-> PRIJZEN & DATA 2018


School


Turijn (Piëmonte)

Torino, de hoofdstad van Piëmonte, werd vroeger “De deur naar Italië” genoemd vanwege de strategische geografische positie, niet ver van de Alpen en op slechts anderhalf uur van de Ligurische kust. Turijn is van oorsprong een Romeinse stad, die in het Baroktijdperk haar hoogtijdagen beleefde als hoofdstad van de staat van Savoie. Uit die tijd stammen de weelderige Koninklijke paleizen, de imposante kerken en de prestigieuze paleizen met de bogengalerijen, die de stad een prachtige uitstraling geven. De stad heeft zelfs 18 km door arcaden geflankeerde straten! Turijn was ook de eerste hoofdstad van Italië in 1861.
Maar de stad heeft nog meer aantrekkelijkheden: het Lingotto-complex (voormalige Fiat-fabrieken) nu o.a. een enorme ‘shopping mall’ en Pinacoteca, belangrijke nationale musea, zoals het Filmmuseum in de mooie en unieke Mole Antonelliana, het Egyptische Museum met de grootste collectie na Caïro, vele belangrijke exposities van moderne kunst, grote jaarlijks terugkerende evenementen, zoals het Filmfestival, de Boekenbeurs en haar unieke schatten zoals de Heilige Lijkwade, de meest belangrijke en mysterieuze relikwie van het Christendom.
Turijn is inmiddels dé wijn&gastronomische stad van Italië geworden, o.a. door de “Salone del Gusto”, Slow food, wereldbefaamde wijnen als Barolo, Barbaresco en Moscato d’Asti, de truffel van Alba, Lavazza koffie, de lekkerste chocoladespecialiteiten (je kunt er een “chocoPass” kopen).
De aperitivo (Martini) is in Turijn ontstaan in de 18e eeuw en nog steeds kun je in de vele historische cafés een aperitivo met lekkere hapjes bestellen. De stad biedt ook veel mogelijkheden tot vertier in de talloze restaurants, cafés, wijnbars enz. Turijn is nog altijd relatief onbekend bij toeristen, kortom een uitstekende plek om de taal te leren.
In de nabije omgeving liggen de streken de Langhe en Monferrato, beroemd om hun wijnen waar je wijn&gastronomische tochten naar toe kunt maken, het bekende Parco Nazionale del Gran Paradiso, de wintersportgebieden Val di Susa en Val Chisone en de prachtige meren als Lago Maggiore en Lago d’Orta.

klas in Turijn

L’Italiano Porticando

De school L’Italiano Porticando is een kleinschalige, uitstekende school in het historisch centrum van Turijn. De school is gehuisvest in een prachtig historisch pand in het oude centrum van Turijn, bij de winkelstraat Via Garibaldi, waar de voetgangerszone is.
De school heeft lichte, ruime lokalen. De informele en hartelijke sfeer, het enthousiaste team (Caterina, Laura en Rosaria) en de kleine groepen maken het gemakkelijk voor cursisten de Italiaanse taal en de lokale cultuur te leren kennen. De school heeft haar eigen lesboeken ontwikkeld die over Turijn gaan met veel informatie over de lokale cultuur en tradities. Bovendien krijgt iedere cursist een uitgebreide informatiemap over Turijn, die het team zelf samengesteld heeft, met veel achtergrondinformatie over de stad en haar bezienswaardigheden en vele nuttige adressen van historische cafés, wijnbars, restaurants, markten, boekwinkels, antiquairs, theaters, bioscopen en evenementen. Het team organiseert veel activiteiten in de middag om de cursisten kennis te laten maken met Turijn in al haar facetten. Laura verzorgt met name de vele rondleidingen in Turijn en weet zeer veel te vertellen over de architectuur en (kunst)geschiedenis.
Cursisten hebben gratis internet (wifi) op school en kunnen boeken, kranten, tijdschriften, cd’s en dvd’s op school gebruiken en lenen.
De groepslessen worden altijd in de ochtend gegeven.
Niveaus: 6 lesniveaus

Activiteiten

De school organiseert veel activiteiten, zoals kookcursussen, workshops, wijnproeverijen, rondleidingen door de stad met de docenten, bezoek aan de diverse musea en excursies in de omgeving.
In juni, juli en september organiseert de school vaak dagexcursies op zaterdag o.l.v. een gids in de omgeving van Turijn, zoals in Valle di Susa, Astigiano en de Langhe. Als hier belangstelling voor hebt, moet je dit al bij inschrijving opgeven!

