Boek nu je taalreis!

School


San Remo (Ligurië)

Sanremo ligt aan de westkant van de Ligurische Rivièra (niet ver van de Franse grens) en is omringd door een betoverend landschap waarin de groene heuvels en helderblauwe zee elkaar afwisselen in zeldzame schoonheid. Sanremo is een chique badplaats van ca. 50.000 inwoners en is algemeen bekend als “Città dei Fiori” (Bloemenstad), omdat de bloemen er het hele jaar door bloeien dankzij het heerlijke microklimaat.
Het zeer levendige centrum wordt gekenmerkt door het beroemde Ariston Theater (bekend van het Festival di Sanremo, het jaarlijkse Italiaanse songfestival), promenades met palmen, elegante winkels en boetieks en typische markten die samen Sanremo de hoofdstad maken van de “Bloemenrivièra”, beroemd om zijn milde klimaat en vele zonuren. 
Het winkelmekka is Corso Matteotti, het elegante voetgangersgebied met exclusieve boetieks met de nieuwste mode en Italiaanse sieraden. Dankzij de talrijke evenementen en het milde weer is Sanremo het hele jaar door een zeer aantrekkelijk vakantieparadijs, waar je voornamelijk Italiaanse toeristen treft.
Het historische centrum is een perfect voorbeeld van laatmiddeleeuwse Italiaanse architectuur en ook de zeer karakteristiek op een heuvel gelegen historische wijk “La Pigna” is een bezoekje waard.
Maar vergeet niet het achterland met zijn pittoreske, onaangetaste middeleeuwse stadjes en zijn prachtige natuur in een bergachtige omgeving en de vele andere kustplaatsen, waar je bovendien ook naartoe kunt fietsen over het 24 km lange fietspad.

Lees ook de blogs van Annerike op Ciaotutti over
de stad San Remo
Italiaanse les in San Remo
de kooklessen en activiteiten van de school
overnachten in B&B in San Remo
sunset aperitivo boottocht langs de kust van San Remo

Omnilingua

Omnilingua is een relatief kleine taalschool opgericht in 1999 in Sanremo. De school ligt in het centrum, vlakbij het historische stadsgedeelte van San Remo en 200m van het strand. De leraren zijn ervaren, enthousiast en gemotiveerd. Ze zijn allemaal universitair geschoolde leraren, die minimaal twee andere talen spreken (naast hun moedertaal Italiaans).
De school beschikt over 5 lokalen met airco, een lounge, tuin (alleen in de zomer beschikbaar), balkon, gratis wifi en enkele computers met internet en een videotheek. Ook drank- en snackautomaten zijn op de school aanwezig.
Het schoolgebouw “Casa Valdese” heeft een lange literaire, academische traditie die teruggaat tot 1929, het jaar waarin de beroemde Italiaanse schrijver Italo Calvino er voor 4 jaar ging studeren.
De onderwijsmethodiek van Omnilingua heeft de focus op communicatie in een prettige leeromgeving en in kleine groepen van max. 9 deelnemers. De leraren maken gebruik van een interactieve benadering met conversaties over alledaagse situaties, de Italiaanse geschiedenis en maatschappij, cultuur en actualiteit. Al met al is het is een kleine, professionele school met een gemoedelijke sfeer.
De school Omnilingua biedt ook de mogelijkheid aan Italianen (en anderen) om taallessen te volgen in vele vreemde talen (bij een professionele, native speaker leraar). Ook deze Italiaanse cursisten nemen vaak deel aan de activiteiten die de school aanbiedt, waardoor je gemakkelijk met lokale mensen in contact kunt komen.

De groepslessen worden altijd in de ochtend gegeven (door 2 verschillende docenten). Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.
Niveaus: 5 lesniveaus (A1 t/m C1)
Erkenning school: erkend opleidingscentrum voor de CILS-examens en lid van ASILS.
Extra: op verzoek kan de school een betrouwbare kinderoppas regelen, die ook andere talen spreekt.

