-> PRIJZEN & DATA 2018


School


Portico di Romagna (Emilia Romagna)

Portico di Romagna is een pittoreske middeleeuwse “borgo” in de Apennijnen ten zuiden van Bologna, op de grens tussen Toscane en Romagna in de vallei van de rivier de Montone. Florence (70 km), Forlì (35 km), Ravenna en Adriatische kust (65 km) zijn gemakkelijk te bezoeken. Fraai gerestaureerde middeleeuwse huizen en nauwe straatjes karakteriseren dit dorp. Hier bevindt zich nog het Palazzo Portinari waar Dante Alighieri zijn Beatrice heeft leren kennen.
Gelegen aan een rivier en midden in de bossen nodigt Portico uit tot een ontspannen studievakantie in de natuur. In en nabij Portico zijn er veel sportfaciliteiten, zoals paardrijden, tennis, volleybal, zwemmen (in de Montone en ook bij diverse watervallen), mountainbiken, trekking (georganiseerd i.s.m. plaatselijke Alpine Club in het nabijgelegen Casentino Nationaal Park), kanoën en golf.
De “Romagnoli” staan bekend om hun hartelijkheid en je zult daarom merken dat je gemakkelijk contact maakt met de plaatselijke bevolking. Van maart t/m oktober worden er in Portico en omgeving festivals en folkloristische feesten georganiseerd, waar iedereen bij aanwezig mag zijn.
De “Romagnoli” worden ook wel smulpapen genoemd, vanwege hun lekkere keuken. Bekende gerechten zijn verschillende pasta’s en “vitello arrosto”, lokale specialiteiten zijn truffels en bospaddenstoelen, die in de bossen ter plaatse geplukt worden. In augustus worden er in Portico en omgeving diverse evenementen georganiseerd waar de hele gemeenschap elkaar treft en iedereen samen feest viert op straat.

Bekijk een video van het landschap van Portico di Romagna.
Bekijk de video “Nine tales of Portico” (Italiaanse versie) of (Engelse versie), 9 verhalen over dit magische en mysterieuze stadje.

Portico di Romagna

Academy Olmo

Academy Olmo is een kleine school, die wordt gekenmerkt door kleine groepen, waardoor je als cursist veel persoonlijke aandacht krijgt. Mede door de kleinschalige opzet heerst er een ontspannen en hartelijke sfeer tussen leraren en cursisten en de directie (Matteo en Ulla) doet er alles aan om het iedereen naar de zin te maken. De school, in 1989 opgericht, is gevestigd in een prachtig pand “Casa Canonica” in de borgo (op 2 min. van hotel) en beschikt over ruime lichte lokalen, internetfaciliteiten (en draadloos internet) en een bibliotheek. Bij mooi weer kunnen de lessen ook buiten gegeven worden in de rustige binnentuin of op het panoramische terras, of in het parkje tegenover de school. De leraren Clara, Monica, Caterina en Mitzi zijn zeer ervaren en werken bijna allemaal al vanaf het begin bij Olmo en Giampi runt de school op gepassioneerde wijze.
Academy Olmo organiseert talrijke activiteiten in de middagen en avonden voor de cursisten. De standaardlessen worden altijd ’s morgens van 9-13 uur gegeven.
De gemiddelde leeftijd van de cursisten in Portico di Romagna ligt tussen 35-75 jaar (uiteraard zijn de cursussen voor alle leeftijden!).
Op zondagavond moeten de cursisten een test maken en krijgen ze uitleg over het weekprogramma en om 20 uur is er een “welkomstdiner” voor de cursisten. Dit is een populaire school onder volwassen cursisten.
Belangrijk voor deelnemers die hun kinderen meenemen: de school kan ook voor kinderoppas en taallessen voor kinderen zorgen.
Niveaus: 5 lesniveaus.
Erkenning school: officieel erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en ISO gecertificeerd.

Bekijk een video over Academy Olmo.