Festivals/evenementen in Turijn:
Automotoretrò: 3 t/m 5 februari 2017, retro autobeurs in Salone internazionale.
Salone internazionale del libro: 18 t/m 22 mei 2017, internationale Boekenbeurs in Lingotto.
MITO – Settembre Musica: september, klassieke en moderne muziekvoorstellingen.
Salone Internazionale del Gusto e Terra Madre: 22-26 september 2016 in Lingotto, grootste culinaire beurs ter wereld voor ambachtelijke producten.
Torino Film Festival: november, internationaal filmfestival.
Cioccolatò: eind november, gastronomisch chocolade event in Turijn.
Comtemporary Arts Torino Piemonte – “Luci d’Artista“: van november tot eind januari zijn in heel Turijn prachtige lichtinstallaties te zien van hedendaags kunstenaars!
Zie ook de mooie foto’s op de site Luci d’Artista.

In Piëmonte:
Storico Carnevale in Ivrea: 23 februari t/m 1 maart 2017, met het hoogtepunt op 28 feb.: de “Battaglia delle Arance”.
Palio del Centenario: half juni, historische palio in Ciriè
Cena Medievale: 10 september, middeleeuws, folkloristisch feest in Moncalieri
Fiera Internazionale del tartufo bianco d’Alba: half oktober tot half november, truffelmarkt in Alba


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op 6 niveaus gegeven en er zijn maximaal 8 cursisten per klas (gemiddeld 4).
Lesduur is 50 minuten. Maximale duur standaardcursus: 24 weken.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven.
Omdat de school via een inschalingstest van te voren je niveau van het Italiaans test, kunnen de eerste lesdag de lessen meteen starten!

Klik hieronder op de cursussen voor een beschrijving van de betreffende cursus.

Standaardcursus (4 lessen per dag)

20 lessen per week
Lestijden: 9.30-13.30 uur met pauze halverwege.
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.

Cioccolato al Pesto

“Cioccolato al Pesto”: combineer Turijn & Genua en volg een standaardcursus in een stad bij de bergen en aan zee.
Bijv. 1 week Turijn en 1 week Genua (2 weken totaal) of 2 weken Turijn en 2 weken Genua (4 weken totaal), de volgorde is naar keuze.

Standaard Porticando (3 lessen per dag)

15 lessen per week
Lestijden: 9.30-12.30 uur met pauze halverwege.
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.

50+ programma (3 lessen per dag + middagprogramma)

Standaard Porticando van 15 lessen in 1 week met in de middag een programma met leeftijdgenoten, zoals een cultuurles en 2 wandelingen.
Lesniveaus: vanaf A2.
Data 2017: 27 februari – 3 maart  |  2-5 mei  (4 dgn) |  31 juli – 4 augustus  |  23-27 oktober  |  11-15 december.

Intensief Plus-5 cursus (standaard + 1 privéles per dag)

standaardcursus + 5 extra privélessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of zakelijk Italiaans). Lestijden van de privélessen in overleg.

Individuele lessen

Startdata: elke week (minimaal 10 uur per week)
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).
Individuele lessen kunnen zowel voor privé- als zakelijke doeleinden gereserveerd worden.
Ook kan een speciaal taalgebruik (vakjargon, telefoontraining enz.) en CILS-examentraining behandeld worden.
Individuele lessen tijdens weekend- en feestdagen zijn op aanvraag en tegen speciale tarieven!
N.B. De school kan ook lessen op locatie of in eigen huis in Turijn of omgeving verzorgen! Prijs op aanvraag.

Individuele les via Skype (minimaal 10 lessen)

Dit zijn individuele lessen die online gevolgd kunnen worden. Zowel conversatieles als grammaticales zijn mogelijk en er moeten tijdens de lessen oefeningen gemaakt worden maar ook als huiswerk.

Cultuur- of conversatieles in de middag (1,5 uur p.d.)

