Boek nu je taalreis!

SchoolLeer Italiaans in een online klas van je eigen niveau! Zie aanbieding online lessen van leraren in Rome!

Rome

Roma, de hoofdstad van Italië en ook wel de “eeuwige stad” genoemd, is een monumentale stad met een uitgebreid cultureel aanbod: van musea tot parken, van kunstgaleries tot unieke en onvergetelijke archeologische bezienswaardigheden. Beroemd om haar levendige nachtleven, familiegerunde restaurants en wereldberoemde hotels, combineert Rome traditie met moderniteit, elegantie met informaliteit. De stad heeft ook vele theaters, bioscopen, restaurants, clubs en markten, kortom te veel om te kiezen.
Rome is een unieke stad met vele lagen, niet alleen omdat er een verborgen stad onder het huidige oppervlak schuilt, maar ook omdat je in Rome een overvloed aan uiteenlopende stijlen uit verschillende tijdperken treft: van de Romeinse tot de Middeleeuwse architectuur, van de Renaissancistische perfectie tot de Barokke grootsheid. Deze overvloed maakt Rome tot één van de meest fascinerende en aantrekkelijke steden ter wereld: ontdek de verleiding van haar pleinen met de prachtige fonteinen, bewonder de talrijke kerken met wereldberoemde kunstwerken, voel de geschiedenis van de mensheid als je langs de Romeinse ruïnes en prachtige gebouwen loopt, geniet van de mensen die wandelen op de Campo dei Fiori, Piazza Navona en Piazza di Spagna. Ook kenmerkend voor het Romeinse landschap – de ruïnes van het Forum Romanum, het Colosseum en het Circus Maximus – zijn de cipressen en de schaduwrijke pijnbomen.
Je vindt in Rome vele bezienswaardigheden zoals Vaticaanstad en de St. Pieter Basiliek, de Spaanse Trappen en de Trevifontein. Maar vergeet dan niet de andere, minder bekende bezienswaardigheden en pleinen, die Rome maken tot een geweldig groot museum – een museum met een bevolking van bijna 3 miljoen inwoners – met elegante winkelstraten en de verleidelijk zoete Italiaanse leefstijl “la dolce vita”.

Rome

Scuola Leonardo da Vinci

De school is gehuisvest in een elegant, aristocratisch palazzo op het Piazza dell’Orologio, in het voetgangersgedeelte, halverwege de route van Piazza Navona naar Castel S. Angelo en de Sint Pieter Basiliek.
Deze typisch Romeinse wijk is zeer levendig en wemelt van de charmante cafés, winkeltjes, boetieks, boekhandelaren en is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer.
Door de zeer informele sfeer op school voelen de cursisten zich hier snel thuis. Scuola Leonardo da Vinci beschikt over vele en ruime lokalen, een lokaal met 13 computers met gratis internet (en wifi) voor de cursisten.
De kookcursussen worden in een nabijgelegen locatie georganiseerd.
Kortom een professionele school (in 1984 opgericht) met zeer veel mogelijkheden. De groepscursussen kunnen zowel ’s morgens als ’s middags gegeven worden. Dit is een populaire school zowel onder jongeren als ouderen.
Niveaus: 6 lesniveaus (en vaak ook nog tussenniveaus). Omdat er in Rome altijd voldoende cursisten per niveau zijn, kom je eigenlijk altijd wel in een klas van je eigen niveau!
Erkenning school: officieel erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en ook erkend als professioneel opleidingscentrum door de “Regione”, evenals ISO-gecertificeerd. 
De school is ook opleidings- en examencentrum voor AIL en CILS-examens.

Bekijk hieronder een video van de school in Rome:

Activiteiten

De school publiceert elke maand een nieuw activiteiten-/cultureel programma waar liefhebbers op kunnen intekenen. Elke week “Tandem”: een taaluitwisseling met aperitief tussen studenten en lokale Italianen, elke week een gratis kunsthistorische rondleiding in Rome, verder elke 2 weken een gratis filmvoorstelling en gratis uitspraaklessen. Elke week een gezamenlijk diner in een typisch Romeinse trattoria (tegen betaling). Halve dagexcursies naar Tivoli, Ostia Antica, de Castelli Romani enz. en verder museumbezoeken met lokale gidsen (tegen betaling).
Bovendien geeft de school informatie over uitstapjes die je zelf in het weekend kunt maken.
Bij het secretariaat van de school is een lijst verkrijgbaar met informatie over sportverenigingen en sportactiviteiten.