Activiteiten

Op de eerste zondag van aankomst organiseert de school een diner in het restaurant “Al Vecchio Convento” ter kennismaking (à € 28 voor degenen die geen halfpension in hotel geboekt hebben). Verder worden er ook wekelijks kooklessen georganiseerd en kunnen er op verzoek culturele cursussen gegeven worden, bijv. over ‘la canzone italiana’, ‘Italia nel cinema’.
In samenwerking met hotel Al Vecchio Convento organiseert de school excursies met eigen busje(s) naar Forlí (35 km), Ravenna, Brisighella, Faenza, Castrocaro en Terra del Sole, Cervia en de Adriatische kust (65 km), Bologna, Florence, de watervallen van “Acquacheta” (beschreven door Dante in de “Divina Commedia”) in het Nationaal Park vlakbij, bezoeken aan keramiekatelier, wijnproeverij en zwemmen bij de waterval in Portico of in de omgeving. Bij Portico kun je de kleinste vulkaan van Italië bezoeken. De school stelt ook een paar gratis mountainbikes ter beschikking van cursisten.
De school heeft een “Book sharing centrum” opgezet waar iedereen vrij binnen kan lopen, boeken kan lezen of lenen en verder is het een ontmoetingsplek om andere mensen te ontmoeten.
De school organiseert feestjes met buffet en muziek & dans in de tuin van het hotel of in de straatjes van Portico samen met de lokale bevolking van alle leeftijden.
Bekijk de video van de georganiseerde excursies.

Festivals en folkloristische feesten in Portico en omgeving:
ca. 8/9 juli Chef sotto al Portico: chefkoks uit vele landen koken op straat in de borgo van Portico en op vrijdagmiddag kookdemonstraties!
Zaterdag 29 juli 2017: Portico Hills Blues festival, in het parkje van Portico di Romagna.
5 & 6 augustus 2017: 10e Sagra della Tagliatella, in het parkje van Portico di Romagna.
15 augustus 2017: Ferragosto Preistorico (mascherato), feest in het parkje van Portico di Romagna.
Settimane Portichesi: grote zomerfestivals van half juli tot half augustus in Portico, Bocconi en San Benedetto.
Festa Medioevale: feest in juli (om het jaar), waarbij Portico wordt omgetoverd tot middeleeuws dorp met banket…
Sagra dei Frutti del Sottobosco e dell’Artigianato artistico: folkloristisch oogstfeest in Portico in het 2e weekend van oktober (8 oktober 2017) met culinaire specialiteiten uit de streek.
Festa del Falò: in Rocca San Casciano half maart, volgens middeleeuwse traditie met carnaval, vuren en vuurwerk.
Il Palio di S. Reparata: begin september in Terra del Sole, feest met middeleeuwse kostuums en paardenraces.


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op 5 niveaus gegeven en er zijn maximaal 6 cursisten per klas (dus minigroepen!).
Lesduur is 50 minuten. Maximale duur minigroepcursussen: 12 weken.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven.
Op de eerste lesdag wordt je niveau van de Italiaanse taal eerst getest!

N.B. Bij 1 cursist per niveau wordt de standaard of conversatie minigroep omgezet in 3 privélessen per dag (voor het zelfde bedrag).

Klik hieronder op de cursussen voor een beschrijving van de betreffende cursus.

Standaard minigroep (4 lessen per dag)

20 lessen per week
Lestijden: van 9.00-13.00 uur met pauze halverwege.
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren in een klein lesgroepje, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.

Minigroep intensief Plus-10 cursus (minigroep + 2 privélessen per dag)

standaard minigroep + 10 extra privélessen per week
In de ochtend volg je het minigroepprogramma en in de middag (meestal tussen 14-16 uur) de privélessen.
De privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

Conversatie minigroep (4 lessen per dag)

20 lessen per week in groepje van 2-6 cursisten
Lestijden: van 9.00-13.00 uur met pauze halverwege.
Dit programma is ideaal om je spreekvaardigheid te verbeteren; de onderwerpen zijn actualiteiten en cultuur algemeen.
Niveau: minimaal halfgevorderd
Niet in mogelijk in de Dolce Vita programma-weken.

