-> PRIJZEN & DATA 2018


School


Taormina (Sicilië)

Taormina, gelegen op een heuvel aan de oostkust van Sicilië, is een aantrekkelijk stadje. Het eiland Sicilië heeft heel veel te bieden: zon, prachtige zandstranden, warm zeewater, de met sneeuw bedekte vulkaan Etna (de grootste actieve vulkaan in Europa), bossen en glooiende heuvels, maar ook vele artistieke, architectonische en archeologische bezienswaardigheden.
Taormina is een levendige toeristische stad en een belangrijke archeologische locatie. Je vindt er één van de beroemdste Griekse theaters ter wereld, waar o.a. de grote theatervoorstellingen van het zomerfestival “Taormina Arte” plaatsvinden. Verder heeft de stad vele belangrijke Griekse, Romeinse, Byzantijnse, Arabische, Normandische, Spaanse en Franse monumenten te bezichtigen. De prachtige mediterraan blauwe baai en de niet zo veraf gelegen, vaak smeulende vulkaan Etna, bieden een spectaculair uitzicht vanaf vele punten in Taormina.
Je kunt er ook vele interessante wandelingen en excursies in de omgeving maken, zoals naar het natuurreservaat Isola Bella en de vele pittoreske dorpjes. Voor ontspanning kun je terecht in de talrijke restaurantjes en uitgaansgelegenheden en alle mogelijke sporten kunnen er beoefend worden. De gehele regio staat wereldwijd bekend om haar traditionele keuken en de bijzondere soort rode wijn, gemaakt van druiven die op de hellingen van de Etna groeien.

Taormina

Babilonia

De school Babilonia bestaat al sinds 1982 en is gehuisvest in een prachtige historische villa in het centrum van Taormina. De Villa, “Casa Silva” genaamd, heeft een grote botanische tuin van 1000 m² en ligt op 200 m van het Griekse theater.
De school beschikt ook over een keuken voor de kooklessen en een restaurant waar je ’s middags en ’s avonds ook een lekkere maaltijd kunt eten, evenals een bibliotheek met boeken en audiovisuele middelen, airconditioning en gratis internetfaciliteiten en draadloos internet in school en tuin. Bij inschrijving ontvang je een studentenkaart waarmee je kortingen in verschillende winkels en bars in het stadje ontvangt. Babilonia is een zeer goed georganiseerde, professionele school met een hartelijke en informele sfeer. Elke eerste maandag leidt Peppe de cursisten rond in Taormina en wijst hen de interessante plekken.
De groepslessen worden meestal in de ochtend gegeven, echter in het hoogseizoen kan het wel eens gebeuren dat er ook lessen in de middag gegeven worden. Babilonia organiseert gedurende de week vele activiteiten, maar ook etentjes ’s avonds in de tuin voor de cursisten.
De school heeft tevens de functie van cultureel centrum voor zowel de lokale bevolking als de cursisten, waardoor cursisten gemakkelijk kunnen integreren in het lokale leven. Enkele activiteiten die georganiseerd worden: boekpresentaties, Cine-Forum, exposities in de tuin, theatervoorstellingen en concerten. In de prachtige tuin (met draadloos internet) kunnen cursisten lekker luieren middenin het groen, studeren of anderen ontmoeten.
Dit is een populaire school zowel onder jongeren als ouderen.
Niveaus: 6 niveaus.
Erkenning school: officieel erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en erkend opleidings- en exameninstituut voor de CELI-examens en officieel opleidingsinstituut voor DITALS (univ. master voor docenten Italiaans).
Bekijk hieronder de video van Babilonia.

Activiteiten

De school organiseert excursies naar de indrukwekkende vulkaan Etna en naar vele interessante steden en bezienswaardigheden, verder rondleidingen, wandeltochten, boottochten, gezamenlijke etentjes, filmvoorstellingen en lezingen.

Festivals in Taormina:

Taormina Arte Festival, wereldberoemd Festival van muziek, dans en theater in het Griekse Theater, van juni t/m augustus.
Taormina Filmfestival, Filmfestival in Taormina in juni.
Giuseppe Sinopoli Festival, symfonisch muziekfestival in oktober.


