Boek nu je taalreis!

School


Taormina (Sicilië)

Taormina, gelegen op een heuvel aan de oostkust van Sicilië, is een aantrekkelijk stadje. Het eiland Sicilië heeft heel veel te bieden: zon, prachtige zandstranden, warm zeewater, de met sneeuw bedekte vulkaan Etna (de grootste actieve vulkaan in Europa), bossen en glooiende heuvels, maar ook vele artistieke, architectonische en archeologische bezienswaardigheden.
Taormina is een levendige toeristische stad en een belangrijke archeologische locatie. Je vindt er één van de beroemdste Griekse theaters ter wereld, waar o.a. de grote theatervoorstellingen van het zomerfestival “Taormina Arte” plaatsvinden.
De stad heeft vele belangrijke Griekse, Romeinse, Byzantijnse, Arabische, Normandische, Spaanse en Franse monumenten te bezichtigen. En de prachtige mediterraan blauwe baai en de niet zo veraf gelegen, vaak smeulende vulkaan Etna, bieden een spectaculair uitzicht vanaf vele punten in Taormina.
Je kunt er ook vele interessante wandelingen en excursies in de omgeving maken, zoals naar het natuurreservaat Isola Bella en de vele pittoreske dorpjes. Voor ontspanning kun je terecht in de talrijke restaurantjes en uitgaansgelegenheden en alle mogelijke sporten kunnen er beoefend worden. De gehele regio staat wereldwijd bekend om haar traditionele keuken en de bijzondere soort rode wijn, gemaakt van druiven die op de hellingen van de Etna groeien.
Mocht je soms naar een andere school/plaats in Sicilië willen gaan, neem dan contact met ons op, want wij kunnen ook scholen in andere plaatsen aanbieden!

Taormina

Babilonia

De school Babilonia bestaat al sinds 1982 en is gehuisvest in een prachtige historische villa in het centrum van Taormina. De Villa, “Casa Silva” genaamd, heeft een grote botanische tuin van 1000 m² en ligt op 200 m van het Griekse theater.
De school beschikt ook over een keuken voor de kooklessen en een café/restaurant waar je ’s middags en ’s avonds ook een lekkere maaltijd kunt eten, evenals een bibliotheek met boeken en audiovisuele middelen, airconditioning en gratis internetfaciliteiten en draadloos internet in school en tuin. Bij inschrijving ontvang je een studentenkaart waarmee je kortingen in verschillende winkels en bars in het stadje ontvangt. Babilonia is een zeer goed georganiseerde, professionele school met een hartelijke en informele sfeer. Elke eerste maandag leidt Peppe de cursisten rond in Taormina en wijst hen de interessante plekken.
De groepslessen worden meestal in de ochtend gegeven, echter in het hoogseizoen kan het wel eens gebeuren dat er ook lessen in de middag gegeven worden! Babilonia organiseert gedurende de week vele activiteiten, maar ook etentjes ’s avonds in de tuin voor de cursisten.
De school heeft tevens de functie van cultureel centrum voor zowel de lokale bevolking als de cursisten, waardoor cursisten gemakkelijk kunnen integreren in het lokale leven. Enkele activiteiten die georganiseerd worden: boekpresentaties, Cine-Forum, exposities in de tuin, theatervoorstellingen en concerten. In de prachtige tuin (met draadloos internet) kunnen cursisten lekker luieren middenin het groen, studeren of anderen ontmoeten. Echter de school organiseert géén activiteiten in de periode van half november tot half februari (de periode waarin er alleen individuele lessen aangeboden worden)!

Dit is een populaire school zowel onder jongeren als ouderen.
Niveaus: 6 niveaus.
Lees meer in pdf over de lesmethode van deze school.
Erkenning school: officieel erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en erkend opleidings- en exameninstituut voor de CELI-examens en officieel opleidingsinstituut voor DITALS (univ. master voor docenten Italiaans).
Bekijk hieronder de video van Babilonia.