Individuele conversatiecursus (2 lessen per dag)

10 lessen per week
Lestijden: van 14.00-16.00 uur (ook mogelijk in combinatie met andere cursussen)
Dit programma is ideaal om je spreekvaardigheid te verbeteren; de onderwerpen zijn actualiteiten en cultuur algemeen.
Niveau: minimaal halfgevorderd

La Dolce Vita 50+ programma en minigroeples

20 lessen per week in minigroep + 50-plus gevarieerd vrijetijds- en excursieprogramma van 1 of 2 weken.
Lestijden: van 9.00-13.00 uur en ’s middag of avond activiteiten
In de ochtend volg je de minigroeplessen en bijna elke dag een cultureel, gastronomisch of vrijetijdsprogramma onder professionele begeleiding en met busje van de school (prijs is incl. entree musea e.d.).
Als je kiest voor 1 week, dan zijn de activiteiten van het programma van maandag t/m vrijdag inbegrepen (niet de weekend-excursie)!
Ook partners kunnen – tegen extra betaling – deelnemen aan het programma of bijv. Dolce Vita kookcursusprogramma of ook trekking reserveren.

La Dolce Vita Programma van 1 of 2 weken:
maandag: rondleiding Portico met introductie over plaatselijke geschiedenis.
dinsdag: bezoek aan lokale wijnkelder met wijnproeverij.
woensdag: ’s avonds feestje in het hotel met eten/drinken en muziek en dans (ook met lokale bevolking en bij mooi weer in de tuin van het hotel).
donderdag: A of B
A) excursie naar Forlì en de kunsttentoonstelling in het San Domenico Museum (geldig voor data vóór juli).
B) excursie naar de beroemde bibliotheek van de Malatesta familie (werelderfgoed) in Cesena (geldig voor data vanaf juli).
vrijdag: truffelwandeling (mits in truffelseizoen anders wandeling in het nationaal park).
zaterdag: dagexcursie naar Ravenna en de dag ervoor zullen de leraren een introductie geven tijdens de les.
N.B. bij deze dagexcursie is alleen vervoer inbegrepen (geen gids of lunch), in Ravenna kun je op eigen gelegenheid verdergaan.
zondag: vrij
maandag: kleine excursie naar de nabij gelegen dorpen San Benedetto in Alpe met de abdij en Bocconi met de oude brug en in de zomer mogelijkheid om te zwemmen onder de Bocconi waterval.
dinsdag: kookcursus
woensdag: excursie naar Faenza (inclusief entreekaartje voor het Museo Internazionale di Ceramica) en ’s avonds feestje in het hotel met eten/drinken en muziek en dans.
donderdag: introductie in lokale wijnen en producten met proeverij (o.l.v. sommelier in het hotel).
vrijdag: excursie naar de plaatselijke ‘vulcano’ en vandaar – als je wilt – een wandeling terug naar het dorp beneden (5,5 km).
Data minigroepcursus & Dolce Vita programma 2017:
2 weken: 20-31 maart  |  24 juli – 4 augustus  |  2-13 oktober
1 week: 20-24 maart | 27-31 maart | 12-16 juni | 24-28 juli  | 31 juli- 4 aug.  |  2-6 okt.  | 9-13 okt.  |  13-17 nov.

La Dolce Vita 50+ programma en kookcursus

1 week 5 ochtenden 2 uur kookles en lichte lunch + 50-plus gevarieerd vrijetijds- en excursieprogramma in de middag of avond
In de ochtend volg je 5 dagen 2 kooklessen en bijna elke dag een cultureel, gastronomisch of vrijetijdsprogramma onder professionele begeleiding en met busje van de school (prijs is incl. entree musea e.d.).
Het middagprogramma is de 1e week van het Dolce Vita activiteitenprogramma (van maandag t/m vrijdag; zaterdagexcursie is niet inbegrepen). Zie hierboven voor de details over het Dolce Vita programma.
Data kookcursus & Dolce Vita programma 2017: 20-24 maart | 12-16 juni  | 24-28 juli  |  2-6 okt.  | 13-17 nov.
N.B. de DV programma’s met kookcursus hebben dezelfde data als de DV programma’s met minigroepcursus, maar worden alleen in de eerste week aangeboden.