Voor wie Turijn bezoekt en iets meer over de (kunst)geschiedenis wil weten (of literatuur of architectuur) of conversatie wil oefenen. Niet voor beginners!
1,5 uur op ma/di/do/vrij.middag van 13.30-15 uur op school en op woe.morgen een uitstapje dat met het gekozen thema te maken heeft.
De lessen worden individueel gegeven (of in een groepje tot max. 4 deelnemers, maar dan reserveer je met een voorgevormd groepje).
a) Storia di Torino (niveaus B1-C2)
b) Storia dell’arte italiana (niveaus B1-C2)
N.B. Op verzoek zijn ook mogelijk: Letteratura of Storia dell’architettura !
c) Conversazione (niveaus A2/B1 tot C2)
Deze cursus kan niet met een standaardcursus gecombineerd worden.
Wel kun je deelnemen aan de activiteiten die de school op dinsdag- en donderdagmiddag organiseert.

Combinatiecursussen Italiaans plus ...

Dit is een standaardcursus van 20 lessen per week + 3 uur extra les per week in de middag.
Voor de middaglessen is er keuze uit: extra conversatie, fonetiek (verbetering van je uitspraak), Italiaanse film, modegeschiedenis, muziek, literatuur, architectuur of kunstgeschiedenis.
Indien er maar één cursist voor de middaglessen is, dan wordt er één uur minder les geboden.

Extra cultuurlessen in de middag

3 uur theorielessen (incl. documentatiemateriaal) over het gekozen thema:
geschiedenis van architectuur en kunst (Romeins Turijn, Turijn Barokhoofdstad, Art Nouveau in Turijn, het veranderende Turijn), literatuur (beroemde auteurs uit Piëmonte en Italië), geschiedenis, mode, muziek, film, wijn & gastronomie en tradities in Piëmonte en vooral Turijn.
Themaspecials van 1 week

Italiano mangiando - Italiaans & wijn/gastronomie

Naast de standaardcursus in de ochtend volg je een activiteitenprogramma in de middag/avond. Woensdag- en vrijdagmiddag vrij.
Data: elke derde week van de maand (behalve in juli, augustus en december)
Niveau: alle niveaus vanaf 2 weken beginnerniveau (beginner met voorkennis)
Cursusgeld: € 345 (inclusief 15 lesuren Italiaans)
Cursusgeld: € 375 (inclusief 20 lesuren Italiaans)
Cursusgeld is inclusief: cursus Italiaans, welkomstaperitief en rondleiding door de stad, korte cursus over de chocolade in Turijn + proeverij van chocoladespecialiteiten van Turijn), kookcursus met diner, proeverij van Piemontese wijnen, les- en informatiemateriaal.

Italiano e la FIAT - Italiaans & de FIAT

Naast de standaardcursus in de ochtend volg je een activiteitenprogramma in de middag. Woensdag- en vrijdagmiddag vrij.
Data: elke vierde week van de maand (behalve in augustus en december)
Niveau: alle niveaus vanaf 3 weken beginnerniveau (beginner met voorkennis)
Cursusgeld: € 255 (inclusief 15 lesuren Italiaans)
Cursusgeld: € 285 (inclusief 20 lesuren Italiaans)
Cursusgeld is inclusief: cursus Italiaans, introductieles van 1,5 uur over “Turijn en de Fiat vroeger en nu”, bezoek Lingotto, de vroegere Fiat-fabriek (nu enorme shopping mall), rondleiding in gebouw van Fiat Mirafiori, les- en informatiemateriaal.

Voetbal in Turijn

Naast de standaardcursus in de ochtend volg je een activiteitenprogramma in de middag. Woensdag- en vrijdagmiddag vrij.
Data: elke tweede week van de maand vanaf maart
Niveau: basisniveau
Cursusgeld: € 255 (inclusief 15 lesuren Italiaans)
Cursusgeld: € 285 (inclusief 20 lesuren Italiaans)
Cursusgeld is inclusief: cursus Italiaans, culturele les van 2 uur over de geschiedenis van Juventus en Turijn en een bezoek aan het stadion en Museum van Juventus en een excursie naar Superga.
Turijn heeft 2 voetbalelftallen: Torino Calcio en Juventus. De eerste met een lange geschiedenis en vooral beroemd in de periode van het “Grande Torino” en Juventus, de club die verbonden is aan de familie Agnelli en de FIAT, en vooral beroemd op internationaal niveau.
Verder ook een bezoek aan het stadion en het Museum van Juventus en een excursie naar Superga met een bezoek aan de plaats waar ieder jaar het “Grande Torino” herdacht wordt. Les- en informatiemateriaal.