Activiteiten

De school organiseert excursies naar de indrukwekkende vulkaan Etna en naar vele interessante steden en bezienswaardigheden, verder rondleidingen, wandeltochten, boottochten, gezamenlijke etentjes, filmvoorstellingen en lezingen.
Echter de school organiseert géén activiteiten in de periode van half november tot half februari (de periode waarin er alleen individuele lessen aangeboden worden)!

Festivals in Taormina:

Taormina Arte Festival, wereldberoemd Festival van muziek, dans en theater in het Griekse Theater, van juni t/m augustus.
Taormina Filmfestival, Filmfestival in Taormina in juni.
Giuseppe Sinopoli Festival, symfonisch muziekfestival in oktober.


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op 6 niveaus gegeven en tijdens de pandemie maximaal 5-6 cursisten per klas!
(normaal maximaal 10 cursisten per klas en soms 12 per klas van half mei tot half oktober). 
Lesduur is 45 minuten (privélessen 55 minuten). Maximale duur standaardcursus: 24 weken.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven.
Van te voren moet je al een online toets maken en op de eerste lesdag wordt alleen je mondelinge vaardigheid getest.
Ons advies: start op de rode startdata, omdat er dan een welkomstprogramma wordt geboden: check-in en welkomstontbijt, mondelinge inschalingstest, uitleg over de lesmethode en oriëntatierondleiding door Taormina.

N.B. Indien er slechts 2 cursisten per niveau zijn, dan worden er 3 lessen per dag geboden. En bij 1 cursist per niveau wordt de standaardcursus omgezet in 2 privélessen (voor het zelfde bedrag).
Indien er voor de intensieve cursus in de middag slechts 1 cursist per niveau is, worden de 2 groepslessen omgezet in één privéles per dag.

Klik op de cursussen hieronder voor een cursusbeschrijving:

Standaardcursus (4 lessen per dag)

20 lessen per week
Lestijden: meestal van 9.30-13.00 uur met pauze halverwege, maar in drukke periodes kunnen de lessen ook in de middag plaatsvinden.
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.

Long term standaardcursus (4 lessen per dag)

Dit is een standaardcursus, echter met een lagere prijs per week vanaf 12 weken. Voorwaarde is dat je voor minimaal 12 weken boekt.

Intensieve cursus (6 lessen per dag)

30 lessen per week
Lestijden: 9.30-13.00 uur met pauze halverwege en daarna vanaf 14.00 of 15.00 uur.
Dit intensieve programma is qua opzet gelijk aan de standaardcursus maar biedt meer lessen per week.

Intensief Plus 5 cursus (4 standaardlessen + 5 extra privélessen)

standaardcursus + 5 extra privélessen per week
Lestijden: 9.30-13.00 uur met pauze halverwege en daarvoor of daarna nog één extra privéles per dag.
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

Semi-standaardcursus (2 lessen per dag)

10 lessen per week ofwel conversatie ofwel grammatica.
Lestijden grammatica: meestal van 9.30-11.00 uur, maar in drukke periodes kunnen de lessen ook in de middag plaatsvinden.
Lestijden conversatie: meestal van 11.30-13.00 uur, maar in drukke periodes kunnen de lessen ook in de middag plaatsvinden.

CELI examencursus

standaardcursus + 5 extra privélessen CELI-examenvoorbereiding  per week
Lestijden: 9.30-13.00 uur met pauze halverwege en daarvoor of daarna nog één extra privéles per dag.
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen zijn speciaal gewijd aan de CELI-examentraining.
Bij het cursusgeld is inbegrepen: een test (van 5 uur totaal) om te bepalen voor welk CELI-niveau de cursist kan inschrijven, CELI-examengeld, standaardcursus inclusief elke dag een privéles CELI-examentraining.
CELI-examendata in 2019: 24 juni en 18 november.

Individuele lessen

Startdata: elke week (minimaal 10 lessen per week). Lesduur is 55 minuten.
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).
Ook privélessen zijn geschikt als CELI examenvoorbereiding!