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op 6 niveaus gegeven en er zijn maximaal 14 cursisten per klas.
Lesduur is 45 minuten. Maximale duur standaardcursus: 36 weken.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven.
Op de eerste lesdag wordt je niveau van de Italiaanse taal eerst getest!

Klik op de cursussen hieronder voor een cursusbeschrijving:

Standaardcursus (4 lessen per dag)

20 lessen per week
Lestijden: de standaardlessen kunnen zowel ’s morgens als ’s middags plaatsvinden. De lestijden worden op de eerste lesdag bekend gemaakt. Bij inschrijving kun je wel een voorkeur voor een tijd opgeven. Halverwege heb je een pauze.
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.

Middle length standaardcursus (4 lessen per dag)

Dit is een standaardcursus, echter met een lagere prijs per week vanaf 5 weken. Voorwaarde is dat je voor minimaal 5 weken boekt.

Long term CSN aanbieding (4 lessen per dag)

Dit is een long term standaardcursus, echter met een lagere prijs per week vanaf 13 weken. Voorwaarde is dat je voor minimaal 13 weken boekt.
Bovendien betaal je een lage vaste huurprijs voor je kamer, prijzen per nacht:
gedeeld appartement: 2-pk €15 en 1-pk € 22.
gastgezin: 2-pk met ontbijt € 19 en met halfpension € 26.
gastgezin: 1-pk met ontbijt € 33 en met halfpension € 40.

Tussenjaar/Gap Year (32 lesweken)

Dit is een Gap Year programma ofwel Academisch jaar van 8 maanden, waarin je vloeiend Italiaans leert lezen, spreken en schrijven, een taalexamen aflegt en extra ‘academische’ vakken volgt over de Italiaanse cultuur, politiek, maatschappij, muziek, keuken, (kunst)geschiedenis enzovoorts.
Ga voor meer details en prijs naar tussenjaar.

Tussenjaar/Gap Semester (18 lesweken)

Dit is een Gap Semester programma van ruim 4 maanden, waarin je goed Italiaans leert lezen, spreken en schrijven, een taalexamen aflegt en 2 weken extra lessen volgt over de Italiaanse cultuur (kunstgeschiedenis, literatuur en mode).
Ga voor meer details naar tussenjaar.

Intensief (6 standaardlessen per dag)

30 lessen per week
In de ochtend volg je de standaardcursus en daarnaast nog twee extra conversatielessen, waarin het accent op de luister- en spreekvaardigheid ligt. N.B. Indien er maar 1 of 2 cursisten zijn, volg je de standaardcursus + 3 privélessen per week.

Intensief Plus-5 cursus (4 standaard + 1 privéles pd)

standaardcursus + 5 extra privélessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

Intensief Plus-10 cursus (4 standaard + 2 privélessen pd)

standaardcursus + 10 extra privélessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

Minigroep intensief (6 lessen pd in minigroep)

30 lessen per week in klein groepje van 2-5 cursisten
Dit is een intensieve cursus in een klein groepje, waardoor cursisten meer individuele aandacht krijgen.
N.B. Indien er maar 1 cursist per niveau is, volg je de intensief Plus 10 cursus.

Italia Oggi (taal & cultuur) (4 standaard + 1 cultuurles pd)

standaardcursus + 5 cultuurlessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en daarna de cultuurlessen (in het Italiaans), je kunt zelf het thema bepalen.
Thema’s van de cultuurlessen: kunst, cultuur, geschiedenis, folklore, media, films, actuele politieke situatie.
Advies: minimaal halfgevorderd taalniveau

La Dolce Vita programma (standaard + cultureel programma)

standaardcursus + culturele activiteiten (is bij uitstek geschikt voor oudere cursisten, echter niet leeftijdgebonden)
In de ochtend volg je het standaardprogramma en in de middag is er een grote verscheidenheid aan culturele activiteiten o.l.v. een gids en vervoer is verzorgd (indien nodig).
Lees alles over de data en programma’s van La Dolce Vita.