Italiano e Unità - Italiaans & de Eenwording van Italië

Naast de standaardcursus in de ochtend volg je een activiteitenprogramma in de middag. Woensdag- en vrijdagmiddag vrij.
Data: elke eerste week van de maand vanaf maart
Niveau: basisniveau
Cursusgeld: € 255 (inclusief 15 lesuren Italiaans)
Cursusgeld: € 285 (inclusief 20 lesuren Italiaans)
Cursusgeld is inclusief: cursus Italiaans, introductieles van 1,5 uur.
Turijn is de eerste hoofdstad van Italië geweest. Vanwege de viering van het ruim 150-jarig bestaan van de Italiaanse Eenheid wil de school de historische periode van de “Risorgimento” behandelen, in combinatie met bezoeken aan de plaatsen die betrekking hebben op de “Risorgimento” in Turijn. Les- en informatiemateriaal.

Un Natale Particolare - Italiaans & kerstsfeer in Turijn

Naast de standaardcursus in de ochtend volg je een activiteitenprogramma in de middag.
Datum: 11 t/m 15 december 2017
’s morgens Italiaanse les en ’s middags activiteiten in een prachtig verlicht Turijn*. Woensdag- en vrijdagmiddag vrij.
* Uniek in Italië is het evenenement “Luci d’Artista”: van november tot begin januari zijn in heel Turijn prachtige lichtinstallaties (avant-garde stijl kerstverlichting) te zien van hedendaagse kunstenaars! Zie ook voor foto’s de site van Luci d’Artista.
Niveau: alle niveaus
Cursusgeld: € 290 (inclusief 15 lesuren Italiaans) (20 lesuren zijn niet mogelijk vanwege feestdag op 8 december)
Cursusgeld is inclusief: cursus Italiaans, welkomstaperitief en rondleiding door de prachtig verlichte stad (de lichtinstallaties bewonderend*), bezoek aan de kerstmarkt, korte cursus over de chocolade in Turijn + ChocoPass (waarmee je de beste chocoladespecialiteiten van Turijn kunt proeven), les- en informatiemateriaal.
Extra wijn & gastronomische lessen

(1x per maand in de middag of op verzoek bij min. 4 deelnemers)

Piemontese wijnen

Introductie, proeverij en documentatie over Piemontese wijnen.

Proeverij van wijnen & producten

Proeverij van lokale wijnen en producten

Kookcursus bij leraar thuis

Kookcursus is inclusief diner en max. 6 deelnemers.

Bezoek aan chocolatier en proeverij van chocola

Bezoek aan chocolade atelier met proeverij van Turijnse chocoladespecialiteiten.
In september, oktober, januari, februari en mei.

Proeverij van chocolade (op verzoek)

Accommodatie


De diverse accommodaties

De accommodatie in Turijn is in het centrum of nabij het centrum.
Aankomst is op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen en/of later vertrekken is op aanvraag!
De prijzen van een 2-persoonskamer zijn op aanvraag.

 • Gedeeld appartement met verhuurder
  Je verblijft in een appartement met de verhuurder (meestal dame alleen of stel) en je deelt de keuken en badkamer. Bij de huurprijs is bedlinnen inbegrepen, handdoeken moeten zelf meegenomen worden.
 • Gastgezin met logies/ontbijt
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/ontbijt (houd er rekening mee dat het ontbijt in Italië niet veel voorstelt).
  Bij de huurprijs is bedlinnen inbegrepen, handdoeken moeten zelf meegenomen worden.
 • Gastgezin met logies/halfpension
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/halfpension (ontbijt en diner). Bij de huurprijs is bedlinnen inbegrepen, handdoeken moeten zelf meegenomen worden.
 • Zelfstandig appartement/studioappartement
  Het is mogelijk om via ons een studioappartement of zelfstandig appartement met aparte slaapkamer in het centrum (of daarbuiten) te regelen. De prijzen verschillen per periode, duur, grootte en ligging. Deze appartementen zijn op aanvraag. De prijzen zijn inclusief bedlinnen, handdoeken, verbruikskosten en eindschoonmaak. De school legt het eerste contact met de verhuurder en de cursist moet het appartement vervolgens zelf definitief boeken.
  Zie voor zelfstandige appartementen de site van Saltway (appartementen in Via Cavour en via XX Settembre zijn bijv. in het centrum).
 • Hotels/B&B/pension/hostel
  Wij kunnen wel suggesties voor een hotel/B&B/pension of hostel geven, maar je moet deze daarna zelf reserveren.