50+ excursie-/activiteitenprogramma van 2 weken

Dé gelegenheid om Italiaans te leren en daarnaast prachtige plekken en bezienswaardigheden op Sicilië te bezoeken en meer te leren over de veelzijdige Siciliaanse cultuur, tradities en gastronomie (prijs is inclusief vervoer per privébusje) en gezellig om te doen met internationale leeftijdgenoten!
Dit activiteitenprogramma met leeftijdgenoten kun je naast een (semi)standaardcursus volgen en is voor cursisten van alle niveaus. Het programma wordt grotendeels in het Italiaans aangeboden, soms wordt er in het Engels een korte uitleg gegeven (dus ook beginners kunnen zich voor dit programma aanmelden).

50+ middagprogramma

 • zaterdag of zondag: aankomst
 • maandag: 13 u. gezamenlijke lunch; 15 u. presentatie van het 50+ programma; 16 u. rondleiding met leraar door Taormina: kunstgeschiedenisles op locatie!
 • dinsdag: 15 u. Lezing over de geschiedenis van Sicilië.
 • woensdag: 14 u. wandelen op de Etna (tussen geologie en mythologie).
 • donderdag: 15 u. Excursie naar Savoca en Forza d’Agrò (bezoek aan de Godfather opnamelocaties).
 • vrijdag: 17 u. kookles over een karakteristiek Siciliaanse gerecht.
 • zaterdag: vrij
 • zondag: 7.30 u. dagexcursie naar Piazza Armerina (mozaïeken in een Romeinse villa) en Agrigento (Griekse tempelvallei).
 • maandag: 15 u. lezing over de Siciliaanse schrijvers in de Italiaanse literatuur.
 • dinsdag: 14 u. excursie naar Catania en bezoek aan de “Antica Bottega del Puparo” (geschiedenis en tradities van de Siciliaanse marionettenpoppen).
 • woensdag14 u. excursie naar Syracuse en Neapolis (archeologisch park) en Ortigia, de barokwijk van Syracuse.
 • donderdag: 17 u. presentatie en proeverij van Siciliaanse kazen en wijnen.
 • vrijdag: vrij
 • zaterdag of zondag: vertrek. 

Prijs 50+ programma (2 weken): € 595,- (prijs is inclusief alle vervoer per busje en exclusief taalcursus)
Prijs 2 weken standaardcursus (4 lessen p.d.): € 500 + € 50 inschrijfgeld = € 550.
Prijs 2 weken semi-standaardcursus (2 lessen p.d.): € 350 + € 50 inschrijfgeld = € 400.

Startdata 50+ programma 2020 (2 weken): 2 maart | 30 maart | 4 mei | 14 september | 5 oktober.
Onder voorbehoud van wijzigingen in het programma.

Individuele cultuurcursussen van 2 weken

10 privélessen per week over literatuur, kunst of geschiedenis.

Keuze uit 3 thema’s:

 • Autori siciliani nella letteratura italiana (zoals Verga, Capuana, Quasimodo, Vittorini, Sciascia, Bufalino, en Camilleri)
 • La storia della Sicilia (van de prehistorie tot heden)
 • Storia dell’arte in Sicilia (beeldhouwwerken, schilderijen, archeologie en architectuur in Sicilië door de eeuwen heen).

NIEUW: Les bij ervaren leraar op het platteland

Als je Italiaans wilt leren en een autenthieke ervaring wilt meemaken bij een Italiaans gezin op het platteland, dan is deze homestay-optie ideaal!
Het huis van de leraar is prachtig gelegen in de heuvels op 15 minuten rijden naar Taormina en vlakbij het botanische en geologische park “Gole Alcantara”! En met de auto rijd je in 5 minuten naar de stranden van Giardini Naxos en in een half uur naar de Etna. 
Je hebt les van niemand minder dan de ervaren leraar Alessandro, de directeur van de school!
Logies is in het gastenverblijf in de prachtige tuin op 10 meter van Alessandro’s huis. Je kunt er zelfs met 2 personen verblijven. Alessandro kan ook lekker koken en is een goede gastheer.
Nieuwsgierig? Lees meer…

tuin bij het gastenverblijf van Alessandro

 

Aanvullende cursussen

Al deze cursussen worden in het Italiaans gegeven en kunnen naast de taallessen gevolgd worden. Een halfgevorderde kennis van het Italiaans is vereist.
Deze programma’s kunnen ook langer dan 1 week gevolgd worden.