Dolce Vita Storytelling (maart)

1 week of 2 weken storytelling inclusief het Dolce Vita activiteitenprogramma in de middag of avond (van maandag t/m vrijdag; zaterdagexcursie is niet inbegrepen). Zie hierboven voor de details over het Dolce Vita programma.
In de ochtend volg je 5 dagen 4 lessen p.d. storytelling o.l.v. de Italiaanse actrice Giovanna Conforto, die al jarenlang ervaring heeft met storytelling. Het is een workshop (van 20 lessen) in het Italiaans (niveau B1hoog/B2 vereist) met het doel om je spreekvaardigheid te verbeteren evenals je capaciteit om een verhaal op een samenhangende manier te vertellen.
Storytelling op basis van de verhalen van de Italiaanse (kinder)boekenschrijver Gianni Rodari, maar er komen ook andere verhalen aan bod.
Keuze uit 1 of 2 weken en het aanbod is elke week een afgerond geheel, maakt dus niet uit wanneer je start.
Data Storytelling Dolce Vita 2017:
2 weken: 20-31 maart
1 week: 20-24 maart | 27-31 maart

Storytelling Dante (april)

1 week storytelling gebaseerd op Dante: zijn werk, zijn leven, Beatrice.
In de ochtend volg je 5 dagen 4 lessen p.d. storytelling o.l.v. de Italiaanse actrice Giovanna Conforto, die al jarenlang ervaring heeft met storytelling. Het is een workshop (van 20 lessen) in het Italiaans (niveau B1hoog/B2 vereist) met het doel om je spreekvaardigheid te verbeteren evenals je capaciteit om een verhaal op een samenhangende manier te vertellen.
Datum Storytelling Dante: 3-7 april 2017 (1 week)

Kook & wijncursus (5x per week)

5 middagen per week of 3 ochtenden & 2 middagen per week (naar keuze)
Het kook/wijnprogramma kan ook naast een taalcursus gevolgd worden en kan ook als partnerprogramma gevolgd worden!
Lestijden: circa ma. t/m do. van 10.00-12.00 uur en/of 17.00-19.00 uur en vrijdagmiddag een excursie met wijnproeverij bij lokale wijnboerderij.
Startdata: elke maandag, behalve in Dolce Vita weken en vanaf 1 deelnemer.

Cursus A: 3 ochtenden kookles + 1 middag introductie en proeverij van lokale producten + 1 middag wijncursus met proeverij + vrijdagmiddag excursie naar wijnboerderij.
Cursus B: 5 middagen: 3 kooklessen, een introductiecursus en proeverij van lokale producten en op vrijdagmiddag excursie naar wijnboerderij met proeverij.

Kooklessen: onder professionele begeleiding van de chef-koks van het hotel/restaurant Al Vecchio Convento leer je gerechten uit Romagna & Toscane bereiden. Op verzoek kunnen ook bepaalde kookthema’s behandeld worden, zoals pasta’s, sauzen & dressings, voorgerechten, vleesgerechten of gebak. Indien je kiest voor de ochtendcursus is 3x een lichte lunch inbegrepen.
Introductiecursus met proeverij houdt in: proeverij van 3 verschillende wijnen en lokale producten (als parmaham, balsamico azijn, olijfolie, diverse kazen) inclusief achtergrondinformatie over de wijnen uit Romagna.

Truffelprogramma (3 middagen)

3 halve dagen per week truffel activiteiten/excursies onder professionele begeleiding
Dit programma kan ook in combinatie met andere cursussen geboekt worden, ook met trekking. Kan ook als partnerprogramma!
N.B. Neem goede wandelschoenen mee die nat/vies mogen worden en een waterdicht regenjack!
Programma:
1: eerste truffeljacht samen met truffeljager en truffelhond (jager is meestal één van de chef-koks van het hotel/restaurant).
2: kookcursus onder leiding van chef-kok van “Al Vecchio Convento”, waarin je verschillende gerechten met truffel helpt maken en daarna kun je genieten van de bereide gerechten (drank is niet bij de prijs inbegrepen).
3: een langere wandeling met de truffeljager en zijn hond(en).
Data: elke week vanaf 20 september (behalve in Dolce Vita weken).
Cursisten die halfpension in het hotel geboekt hebben, betalen een lagere prijs!
Bekijk een video over truffels zoeken