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op 6 niveaus gegeven en er zijn maximaal 10 cursisten per klas (soms in drukke periodes 12 per klas).
Lesduur is 45 minuten (privélessen 55 minuten). Maximale duur standaardcursus: 24 weken.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven.
Op de eerste lesdag wordt je niveau van de Italiaanse taal eerst getest!
Ons advies: start op de rode startdata, omdat er dan een welkomstprogramma wordt geboden (check-in en welkomstontbijt, inschalingstest, uitleg over de lesmethode en oriëntatierondleiding door Taormina.

N.B. Indien er slechts 2 cursisten per niveau zijn, dan worden er 3 lessen per dag geboden. En bij 1 cursist per niveau wordt de standaardcursus omgezet in 2 privélessen (voor het zelfde bedrag).
Indien er voor de intensieve cursus in de middag slechts 1 cursist per niveau is, worden de 2 groepslessen omgezet in één privéles per dag.

Klik op de cursussen hieronder voor een cursusbeschrijving:

Standaardcursus (4 lessen per dag)

20 lessen per week
Lestijden: meestal van 9.30-13.00 uur met pauze halverwege, maar in drukke periodes kunnen de lessen ook in de middag plaatsvinden.
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.

Long term standaardcursus (4 lessen per dag)

Dit is een standaardcursus, echter met een lagere prijs per week vanaf 12 weken. Voorwaarde is dat je voor minimaal 12 weken boekt.

Intensieve cursus (6 lessen per dag)

30 lessen per week
Lestijden: 9.30-13.00 uur met pauze halverwege en daarna vanaf 14.00 of 15.00 uur.
Dit intensieve programma is qua opzet gelijk aan de standaardcursus maar biedt meer lessen per week.

Intensief Plus 5 cursus (4 standaardlessen + 5 extra privélessen)

standaardcursus + 5 extra privélessen per week
Lestijden: 9.30-13.00 uur met pauze halverwege en daarvoor of daarna nog één extra privéles per dag.
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

Semi-standaardcursus (2 lessen per dag)

10 lessen per week ofwel conversatie ofwel grammatica.
Lestijden grammatica: meestal van 9.30-11.00 uur, maar in drukke periodes kunnen de lessen ook in de middag plaatsvinden.
Lestijden conversatie: meestal van 11.30-13.00 uur, maar in drukke periodes kunnen de lessen ook in de middag plaatsvinden.

CELI examencursus

standaardcursus + 5 extra privélessen CELI-examenvoorbereiding  per week
Lestijden: 9.30-13.00 uur met pauze halverwege en daarvoor of daarna nog één extra privéles per dag.
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen zijn speciaal gewijd aan de CELI-examentraining.
Bij het cursusgeld is inbegrepen: een test (van 5 uur totaal) om te bepalen voor welk CELI-niveau de cursist kan inschrijven, CELI-examengeld, standaardcursus inclusief elke dag een privéles CELI-examentraining.
CELI-examendata in 2016: 20 juni en 21 november

Individuele lessen

Startdata: elke week (minimaal 10 lessen per week). Lesduur is 55 minuten.
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).
Ook privélessen zijn geschikt als CELI examenvoorbereiding!

50+ excursie-/activiteitenprogramma van 2 weken

Dé gelegenheid om Italiaans te leren en daarnaast prachtige plekken en bezienswaardigheden op Sicilië te bezoeken en meer te leren over de veelzijdige Siciliaanse cultuur, tradities en gastronomie (prijs is inclusief vervoer per busje)!
Dit activiteitenprogramma met leeftijdgenoten kun je naast een (semi)standaardcursus volgen en is voor cursisten van alle niveaus. Het programma wordt grotendeels in het Italiaans aangeboden, soms wordt er in het Engels een korte uitleg gegeven (dus ook beginners kunnen zich voor dit programma aanmelden).