Giro di Italia (4 lessen per dag)

Dit is een standaardcursus die je in 2, 3 of 4 steden volgt. Je volgt bijv. 1 week cursus in Siena en vervolgens 1 week in Rome en/of Florence en/of Milaan.
Kies zelf de totale verblijfsduur en volgorde van de steden Rome, Florence, Milaan, Siena en verblijf 1 week in elke stad. Het voordeel is dat je niet telkens voor 1 week cursus betaalt (maar voor resp. 2, 3 of 4 weken) en bovendien betaal je telkens een vaste lagere prijs voor de accommodatie!
Cursusduur: minimaal 2 weken en maximaal 4 weken. Bij langer verblijf gelden de normale prijzen.

AIL-diploma examencursus (4 standaard + 2 lessen examentraining pd)

Deze cursus duurt 4 weken en is een standaardcursus + 10 lessen examenvoorbereiding per week.
Bij 1 deelnemer per niveau wordt men geplaatst in een intensieve plus-5 cursus.
Het examengeld is bij de prijs inbegrepen.
Keuze uit examenniveaus DELI-A2, DILI-B1, DILI-B2, DALI-C1, DALI-C2, DILC-B1, DALC-C1.
Hier vind je meer informatie over de diploma’s.

Professionele cursussen (4 standaard + 2 privélessen pd)

standaardcursus + 10 privélessen vaktaal/examentraining e.d. per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en tijdens de privélessen kan een speciaal taalgebruik (jargon, telefoontraining enz.) of examentraining behandeld worden. Dit kan voor alle diploma’s zoals AIL, CILS, CELI en PLIDA.
Vaktaal in vele vakgebieden mogelijk:
handelscorrespondentie, commercieel Italiaans, bankwezen, juridisch, hotelindustrie, wijn en voeding, toerisme, luchtvaart, gezondheid, mode, architectuur, literatuur, film, opera, theater.
Advies: minimaal halfgevorderd taalniveau

Individuele lessen

Startdata: elke week (minimaal 15 uur per week)
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).
Individuele lessen kunnen zowel voor privé- als zakelijke doeleinden gereserveerd worden.
Ook kan een speciaal taalgebruik (vakjargon, telefoontraining enz.) en examentraining behandeld worden.
Individuele lessen tijdens weekend- en feestdagen zijn op aanvraag en tegen speciale tarieven.

Skypelessen

Skypelessen zijn ideaal voor degenen die kunnen kennis willen verdiepen c.q. bijhouden na afloop van een cursus (bijv. bij hun geliefde leraar) of Italiaans willen leren van een professionele Italiaanse leraar, maar niet in de gelegenheid zijn om naar Italië te gaan.
Skypelessen zijn lessen op maat – zowel qua inhoud als qua lestijden – die je per pakket van 5 of 10 lessen kunt boeken.
Neem voor nadere informatie contact met ons op.

Fashion cursussen

Taal & fashioncursus van 2 weken (alleen in zomer)

standaard taalcursus (4 lessen p.d.) in combinatie met fashioncursus (4 praktische lessen p.d.)  aan de Fashion Academie “Accademia di Costume e Moda.
In 2 weken leer je om zelf een origineel stuk te maken, zie voor details pdf fashioncursus.
Wij adviseren B1 taalniveau van Italiaans bij starten van modecursus.
Startdata: informeer bij ons naar de data, prijzen en mogelijkheden (genoemde prijzen onder voorbehoud)!

Taal & professionele fashioncursus van 10 weken

standaard taalcursus in combinatie met een professionele fashioncursus (10 modetechnische lessen per week) aan de Fashion Academie “Accademia di Costume e Moda. Elke vrijdag volg je 4 en op zaterdag 6 modetechnische lessen per week met theorie en praktijk.
Keuze uit één van deze gebieden: Design, Modeling and Prototyping Bags and Shoes; Fashion Styling; Fashion Marketing and Advertising; Fashion design; Visual Merchandising; Art and Craft of ‘Costume designer’; 3d Modeling; Bijoux & Jewelery.
In deze professionele fashioncursus van 9 weken ontwikkel je een goede basis om daarna te werken of een masterstudie te kunnen volgen, zie voor details pdf professionele fashioncursus.
Tijdens de taallessen leer je voldoende Italiaans om de modelessen te volgen in het Italiaans. Wij adviseren minimaal een A2 taalniveau bij start van de modecursus.
Startdata: informeer bij ons naar de data, prijzen en mogelijkheden (genoemde prijzen onder voorbehoud)!

