Boek nu je taalreis!


School


Rimini (Emilia Romagna)

Rimini is een badplaats aan de Adriatische kust met kilometers zandstrand. Het is een stad met twee gezichten: naast het nieuwe gedeelte met een kosmopolitische sfeer en talrijke uitgaansmogelijkheden en sportfaciliteiten, is er het schilderachtige oude stadsdeel, met een rijk historisch verleden.
Je vindt in Rimini gezellige pleinen, steegjes, parken en talloze overblijfselen uit de Romeinse tijd, zoals o.a. het amfitheater, de Boog van Augustus en de Tiberiusbrug, die het oude centrum verbindt met de wijk Borgo San Giuliano. Fellini-liefhebbers kunnen zich inleven in zijn wereld, die nog voortleeft tussen de steegjes en de huisjes van Borgo San Giuliano, waar je de muurschilderingen van Riminese schilders kunt bewonderen, die de film en het leven van de ‘maestro’ uitbeelden. Ook het fascinerende Grand Hotel (“Amarcord”) is voor hen een must.
In het centrum van Rimini is ook de universiteit van Bologna gevestigd, waardoor de stad het hele jaar door een gezellige universiteitsstad is geworden met leuke wijnbars en talrijke restaurantjes, waar je de verrukkelijke gerechten uit Romagna kunt proeven. Rimini biedt tevens vele culturele evenementen, zoals muziek- en filmfestivals, musea, archeologische tentoonstellingen en in de zomer op de pleinen voorstellingen met animatie, muziek en straattheater.
Rimini heeft ook een zeer interessant achterland met op korte afstand vele middeleeuwse heuvelstadjes en burchten van de familie Malatesta, de republiek San Marino en natuurparken.

TIP: Rimini is een mooie historische stad die absoluut de moeite waard is om te bezoeken en tevens een prachtig achterland heeft!

rimini

Tiberius International

De school is gevestigd in een fraai pand aan de Corso d’Augusto, de gezellige winkelstraat in het historische centrum van Rimini. Monica runt de kleinschalige school en doet er alles aan om de cursisten een fijne tijd te bezorgen. De sfeer op de school wordt gekenmerkt door de spreekwoordelijke warmte en vriendelijkheid van de “Romagnoli”. Cursisten van de school kunnen met korting gebruik maken van de faciliteiten van “Bagno Oasi” nr. 15 (en met korting ligstoelen huren enz.), een strandpaviljoen waar ook een aantal door de school georganiseerde activiteiten plaatsvindt en waar cursisten elkaar treffen in de zomer.
De school beschikt over airconditioning en voor zelfstudie stelt de school Italiaanse romans, tijdschriften, kranten en video’s beschikbaar. Deze school biedt een grote verscheidenheid aan cursussen, zowel op cultureel en muzikaal gebied als op zakelijk gebied. In de zomer gaan veel jongeren en wat minder oudere cursisten naar deze school, maar buiten deze maanden vooral oudere cursisten.
Aanrader: “Italiano Passeggiando” privéconversatieles tijdens een wandeling met de docent (er zijn vele thema’s mogelijk).
De standaard groepslessen vinden meestal ’s morgens plaats van 9 -13 uur met een kwartier pauze halverwege.
Niveaus: 6 niveaus
Erkenning school: officieel erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en is erkend examencentrum van PLIDA en DITALS.

