Boek nu je taalreis!

School


Verona (Veneto)

Verona ligt in de Veneto en is één der mooiste en meest fascinerende steden in Italië. Het is een middelgrote stad met een historisch centrum dat op de Werelderfgoedlijst staat vanwege de prachtige Romeinse, middeleeuwse en renaissance monumenten. Kortom een historische stad met een romantische sfeer en een elegante uitstraling!
Beroemd is de Arena, na het Colosseum het grootste bewaard gebleven Romeinse amfitheater, waar in juli en augustus wereldberoemde operavoorstellingen worden opgevoerd. Verona is daarnaast ook beroemd als het legendarische decor voor Shakespeares “Romeo en Julia”, het huis van “Giulietta” is nog altijd een grote trekpleister. Je vindt er het indrukwekkende Castelvecchio, een 14e-eeuwse burcht van de Scaligeri en de gezellige markt op het prachtige Piazza delle Erbe en vele andere mooie pleinen. De rivier de Adige en de heuvels, de typische rode kleur en het eigen karakter van de huizen in Verona hebben te allen tijde kunstenaars weten te inspireren.
Omdat Verona niet overstelpt wordt door toeristen, biedt de stad de gelegenheid om echt contact te maken met de bewoners en hun cultuur. Ook ideaal als uitvalsbasis voor tripjes naar het Gardameer (20 km).
De streek rond Verona biedt een uitgelezen keuze aan wijnen, zoals de rode Valpolicella en Bardolino en de witte Soave. Tot de culinaire traditie van de streek behoren o.a. de verschillende risotto’s, de gnocchi en gerechten bereid met vis uit het nabijgelegen Gardameer of de Adriatische Zee.
Bekijk een (Engelstalige) video over Verona.

verona

Centro studi Idea Verona

De school Idea Verona is een middelgrote school, gelegen in het historische centrum van Verona, op het terrein van het Don Bosco Instituut. Dit biedt cursisten de gelegenheid ook gebruik te maken van de cafetaria en buiten de zomermaanden kunnen cursisten ook goedkoop in de eetzaal eten. De school beschikt over ruime, comfortabele klaslokalen met airco, een tuin met 2 grote terrassen, een computerlokaal en gratis (draadloos) internet op de school, een muzieklokaal met piano en een lokaal om zang te oefenen, een lounge en een uitgebreide bibliotheek. De cursisten kunnen tevens gebruik maken van een talenpracticum.
Anna Sbampato, de directrice van de school bezoekt persoonlijk alle adressen voor de huisvesting. Het is een gezellige school met een professionele uitstraling, waar een informele sfeer heerst tussen docenten en cursisten.
De groepslessen en extra conversatielessen worden altijd ’s morgens gegeven (tot 13.15 uur) en de cultuurlessen op maandag en vrijdagmiddag. Op woensdagmiddag organiseert Idea Verona altijd een gratis kunstgeschiedenisexcursie van 14.30-16.30 uur voor de cursisten.
Dankzij een samenwerking met de Stichting Arena kan de school – tijdens het operaseizoen – aan haar cursisten toegangskaarten met veel korting aanbieden (ter plaatse te regelen).
Niveaus: 6 lesniveaus.
Erkenning school: officieel erkende school, werkt samen met veel universiteiten, is erkend examencentrum van PLIDA (examen van Dante) en is ISO-gecertificeerd.
Zie video over de school en nog een video, gemaakt door studenten op de school

Activiteiten

Twee keer per maand wordt er in het weekend een dagexcursie naar een andere plaats georganiseerd, zoals Venetië, Padova, Trento, Gardameer enz. Elke woensdagmiddag is er een rondleiding naar historische bezienswaardigheden in Verona en 2 middagen per week worden er culturele cursussen geboden. Verder organiseert de school voor de cursisten heel veel gezamenlijke activiteiten met de docenten, zoals gezamenlijke maaltijden, bartochten, opera-avonden, zowel om meer over de Italiaanse cultuur te leren als uit sociaal oogpunt. Op de school is uitgebreide informatie beschikbaar over artistieke en culturele evenementen, alsmede over alle mogelijke sportieve activiteiten.
Operaliefhebbers opgelet: via de school kunnen cursisten voor zeer weinig geld naar een operavoorstelling in de Arena!!!
Wil je graag eens een leuke experience meemaken met een lokale professional? Kijk eens op Veronality!
Of loop eens binnen bij het Info Point om de mogelijkheden te bespreken, want het ligt vlakbij de school!