Examencursussen voor Universiteiten & Academies

Voorbereidingscursus voor studie aan Italiaanse Universiteit

Cursussen – bedoeld voor buitenlandse studenten – ter voorbereiding op een studie (in het Italiaans) aan een Italiaanse Universiteit.
Cursusduur: 4 weken (totaal 140 lessen bij min. 5 deelnemers).
N.B. bij 4 deelnemers: 110 lessen; bij 3 deelnemers: 80 lessen in 3 weken; bij 2 deelnemers: 50 lessen in 2 weken; bij 1 deelnemer: 32 lessen in 2 weken.
Vereiste taalniveau: halfgevorderd B1 of hoger.
Datum: 3-28 augustus 2020.

voorbereidingscursus IMAT-test (in Engels) voor studie Geneeskunde in Italië

Unieke voorbereidingscursus voor studenten die aan een Italiaanse universiteit een studie geneeskunde in het Engels aan willen volgen en daarvoor de IMAT toelatingstest moeten afleggen.
Cursusduur: 3 weken (totaal 140 lessen).
Cursusdatum: 6-24 juli 2020.

Voorbereidingscursus voor studie aan Fashion & Design academie

Speciaal voor buitenlandse studenten die een studie in het Italiaans aan een Italiaanse Mode of Design academie willen volgen en zich hierop willen voorbereiden.
Cursusduur: 4 weken (totaal 140 lessen bij min. 5 deelnemers).
N.B. bij 4 deelnemers: 110 lessen; bij 3 deelnemers: 80 lessen in 3 weken; bij 2 deelnemers: 50 lessen in 2 weken; bij 1 deelnemer: 32 lessen in 2 weken.
Vereiste taalniveau: minimaal halfgevorderd B1. Beginners kunnen bijv. 3-6 maanden eerder met een taalcursus starten en dan eindigen met deze cursus.
Datum: 3-28 augustus 2020.

Cursus van 1 of meer dagen

Italiaans in de stad (privéles tijdens rondleiding in de stad)

Startdata: elke dag 3 uur (minimaal 1 dag per week van ma. t/m vrij.)
Deze privécursus is speciaal voor cursisten die in korte tijd Italiaans willen leren tijdens een wandeling door de stad of alleen een rondleiding willen. Leer zo in korte tijd meer over de kunst en cultuur in Rome. Het is niet zomaar een Italiaanse privéles op locatie of gewone rondleiding door de stad. Je beleeft de Italiaanse cultuur en taal door een speciaal programma. Verschillende verrassingen staan je te wachten bij elk van de bestemmingen.
Je wordt begeleid door een leraar in de Italiaanse taal – gespecialiseerd in kunstgeschiedenis – die je rondleidt naar de belangrijkste monumenten in Rome en je de Italiaanse taal en cultuur bijbrengt.
Locaties: een café / Piazza Navona / Pantheon / Via Giulia / Sint Pieterplein.
Je avontuur begint met een les over de “filosofie van Caffè“, in een typisch Italiaanse caffetteria, waar je samen met de leraar zult genieten van het ontbijt. Dan volgt er een wandeling in het historische centrum van Rome, begeleid door je Italiaanse leraar. Deze verhelderende excursie neemt je mee voor een duik in het verleden, de Renaissance en de Barok en laat je dan kennismaken met het hedendaagse Rome, waardoor je een impressie krijgt als een kleurrijke Romeinse fresco van de pure “Italiaanse manier van leven”. Samen met je gids zul je een ervaring beleven zoals “doing what Romans do” in het hart van de Eeuwige Stad!
Als je met 1 of 2 anderen inschrijft, wordt de cursus relatief veel goedkoper!
Bij deze speciale cursus moet je zelf je accommodatie regelen en betaal je geen inschrijfgeld!

Aanvullende cursussen

Kunstgeschiedeniscursus (6 lessen pw)

De cursus kunstgeschiedenis is in het Italiaans. Korte introductie in de ontwikkeling van de kunst in Italië met daarnaast rondleidingen met de docent. Vanaf 1 week (6 lessen per week) mogelijk.
Minimaal 3 deelnemers vereist. Programma verschilt per week en stad.
Advies: minimaal basiskennis. Startdata komen overeen met rode startdata.

Kookcursus (in de namiddag)

Kookcursus in kookschool kan per sessie van 3 uur ter plaatse geboekt worden.
Minimaal 4 deelnemers.

Wijncursus (in de namiddag)

Wijncursus kan per sessie van 3 uur ter plaatse geboekt worden. Het is een introductie in productieproces van wijnen en is inclusief wijnproeverij van de meest bekende Italiaanse wijnen.
Minimaal 6 deelnemers.

