Boek nu je taalreis!

School


Perugia (Umbrië)

Perugia, één van de mooiste oude steden in midden Italië, is de hoofdstad van Umbrië en is rijk aan geschiedenis en monumenten. De stad is gelegen op een heuvel vanwaar je spectaculaire uitzichten over Umbrië hebt. Tevens is Perugia een ideale uitvalsbasis om excursies te maken naar de omliggende plaatsen en het Trasimeense meer. Het is een belangrijk cultureel centrum en een favoriete plek om te verblijven als toerist of student. De stad is zowel elegant als internationaal en huisvest één van de oudste universiteiten in Italië. Perugia wordt gekenmerkt door zijn Etruskische muren, zijn smalle middeleeuwse straatjes en zijn majestueuze statige paleizen.
Met zijn ca. 170.000 inwoners is Perugia de ideale stad om te verblijven, omdat het een zeer hoge kwaliteit van het leven combineert met een compleet aanbod van faciliteiten. De stad ademt de sfeer van een kleine, levendige stad, maar biedt wel een ruime keuze aan bioscopen, restaurants, discotheken en bars, die tot laat in de avond open blijven. De overvloed aan culturele evenementen zoals “Eurochocolate” en “Umbria Jazz” in combinatie met de betoverende landschappen maken Perugia een aantrekkelijke bestemming.

perugia corso vannucci

Comitato Linguistico

De school is gevestigd in het historische centrum van Perugia in een modern gebouw (3e étage) met panoramisch uitzicht op de stad en de omliggende heuvels. Alle bussen stoppen bij de busterminal (Piazza Partigiani) onderaan de school, vanwaar je in 10 minuten naar de Corso Vannucci loopt, de beroemde hoofdstraat van het historische centrum (of in 5 min. met de roltrappen via de historische “Rocca Paolina”).
Comitato Linguistico is een kleinschalige school, die beschikt over 6 leslokalen, een koffiehoek, bibliotheek, airco, gratis wifi en een pc speciaal voor de cursisten en een balkon (met uitzicht).
Het doel van de school is om met een professionele aanpak les te geven in een plezierige sfeer, waardoor je gemakkelijker en doelmatiger leert. Het team hecht veel waarde aan persoonlijk contact met iedere student en probeert met de studenten echt een sfeer te creëren van één grote familie!
De leraren maken ook veel gebruik van rolspellen, theater en diverse originele activiteiten om de studenten te stimuleren in de communicatie (ook buiten de lessen om). De groepscursussen worden over het algemeen ’s morgens gegeven.
Alle cursisten ontvangen de AICS-schoolpas (12 maanden geldig) die je het recht geeft op deelname aan alle culturele en vrijetijdsactiviteiten georganiseerd door de school. Op de AICS website vind je een overzicht van de voordelen en kortingen geldig in heel Italië.
Niveaus: 6 niveaus.
Erkenning school: ISO-gecertificeerd en lid van ASILS en Eduitalia.

Lees het artikel van Annerike over Perugia op het blog Ciaotutti!

Activiteiten

De school organiseert een uitgebreide reeks aan culturele activiteiten die beschouwd worden als “externe” middaglessen, waarbij je je kennis in praktijk kunt brengen. Deze activiteiten worden begeleid door een leraar van de school die je laat kennismaken met de lokale tradities, folklore en moderne en oude cultuur.
Enkele activiteiten zijn: kookcursus, excursies naar andere steden, wijn-/olie-/kaasproeverijen, theatercursus, keramiekcursus, teken- of beeldhouwcursus, culturele seminars, Italiaanse film, muziekgeschiedenis.