50+ middagprogramma

 • zaterdag of zondag: aankomst
 • maandag: gezamenlijke lunch op de school. Daarna rondleiding met gids door Taormina: een kunstgeschiedenisles op locatie!
 • dinsdag: Lezing “Geschiedenis van Sicilië”.
 • woensdag: middagexcursie naar de Etna.
 • donderdag: in de middag creatieve workshop: hands-on keramiek decoratie.
 • vrijdag: Siciliaanse kookles (presentatie, koken en proeverij)
 • zaterdag: vrij
 • zondag: dagexcursie naar Agrigento (Griekse tempelvallei) en Piazza Armerina (mozaïeken in Romeinse villa).
 • maandag: Conversatie club: “Het huidige Italie”, actueel nieuws.
  Diner met alle cursisten van de school (is optioneel en niet bij de prijs inbegrepen).
 • dinsdag: lezing “De Siciliaanse schrijvers in de Italiaanse literatuur”.
 • woensdag: middagexcursie naar Syracuse (archeologische opgravingen) en Ortigia (barokwijk van Syracuse).
 • donderdag: presentatie over en proeverij van Siciliaanse kazen en wijnen.
 • vrijdag: vrij
 • zaterdag of zondag: vertrek. 

Prijs 50+ programma (2 weken): € 690,- (prijs is inclusief alle vervoer per busje en exclusief taalcursus)
Prijs 2 weken standaardcursus (4 lessen p.d.): € 500 + € 25 inschrijfgeld = € 525.
Prijs 2 weken semi-standaardcursus (2 lessen p.d.): € 336 + € 25 inschrijfgeld = € 361.

Startdata 2017: 6 maart | 3 april | 2 mei* | 4 september | 2 oktober.
N.B. *Het middagprogramma van maandag 1 mei wordt op dinsdag aangeboden (en voor de taallessen ontvang je de reguliere vergoeding).

Individuele cultuurcursussen van 2 weken

10 privélessen per week over literatuur, kunst of geschiedenis.

Keuze uit 3 thema’s:

 • Autori siciliani nella letteratura italiana (zoals Verga, Capuana, Quasimodo, Vittorini, Sciascia, Bufalino, en Camilleri)
 • La storia della Sicilia (van de prehistorie tot heden)
 • Storia dell’arte in Sicilia (beeldhouwwerken, schilderijen, archeologie en architectuur in Sicilië door de eeuwen heen).

Aanvullende cursussen

Al deze cursussen worden in het Italiaans gegeven en kunnen naast de taallessen gevolgd worden. Een halfgevorderde kennis van het Italiaans is vereist.
Deze programma’s kunnen ook langer dan 1 week gevolgd worden.

Casalinga kookcursus

Dit is een 1-weekse kookcursus op 3 middagen van 3,5 uur in de keuken van een Siciliaanse huisvrouw/man (diner is niet inbegrepen).

Gastronomie en wijn van Sicilië

Deze 1-weekse cursus bestaat uit 3 lessen van elk 1,5 uur met proeverijen, uitleg en recepten over Siciliaanse kaas, olie en wijn.

Siciliaanse keramiek (of andere ambachten)

Dit is een workshop in keramiek atelier van 1,5 uur in 3 dagen per week.

Zakelijk Italiaans - professionele cursussen

Deze 1-weekse cursus bestaat 2 privélessen per dag in 5 dagen en is speciaal voor professionals die les willen in een bepaald vakgebied en collega’s uit dezelfde sector (advocatuur/architectuur/geneeskunde enz.) willen ontmoeten en spreken!

Handelscorrespondentie

Deze 1-weekse cursus is speciaal voor cursisten die zich gedurende 5 dagen in 2 privélessen per dag in de Italiaanse handelscorrespondentie willen verdiepen.

Hiking, trekking & ecologische tochten

1-weeks programma o.l.v. professionele ecotour gidsen kun je gedurende 2 halve dagen en 1 hele dag wandeltochten maken in verschillende Nationale Parken).
Prijs is inclusief vervoer naar de Nationale Parken.

PADI Duikcertificaat cursus van 2 weken

Deze duikcursus kan van mei tot oktober gevolgd worden.
De cursus bestaat uit 5 theorielessen van 1,5 uur en 5 duiken van elk 2 uur, alles is inbegrepen.
N.B. Om te kunnen deelnemen aan de duikcursussen moet je in het bezit zijn van een bewijs van een duikkeuring!

