dag)

20 lessen per week
Lestijden: 9.30-13.10 uur met pauze halverwege (lestijden onder voorbehoud).
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.

Intensief Plus-5 cursus (4 standaard + 1 privéles pd)

standaardcursus + 5 extra privélessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en in de middag de privélessen of vrijetijdsactiviteiten samen met de leraar (naar keuze).
De lessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

Intensief Plus-10 cursus (4 standaard + 2 privélessen pd)

standaardcursus + 10 extra privélessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en in de middag de privélessen of vrijetijdsactiviteiten samen met de leraar (naar keuze).
De lessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

Individuele lessen

Startdata: elke week (minimaal 10 lessen per week)
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben). Ook zijn privélessen geschikt als (CILS-)examenvoorbereiding!

Spoedcursus-onderdompeling

Startdata: elke week en individueel programma
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Onderdompeling van 35 privélessen per week, inclusief ontbijt en lunch samen met leraar.
Dit zijn 7 individuele lessen per dag, waarin een speciaal taalgebruik en/of luister-/spreek- en schrijfvaardigheid geoefend kan worden. Het is een taaltraining op maat, waarbij de cursist zelf zijn doelen kan aangeven. Lessen kunnen ook in accommodatie van cursist gegeven worden.

60+ taal en cultuurprogramma

standaardcursus + cultureel activiteitenprogramma met leeftijdgenoten.
De cursus gaat door bij min. 3 deelnemers.
Startdata: eerste maandag van de maand

Conversatiecursus Parlando

10 conversatielessen per week. De leraar stelt voor elke les krantenartikelen en teksten voor om te behandelen, die overeenkomen met de belangstelling van de cursist.
Je betaalt geen inschrijfgeld voor deze cursus.

Italiaans voor kinderen (2 lessen per dag)

10 lessen per week speciaal voor kinderen. Neem contact met ons op.
Je betaalt geen inschrijfgeld voor deze cursus.

Italiaans in de keuken (bij leraar thuis)

20 lessen per week. Dit is een kookcursus waarbij je samen met de leraar bij de leraar thuis gerechten bereidt, maar ook teksten, video’s e.d. over de Italiaanse keuken bekijkt en bespreekt, zo leer je bijv. ook grammatica door met koken bezig te zijn.

Italiaans in muziek of muziek, kunst of mode

20 lessen per week.
Dit is een cursus over film, opera, kunst of mode (naar keuze) waarbij je samen met de leraar teksten, video’s e.d. over de het betreffende onderwerp bekijkt en bespreekt, zo leer je bijv. ook grammatica door met kunst, muziek, film of mode bezig te zijn.

Accommodatie

De diverse accommodaties

Alle accommodatie in Orvieto ligt loopafstand van de school.
Aankomst is op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen of later vertrekken is op aanvraag! Een 2-persoonskamer kan alleen geboekt worden als twee personen samen inschrijven.

 • Gedeeld appartement
  Je verblijft in een appartement met andere cursisten en je deelt de keuken en badkamer. De huurprijzen zijn inclusief eindschoonmaak, verbruikskosten, bedlinnen en handdoeken.
 • Gastgezin met logies
  Je hebt een eigen slaapkamer in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en keuken. Het verblijf is op basis van logies, dus je moet zelf zorgen voor je maaltijden. De huurprijzen zijn inclusief eindschoonmaak, verbruikskosten, bedlinnen en handdoeken.
 • Gastgezin met logies met ontbijt of met halfpension
  Je hebt een eigen slaapkamer in een gastgezin en gezamenlijk gebruik van de badkamer (geen gebruik van keuken). Het verblijf is op basis van logies/ontbijt c.q. logies/ontbijt en diner. In een gastgezin heb je meestal 1x per week gebruik van de wasmachine. De huurprijzen zijn inclusief schoonmaak, bedlinnen en handdoeken.
 • Klooster (Palazzo Buzi)
  Ook is een verblijf mogelijk in dit “religieuze guesthouse” Villa Mercede op ca. 50 m. van het Domplein. Het klooster is van de Mercedari broeders en beschikt ook over een tuin met mooi uitzicht. Je kunt hier vrij goedkoop een kamer met eigen badkamer en ontbijt reserveren (er zijn kamers voor 1,2,3 of 4 personen). Ontbijt wordt geserveerd in de ontbijtzaal. De kamers zijn eenvoudig en doelmatig ingericht, maar zijn zeer ruim en hebben een eigen badkamer.
 • Studio/Appartement
  De school kan ook een studioappartement voor 1 persoon boeken (of een zelfstandig appartement met meerdere kamers). Na reservering ontvang je meestal diverse voorstellen voor appartementen met diverse prijzen waaruit je kunt kiezen. De huurprijzen zijn meestal inclusief bedlinnen en handdoeken.
 • Hotel/B&B/Agriturismo
  Prijzen en voorstellen voor een hotel, B&B of een agriturismo op aanvraag, maar je moet meestal zelf rechtstreeks boeken.


Data & prijzen


Startdata 2018

N.B.
Absolute beginners kunnen – meestal – alleen starten op de rode data, niet-beginners op alle data!
Eventuele andere startdata voor beginners zijn op aanvraag.