Festivals en folkloristische feesten in Perugia en heel Umbria:
International Journalism Festival: 1-5 april 2020.
Umbria Jazz: 10-19 juli 2020 in Perugia.
Eurochocolate: 16-25 oktober 2020 in Perugia.
Sagra Musicale Umbria: 2e helft september, concerten van klassieke muziek.
Calendimaggio: 8-11 mei 2019, folkloristisch lentefeest in Assisi (altijd in het 1e weekend van mei).
Todi Festival: eind augustus/begin september, avant-gardistisch muziekfestival in Todi.
Corso dei Ceri: elk jaar op 15 mei, Gubbio.
Infiorate di Spello: 13-14 juni 2020 (op negende zondag na Pasen) in Spello.
Giostra della Quintana: 14/15 juni en 14/15 september 2019 (2e en 3e zondag in september), middeleeuws ruiterfeest in Foligno.
Festival dei Due Mondi: 26 juni t/m 12 juli 2020, theaterfestival in Spoleto.
Mercato delle Gaite: 18-28 juni 2020, middeleeuwse kunstnijverheidsmarkt in Bevagna.


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op 6 niveaus gegeven en er zijn maximaal 10 cursisten per klas.
Lesduur is 50 minuten. Maximale duur standaardcursus: 24 weken.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven en je hebt elke dag les van 2 leraren.
Op de eerste lesdag wordt je niveau van de Italiaanse taal eerst getest!

N.B. Standaardcursus:  bij 3 cursisten per niveau worden er 3 lessen per dag geboden. En bij 1-2 cursisten per niveau wordt de standaardcursus omgezet in 2 (semi)privélessen per dag (voor het zelfde bedrag).

Klik hieronder op de cursussen voor een beschrijving van de betreffende cursus.

Standaardcursus (4 lessen per dag)

20 lessen per week
Lestijden: 9.20-13.00 uur met pauze halverwege. In heel drukke periodes kunnen de lessen ook ‘s middags plaatsvinden.
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.

Intensieve cursus (6 lessen per dag)

30 lessen per week
Lestijden: standaardcursus + van 14.00-15.40 uur
Dit intensieve programma is qua opzet gelijk aan de standaardcursus maar biedt meer lessen per week. En de middaglessen zijn vooral een verdieping: de thema’s worden in overleg met de studenten bepaald en op hun behoeften afgestemd. Meestal komt vooral op de spreek- en luistervaardigheid aan bod.
N.B. Intensieve cursus:  bij 3 cursisten per niveau worden er 4 lessen per dag geboden. En bij 1-2 cursisten per niveau wordt de standaardcursus omgezet in 3 (semi)privélessen per dag (voor het zelfde bedrag).

Individuele lessen

Startdata: elke week (minimaal 10 lessen per week)
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).
Ook privélessen zijn geschikt als CELI, CILS of PLIDA-examenvoorbereiding!

Online individuele les via Skype

Dit zijn individuele lessen die online gevolgd kunnen worden. Zowel conversatieles als grammaticales zijn mogelijk, maar ook lessen kunstgeschiedenis!
Voor Skypelessen betaal je geen inschrijfgeld!

Privé-onderdompeling  (6 lessen pd)

Startdata: elke week (30 taallessen + 10 culturele activiteiten per week )
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).
Ook privélessen zijn geschikt als CELI of CILS-examenvoorbereiding!

taal & design

20 taallessen per week + elke dag 1 uur lessen over Italiaans design (elke dag een andere periode (van 1930 tot nu).
Download pdf programma taal & Italiaans design

Cursus voor kinderen (4 lessen per dag)

20 lessen speciaal voor kinderen (aangepast aan hun leeftijd).
Bij 1-2 kinderen per klas betaal je iets meer dan bij 3-6 kinderen per klas.

50+ taal & cultuur van 1 week

20 taallessen + 5 culturele activiteiten per week
Dit is een “gewone” standaardcursus in combinatie met 5 culturele activiteiten in de middag, bijvoorbeeld een stadswandeling onder leiding van een leraar,  een middagexcursie naar een andere stad zoals Assisi /Gubbio, bezoek aan chocoladefabriek Dulcinea, bezoek aan wijngaard met wijnproeverij (en hapjes) en ook zijn mogelijk een kookles, kunstgeschiedenisles enz.
Gaat door vanaf 1 deelnemer (indien er meer deelnemers zijn, wordt de prijs lager).
Startdata: op aanvraag
Download pdf van een voorbeeld 50+ programma.