Kookcursus "la cucina casalinga"

Dit is een 1-weekse kookcursus op 3 middagen van 3,5 uur in de keuken van een Siciliaans gastgezin en daarna nuttig je gezamenlijk het 3-gangendiner.

kookcursus met chef

Dit is een 1-weekse kookcursus op 3 middagen van 2,5 uur waar je o.l.v. een chef een meer professionele en verfijnde keuken leert.
Tijdens elke sessie bereid je een volledige maaltijd met voorgerecht, twee “primi” en een “secondo” met groente en een dessert.

Gastronomie: spijs en wijn van Sicilië

Deze 1-weekse cursus bestaat uit 3 lessen van elk 1,5 uur inclusief proeverij en uitleg over de historie (oorsprong en productie) en tradities (en recepten) van diverse Siciliaanse producten, zoals Siciliaanse kaas, olie en wijn, gebak, jams etc. en een bezoek aan een wijnboerderij.

Hiking, trekking & ecotoerisme

1-weeks programma o.l.v. professionele eco-tourgidsen maak je gedurende 2 halve dagen en 1 hele dag wandeltochten in diverse Nationale Parken).
Prijs is inclusief vervoer naar de Nationale Parken. Zelf kleding, schoeisel e.d. meenemen.
Het hele jaar door (en afhankelijk van het weer).

Internationaal PADI Duikcertificaat cursus van 2 weken

Deze duikcursus kan van juni t/m september gevolgd worden (en afhankelijk van het weer).
Deze cursus is bedoeld voor degenen die hun “PADI International Diving License” willen halen.
De cursus bestaat uit 5 theorielessen van 1,5 uur en 5 duiken met gasfles van elk 2 uur, alles is inbegrepen.
N.B. Om te kunnen deelnemen aan de duikcursussen moet je in het bezit zijn van een bewijs van een duikkeuring!

Scuba-diving - 1 week

Deze duikcursus kan van juni t/m september gevolgd worden (en afhankelijk van het weer).
Deze cursus is bedoeld voor degenen die al kunnen duiken en een prachtige duikervaring in Taormina willen beleven!
De cursus bestaat uit 2 middagen met elk 2 duiken van 40 minuten.
N.B. Om te kunnen deelnemen aan de duikcursussen moet je in het bezit zijn van een bewijs van een duikkeuring!

Duiken voor beginners -1 middag

Deze duikintroductie kan van juni t/m september gevolgd worden (en afhankelijk van het weer).
De cursus bestaat uit 1 middag waarin je kunt ervaren wat duiken is.
N.B. Om te kunnen deelnemen aan de duikcursussen moet je in het bezit zijn van een bewijs van een duikkeuring!

Siciliaanse keramiek decoratie (of andere ambachten)

Dit is een workshop in keramiekatelier van 1,5 uur gedurende 3 dagen per week. Je leert van een professional hoe Siciliaans keramiek gemaakt wordt en ontvangt een certificaat van deelname.

Zakelijk Italiaans - ontmoet professionals van je vakgebied

Deze 2-weekse cursus is speciaal voor professionals die les willen in een bepaald vakgebied en collega’s uit dezelfde sector (advocatuur/architectuur/geneeskunde enz.) willen ontmoeten en ermee discussiëren!
De cursus is op maat en bestaat uit 2 dagen per week 2 privélessen per keer.

Handelscorrespondentie

Deze 1-weekse cursus is speciaal voor cursisten die zich gedurende 5 dagen in 2 privélessen per dag in de Italiaanse handelscorrespondentie willen verdiepen.