Tekenen/schilderen, mode/designcursussen (6 lessen pw)

Mogelijk vanaf 1 week en bij één cursist!
Je kunt naast de taallessen ook kunstcursussen volgen zoals: tekenen en schilderen voor beginners, tekenen of schilderen voor niet-beginners, geschiedenis van de Italiaanse mode, geschiedenis van Italiaans design.
Minimaal 2 deelnemers en bij één deelnemer gaat de cursus ook door, maar volg je 4 (privé)lessen in één week en vanaf twee weken 4,5 privélessen per week.
Advies: voor de mode en designcursussen moet je een minimaal Italiaans niveau A2 hebben om de lessen te kunnen volgen.
Lees meer over beeldende kunst cursussen in Rome…

Filmcursus (6 lessen pw)

De filmcursus is in het Italiaans op drie dagen per week en verdeeld in twee delen: geschiedenis van Italiaanse film en verschillende filmscreenings. Elke sessie van 2 lessen p.d. is gewijd aan een bepaalde periode en hoofdrolspelers in de filmgeschiedenis, gevolgd door een filmscreening uit die periode. De lessen worden gegeven door academisch gevormde docenten in de filmgeschiedenis.
Minimaal 2 deelnemers vereist. Prijs op aanvraag.
Advies: gevorderd niveau

Cursus Italiaans leren door te acteren (8 lessen pw)

De theatercursus is in het Italiaans op vier dagen per week. De lessen worden gegeven door professionele acteurs en acteerdocenten, die gespecialiseerd zijn in het lesgeven van Italiaans aan buitenlanders.
De lessen hebben tot doel om cursisten de gelegenheid te geven om Italiaans te leren door te acteren. Elke sessie worden de cursisten geconfronteerd met een thema of techniek, waarbij ze moeten improviseren.
Minimaal 2 deelnemers vereist. Prijs op aanvraag.
Advies: gevorderd niveau

Muzieklessen (zang en instrumentaal)

Muziekcursussen op diverse (muziek)niveaus bij een muziekschool:
– instrumentaal klassiek en jazz (per 5 privélessen)
– instrumentaal klassiek en jazz met begeleiding (per 5 privélessen inclusief 2 lessen begeleiding op piano)
– canto & dictie/zanglessen (per 5 privélessen)
– canto & dictie/zanglessen met begeleiding (per 5 privélessen inclusief 2 lessen begeleiding op piano)
N.B. de zanglessen zijn ook gericht op verbetering van Italiaanse dictie!
– taal van libretti i.c.m. standaardcursus van 2 weken: extra 20 privélessen in 2 weken in de “opera-taal”
N.B. Advies is een halfgevorderd niveau voor deze cursus.
Meer informatie? Ga naar muziekpagina.

Ga naar het overzicht van de data 2019 waarin de speciale aanvullende groepscursussen georganiseerd worden.
Deze cursussen kunnen ook op individuele basis geboekt worden en kunnen dan elke week starten!

Het gaat dan om de volgende aanvullende cursussen: tekenen/schilderen, theater, modegeschiedenis, kunstgeschiedenis, architectuur, film, Italiaanse opera, kookcursussen.

Accommodatie


De diverse accommodaties

Alle accommodaties liggen in het centrum van Rome (maar je moet altijd rekening houden met reistijd naar de school). Heb je een bepaalde voorkeur, bijv. wifi, geef dit dan bij boeking op en de school zal proberen hier rekening mee te houden.
De ligging van de kamers is vaak in de wijken: Monteverde, in de buurt van station Termini/Esquilino en in Prati (bij het Vaticaan).
Aankomst is op zondag van 14-22 uur en vertrek op zaterdag vóór 10 uur. Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken is op aanvraag!
N.B. Toeslag van € 25 bij aankomst later dan 22.00 uur!