Activiteiten

Tiberius is een school die heel veel extra activiteiten voor de cursisten organiseert, zoals iedere eerste maandag een rondleiding met gids door Rimini en een welkomstborrel met de docenten in een bar; verder themafeesten op strand, gezamenlijke maaltijden, gratis filmvoorstellingen (in bioscoop), muziekavonden, kooklessen en gezamenlijke sportieve activiteiten, waaronder volleybaltoernooien, paardrijden, windsurfen, zwemmen, zeillessen, fietsen en trekking.
Excursies naar Urbino, San Marino, Bologna, Florence, Venetië, Sant’Arcangelo, Ravenna, Grotte di Onferno, Grotte di Frasassi, burchten in het Marecchia dal, Verruchio, Gradara, San Leo, bootexcursies. Voor deze activiteiten betalen de cursisten alleen de eventuele toegangskaarten en/of vervoerkosten.
Via de school zijn er talloze reductiemogelijkheden op sportactiviteiten: zeilen, paardrijden, fitness, tennis, golf en kuurarrangementen.
Download pdf brochure van Provincie Rimini (in het Nederlands).
Download pdf brochure van burchten in Kastelen in achterland Rimini (in het Nederlands).

Festivals en folkloristische feesten in Ravenna en omgeving:
“La Notte Rosa”: 1e week van juli, de hele kust van Romagna kleurt roze, verder met shows, concerten, festivals en theatervoorstellingen.
Zie hier voor een uitgebreid programma van alle evenementen in Rimini en omgeving.
SIGEP van 18-22 januari 2020: is de grootste manifestatie ter wereld in “Panificazione, Pasticceria & Gelateria” artigianale!


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op 6 niveaus gegeven en er zijn maximaal 12 cursisten per klas.
Lesduur is 55 minuten. Maximale duur standaardcursus: 24 weken.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven.
Omdat de school via een inschalingstest van te voren je niveau van het Italiaans test, kunnen de eerste lesdag de lessen meteen starten!

N.B. Standaardcursus: indien er slechts 2 cursisten per niveau zijn, dan worden er 3 lessen per dag geboden (i.p.v. 4 lessen p.d.). En bij 1 cursist per niveau wordt de standaardcursus omgezet in 2 privélessen (voor het zelfde bedrag).

Klik hieronder op de cursussen voor een beschrijving van de betreffende cursus.

Standaardcursus (4 lessen per dag)

20 lessen per week
Lestijden: meestal van 9.00-13.00 uur met pauze halverwege.
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.

Intensieve standaardcursus (5 lessen per dag)

25 lessen per week
Lestijden: meestal van 9.00-13.00 uur met pauze halverwege en na de lunchpauze nog één les extra conversatie. Dit extra uur gaat altijd door, ook al zou je de enige van je niveau zijn!
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren en in de middag nog een lesuur extra te oefenen. Zo houd je nog steeds genoeg vrije tijd over om andere leuke dingen te doen.

Long term standaardcursus (4 lessen per dag)

Dit is een standaardcursus, echter met een lagere prijs per week vanaf 12, resp. 24 weken. Voorwaarde is dat je voor minimaal 12, resp. 24 weken boekt.

Standaardcursus + stage

(long-term) standaardcursus + stage in de middag
Lestijden: meestal van 9.00-13.00 uur met pauze halverwege.
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast een (onbetaalde) stage volgt bij een bedrijf in Rimini. Dit zijn bijv. stages in de sectoren mode, schoenen en chemie, maar kunnen ook in andere sectoren.

Zomeraanbieding voor jongeren (16-25 jaar) - 2 weken

Pakketaanbieding “Young Summer” van 20 lessen per week
Lestijden standaardcursus: meestal van 9.00-13.00 uur met pauze halverwege.
Dit programma is speciaal bedoeld voor jongeren van 16 t/m 25 jaar die een taalcursus willen combineren met strand en andere leuke activiteiten.
Pakketprijs “Young Summer” houdt in: standaardcursus van 40 lessen in 2 weken +8 dagen ligbed in strandpaviljoen (niet overdraagbaar aan andere studenten) + 2x maxi aperitivo (drankje en diner) in bar op centrale plein. En je betaalt geen inschrijfgeld!
Jongerenaanbieding is geldig in de maanden juni, juli en augustus 2020.
Boek een kamer in Sunflower hostel voor een internationale ervaring!