Accommodatie


De diverse accommodaties

De meeste accommodatie in Taormina ligt op maximaal 15 minuten loopafstand van de school.
Aankomst is op zondag en vertrek op zaterdag vóór 10 uur. Eventueel één dag eerder aankomen of later vertrekken is op aanvraag!
Accommodatie kan alleen van weekend tot weekend geboekt worden en voor de duur van de cursus.

 • Gedeeld appartement
  Je verblijft in een appartement met andere cursisten van de school en je deelt de keuken en badkamer. De huurprijzen zijn inclusief bedlinnen, handdoeken en verbruikskosten.
 • Gastgezin met logies/ontbijt
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/ontbijt (houd er rekening mee dat het ontbijt in Italië niet veel voorstelt).
  Bij de prijs zijn bedlinnen en handdoeken inbegrepen.
 • Gastgezin met logies/halfpension
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/ontbijt en diner.
  Bij de prijs zijn bedlinnen en handdoeken inbegrepen.
 • Studioappartement
  De school kan een zelfstandig studioappartement voor 1 of 2 personen in Taormina boeken. Deze appartementjes zijn goed en compleet ingericht.
  Op aanvraag zijn ook grotere appartementen beschikbaar.
  De huurprijzen zijn inclusief bedlinnen, handdoeken en verbruikskosten.
 • 2-sterren hotel/pension
  Speciaal voor cursisten kan de school goedkoop kamers met ontbijt in een hotel/pension reserveren! Er zijn diverse 2-sterren hotels vlakbij de school. Prijzen van een 3-sterren hotel zijn op aanvraag.

Data & prijzen


Startdata groepscursussen 2020

N.B.
Absolute beginners kunnen alleen starten op de rode data, niet-beginners op alle data!

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  17 02 06 04 01* 06 03 07 05 02  
  24 09 14* 11 08 13 10 14 12 09  
    16 20 18 15 20 17 21 19  
    23 27* 25 22 27 24 28 26    
    30     29   31        
Startdata privélessen: elke week van 20 januari t/m 11 december 2020.
Er zijn dus géén groepslessen en géén activiteiten vóór 17 februari en na 13 november 2020.

* Geen lessen op feestdagen: 13 april (2e Paasdag), 1 mei, 2 juni, 8 december.
Kerstvakantie: 12 december 2020 t/m 17 januari 2021.

Startdata 50+ programma 2020 (2 weken): 2 maart | 30 maart | 4 mei | 14 september | 5 oktober.

N.B. De school geeft een vergoeding voor lessen die uitvallen door feestdagen!
Bedrag van de vergoeding voor één lesdag die valt op een feestdag:
€ 30,- standaardcursus
€ 65,- intensief PLUS-5 cursus
€ 70,- intensieve cursus
€ 20,- conversatie/grammaticacursus


Cursusprijzen 2020

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten! Bij de prijs is het lesmateriaal inbegrepen.