Trekkingprogramma

aantal middagen (of ochtenden) per week een wandeling in het Nationaal Park o.l.v. gids.
Dit programma kan ook in combinatie met andere cursussen geboekt worden, ook met truffelprogramma. Kan ook als partnerprogramma!
Alle wandeltochten zijn onder leiding van een lokale gids (die Engels spreekt) met jarenlange ervaring in het Nationaal Park “Foreste Casentinesi” en inclusief lunchpakket voor elke excursie (moet je zelf dragen). Gaat door vanaf 1 deelnemer en excursieduur is tussen 3-5 uur (incl. pauzes).
De moeilijkheidsgraad van de wandelingen kan aan de behoeften van de deelnemer(s) aangepast worden, maar het is belangrijk om lichamelijk in goede vorm te zijn en niet een ziekte te hebben die een probleem kan vormen tijdens de wandelingen, of problemen met knieën of heupen e.d. te hebben. Leeftijd speelt geen rol. Het is belangrijk om goede, ingelopen wandelschoenen mee te nemen.
Data: op aanvraag en kan in principe elke week (behalve in Dolce Vita weken).

Individuele lessen

Startdata: elke week (minimaal 10 uur per week)
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).
Ook kun je individuele lessen in het weekend volgen, prijs op aanvraag.

Themacursussen (op verzoek)

bijv. 10 privélessen per week van 14-16 uur.
Startdata: elke maandag; minimaal halfgevorderd niveau vereist.
De themacursussen kunnen geboekt worden in combinatie met taalcursussen, kook-/wijncursus of aquarelleren.

Keuze uit de volgende thema’s:
– “Sulle orme di Dante” – het lezen van canti uit de “Divina Commedia”.
– “A tavola” – de Italiaanse keuken door de literatuur en de kunst heen: Dante, Boccaccio, Gozzano, Moravia, Gadda, Buzzati, Benni en filmscenes. Conversatie, interpretatie en discussie.
– “Corso di lettura ad alta voce” – hardop en expressief lezen van teksten inclusief discussie. Doel: betere uitspraak/intonatie en tevens meer kennis van literatuur.
– “L’italiano tra cinema e letteratura” – taalcursus met kijken van en discussie over belangrijke Italiaanse films gebaseerd op boeken.
– “Ridere con gli italiani” – de Italiaanse komedie in films, een trip langs de Italiaanse stereotypes en de grote ‘comedians’ als Totò, Benigni, Sordi ecc.

Schilderen, tekenen of aquarelleercursus

vanaf 10 lessen per week ’s morgens, ’s middags of gemixt.
Startdata: elke maandag en beschikbaarheid op aanvraag. De schilderscursussen kunnen ook geboekt worden in combinatie met een taalcursus of kook-/wijncursus, maar je kunt ook alleen een schilderscursus volgen.
De lessen worden gegeven door een professionele tekenleraar die de cursist introduceert in diverse technieken en soorten objecten, zoals stillevens, landschappen en misschien ook portretten (afhankelijk van het niveau).
Als het weer het toelaat, worden de lessen gegeven in de pittoreske omgeving in en om de ‘borgo’ Portico di Romagna. Bij aanmelding graag een indicatie van je niveau opgeven!
Zelf meenemen: materialen zoals penselen, verf en papier! Schildersezels zijn wel aanwezig!


Accommodatie


De diverse accommodaties

Alle accommodatie in Portico di Romagna is rustig gelegen en op loopafstand van de school.
Aankomst is op zondag na 14 uur en vertrek op zaterdag voor 10 uur. Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken is op aanvraag! Het is meestal wel mogelijk om extra nachten te boeken.
Prijs voor kinderen is afhankelijk van de leeftijd en is op aanvraag.
Er zijn voldoende parkeerplaatsen, maar het is eventueel mogelijk om een garage te huren (niet echt nodig!).
Bekijk de video van het hotel, de bevolking en Portico.