Bekijk een video van de school

Activiteiten

Op de eerste lesdag van de officiële startdata krijgen cursisten een rondleiding door Sanremo. Verder ontvang je altijd alle benodigde informatie voor je verblijf in Sanremo en een schoolpas, waarmee je korting kunt krijgen in bars, restaurantjes en winkels.
De school organiseert talrijke activiteiten en culturele uitstapjes zoals rondleidingen in San Remo (Villa Nobel, Casino), bezoeken aan de oude stad Bussana Vecchia (met veel straatartiesten), Dolceacqua, Triora, Taggia, Imperia, Hanbury, de grootste bloementuin in Liguria, een dagexcursie naar Genua (met het grootste aquarium van Europa), Monaco, Menton. Uiteraard kun je ook lekker op het strand relaxen in één van de vele strandpaviljoens.
Maandelijks publiceert de school op informatieborden de programma’s van de culturele activiteiten en deze variëren per week en gaan door bij een minimum aantal deelnemers. Ook ’s avonds worden er activiteiten georganiseerd met leraren zodat cursisten elkaar beter kunnen leren kennen, bijvoorbeeld pizza- of wijnavondjes, concerten, filmavonden op school, natuurwandelingen, kookcursussen, fietstochten, strandparty’s en boottochten.
Bekijk een voorbeeld van een weekprogramma.


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op 5 niveaus gegeven en er zijn maximaal 9 cursisten per klas (gemiddeld 4-5).
Lesduur is 50 minuten.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven. Op de eerste lesdag wordt je niveau van de Italiaanse taal eerst getest!

N.B. Indien er slechts 2-3 cursisten per niveau zijn, dan worden de groepslessen met 25% gereduceerd (bijv. 3 lessen per dag i.p.v. 4 lessen).
En bij 1 cursist per niveau wordt een groepscursus met 50% gereduceerd (bijv. 2 privélessen i.p.v. 4 groepslessen); het cursusbedrag blijft ongewijzigd.

Klik hieronder op de cursussen voor een beschrijving van de betreffende cursus.

Standaardcursus (4 lessen per dag)

20 lessen per week
Lestijden: 9.00-12.40 uur met pauze halverwege (van 10.40-11 uur)
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.

Intensieve cursus (6 lessen per dag)

30 lessen per week
Lestijden: 9.00-12.40 uur met pauze halverwege en na de middagpauze nog 2 lessen (meestal van 13.30-15.10 uur).
Dit intensieve programma is qua opzet gelijk aan de standaardcursus maar biedt meer lessen per week.

Intensief Plus-5 cursus (4 standaardlessen + 1 privéles pd)

standaardcursus + 5 extra privélessen per week
Lestijden: 9.00-12.40 uur met pauze halverwege en na de middagpauze nog 1 privéles p.d.
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

Individuele lessen

Startdata: elke week (minimaal 10 uur per week)
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).

CILS-examenvoorbereiding

De CILS-examencursus is standaardcursus + 10 lessen CILS-examentraining per week.
Lestijden: 9.00-12.40 uur met pauze halverwege en na de middagpauze nog 2 privélessen p.d. examentraining. Het examen moet je echter in een erkend examencentrum afleggen.

Italiaans voor professionals (4 standaardlessen + 1 privéles pd)

standaardcursus + 5 privélessen vaktaal per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en tijdens de privélessen kan een speciaal taalgebruik (jargon, telefoontraining enz.) behandeld worden. Ook zijn meer privélessen mogelijk.

Individuele lessen via Skype

Startdata: elke week (minimaal een pakket van 10 lessen) en elke les duur 60 minuten.
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt: bijv. conversatie, grammatica, vaktaal of CILS-examenvoorbereiding.
Je kunt een gratis les van 15 minuten aanvragen!

Combinatiecursussen

Italiaans & kook- en wijncursus

standaardcursus + 2 kooksessies à 4 lesuren + 1 wijnproeverij à 2 lesuren per week (totaal 10 lesuren koken & wijn)
Naast de standaardcursus in de ochtend volg je 2 keer per week (woensdag en vrijdag) van 16-20 uur kookles bij een kok thuis en daarna diner met wijn. En op donderdagmiddag een wijnproeverij op de school of soms in een restaurant (van 16.30-18 uur of van 18-19.30 uur, afhankelijk van seizoen).
Startdatum: elke maandag
Download pdf van Italiaans & kook- en wijncursus in Sanremo.