Italiaans & kooklessen

Standaardcursus van 20 lessen per week en 20 kooklessen per week (vanaf 1 deelnemer).
In de ochtend volg je de standaardcursus en in de namiddag kookles met daarna eten (5 middagen van 4 uur).
Startdata 2020: 20 januari | 17 februari | 16 maart | 20 april | 18 mei | 22 juni | 27 juli | 17 augustus | 21 september | 19 oktober | 16 november.

Wijnweek specials in mei en september

Standaardcursus van 20 lessen per week in combinatie met wijnprogramma met excursies naar wijnhuizen (inclusief proeverijen, excursies, lunches en vervoer per auto/minibus). Neem contact met ons op voor meer info!
Minimaal 3 en maximaal 14 deelnemers voor dit programma.
Startdata 2020: 4 mei | 7 september.
Details wijnweek-programma’s, lees meer…. 
Lees het blog van Annerike over deze wijnweek!

Lingua & Arte kunstspecial in juni en oktober

Taalcursus van 10 lessen per week in combinatie met 5 uur seminars over kunst en excursies naar diverse steden (inclusief excursies, entreekaarten en vervoer).
Op het programma staan de kunstwerken van Giotto, Piero della Francesca, Pietro Vannucci (il Perugino), Luca Signorelli en Raffaello.
Minimaal A2 niveau vereist voor het volgen van dit programma!
Je kunt dit programma alleen individueel boeken (en voor een voorgevormde groep van 5 -14 deelnemers kan dit programma ook inclusief lunches/diners en vervoer per bus geboekt worden, neem hiervoor contact met ons op).
Startdata 2020: 8 juni | 19 oktober.
Details Lingua & Arte, zie voorbeeld en lees meer….

Italiaanse gebarentaal (LIS)

4 groepslessen per dag – 80 lessen in 4 weken
Een unieke groepscursus speciaal voor cursisten die de Italiaanse gebarentaal willen leren en bestaat uit 44 praktische lessen, 6 theorielessen, 10 lessen: introductie, herhaling en eindtest en 20 uur oefenlessen.
Minimaal 4 deelnemers vereist.

Aanvullende cursussen

De school organiseert – bij voldoende deelnemers – ook culturele of creatieve cursussen.
Deze cursussen kunnen ter plaatse geboekt worden bijv. kookcursus, theatercursus, keramiekcursus, teken- of beeldhouwcursus, culturele seminars, Italiaanse film, muziekgeschiedenis.

Accommodatie


De diverse accommodaties

Alle accommodatie in Perugia ligt op max. 15 minuten loopafstand van de school.
Aankomst is op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen of later vertrekken is op aanvraag!
Een 2-persoonskamer kan alleen geboekt worden als twee personen samen inschrijven.

 • Gedeeld appartement
  Je verblijft in een appartement met andere cursisten en je deelt de keuken en badkamer.
  De huurprijzen zijn inclusief bedlinnen, handdoeken en verbruikskosten.
 • Gastgezin op basis van logies
  Je hebt een eigen slaapkamer in een gastgezin met gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken (alleen om ontbijt klaar te maken).
  De huurprijzen zijn inclusief bedlinnen, handdoeken en verbruikskosten.
  Op aanvraag kan tegen betaling van een toeslag ook van de keuken gebruik gemaakt worden (voor eenvoudige maaltijden).
 • Gastgezin met logies/halfpension
  Je hebt een eigen slaapkamer in een gastgezin en gezamenlijk gebruik van de badkamer, maar niet van de keuken.
  Het verblijf is op basis van logies/ontbijt en diner.
  De huurprijzen zijn inclusief bedlinnen, handdoeken en verbruikskosten.
  Op aanvraag kan tegen betaling van een toeslag ook van de keuken gebruik gemaakt worden (voor eenvoudige maaltijden).
 • Studenten Residentie/campus
  De school kan ook een kamer in een studentenresidentie/campus reserveren!
  Je verblijft dan in een grote kamer in een Studenten Residentie/campus in het centrum van Perugia en ook vlakbij de school. Je deelt met de andere gasten diverse gezamenlijke ruimtes als keuken, kantine, studieruimte, zitkamers, wasserette, badkamers en binnentuin (in Provvidenza). Er is internet en overal wifi. De huurprijzen zijn op basis van logies en inclusief wekelijkse schoonmaak/verschoning van bedlinnen en handdoeken.
  – Lees hier meer over Provvidenza – Campus… en bekijk de foto’s!
  – Lees hier meer over Residentie Casa San Filippo… en bekijk de foto’s!
  Casa San Filippo is in een mooi, oud palazzo van de familie Borgia en er zijn ook enkele 2-pers.kamers met eigen badkamer.
 • Studio of groter appartement 
  De school kan ook een studioappartement voor 1 persoon boeken (of een zelfstandig appartement met meerdere kamers).
  De meeste huurprijzen zijn inclusief bedlinnen, handdoeken en verbruikskosten.
  Na reservering ontvang je meestal diverse voorstellen voor appartementen met diverse prijzen waaruit je kunt kiezen.
 • Hotel/B&B
  Prijzen van hotels op aanvraag, maar je moet zelf het hotel boeken.