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
08  05 05 03* 07 04 02 06 03 01 05 03
15 12 12 09 14 11 09 13* 10 08 12 10
22 19 19 16 21 18 16 20 17 15 19 17
29 26 26 23* 28 25 23 27 24 22 26
30* 30  29*

Startdata privélessen: elke week van het jaar

* Geen lessen op feestdagen: 19 maart (alleen in Orvieto), 2 april, 25 april, 1 mei, 15 augustus, 1 november, 8 december.
Kerstvakantie: 22 december 2018 t/m 6 januari 2019.


Cursusprijzen 2018

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten!

cursusprijzen per persoon weken euro
standaardcursus
(20 lessen per week)
1
2
3
4
274
402
576
658
intensief Plus 5
(20 standaardlessen + 5 privélessen p.w.)
1
2
3
4
457
732
1.052
1.220
intensief plus 10
(20 standaardlessen + 10 privélessen p.w.)
1
2
3
4
597
982
1.377
1.665
privélessen (1-op-1)  2 lessen per dag
10 privélessen
20 privélessen
30 privélessen
40 privélessen
1
2
3
4
329
634
878
1.120
privélessen (1-op-1) 3 lessen per dag
15 privélessen
30 privélessen
45 privélessen
60 privélessen
1
2
3
4
475
915
1.207
1.537
duo-privélessen (2-op-1) 3 lessen per dag (prijs p.p).
15 privélessen
30 privélessen
45 privélessen
60 privélessen
1
2
3
4
274
549
740
951
spoedcursus – privéonderdompeling
35 privélessen per week + ontbijt & lunch met leraar
kosten maaltijden zijn niet bij prijs inbegrepen!
1
2
1.238
2.305
60+ cursus & activiteitenprogramma
(20 lessen per week + activiteiten)
1
2
3
4
285
536
768
960
conversatiecursus “Parlando”
2 lessen per dag, 10 lessen per week
Je betaalt geen inschrijfgeld voor deze cursus.
1 200
Italiaans voor kinderen
2 lessen per dag, 10 lessen per week
Je betaalt geen inschrijfgeld voor deze cursus.
1 180
Italiaans in de keuken (bij leraar thuis)
(20 lessen per week)
1
2
420
713
Italiaans & mode of kunst of film of opera 1
2
420
713

N.B.
Prijs is exclusief € 60,- inschrijfgeld per persoon (blijft lopende jaar geldig voor deze school).
Bij de prijs is het lesmateriaal inbegrepen.

Accommodatieprijzen

Aankomst is in principe op zondag en vertrek op zaterdag.
Eventueel één dag eerder aankomen of later vertrekken op aanvraag.

prijzen per persoon 1 week
6 nachten
2 weken
13 nachten
3 weken
20 nachten
4 weken
27 nachten
appartement met andere cursisten
of gastgezin, logies
gedeelde keuken en badkamer
2-persoonskamer
1-persoonskamer
130
150
240
265
275
365
353
450
toeslag ontbijt 3 per dag     (alleen in gastgezin)
toeslag halfpension 18 per dag   (alleen in gastgezin)
Extra nacht 22 per dag
(studio)appartement van 300 per week tot 700 voor 4 weken
klooster
hotel/B&B
agriturismo
vanaf 50 voor 1-persoonskamer
vanaf 35 p.p. voor 2-persoonskamer

N.B.
Alle huurprijzen zijn inclusief verbruikskosten, bedlinnen en handdoeken.
Eindschoonmaak € 25.
Sommige accommodaties hebben tv. radio, wasmachine. In gastgezin 1x per week gebruik wasmachine.
De accommodatie kan ook voor 3 weken of langere tijd gehuurd worden, maar altijd voor de duur van de cursus!

Vervoer

Hoe is Orvieto te bereiken
 • per vliegtuig
  Je kunt vliegen naar Rome waar twee luchthavens zijn: Fiumicino (grootste vliegveld) heeft elk halfuur een directe treinverbinding (reistijd Leonardo Express 30 min.) met Station Termini en het vliegveld Ciampino is per bus bereikbaar o.a. met Terravision vanuit het centrum van Rome (reistijd ca. 40 minuten).
  Naar Rome worden vluchten verzorgd door KLM, Alitalia en EasyJet vanaf Amsterdam en vanaf Rotterdam met Transavia en vanaf Brussel met Brussels Airlines. Verder is Rome goed bereikbaar met Ryanair vanaf Eindhoven, Düsseldorf (Weeze) of Charleroi (bij Brussel), met Air Berlin vanaf Düsseldorf of Keulen en German Wings vanaf Keulen/Bonn.
  In Rome neem je vanaf station Termini de trein naar Orvieto (reisduur ca. 1 uur).
  Bij aankomst op het station van Orvieto (in Orvieto Scalo) neem je ofwel de Funicolare (is kabelbaan en duurt 2 min. naar Piazza Cahen) of de bus of een taxi naar je accommodatie (zie ook deze link voor meer informatie).
Transfer

Het is mogelijk een transfer naar je accommodatie aan te vragen.
Van vliegvelden Fiumicino of Ciampino (in Rome) naar Orvieto en vice versa: € 130 per enkele reis.
Vanaf station in Orvieto naar accommodatie: € 15 per enkele reis.

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over hoe je het beste naar je accommodatie/school kunt gaan.

Boek nu!

Boek hier je taalreis!

Binnen 1-2 dagen ontvang je de boekingsbevestiging of we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Lees voor inschrijving ook de algemene informatie met nuttige info! De velden met een * zijn verplicht.