50+ programma van 1 week

20 lessen in 1 week incl. activiteitenprogramma in de middag.
Lestijden: ca. 9.00-13.00 uur met pauze halverwege.
Dit programma is ideaal om met leeftijdgenoten Italiaanse les te volgen en in de middag samen deel te nemen aan een activiteitenprogramma zoals een rondleiding door Rimini met welkomstdrankje, een thermale behandeling, een proeverij van streekproducten en 2 excursies (bijv. naar naar het pittoreske Fiorenzuola di Focara en het Kasteel van Gradara, naar het centrum of de tufsteengrotten van Santarcangelo, naar Pennabili).
Data: op aanvraag

Minicursussen grammatica/conversatie (2 lessen per dag)

MC1 – 2 lessen grammatica per dag van 9-11 uur
MC2 – 2 lessen conversatie per dag van 11-13 uur
MC3 – 2 lessen Italiaans schrijven per dag in de middag

Individuele lessen

Startdata: elke week (minimaal 15 uur per week)
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).
Ook kun je individuele examencursussen PLIDA volgen, prijs en mogelijkheden op aanvraag!

Individuele lessen Italiaans voor professionals

Startdata: elke week (minimaal 10 uur per week)
Speciaal voor professionals die voor zakelijke doeleinden een specifiek jargon of telefoontraining enz. willen volgen. Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).

privé conversatiecursus Italiano Passeggiando

Je volgt een individuele conversatiecursus tijdens het wandelen met de leraar.
Startdata: elke week (alleen te boeken als extra cursus)
Je kunt zelf het thema en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je lekker buiten wilt zijn en de Italiaanse conversatie wilt oefenen. Kan naast een standaardcursus gevolgd worden.
Kies zelf een thema:
Il centro commerciale (veel winkels), In spiaggia, Il supermercato, Vie, strade, piazze e angoli della città, Arredo per la casa (interieur vormgeving), I treni, gli autobus..prenotazioni, biglietti e orari, Il mercato settimanale, Profumi e lingerie, Dal parrucchiere o in beauty farm, Ristoranti e osterie (lunch met de docent), “Solo Griffe” chique wandeling in Viale Ceccarini in Riccione, Outlet (goedkope Italiaanse mode).

Cursussen voor leraren Italiaans

Cursussen van 20 lessen per week
Er zijn drie types cursussen: een opfriscursus voor leraren, een introductiecursus didactiek voor leraren Italiaans (min. 3 deelnemers) en een cursusstage lesgeven voor (aankomende) leraren (min. 1 week).
De diverse startdata staan in de prijslijst.
Cursussen “in de voetsporen van Dante Alighieri”

Voor de (half)gevorderden (vanaf B1 niveau) zijn er cursussen met excursies naar “Dantelocaties”.

In de voetsporen van Dante

Corso Dante Alighieri:  A spasso con Dante…. Allor si mosse ed io li tenni retro ….  viaggio sui passi di Dante in Romagna

Het betreft een cyclus van lessen die door deskundige docenten gehouden worden.

Programma:

  • Cenni biografici su Dante
  • Introduzione alla Divina Commedia e Canto I dell’inferno
  • Lettura parziale e commento dei seguenti canti:

  – Inferno: V, XXVI, XXVII, XXVIII, XXXIV
  – Purgatorio: V, XIV
  – Paradiso: XVII, XXXIII

   

  Excursies die in het programma zijn opgenomen:

  • Gradara e Fiorenzuola di Focara: I Malatesta…storie d’amore e di sangue
  • San Leo: Malatesta e Montefeltro …scomodi vicini
  • Ravenna: L’ultimo rifugio

  Lees meer over de details, data en prijzen van het Dante programma 2020 (in het Italiaans).

  Neem voor individuele programma’s contact op met Italstudio.

Combinatiecursussen

Standaardcursus + lessen in de middag (in groepje, maar individueel als er geen andere deelnemers zijn)! Advies: basiskennis van het Italiaans.