Data & prijzen


Startdata 2020

N.B.
Absolute beginners kunnen alleen starten op de rode dataniet-beginners op alle data!

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
13  03 02 06 04 01* 06 03 07 05 02 07*
20 10 09 14* 11 08 13 10 14 12 09 14
27 17 16 20 18 15 20 17 21 19 16  
  24 23 27* 25 22 27 24 28 26 23  
    30     29   31     30  

Startdata privélessen: elke week van het jaar

* Geen lessen op feestdagen: 13 april (2e Paasdag), 1 mei, 2 juni, 8 december.
Kerstvakantie: 19 december 2020.

Startdata kookcursussen: 20 januari | 17 februari | 16 maart | 20 april | 18 mei | 22 juni | 27 juli | 17 augustus | 21 september | 19 oktober | 16 november 2020.

Startdata wijnweek: 4 mei | 7 september 2020.

Startdata Lingua & Arte: 8 juni | 19 oktober 2020.


Cursusprijzen 2020

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten!

cursusprijzen per persoon weken euro
standaardcursus
(20 lessen per week)
1
2
3
4
extra week
8
12
220
410
558
684
150
1.245
1.884
intensieve cursus
(30 lessen per week)
1
2
3
4
extra week
310
599
874
1.126
270
cursus voor kinderen
bij 1-2 kinderen: 10 lessen per week of
bij 3-6 kinderen: 
20 lessen per week
1 310
privélessen (1-op-1)
10 privélessen
20 privélessen
extra les vanaf 20 lessen
per les
10 lessen
20 lessen
extra les
35
300
560
25
volledige privé-onderdompeling (1-op-1)
(6 privélessen + 2 cult. activiteiten per dag)
1
2
890
1.690
Italiaans & kookcursus (vanaf 1 deelnemer)
20 taallessen + 20 kooklessen
1 week
bij 2-3 curs.
v.a. 4 curs.
670
590
500
50+ taal & cultuur  (bij 1 deelnemer)
(20 lessen + 5 cult. activiteiten per week)
1
(elke week)
690
Special! Wijnweek met excursies
20 standaardlessen + in de middag op ontdekkingsreis
naar de wijnkelders in Umbrië (incl. 5 maaltijden)
1 735
Special! Lingua & Arte kunstprogramma
10 taallessen + 5 kunstseminars en 5 excursies
incl. entreekaarten en vervoer
1 wk privé 755
Italiaans & design (bij 1 deelnemer)
20 taallessen & 5 lessen Italiaans design
1 520
Online privélessen via Skype
N.B. voor Skypelessen betaal je geen inschrijfgeld!
5 lessen
10 lessen
150
280
Italiaanse gebarentaal (LIS)
4 lessen per week (min. 4 curs.)
50 lessen 480
Aanvullende cursussen
zijn ter plekke te boeken en gaan door bij minimaal aantal deelnemers.

N.B.
Prijs is exclusief € 55,- inschrijfgeld per persoon (blijft 12 maanden geldig voor Comitato Linguistico).
Het lesmateriaal (boek “Qui Italia”) is niet bij de prijs inbegrepen: ca. € 20,- (voor 1 week kan eventueel ook een boek geleend worden).