Italiaans & 50plus programma

Naast de standaardcursus in de ochtend met nadruk op de conversatie, volg je een activiteitenprogramma met leeftijdgenoten: (in 2 weken) rondleiding op de eerste lesdag, 3 excursies met gids van 14.30-18.00 uur), twee kookcursussen en 1 wijnproeverij.
Het cursusprogramma kan ook 1 week of langer dan 2 weken gevolgd worden.
Advies: vanaf taalniveau A2.
Startdatum: elke maandag
Download pdf van Italiaans & 50+programma

Italiaans & tennis

standaardcursus + 1,5 uur tennis in de middag van maandag t/m vrijdag.
Startdatum: elke maandag
Niveau taalles: advies is minimaal A2
Niveau tennisles: vanaf beginners t/m gevorderden (op verzoek ook tennislessen in het Engels mogelijk).
Na de standaardcursus in de ochtend volg in 1,5 uur tennisles in de middag van erkende tennisleraren die nationaal en internationaal professioneel gespeeld hebben (en een hoge ranking hebben).

De tennislessen worden gegeven in kleine groepjes van 1-3 spelers en aan een professionele tennisclub, zie site Tennis academy in Sanremo.
Minimum leeftijd voor deelname is 14 jaar.
Download pdf Italiaans & tennislessen.

Accommodatie


De diverse accommodaties

Alle accommodaties in Sanremo liggen op 5-20 min. lopen van de school.
Aankomst is op zondag en vertrek op zaterdag vóór 11 uur. Eventueel één dag eerder aankomen of later vertrekken is op aanvraag!
Een 2-persoonskamer kan alleen geboekt worden als twee personen samen inschrijven.

 • Gedeeld appartement
  Je verblijft in een appartement met andere cursisten en je deelt de keuken en badkamer. De appartementen bestaan uit 2-3 slaapkamers en verder gedeelde faciliteiten, zoals de keuken, badkamer, tv en internet.
  De huurprijzen zijn inclusief bedlinnen en verbruikskosten, maar handdoeken moeten zelf meegenomen worden.
  Als je een kamer in een gedeeld appartement boekt, is bij aankomst het ontmoetingspunt op de school, waar je de sleutels ontvangt. Verder vraagt de school bij aankomst een borg van € 100.
 • Gastgezin met logies/halfpension
  Je hebt een eigen slaapkamer in een gastgezin en gezamenlijk gebruik van de badkamer, maar geen gebruik van de keuken.
  Een eigen badkamer is op aanvraag. Het verblijf is alleen mogelijk op basis van logies met ontbijt en diner en op verzoek is volpension ook mogelijk (extra toeslag).
  De families zijn meestal stellen van middelbare leeftijd of alleenwonende vrouwen.
  De huurprijzen zijn inclusief bedlinnen en handdoeken.
 • Zelfstandig appartement 
  De school kan ook een zelfstandig appartement boeken, zowel voor 1 persoon als voor meerdere personen (en/of met meerdere kamers). De meeste huurprijzen zijn inclusief bedlinnen en verbruikskosten, maar handdoeken moeten zelf meegenomen worden. Verder vraagt de school bij aankomst een borg van € 100.
  Prijzen en meer details zijn op aanvraag.
 • 2-, 3- en 4-sterren hotels, B&B
  Speciaal voor cursisten kan ook een kamer in een hotel of B&B geboekt worden, waar de school een overeenkomst mee heeft. Cursisten betalen dan een lagere prijs. De betaling verloopt in dat geval via de taalschool
  Wij adviseren om tijdig een kamer te reserveren voor de zomer of tijdens grote events (Sanremo Italiaanse Muziekfestival in februari, Pasen en enkele events in september.

Data & prijzen


Startdata 2020

N.B.
Absolute beginners kunnen alleen starten op de rode data, niet-beginners kunnen in principe elke week starten, hoewel de school adviseert om op de rode data te starten!

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
06  03 02 06 04 01 06 03 07 05 02 07*
13 10 09 14* 11 08 13 10 14 12 09 14
20 17 16 20 18 15 20 17 21 19 16  
27 24 23 27* 25 22 27 24 28 26 23  
    30     29   31     30  

Startdata privélessen: elke week van het jaar

* Geen lessen op feestdagen: 13 april, 1 mei en kerstmis. Op deze feestdagen (behalve Kerstmis) organiseert de school een gratis excursie.
Op de feestdagen 6 januari en 2 juni gaan de lessen gewoon door!