Standaardcursus + 2x kookles per week

CC12 – standaardcursus + 2 kooksessies per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en in de middag volg je 2 kooksessies per week

standaard + extra conversatie

CC10 – standaardcursus + 10 extra lessen per week in conversatie
In de ochtend volg je het standaardprogramma en elke middag volg je 2 lessen om je spreekvaardigheid te oefenen.

standaard + praktische grammatica

CC11 – standaardcursus + 10 extra lessen per week in praktische grammatica
In de ochtend volg je het standaardprogramma en elke middag volg je 2 lessen praktische grammatica.

standaard + film

CC2 – standaardcursus + 10 extra lessen per week over Italiaanse film
In de ochtend volg je het standaardprogramma en elke middag volg je 2 lessen over de Italiaanse film.

standaard + kunstgeschiedenis

CC3 – standaardcursus + 10 extra lessen per week Italiaanse kunstgeschiedenis
In de ochtend volg je het standaardprogramma en elke middag volg je 2 lessen over de Italiaanse kunstgeschiedenis.

standaard + modegeschiedenis

CC4 – standaardcursus + 10 extra lessen per week in modegeschiedenis
In de ochtend volg je het standaardprogramma en elke middag volg je 2 lessen modegeschiedenis.

Standaard + extra muzieklessen

CC1 – standaardcursus + 2 privélessen zangtechniek per week o.l.v. maestro (of muzieklessen)
In de ochtend volg je het standaardprogramma en verder 2 privélessen zangtechniek o.l.v. een maestro. Ook zijn muzieklessen mogelijk, prijs is op aanvraag.

Combinatiecursussen voor professionals

standaard + handelscorrespondentie

CC5 – standaardcursus + 10 extra lessen handelscorrespondentie
In de ochtend volg je het standaardprogramma en elke middag volg je 2 lessen Italiaanse handelscorrespondentie.

standaard + economie en handel

CC6 – standaardcursus + 10 extra lessen per week over de Italiaanse economie en handel(staal).
In de ochtend volg je het standaardprogramma en elke middag volg je 2 lessen over het taalgebruik in de economie en handel.

standaard + hotel en toerisme

CC7 – standaardcursus + 10 extra lessen per week over het hotelwezen en het toerisme
In de ochtend volg je het standaardprogramma en elke middag volg je 2 lessen hotel en toerisme (speciaal voor iedereen die in die sector wil werken).

standaard + bankwezen

CC8 – standaardcursus + 10 extra lessen per week over het Italiaanse bankwezen/-taalgebruik
In de ochtend volg je het standaardprogramma en elke middag volg je 2 lessen over het bankwezen en het banktaalgebruik.

standaard + recht en internationaal recht

CC9 – standaardcursus + 10 extra lessen per week in recht en internationaal recht (speciaal voor rechtenstudenten en professionals).
In de ochtend volg je het standaardprogramma en elke middag volg je 2 lessen over
Groepsaanbiedingen van 1 week met verblijf in hotel

De school in Rimini verzorgt diverse interessante groepsaanbiedingen voor voorgevormde groepen en begeleider of 11e persoon krijgt gratis cursus en verblijf!
Hieronder enkele voorbeelden:

Super tour programma

’s Morgens volg je 3 taallessen en in de middag neem je deel aan een aantrekkelijk programma met lekkere proeverijen en leuke excursies. Verblijf in 4-sterren hotel in centrum en vervoer per privébusje!
Kan voor groep vanaf 8 personen! Vanaf 10 deelnemers is de begeleider (leraar of 11e deelnemer) gratis!
Lees meer over programma en prijs van het Super Tour programma 2018.

standaard studieweek

’s Morgens volg je standaardcursus en in de middagen rondleidingen en excursies naar bezienswaardigheden.
Lees meer over een studieweek programma of neem contact op.