 • 3-sterren Hotel/Rest. Al Vecchio Convento
  Het verblijf is op basis van B&B of halfpension in een kamer met eigen badkamer en gratis wifi in het hele hotel. Er zijn 1-persoons-, 2-persoons- en 3-persoonskamers.
  Aanrader!
  Degenen die zich iets meer luxe kunnen veroorloven en zich culinair willen laten verwennen, raden wij aan voor het Hotel/restaurant “Al Vecchio Convento” te kiezen (en dan halfpension!).
  Dit is een uitstekend ***hotel-restaurant gehuisvest in een 19e-eeuws pand, dat in het verleden toebehoorde aan één van de oudste lokale families. Het gebouw heeft zijn originele karakteristieken behouden, terwijl het tevens is voorzien van moderne faciliteiten. Het beschikt over een kleine tuin met een veranda en zitjes, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het riviertje in het dal.
  Het hotel beschikt over gratis draadloos internet voor de gasten!
  De kamers zijn op traditioneel Toscaanse wijze ingericht en hebben allemaal een eigen badkamer met douche en toilet. De directie, de familie Cameli, van dit familiehotel is zeer hartelijk en behulpzaam en geheel overeenkomstig de traditie bereidt de kok de meest smaakvolle gerechten van seizoensproducten. Het diner is een 4-gangen diner. Ook het ontbijtbuffet is zeer uitgebreid en gevarieerd, zelfs voor Nederlandse begrippen.
  De keuken van het hotel is beroemd in heel Italië en het hotel is vermeld in de Michelin gids en de Karen Brown Guide.
  Prijzen zijn inclusief diner op dag van aankomst en ontbijt op dag van vertrek.
 • Studioappartement of appartement voor meerdere personen
  De school kan ook een studioappartement of een zelfstandig appartement voor 1-4 personen boeken.
  Bij de prijs zijn inbegrepen: bedlinnen en handdoeken (verschoning 1x per week).
  Eindschoonmaak per appartement: € 30.

Data & prijzen


Startdata 2017

N.B.
Startdata: elke maandag voor alle niveaus!

mrt apr mei jun jul aug sep okt
13 03 01 05 03 07 04 02
20 10 08 12 10 14 11 09
27 17 15 19 17 21 18 16
24 22 26 24 28 25 23
29 31  30.10 (t/m 3.11)

Startdata privélessen: elke dag van het jaar

* Feestdagen: 17 april, 25 april, 1 mei, 2 juni, 15 augustus en 1 november.
Op feestdagen gaan de lessen gewoon door!

Data minigroepcursus & Dolce Vita programma 2017:
2 weken: 20-31 maart  |  24 juli – 4 augustus  |  2-13 oktober
1 week: 20-24 maart | 27-31 maart | 12-16 juni | 24-28 juli  | 31 juli- 4 aug.  |  2-6 okt.  | 9-13 okt.  |  13-17 nov.

Data kookcursus & Dolce Vita programma 2017: 20-24 maart | 12-16 juni  | 24-28 juli  |  2-6 okt.  | 13-17 nov.
N.B. de DV programma’s met kookcursus hebben dezelfde data als de DV programma’s met minigroepcursus, maar worden alleen in de eerste week aangeboden.

Data Storytelling Dolce Vita 2017:
2 weken: 20-31 maart
1 week: 20-24 maart | 27-31 maart

Datum Storytelling Dante 2017: 3-7 april (1 week)

Data kook & wijncursussen en conversatiecursussen: elke week, behalve in Dolce Vita weken.

Data truffelprogramma: elke week vanaf 20 september (behalve in Dolce Vita weken).


Cursusprijzen 2017

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratie- of bemiddelingskosten!