Scuba-diving - 1 week

Deze duikcursus kan van mei tot oktober gevolgd worden.
De cursus bestaat uit 2 middagen met elk 2 duiken van 40 minuten en is bedoeld voor degenen die al kunnen duiken, alles is inbegrepen.
N.B. Om te kunnen deelnemen aan de duikcursussen moet je in het bezit zijn van een bewijs van een duikkeuring!

Duiken voor beginners op 1 middag

Deze duikintroductie kan van mei tot oktober gevolgd worden.
De cursus bestaat uit 1 middag waarin je kunt ervaren wat duiken is.
N.B. Om te kunnen deelnemen aan de duikcursussen moet je in het bezit zijn van een bewijs van een duikkeuring!

Accommodatie


De diverse accommodaties

De meeste accommodatie in Taormina ligt op maximaal 15 minuten loopafstand van de school.
Aankomst is op zondag en vertrek op zaterdag vóór 10 uur. Eventueel één dag eerder aankomen of later vertrekken is op aanvraag!
Accommodatie kan alleen van weekend tot weekend geboekt worden en voor de duur van de cursus.

 • Gedeeld appartement
  Je verblijft in een appartement met andere cursisten van de school en je deelt de keuken en badkamer. De huurprijzen zijn inclusief bedlinnen, handdoeken en verbruikskosten.
 • Gastgezin met logies/ontbijt
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/ontbijt (houd er rekening mee dat het ontbijt in Italië niet veel voorstelt).
  Bij de prijs zijn bedlinnen en handdoeken inbegrepen.
 • Gastgezin met logies/halfpension
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/ontbijt en diner.
  Bij de prijs zijn bedlinnen en handdoeken inbegrepen.
 • Studioappartement
  De school kan een zelfstandig studioappartement voor 1 of 2 personen in Taormina boeken. Deze appartementjes zijn goed en compleet ingericht.
  Op aanvraag zijn ook grotere appartementen beschikbaar.
 • 2-sterren hotel of pension
  Speciaal voor cursisten kan de school goedkoop kamers met ontbijt in een hotel/pension reserveren! Er zijn diverse 2-sterren hotels vlakbij de school.

Data & prijzen


Startdata 2017

N.B.
Absolute beginners kunnen alleen starten op de rode data, niet-beginners op alle data!

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
 09  06 06 03 02* 05 03 07 04 02 06 04*
16 13 13 10 08 12 10 14* 11 09 13 11
23 20 20 18* 15 19 17 21 18 16 20
30 27 27 24* 22 26 24 28 25 23 27
29* 31  30*

Startdata privélessen: elke week van het jaar

* Geen lessen op feestdagen: 17 april, 25 april, 1 mei, 2 juni, 15 augustus, 1 november, 8 december.
Kerstvakantie: 16 december 2017 t/m 15 januari 2018.

Startdata 50+ programma 2017 (2 weken): 6 maart | 3 april | 2 mei* | 4 september | 2 oktober.

N.B. De school geeft een vergoeding voor lessen die uitvallen door feestdagen!
Bedrag van de vergoeding voor één lesdag die valt op een feestdag:
€ 30,- standaardcursus
€ 65,- intensief PLUS-5 cursus
€ 70,- intensieve cursus
€ 20,- conversatie/grammaticacursus


Cursusprijzen 2017

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratie- of bemiddelingskosten! Bij de prijs is het lesmateriaal inbegrepen.