 • Gedeeld appartement
  Je verblijft in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gedeeld appartement met de verhuurder of met andere cursisten (of allebei) en je deelt de keuken en badkamer. Bij de huurprijs van de appartementen zijn bedlinnen (verschoning elke 2 weken), verbruikskosten en eindschoonmaak inbegrepen. Handdoeken moeten altijd zelf meegenomen worden.
  Borg/sleutelgeld appartement: € 100.
 • Gastgezin met logies/ontbijt
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/ontbijt (houd er rekening mee dat het ontbijt in Italië niet veel voorstelt).
  Bij de prijs zijn bedlinnen (verschoning elke 2 weken) en eindschoonmaak inbegrepen. Handdoeken moeten altijd zelf meegenomen worden.
 • Gastgezin met logies/halfpension
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/halfpension (ontbijt en diner).
  Bij de prijs zijn bedlinnen (verschoning elke 2 weken) en eindschoonmaak inbegrepen. Handdoeken moeten altijd zelf meegenomen worden.
 • Zelfstandig appartement/ hotels
  Wij kunnen je wel suggesties geven voor het huren van een eigen appartement of kamer in hotel in Rome, maar niet reserveren.

Data & prijzen


Startdata 2020

N.B.
Absolute beginners kunnen alleen starten op de rode data, niet-beginners op alle data!

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
07*  03 02 06 04 01* 06 03 07 05 02 07*
13 10 09 14* 11 08 13 10 14 12 09 14
20 17 16 20 18 15 20 17 21 19 16  
27 24 23 27* 25 22 27 24 28 26 23  
    30     29*   31     30  

Startdata privélessen: elke week van het jaar (voor alle niveaus)

* Geen lessen op feestdagen: 6 januari, 13 april (2e Paasdag), 1 mei, 2 juni, 29 juni (alleen Rome), 8 december.
Kerstvakantie: 19 december 2020 t/m 3 januari 2021.


Data 2020 “La Dolce Vita” specials

N.B.
Absolute beginners kunnen alleen starten op de rode data, niet-beginners op alle data!

DOLCE VITA PROGRAMMA – 1 of 2 WEKEN
Stad Cursusperiodes La Dolce Vita – 2 weken
Florence 20 apr-1 mei 14-25 sept 5-16 okt
Milaan 11-22 mei 22 jun-3 jul 21 sept-2 okt
Rome 16-27 mrt 15-26 jun 12-23 okt
Siena 18-29 mei 14-25 sept 12-23 okt
 
Data Gap Year/Tussenjaar (8 maanden)

7 januari t/m 14 augustus 2020 (32 weken)
4 mei t/m 11 december 2020 (32 weken)
14 september 2020 t/m 7 mei 2021 (34 weken, incl. 2 weken kerstvakantie)

Data Gap Semester (18 lesweken)

17 februari t/m 19 juni 2020
4 mei t/m 4 september 2020
3 augustus t/m 4 december 2020
Extra startdatum: 31 augustus 2020 (18 weken)
N.B. Je kunt ook eerder starten of langer doorgaan!

Data AIL-examencursussen 2020

2-27 maart  |  18 mei – 12 juni
N.B. Andere data zijn op aanvraag mogelijk (data moeten minimaal 30 dagen voor aanvang aangevraagd worden)!

AIL-examendata 2020

27 maart   |  12 juni  


Cursusprijzen 2020

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten!

Speciale Italstudio kortingen!