Cursusprijzen 2020

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten!

cursusprijzen per persoon weken euro
standaardcursus
(20 lessen per week)
1
2
3
4
extra week
240
395
550
705
155
intensieve cursus
(30 lessen per week)
1
2
3
4
extra week
360
590
795
1.020
225
intensief Plus 5
(20 standaardlessen + 5 privélessen per week)
1
2
3
4
extra week
390
695
995
1.290
300
CILS examentraining
(20 standaard- + 10 privélessen examentraining pw)
1
2
3
4
extra week
500
895
1.300
1.700
400
Italiaans voor professionals
(20 standaardlessen + 5 privélessen vaktaal pw)
1
2
3
4
extra week
390
695
995
1.295
300
privélessen (1-op-1) 10 lessen
15 lessen
20 lessen
370
555
740
duo-privélessen (2-op-1)  op aanvraag  
Skype-lessen (privélessen via Skype) 10 skypelessen 250
Combinatiecursussen weken euro
Italiaans & kook- en wijncursus
standaardcursus + 2x koken + 1x wijnproeven pw
1
2
3
370
680
980
Italiaans & 50 plus programma
standaardcursus + 50 plus programma
1
2
3
4
extra week
380
695
995
1.290
295
Italiaans & tennis
standaardcursus + 1,5 uur tennisles per dag
1
2
3
4
extra week
390
740
1.080
1.400
320

N.B.
Prijs is exclusief eenmalig € 50,- inschrijfgeld per persoon, dat het hele jaar geldig blijft.
Bij de prijs is het lesmateriaal inbegrepen.


Accommodatie 2020

Aankomst is in principe op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken op aanvraag.

prijzen per persoon 1 week
6 nachten
2 weken
13 nachten
3 weken
20 nachten
4 weken
27 nachten
appartement,
gedeelde keuken en badkamer
2-persoonskamer
1-persoonskamer
130
175
215
290
290
395
365
495
gastgezin,
logies/halfpension 

2-persoonskamer
1-persoonskamer
220
270
430
525
640
780
845
1035
zelfstandig appartement prijzen op aanvraag
2 sterren hotel, B&B
1-persoonskamer
50-60 per nacht
3 sterren hotel, B&B
1-persoonskamer
60-80 per nacht
4-sterren hotel, B&B
1-persoonskamer
80-125 per nacht
N.B. Hotels
– bovenstaande hotelprijzen kunnen in hoogseizoen hoger uitvallen, dus informeer eerst bij ons naar de exacte prijs!
– prijzen tweepersoonskamers zijn op aanvraag
– de prijzen zijn exclusief toeristenbelasting.

Vervoer


Hoe is Sanremo te bereiken

Sanremo ligt op 40 km van de Franse grens (Menton) en ligt op 85 km van het vliegveld van Nice.

 • per vliegtuig -> Het dichtstbijzijnde vliegveld is in Nice (Frankrijk).
  Je kunt rechtstreeks naar Nice vliegen met Transavia vanaf Amsterdam en Eindhoven, met Easyjet vanaf Amsterdam en Brussel en met Brussels Airlines van Brussel.
  Vanuit Nice neem je de shuttlebus naar het station en dan de trein naar Sanremo (reistijd ca. 75 min. en er is een overstap in Ventimiglia). N.B. De laatste trein vanuit Ventimiglia naar Sanremo vertrekt om 19.50 uur en de laatste bus naar Sanremo om 20.30 uur.
  Verder kun je ook rechtstreeks van Amsterdam naar Genua vliegen met KLM en Alitalia. Vanaf het vliegveld van Genua neem je de shuttlebus (Volabus) naar het station Principe (ca. 20 minuten). Vervolgens kun je met de trein reizen naar Sanremo (reistijd ca. 2 uur).
 • per auto -> 1307 km vanaf Utrecht.
 • per trein -> zie NSHispeed (internationale treinen), Italiaanse Spoorwegen, Treinreiswinkel.
Transfer

De school biedt een transfer aan vanaf het vliegveld in Nice naar je accommodatie in Sanremo.
De prijs bedraagt € 120 per enkele reis en bij twee personen betaal je totaal € 180 (€ 90 p.p.).

De transfer moet een minstens een week voor aankomst aangevraagd worden.

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over hoe je het beste naar je accommodatie/school kunt gaan.