Aanbieding
Bij aankomst op zondag een gratis transfer van station Forlì naar Portico di Romagna (zie voor tijd bij vervoer)!

cursusprijzen per persoon weken euro
standaard minigroep (max. 6 cursisten)
(4 lessen per dag)
1
2
3
230
450
660
minigroep intensief Plus-10
(20 minigroeplessen + 10 privélessen per week)
1
2
3
530
1.050
1.560
Dolce Vita 50+ programma & minigroep
(bij 1 week is weekendexcursie niet inbegrepen!
1
2
290
524
Dolce Vita 50+ programma & kookcursus
’s morgens 2 uur kookles, lichte lunch, daarna DV programma
1 335
NIEUW DV storytelling olv actrice + Dolce Vita programma
vanaf niveau B1 hoog/B2
1
2
290
524
NIEUW storytelling Dante olv actrice
vanaf niveau B1 hoog/B2
1 300
conversatie minigroep (2-6 cursisten)
(4 lessen per dag)
1
2
3
230
450
660
individuele conversatieles 
(10 lessen: 2 lessen per dag)
1
2
3
300
580
840
kook & wijncursus (5x 2 uur)
A) ochtend: prijs is inclusief 3x lichte lunch! (bijv. partnerprogr.)
B) middag: prijs is exclusief 3x lichte lunch!
1
1
249
200
truffelprogramma (3 middagen)
voor hotelgasten (halfpension) met korting!
1 130
105
extra privélessen (1-op-1)
2 lessen per dag
4 lessen per dag
10 lessen
20 lessen
300
600
themacursussen (bijv. van 14-16 uur)
ook mogelijk in combinatie met andere cursussen
Dante, film, uitspraak, literatuur enz.
10 lessen 280
schildercursussen
aquarelleren, schilderen, tekenen
trekking of trailrunning
op aanvraag

op aanvraag

N.B.
Prijs is exclusief eenmalig € 70,- inschrijfgeld per persoon (blijft kalenderjaar geldig).
Bij de prijs is het lesmateriaal inbegrepen.

Accommodatieprijzen

Aankomst is in principe op zondag (na 14 uur) en vertrek op zaterdag (voor 10 uur). Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken op aanvraag.

prijzen per persoon 1 week
6 nachten 
2 weken
13 nachten
per nacht
hotel*** Al Vecchio Convento,
logies/halfpension (ontbijt en diner)
2-persoonskamer
1-persoonskamer
462
552
1.001
1.196
77
92
eigen studio of appartement
met meer slaapkamers (1-4 pers.)
2-persoonskamer
1-persoonskamer
210
420
455
910
35
70

N.B. In de appartementen elke week verschoning van bedlinnen en handdoeken.
Eindschoonmaak per appartement: € 30.

Vervoer


Hoe is Portico di Romagna te bereiken
 • per vliegtuig -> De dichtstbijzijnde vliegvelden zijn G. Marconi in Bologna (en F. Fellini in Rimini).
  Neem vervolgens in Bologna (of Rimini) de trein naar Forlì (ca. 40 min.).
  Met Transavia kun je vanaf Eindhoven rechtstreeks naar Bologna vliegen. En dan met een gratis transfer van Forlì naar Portico op zondagmiddag.
  Je kunt ook met KLM of Alitalia vanaf Amsterdam naar Bologna vliegen of met Brussels Airlines vanaf Brussel, evenals met Ryanair vanaf Düsseldorf (Weeze) of Brussel (Charleroi).
  Verder kun je met TUIfly van Keulen/Bonn naar Rimini vliegen.
  Bus Forlì naar Portico (buslijn 127): vanaf het bustation voor het station van Forlì vertrekken de bussen naar Portico (ca. 1 uur). Op zondag rijden er minder bussen en raden wij de gratis transfer aan! Check hier de Bustijden van bus 127 van Forlì naar Portico di Romagna.
Transfer

De school biedt een GRATIS ophaalservice aan vanaf het station in Forlì op elke zondag om 17 uur vanaf halte “Punto Bus”, bij het treinstation.
Deze transfer moet van te voren gereserveerd worden!

Verder biedt de school betaalde transfers aan naar Portico van/naar het vliegveld of station in:
Forlí: € 60 per enkele reis (voor 1-3 personen)
Bologna: € 180 per enkele reis (voor 1-3 personen)
Florence: € 210 per enkele reis (voor 1-3 personen)

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over hoe je het beste naar je accommodatie/school kunt gaan.


Boek nu!


Boek hier je taalreis!

Binnen 1-2 dagen ontvang je de boekingsbevestiging of we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Lees voor inschrijving ook de algemene informatie met nuttige info!

De velden met een * zijn verplicht.