Festivals en folkloristische feesten in Verona

Operafestival: vanaf 13 juni t/m 5 september 2020 in de Arena van Verona, zie video.
Tocatì – Festival dei giochi di strada: elk jaar in september Tocatì Festival, zie video.
Verona in love, San Valentino: in februari, zie video.

In Verona zijn er het hele jaar door vele festivals zoals het filmfestival ‘Schermi d’Amore‘, het ‘Festival Latino Americano‘, Carnaval, Shakespeare Festival, tentoonstellingen en andere culturele activiteiten.


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op 6 niveaus gegeven en er zijn maximaal 12 cursisten per klas.
Lesduur is 60 minuten. Maximale duur standaardcursus: 24 weken.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven.
Op de eerste lesdag wordt je niveau van de Italiaanse taal eerst getest!
N.B. Bij alle cursussen is elke week 2 uur gratis excursie in Verona inbegrepen van 14.30-16.30 uur.

Alle groepscursussen bestaan uit twee onderdelen:
Didattica 1: van 9-11 uur met nadruk op grammatica
Didattica 2: van 11.15-13.15 uur met nadruk op conversatie

N.B. Indien er voor de taallessen minder dan 4 studenten per niveau zijn, dan wordt er 1 les – per onderdeel – minder per dag aangeboden.
Indien er slechts 1 cursist per niveau is, worden de lessen omgezet in privélessen à € 30 per uur.

Klik hieronder op de cursussen voor een beschrijving van de betreffende cursus.

IIV - Italiano Idea Verona (4 lessen per dag)

20 lessen per week + 4 culturele lessen per week
Lestijden: 9.00-13.15 uur met pauze halverwege. En op 2 middagen 2 uur culturele lessen.
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.
Voor de culturele cursussen heb je keuze uit: kunstgeschiedenis, literatuurgeschiedenis, klassiekers uit de literatuurgeschiedenis, geografie voor reizigers (Noord Italië), operageschiedenis, commercieel Italiaans en op verzoek film- en theatergeschiedenis.
N.B. Indien er voor de culturele lessen minder dan 5 cursisten zijn, worden er 2 i.p.v. 4 culturele lessen per week gegeven.

II - Italiano Intensivo (4 lessen per dag)

Dit is een standaardcursus Idea Verona van 20 lessen per week, maar zonder culturele lessen op 2 middagen.

IB - Italiano Buongiorno (2-4 lessen per dag)

Dit is de standaardcursus Italiano Intensivo van 16 lessen, echter met 6 lessen Didattica 2 (conversatieles) in plaats van 10 lessen.
Dus géén conversatie op maandag en vrijdag, maar wel op dinsdag, woensdag en donderdag  van 11.15-13.15 uur.

IIV+5 - Italiano Idea Verona Plus-5

standaardcursus Italiano Idea Verona + 5 extra privélessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma (+ 4 culturele lessen p.w.) en elke middag 1 privéles.
De privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

IIV+8 - Italiano Idea Verona Plus-8 

standaardcursus Italiano Idea Verona + 8 extra privélessen in 4 dagen
In de ochtend volg je het standaardprogramma (+ 4 culturele lessen p.w.) en op 4 middagen twee privélessen.
De privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

II+5 - Italiano Intensivo Plus-5

Dit is een standaardcursus Idea Verona van 20 lessen per week (zonder culturele lessen) + 5 extra privélessen per week (elke middag 1 privéles).
De privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