 • CSN-aanbieding voor long term cursussen van 13 weken of langer.
 • 10% korting op de cursusprijs (niet op privélessen) voor luchtvaartpersoneel van vliegmaatschappijen in Nederland en België en voor leden van de Italiaanse Kamer van Koophandel.
 • Korting op de cursusprijs voor Ba/Ma studenten van Italiaanse design academies (o.a. NABA, Domus Academy) en Italiaanse universiteiten. Neem contact met ons op!
 • Eindexamengarantie voor kosteloos annuleren (alleen via Italstudio)!
  Bij aanmelding voor een cursus van 12 weken of langer (ook Academisch jaar) kun je kosteloos annuleren, als je zakt voor het eindexamen van de middelbare school! Je moet dit binnen 1 week na de uitslag aan Italstudio melden via e-mail, waarna je een bevestiging ontvangt (met het verzoek ook het bewijs op te sturen).
cursusprijzen per persoon cursus nr. weken euro
standaardcursus
(20 standaardlessen per week)
110
111
112
113
1
2
3
4
210
380
540
720
middle length standaardcursus aanbieding
(20 standaardlessen per week)
121 5 weken
extra week
800
160
long term standaardcursus
(20 standaardlessen per week)
131 12
extra week
1.800
150
long term semestercursus
(20 standaardlessen per week)
141 24
extra week
3.120
130
long term “CSN” standaardcursus
+vaste lage kamerprijzen Italstudio-aanbieding!
103 13 weken
extra week
1.755
135
Tussenjaarprogramma’s:      
Gap year van 8 maanden
(klik hier voor meer details)
321 32 5.925
Gap Semester van 4 maanden
(klik hier voor meer details)
326 18 3.095
intensief  
(20 standaardlessen
+ 10 lessen extra conversatie per week)
160
161
162
163
1
2
3
4
extra week
340
600
870
1.140
270
intensief Plus 5
(20 standaardlessen + 5 privélessen p.w.)
170
171
172
173
1
2
3
4
extra week
410
780
1.140
1.500
360
intensief Plus 10
(20 standaardlessen + 10 privélessen p.w.)
180
181
182
183
1
2
3
4
extra week
610
1.180
1.740
2.300
560
minigroep intensief
(30 lessen p.w. in minigroep 2-5 pers.)
191
192
193
2
3
4
extra week
1.180
1.740
2.300
560
taal & cultuur “Italia Oggi”
(20 standaardlessen + 5 cultuurlessen p.w.)
211 1
2
410
780
la Dolce Vita special
(standaardcursus + la Dolce Vita middagprogramma
221
222
1
2
495
970
Giro d’Italia aanbieding!
(20 standaardlessen per week in 2, 3 of 4 steden)
zie ook speciale kamerprijzen Giro d’Italia!
231 2
3
4
380
540
720
AIL-examencursus (prijs inclusief examengeld)
(20 standaardlessen
+ 10 examenvoorbereidingslessen per week) 
311 4 1.385
privélessen (1-op-1)
toeslag les tijdens lunch met de docent: € 80 per dag
411 1 les
15 lessen
20 lessen
40 lessen
45
675
900
1.800
duo-privélessen (2-op-1) (prijs voor 2 personen)
toeslag les tijdens lunch met de docent: € 120 per dag
431 1 les
15 lessen
55
825
trio-privélessen (3-op-1) (prijs voor 3 personen)
toeslag les tijdens lunch met de docent: € 160 per dag
451 1 les
15 lessen
70
1.050
1 of meer dagen: Italiaans in de stad  (3 u. pd)
privéles op locatie of rondleiding stad
per dag – 1 cursist
per dag – 2 cursisten
per dag – 3 cursisten
107 per dag 120
75 pp
55 pp
professionele cursussen
(20 standaardlessen
+ 10 privélessen p.w. in vaktaal/examentraining)
331 2
extra week
1.380
690
voorbereiding IMAT-test studie geneeskunde  
lessen in het Engels. Datum: 6-24 juli 2020
358 3
140 lessen
1.780
voorbereidingscursus studie aan Italiaanse Univ.
Datum: 3-28 augustus 2020
357 4
140 lessen
1.495
voorbereidingscursus Fashion & Design academies
Datum: 3-28 augustus 2020
367 4
140 lessen
1.495
taal & fashion zomercursus (2 weken)
standaardcursus + 4 praktische modelessen pd
*prijs onder voorbehoud
Ook taal & professionele fashioncursussen op aanvraag
721 2 weken *2.450
individuele Skypelessen
prijzen per pakket van 5 of 10 lessen
118 5 lessen
10 lessen
190
330
Aanvullende cursussen
(vaak minimaal aantal deelnemers vereist)
kunstgeschiedenis  511 1 wk (6 lessen) 120
kookcursus  521 1x 3 uur 105
Italiaanse wijnen 522 1x 3 uur 105
beeldende kunst cursussen (3x per week 2 uur)
tekenen, schilderen, Italiaanse mode of geschiedenis van Italiaans design
635 1 wk (6 lessen)
extra week
165
140
muzieklessen (zang of instrumentaal)
met 2 lessen begeleiding op piano
standaardcursus & librettotaal (2 weken)
561|562
566|567
565
5 privélessen
5 privé+2 beg.
40 taal+20 libretto
345
485
1.380

N.B.
Prijs is exclusief € 70,- inschrijfgeld per persoon (blijft 12 maanden geldig voor alle Leonardo da Vinci scholen en Viareggio).
Bij de prijs is het lesmateriaal inbegrepen.