Data & prijzen


Startdata 2017

N.B.
Absolute beginners kunnen alleen starten op de rode data, niet-beginners op alle data!

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
 09  06 06 03 02* 05 03 07 04 02 06 04*
16 13 13 10 08 12 10 14* 11 09 13 11
23 20 20 18* 15 19 17 21 18 16 20  18
30 27 27 24* 22 26 24 28 25 23 27
29* 31  30*

Startdata privélessen: elke week van het jaar

* Geen lessen op feestdagen: 17 april, 25 april, 1 mei, 2 juni, 15 augustus, 1 november, 8 december.
Kerstvakantie: 23 december 2017 t/m 7 januari 2018.

Je kunt in de weken waarin een feestdag valt – als je voor 1 week inschrijft – alleen de standaardcursus (en combicursussen) van 15 uur per week reserveren, verdeeld over 4 dagen, dus betaalt niet voor lessen die uitvallen!! (maar bij 2 weken of langer, kun je wel inschrijven voor de standaard van 4 lessen per dag).

Cursusdata Themaspecials
periodes  weken specials
elke derde week van de maand
behalve in juli, augustus en december
 1 week L’Italiano Mangiando
Italiaans & wijn/gastronomie
elke vierde week van de maand
behalve in augustus en december
1 week L’Italiano & la Fiat
Italiaans & de FIAT
elke eerste week van de maand
vanaf maart
1 week L’Italiano & L’Unità d’Italia
Italiaans & de Eenwording van Italië
elke tweede week van de maand 1 week L’Italiano & il Calcio a Torino
Italiaans & de voetbal in Turijn
11-15 december 2017 1 week Un Natale Particolare
Italiaans & Kerstsfeer in Turijn
1-2 weken Turijn & 1-2 weken Genua
zie startdata!
2 of 4 weken Cioccolato al Pesto
Combineer Turijn met Genua
27 feb -3 mrt  |  2-5 mei  (4 dgn)  |
31 juli – 4 aug  | 23-27 okt | 11-15 dec
1 week 50-plus standaardcursus
les en programma met leeftijdgenoten

Cursusprijzen 2017

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratie- of bemiddelingskosten!
Bij de prijs is het lesmateriaal inbegrepen.