Kortingen
€ 25 korting voor cursisten van Italstudio:
€ 25 korting op het inschrijfgeld van Babilonia!
15% korting op de cursusprijs voor oud-cursisten van Babilonia.

cursusprijzen per persoon weken euro
standaardcursus
(20 lessen per week)
1
2
3
4
8
250
500
669
838
1.514
long term standaardcursus
(20 lessen per week)
12
16
20
2.190
2.866
3.542
intensieve cursus
(30 lessen per week)
1
2
3
4
8
440
880
1.240
1.600
3.040
intensief Plus 5
(20 standaard- + 5 privélessen per week)
1
2
3
4
445
890
1.225
1.620
semi-standaard: conversatie of grammatica
(10 lessen per week)
1
2
3
4
168
336
461
586
CELI-examencursus
(20 standaard- + 5 privé-examentraining p.w.)
De prijs is inclusief examengeld!
4
6
8
2.350
3.100
3.850
privélessen (1-op-1)
lesduur is 55 minuten!
10 lessen
15 lessen
20 lessen
extra les
380
570
760
38
duo-privélessen (2-op-1)
totaalprijs voor 2 personen
lesduur is 55 minuten!
 10 lessen
15 lessen
20 lessen
extra les
520
780
1.040
52
50+ excursie-/activiteitenprogramma
(inclusief alle vervoer & gids en exclusief taalcursus)
2 weken 690
individuele cultuurlessen (10 lessen p.w.)
Autori siciliani nella letteratura italiana
La storia della Sicilia
Storia dell’Arte in Sicilia
2 weken 850
Aanvullende cursussen  (individueel) van 1 week  (te verlengen)
“casalinga” kookcursus
3x 3,5 uur 210
gastronomie & wijn van Sicilië 3x 1,5 uur 240
Siciliaanse keramiek (of andere ambachten) 3x 1,5 uur 210
zakelijk Italiaans (advocaat, architect, arts etc.)
privélessen van professionals uit zakenleven
2x 2 uur 815
handelscorrespondentie 5x 2 uur 450
hiking/trekking o.l.v. professionele gidsen 3x 530
PADI Duikcertificaat-cursus 5x per week  2 weken 380
Scuba-diving 2 middagen 200
Duiken voor beginners 1 middag 100

N.B.
Prijs is exclusief € 25,- inschrijfgeld per persoon (cursisten van Italstudio krijgen € 25 korting). Normaal is het inschrijfgeld van de school € 50.

Accommodatie

Aankomst is in principe op zondag en vertrek op zaterdag vóór 10 uur.  Eventueel één dag eerder aankomen of later vertrekken op aanvraag.

prijzen per kamer c.q. studio per
nacht
1 week
6 nachten
2 weken
13 nachten
appartement, gedeelde keuken en badkamer
1-persoonskamer
2-persoonskamer
26
37
156
222
338
481
gastgezin, logies/ontbijt  
1-persoonskamer
2-persoonskamer
32
48
192
288
416
624
gastgezin, logies/halfpension
1-persoonskamer
2-persoonskamer
42
68
252
408
546
884
(studio)appartement (prijs per app.)
bij 1 persoon
bij 2 personen
39
49
234
294
507
637
**hotel/pension, logies/ontbijt
1-persoonskamer
2-persoonskamer
34
56
204
336
442
728
*** hotel prijzen op aanvraag

Vervoer


Hoe is Taormina te bereiken

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Fontanarossa Airport in Catania. Vanaf het vliegveld neem je de shuttlebus naar Taormina (reistijd ca. anderhalf uur).
De busterminal ligt op 10 min. lopen van het centrum van Taormina (buskaartje: ca. € 5,50), zie voor de bustijden: www.etnatrasporti.it.
Ook kun je vanaf Catania de trein nemen naar Giardini Naxos (aan zee) en dan naar Taormina centrum met de bus in 10 min. of met de taxi (ca. € 20).

Transfer

De school biedt een transfer aan vanaf het vliegveld in Catania naar de accommodatie in Taormina en de prijs bedraagt € 88 per enkele reis voor 1 t/m 3 personen.
Transferservice moet bij voorkeur bij boeking aangevraagd worden, doch uiterlijk een week voor vertrek.
De transfer kan niet meer geannuleerd worden binnen 48 uur voor aankomst.

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over hoe je het beste naar je accommodatie/school kunt gaan.


Boek nu!


Boek hier je taalreis!

Binnen 1-2 dagen ontvang je de boekingsbevestiging of we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Lees voor inschrijving ook de algemene informatie met nuttige info!

De velden met een * zijn verplicht.