Accommodatieprijzen

Aankomst is in principe op zondag (van 14-22 uur) en vertrek op zaterdag (voor 10 uur). Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken op aanvraag.
De prijs voor 8 weken is 2 x 4 weken, voor 12 weken 3 x 4 weken enzovoorts.

prijzen per persoon 1 week
6 nachten +
ev. 7e nacht
2 weken
13 nachten
min.- max.
3 weken
20 nachten
min.- max.
4 weken
27 nachten
min.- max.
1 extra
nacht
min.- max.
appartement,
gedeelde keuken en badkamer
2-persoonskamer*
1-persoonskamer
150 (25 extra)
204 (34 extra)
195-234
286-325
300-360
440-500
405-486
594-675
15-18
22-25
gastgezin, logies/ontbijt 
2-persoonskamer*
1-persoonskamer
174 (29 extra)
228 (38 extra)
247-286
338-377
380-440
520-580
513-594
702-783
19-22
26-29
gastgezin, logies/halfpension
2-persoonskamer*
1-persoonskamer
258 (43 extra)
312 (52 extra)
429-468
520-559
660-720
800-860
891-972
1080-1161
33-36
40-43
gedeelde appartementen met
extra comfort (bijv. eigen badkamer)
en zelfstandige appartementen
op aanvraag, neem contact met ons op.

*2-persoonskamer: een 2-persoonskamer kan niet geboekt worden als je voor 1 persoon reserveert.

N.B. minderjarigen: studenten die nog geen 18 jaar zijn, kunnen een kamer boeken in een gastgezin met halfpension en soms in een gedeeld appartement, mits de ouders het huurcontract ondertekenen. Bovendien moeten de ouders een minderjarigenverklaring ondertekenen.


Speciale vaste accommodatieprijzen voor “Giro d’Italia” cursus

Aankomst is in principe op zondag (van 14-22 uur) en vertrek op zaterdag (voor 10 uur). Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken op aanvraag.

prijzen per persoon 2 weken
13 nachten
3 weken
20 nachten
4 weken
27 nachten
appartement,
gedeelde keuken en badkamer
2-persoonskamer*
1-persoonskamer
234
325
360
500
486
675
gastgezin, logies/ontbijt
2-persoonskamer*
1-persoonskamer
286
377
440
580
594
783
gastgezin, logies/halfpension
2-persoonskamer*
1-persoonskamer
468
559
720
860
972
1161
gedeelde appartementen met
extra comfort (bijv. eigen badkamer)
en zelfstandige appartementen
op aanvraag, neem contact met ons op.


*2-persoonskamer
: een 2-persoonskamer kan niet geboekt worden als je voor 1 persoon reserveert.

Vervoer


Hoe is Rome te bereiken

Rome heeft twee vliegvelden:
– Fiumicino (grootste vliegveld) heeft ieder halfuur een directe treinverbinding met station Termini (reistijd 30 min. met Leonardo Express) en shuttlebussen naar het centrum, lees meer…
– Ciampino heeft shuttlebus naar station Termini (reistijd ca. 40 minuten), lees meer…
Klik hier voor informatie over al het openbaar vervoer in Rome (in het Engels)

 • per vliegtuig -> Er zijn rechtstreekse vluchten naar Rome vanaf Amsterdam met KLM, Alitalia, EasyJet en Vueling en van Rotterdam met Transavia of van Brussel met Brussels Airlines. Verder is Rome goed bereikbaar met Ryanair vanaf Eindhoven, Düsseldorf (Weeze), Keulen, Brussel en Charleroi (bij Brussel) en met Eurowings vanaf Amsterdam en Keulen/Bonn.
  N.B. Een taxirit naar het centrum (d.w.z. binnen de “Mura Aureliane”) kost ca. € 30,- (vast tarief van Ciampino) en ca. € 48,- (vast tarief van Fiumicino), maar zorg ervoor dat je een taxi neemt van “Servizio taxi del Comune di Roma” (dit zijn witte wagens met opschrift “TAXI”) en vraag van te voren naar dit vaste tarief.

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over hoe je het beste naar je accommodatie/school kunt gaan.

Transfer

De school biedt een transfer aan vanaf het vliegveld Leonardo da Vinci in Rome Fiumicino en vanaf vliegveld Ciampino naar de accommodatie. De prijs bedraagt € 100 per enkele reis. Transfer vanaf station Termini kost € 50 per enkele reis.
Er is een toeslag van € 25 voor elk extra uur vertraging.
Transferservice moet bij voorkeur bij boeking aangevraagd worden, doch uiterlijk een week voor vertrek.

Advies Italstudio: neem bij aankomst in Rome een taxi naar je accommodatie, dat is altijd goedkoper! (en vanaf de 2 vliegvelden gelden vaste taxitarieven naar het centrum).