cursusprijzen per persoon weken euro
standaardcursus
(20 lessen per week)
1
2
3
4
extra week
245
400
600
725
170
standaard Porticando
(15 lessen per week)
1
2
3
4
extra week
215
360
500
600
140
intensief Plus 5
(20 standaardlessen + 5 privélessen per week)
1
2
385
680
intensief Plus 10
(20 standaardlessen + 10 privélessen per week)
1
2
525
960
50+ standaardcursus Porticando
(15 lessen per week + middagactiviteiten)
1 215
Cioccolato al Pesto (combineer Turijn & Genua)
(20 standaardlessen per week)
2 (1+1)
4 (2+2)
495
790
extra privélessen in combinatie met standaardcursus per les 28
privélessen (1-op-1)
lestijden in overleg
10 lessen in 1 wk
15 lessen in 1 wk
20 lessen in 1 wk
390
570
690
privélessen op locatie of in eigen huis (1-op-1 of 2-op-1) prijs op aanvraag
privélessen via Skype 10 lessen
20 lessen
30 lessen
290
435
580
Cultuur- of conversatiecursussen (1,5 u per dag)
ma/di/do/vrij.middag en woe.morgen excursie
Niet te combineren met standaard taalcursus!
1 week
7,5 lessen
a) Storia di Torino (niveaus B1-C2)
b) Storia dell’arte/italiana (niveaus B1-C2)
N.B. of letteratura of architettura italiana!
c) Conversazione (niveaus A2/B1 tot C2)
privéles (1 pers.)
bij 2-4 personen
225
140
Combinatiecursussen
20 lessen standaard plus… 
3 lessen p.w. conversatie, uitspraak, kunst, cultuur enz.
1
2
305
530
Themaspecials
Italiano Mangiando
Italiaans & wijn/gastronomie)
1 (15 lessen + prog.)
1 (20 lessen + prog.)
345
375
L’Italiano & la FIAT
Italiaans & de FIAT
1 (15 lessen + prog.)
1 (20 lessen + prog.)
255
285
L’Italiano e L’Unità d’Italia
Italiaans & de Eenwording van Italië
1 (15 lessen + prog.)
1 (20 lessen + prog.)
255
285
L’Italiano & il Calcio a Torino
Italiaans & de voetbal in Turijn
1 (15 lessen + prog.)
1 (20 lessen + prog.)
255
285
Un Natale particolare
Italiaans & Kerstsfeer in Turijn
1 (15 lessen + prog.)
1 (20 lessen + prog.)
290
330
Aanvullende cursussen
culturele cursussen 1x 3 uur 36
cursus Piemontese wijnen 1x 3 uur 50
proeverij van lokale producten 1x 15-18
Kookles bij leraar thuis 1 sessie 40-45
bezoek aan chocolatier 1x 3 uur 105

N.B.
Bij de cursus is al inschrijfgeld en lesmateriaal inbegrepen.

Accommodatieprijzen

Aankomst is op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen en/of later vertrekken is op aanvraag.

N.B. De prijzen van hotel, B&B, pension en hostel zijn indicatief!

prijzen per persoon 1 persoonskamer p.n. 2 persoonskamer p.n.
B&B, logies/ontbijt 70-80 90-120
pension, logies 2-persoonskamer 55 65
3-sterren hotel, logies/ontbijt 90 120
3-sterren hotel, logies 70 90
hostel/ostello
kamer (3/4 personen)
2-persoonskamer
1-persoonskamer
prijzen per persoon per nacht
19
23
30
*zelfstandig appartement of studio 
in het centrum
in het centrum
net buiten het centrum
prijzen bij 1 bezetting door 1 persoon
250 per week
900 per maand
850 per maand
gastgezin of
gedeeld appartement met verhuurder

1-persoonskamer, alleen logies
1-persoonskamer met ontbijt
1-persoonskamer met halfpension
180 per week
200 per week
250 per week

N.B.
Prijzen 2-persoonskamers zijn op aanvraag
* Zie voor zelfstandige appartementen de site van Saltway (appartementen in Via Cavour en via XX Settembre zijn bijv. in het centrum).

Vervoer


Hoe is Turijn te bereiken

Turijn heeft een eigen vliegveld “Caselle”, vanwaar je eenvoudig met de trein in 20 min. of met de bus in 40 minuten in het centrum komt (zie vervoer Turijn).

 • per vliegtuig -> Alitalia en Transavia verzorgen vluchten naar Turijn vanaf Amsterdam en ook Ryanair vliegt naar Turijn vanaf Eindhoven en Brussel-Charleroi.
  Neem bij aankomst een taxi naar je accommodatie.
  Een alternatief is vliegen naar Milaan vanaf Amsterdam met KLMAlitaliaTransavia en EasyJet.
  Verder vliegt Ryanair naar Milaan vanaf Eindhoven, Maastricht, Groningen, Düsseldorf-Weeze, Brussel-Charleroi of Bremen en Air Berlin vanaf Düsseldorf of German Wings vanaf Keulen/Bonn.
  Vanaf het vliegveld gaat er een bus naar Milaan centraal station en vandaar neem je de trein naar Turijn (105 minuten).

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over de school.


Boek nu!


Boek hier je taalreis!

Binnen 1-2 dagen ontvang je de boekingsbevestiging of we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Lees voor inschrijving ook de algemene informatie met nuttige info!

De velden met een * zijn verplicht.