Kortingen

 • € 25 korting voor cursisten van Italstudio: € 25 korting op het inschrijfgeld van Babilonia!
 • 15% korting op de cursusprijs voor oud-cursisten van Babilonia!
 • En als een oud-cursist samen met een vriend, of familielid enz. inschrijft, dan krijgt de oud-cursist 50% korting en de tweede persoon 15% korting!
cursusprijzen per persoon weken euro
standaardcursus
(20 lessen per week)
1
2
3
4
8
250
500
675
850
1.550
long term standaardcursus
(20 lessen per week)
12
16
20
2.250
2.950
3.650
intensieve cursus
(30 lessen per week)
1
2
3
4
8
420
840
1.185
1.530
2.910
intensief Plus 5
(20 standaard- + 5 privélessen per week)
1
2
3
4
425
850
1.200
1.550
semi-standaard: conversatie of grammatica
(10 lessen per week)
1
2
3
4
175
350
475
600
CELI-examencursus
(20 standaard- + 5 privé-examentraining p.w.)
De prijs is inclusief examengeld!
4
6
8
2.350
3.100
3.850
privélessen (1-op-1)
lesduur is 55 minuten!
10 lessen
15 lessen
20 lessen
extra les
380
570
760
38
duo-privélessen (2-op-1)
totaalprijs voor 2 personen
lesduur is 55 minuten!
10 lessen
15 lessen
20 lessen
extra les
520
780
1.040
52
50+ excursie-/activiteitenprogramma
(inclusief alle vervoer & gids en exclusief taalcursus)
2 weken 595
cultuurlessen (10 individuele lessen p.w.)
Autori siciliani nella letteratura italiana
La storia della Sicilia
Storia dell’Arte in Sicilia
2 weken 850
Aanvullende cursussen  (individueel) van 1 week  (te verlengen)
“casalinga” kookcursus
3x 3,5 uur 210
kookcursus met chef 3x 2,5 uur 275
spijs & wijn van Sicilië 3x 1,5 uur en bezoek wijnboerderij 175
Siciliaanse keramiekdecoratie
(of andere ambachten, als houtsnijden)
3x 1,5 uur 205
Hiking & trekking in nat. parken
o.l.v. professionele eco-tourgidsen (inc. vervoer)
2 middagen +
1 dag
450
PADI Duikcertificaat-cursus
5x 1,5 uur theorie en 5x 2 uur duiken
2 weken 375
scuba-diving 2 middagen 205
duiken voor beginners 1 middag 135
handelscorrespondentie 5x 2 uur 450
zakelijk Italiaans (advocaat, architect, arts etc.)
privélessen van professionals uit zakenleven
2 weken
2x 2 uur p.w.
815

N.B.
Prijs is exclusief € 50,- inschrijfgeld per persoon (cursisten van Italstudio krijgen € 25 korting).
Normaal is het inschrijfgeld van de school € 75.


Accommodatie 2020

Aankomst is in principe op zondag en vertrek op zaterdag vóór 10 uur.  Eventueel één dag eerder aankomen of later vertrekken op aanvraag.

prijzen per kamer c.q. studio per
nacht
1 week
6 nachten
2 weken
13 nachten
appartement, gedeelde keuken en badkamer
1-persoonskamer
2-persoonskamer
28
41
168
246
364
533
gastgezin, logies/ontbijt  
1-persoonskamer
2-persoonskamer
33
50
198
300
429
650
gastgezin, logies/halfpension
1-persoonskamer
2-persoonskamer
43
70
258
420
559
910
(studio)appartement (prijs per app.)
bij 1 persoon
bij 2 personen
53
66
318
396
689
858
**hotel/pension, logies/ontbijt
1-persoonskamer
2-persoonskamer
63
66
378
396
819
858
*** hotel prijzen op aanvraag

N.B. Hotelprijzen: prijzen zijn exclusief toeristenbelasting à €1,50 p.p.p.d. (voor eerste 10 dagen) en toeristenbelasting moet aan het hotel betaald worden. Ook voor gebruik van airco (indien aangevraagd) moet €50 per week aan het hotel betaald worden.

Vervoer


Hoe is Taormina te bereiken

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Fontanarossa Airport in Catania. Vanaf het vliegveld neem je de shuttlebus naar Taormina (reistijd ca. anderhalf uur en buskaartje kost ca. € 8,20) en zie voor de bustijden: www.etnatrasporti.it.
Ook kun je vanaf Catania de trein nemen naar Giardini Naxos (aan zee) en dan naar Taormina centrum met de bus in 10 min. of met de taxi (ca. € 20).

Transfer

De school biedt een transfer aan vanaf het vliegveld in Catania naar de accommodatie in Taormina en de prijs bedraagt € 90 per enkele reis voor 1 t/m 3 personen.
Transferservice moet bij voorkeur bij boeking aangevraagd worden, doch uiterlijk een week voor vertrek.
De transfer kan niet meer geannuleerd worden binnen 48 uur voor aankomst.

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over hoe je het beste naar je accommodatie/school kunt gaan.