Gastronomisch arrangement

’s Morgens volg je 3 taallessen en in de middag neem je deel aan een aantrekkelijk gastronomisch programma met lekkere proeverijen en excursies. Kan voor groep vanaf 10 personen!
Lees meer over het gastronomisch arrangement en neem contact op.
Dit programma kan in principe in elke week buiten de zomermaanden.

Tour naar burchten en kastelen

’s Morgens volg je 3 taallessen en in de middag neem je deel aan een interessant programma met excursies naar vele burchten en kastelen en de Biblioteca Malatestiana in Cesena. Kan voor groep vanaf 15 personen!
Lees meer over de Tour nella storia fra castelli e vallate en neem contact op.
Lees meer over de omgeving van Rimini en bekijk pdf brochure van burchten in Kastelen in achterland Rimini (in het Nederlands).


Accommodatie


De diverse accommodaties

Alle accommodatie in Rimini is vlakbij de school (in het centrum) op max. 15 min. reistijd (fietsafstand) naar de school.
Aankomst is op zondag na 14 uur en vertrek op zaterdag voor 10 uur. Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken is op aanvraag!

 • Gedeeld appartement
  Je verblijft in een appartement meestal met andere cursisten, soms ook met de verhuurder en je deelt de keuken en badkamer. Bedlinnen en handdoeken zijn bij de prijs inbegrepen.
  Het is meestal mogelijk een 2-persoonskamer in een appartement te boeken als je alleen boekt. Echter indien er geen kamergenoot beschikbaar blijkt te zijn, dan moet je toch een 1-persoonskamer boeken.
  Kosten gas, water en elektra: € 10 p.p. per week.
  Kosten eindschoonmaak: € 25. Niet inbegrepen zijn de verwarmingskosten.
 • Gastgezin met logies/ontbijt
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/ontbijt (houd er rekening mee dat het ontbijt in Italië niet veel voorstelt).
  Bij de prijs zijn bedlinnen en handdoeken inbegrepen.
 • Gastgezin met logies/halfpension
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/halfpension (ontbijt en diner).
  Bij de prijs zijn bedlinnen en handdoeken inbegrepen.
 • Zelfstandig appartement/studioappartement
  De school kan ook een studioappartement of een zelfstandig appartement met een aparte slaapkamer boeken. De prijzen verschillen per periode, duur, grootte en ligging. Deze appartementen zijn op aanvraag.
 • Hotel
  De school kan ook een kamer in een familie-gerund hotel bij de zee reserveren (speciale prijs voor cursisten). Prijs op aanvraag.
  Over het algemeen zijn hotelkamers in Rimini vrij goedkoop!

Data & prijzen


Startdata 2020

N.B.
Absolute beginners kunnen alleen starten op de rode data, niet-beginners op alle data!

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
20  03 02 06 04 01* 06 03 07 05 02 07*
27 10 09 14* 11 08 13 10 14 12 09 14
  17 16 20 18 15 20 17 21 19 16  
  24 23 27* 25 22 27 24 28 26 23  
    30     29   31     30  

Startdata privélessen: elke week van het jaar

*Geen lessen op feestdagen: 13 april (2e Paasdag), 1 mei, 8 december.
Op de feestdag 2 juni is de school wel geopend!
Kerstvakantie: 19 december 2020 t/m 17 januari 2021.


Cursusprijzen 2020

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten!
N.B. Zie voor Dantecursussen met excursies naar Dantelocaties voor min. halfgevorderden bij “cursussen”!
 