Accommodatieprijzen

Aankomst is in principe op zondag en vertrek op zaterdag (voor 10 uur). Eventueel één dag eerder aankomen of later vertrekken op aanvraag.

prijzen per persoon 1 week
6 nachten
2 weken
13 nachten
4 weken
27 nachten
1 extra
nacht
appartement gedeeld
met andere cursisten
gedeelde keuken en badkamer
2-persoonskamer
1-persoonskamer
96
114
208
247
432
513
16
19
*kamer in gastgezin,
logies
gedeelde badkamer
2-persoonskamer
1-persoonskamer
138
156
299
338
621
702
23
26
gastgezin,
logies/halfpension

2-persoonskamer
1-persoonskamer
210
240
455
520
945
1080
35
40
studentenresidentie & campus
2-persoonskamer
1-persoonskamer
(minder dan 4 weken op verzoek)
ca. 330 per 4 weken
ca. 230 per 4 weken
studioappartement
voor 1 persoon
max. 300 per week
grotere appartementen of hotels prijzen op aanvraag

N.B. Alle huurprijzen zijn inclusief bedlinnen, handdoeken en verbruikskosten.

* Extra faciliteiten (bij boeking aan te vragen, is niet overal mogelijk):
– gebruik van keuken: €5 per week (plek in koelkast en salades/brood klaarmaken e.d. niet om te koken!)
– ontbijt: € 5 per keer
– lunch of diner: € 10 per keer

De accommodatie kan ook voor 3 weken of langere tijd gehuurd worden, maar altijd voor de duur van de cursus!

Vervoer


Hoe is Perugia te bereiken

Kijk ook eens bij Flixbus als je vanuit Amsterdam of Brussel naar Italië wilt reizen of van een vliegveld in Italië naar je bestemming wilt reizen.

 • per vliegtuig
  -> Perugia heeft een eigen vliegveld. Vanaf Rotterdam zijn er rechtstreekse vluchten met Transavia naar Perugia en vanaf Brussel-Charleroi verzorgt Ryanair rechtstreekse vluchten.
  Het vliegveld ligt 12 km van Perugia en er rijdt een shuttlebus naar Piazza Italia (oude centrum en 10 min. lopen van school) en het station. Een taxirit van het vliegveld naar Perugia kost ca. € 30.
  -> Je kunt ook vliegen naar Rome waar twee luchthavens zijn: Fiumicino (grootste vliegveld) heeft elk halfuur een directe treinverbinding (reistijd Leonardo Express 30 min.) met Station Termini en het vliegveld Ciampino is per bus bereikbaar o.a. met Terravision vanuit het centrum van Rome (reistijd ca. 40 minuten). Naar Rome worden vluchten verzorgd door: KLMAlitalia, EasyJetVueling, Transavia, RyanairEurowingsBrussels Airlines. 
  -> Ook naar Florence vliegen vanaf Amsterdam met KLM, Alitalia en Vueling of vanaf Brussel met Brussels Airlines en Vueling.
  In Rome/Florence neem je de trein naar Perugia (reisduur ca. 2 à 3 uur) of de bus naar Perugia, tijd afhankelijk van verbinding (rechtstreeks of met overstap in Foligno of in Terontola-Cortona).
  Bij aankomst op het station van Perugia neem je ofwel de Minimetro naar Terminal Pincetto (eindstation in centrum) of de bus (ca. €1,50) of een taxi naar je accommodatie (ca. € 10 naar centrum). Vaak is het ook mogelijk dat de verhuurder je van het station ophaalt.
  Umbria Mobilità: handige link voor lokaal en interlokaal vervoer in/ naar Perugia.
Transfer

Het is mogelijk een transfer aan te vragen. Een chauffeur komt je dan ophalen van het vliegveld. Betaling contant aan de chauffeur.
Transfer van/naar vliegveld Fiumicino Rome – € 180 (enkele reis)
Transfer van/naar vliegveld Florence – € 170 (enkele reis)
Transfer van/naar vliegveld Perugia – € 30 (enkele reis)

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over hoe je het beste naar je accommodatie/school kunt gaan.