cursusprijzen per persoon 1 wk 2 wkn 3 wkn 4 wkn
standaardcursus (20 lessen per week)    
standaardcursus 250 430 550 650
extra week vanaf 4 weken 150      
8 weken 1.150      
12 weken 1.680      
standaardcursus 12 wkn + stage = prijs standaard (1.680)
intensieve standaardcursus  (25 lessen per week)
intensieve standaardcursus  360 650 880  1.090
zomeraanbieding jongeren van 16-25 jaar (2 weken)
geldig van juni t/m augustus
standaardcursus + 8x strandbed + 2 maxi aperitivi  (en je betaalt géén inschrijfgeld)
  492    
50+ programma – 1 week (2 weken op verzoek)
4 taallessen p.d. + excursies & activiteiten  640 1.200    
Combinatiecursussen  (standaard + elke middag 2 lessen ….. )
conversatie of praktische grammatica 495 795 1.095 1.395
Italiaanse film of kunstgeschiedenis of modegeschiedenis 450 750 1.050 1.350
Combinatiecursussen voor professionals   (standaard + elke middag 2 lessen ….. )
handelscorrespondentie of handel & economie of  hotel & toerisme of bankwezen of (internationaal) recht 680 1.350 1.830 2.490 
standaard + 2x kookles p.w. 450 800 1.000 1.200
standaard + 2 privé zanglessen p.w.  – 800 1.000 1.200
Minicursussen (10 lessen p.w.)
grammatica of conversatie of schrijven
210 360 480 550
15 privélessen (1-op-1) 600  
20 privélessen (1-op-1)   800  
15 privélessen (2-op-1) 450 per persoon
privélessen voor professionals 50 per uur  (min. 10 uur)
**privé conversatie “Italiano passeggiando”
conversatieles tijdens wandeling met leraar
70 (2 uur)
Opfriscursus voor leraren Italiaans (20 lessen)
Startdata: 13 juli 2020
450  
Introductie didactiek voor leraren Italiaans
Startdata: 20 juli 2020
350  min. 3 deelnemers
 
stage lesgeven voor (aankomende) leraren
Startdata: 27 juli 2020
250  

N.B.
Prijs is exclusief eenmalig € 50,- inschrijfgeld per persoon (blijft kalenderjaar geldig voor school in Rimini).
Bij de prijs is het lesmateriaal inbegrepen.

** Italiano Passeggiando (convervatie tijdens wandelingen/excursies): prijs is exclusief kosten van behandelingen, maaltijden, vervoer, eventuele proeverijen. Alleen bij “Solo Griffe” en “Outlet” is de prijs voor vervoer inbegrepen!

Accommodatieprijzen

Aankomst is in principe op zondag (na 14 uur) en vertrek op zaterdag (voor 10 uur). Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken op aanvraag.

*prijzen per persoon prijs per week (6 nachten)
**appartement,
gedeelde keuken en badkamer

2-persoonskamer
1-persoonskamer
vanaf 140 p.p.
vanaf 170
gastgezin, logies/ontbijt 
2-persoonskamer
1-persoonskamer
Toeslag voor halfpension
vanaf 150 p.p.
vanaf 168
ca. 10 per maaltijd
hostel (gedeelde 4/6 pers. kamers) vanaf 14 p.p.p.d.
hotel, eigen appartement, residence enz. op aanvraag, neem contact met ons op.

* Dit zijn de minimale huurprijzen en meestal de normale prijzen. Maar de prijzen hangen af van beschikbaarheid en seizoen. Wil je eerst de exacte huurprijs weten, neem dan contact met ons op.
**Kosten gas, water en elektra: € 10 p.p. per week
**Eindschoonmaak: € 25.

Vervoer


Hoe is Rimini te bereiken

Rimini heeft een eigen vliegveld F. Fellini, waar alleen charters op vliegen. 
De vliegvelden van Bologna (G. Marconi) en Ancona (Falconara) liggen op ca. 1 uur reistijd per trein van Rimini.

 • per vliegtuig -> Er gaan rechtstreekse vluchten naar Bologna met KLM en Alitalia vanaf Amsterdam, met Transavia vanaf Eindhoven of met Brussels Airlines vanaf Brussel. Verder met Ryanair vanaf Eindhoven, Brussel (Charleroi) en Keulen naar Bologna en Ancona.

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over hoe je het beste naar je accommodatie/school kunt gaan.