II+8 - Italiano Intensivo Plus-8

Dit is een standaardcursus Idea Verona van 20 lessen per week (zonder culturele lessen) + 8 extra privélessen in 4 dagen (2 privélessen per dag op 4 dagen).
De privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

IB+5 - Italiano Buongiorno Plus-5

Dit is de standaardcursus Italiano Intensivo van 16 lessen + 5 extra privélessen per week (elke middag 1 privéles).
De privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

IB+8 - Italiano Buongiorno Plus-8

Dit is de standaardcursus Italiano Intensivo van 16 lessen + 8 extra privélessen in 4 dagen (2 privélessen per dag op 4 dagen).
De privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

Examencursussen

De school kan examencursussen bieden voor PLIDA en AIL. Vraag ons om info.
Verder kun je je altijd tijdens privélessen op een examen voorbereiden of tijdens een Italiano Intensivo Plus-8, bijv.

Individuele lessen

Startdata: elke week (minimaal 10 uur per week)
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).
Individuele lessen kunnen zowel voor privé- als zakelijke doeleinden gereserveerd worden.
Ook kan een speciaal taalgebruik (vaktaal, telefoontraining enz.) en examentraining behandeld worden.

IBC - Italiano Intensivo & Il Bel Canto (voor operazangers)

’s Morgens standaardcursus Italiano Intensivo van 9-13.15 uur. Daarnaast een individueel Bel Canto programma: op di. en do. middag 4 uur p.w. uitspraak en 2 uur p.w. zangcoaching op ma. en vrij. middag.
Niveau: voor alle taalniveaus
Data 2020: 1-26 juni  |  29 juni-24 juli  |  3-28 augustus.
N.B. Il Bel Canto is een unieke cursus voor zowel professionele operazangers als amateurs/studenten met operarepertoire.
Doel: verbetering van de uitspraak.
De cursus wordt georganiseerd in samenwerking met gekwalificeerde maestro’s van de Fondazione Arena di Verona.

Aanvullende cursussen
 • Moderne frescotechniekcursus. ’s Middags volg je lessen in frescoschilderen en maak je je eigen fresco in een lijst (vanaf 2 weken).
 • Kookcursus (de regionale keuken), kan ter plaatse geboekt worden bij minimaal 3-4 deelnemers.
 • Wijncursus (Italiaanse en regionale wijnen), kan ter plaatse geboekt worden bij minimaal 3-4 deelnemers. Het is een introductie in productieproces van wijnen en is inclusief wijnproeverij van de meest bekende Italiaanse wijnen.

Accommodatie


De diverse accommodaties

De accommodatie in Verona ligt altijd op loopafstand van de school.
Aankomst is op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken is op aanvraag!

 • Gedeeld appartement
  Je verblijft in een appartement met de verhuurder (meestal vrouw alleen of stel) en je deelt de keuken en badkamer. Bij de huurprijs van de appartementen zijn bedlinnen, handdoeken, verbruikskosten en eindschoonmaak inbegrepen.
 • Gastgezin met logies/ontbijt
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/ontbijt (houd er rekening mee dat het ontbijt in Italië niet veel voorstelt).
  Bij de prijs zijn bedlinnen, handdoeken en eindschoonmaak inbegrepen.
 • Gastgezin met logies/halfpension
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/halfpension (ontbijt en diner).
  Bij de prijs zijn bedlinnen, handdoeken en eindschoonmaak inbegrepen.
 • Studioappartement
  De school kan een eigen studioappartement boeken, dit is een eenkamerappartement met keukenhoek en badkamer.
 • Zelfstandig appartement 
  De school kan ook een zelfstandig appartement met één of meer slaapkamers boeken. De prijzen verschillen per periode, duur, grootte en ligging. Deze appartementen zijn op aanvraag.
 • B&B vlakbij de school
  De school kan ook kamers in een B&B vlakbij de school boeken. Er zijn kamers met en zonder eigen badkamer, geef je wensen op! Prijzen en beschikbaarheid zijn op aanvraag.
 • Hotel en residences
  De school kan een lijst van hotels/residences (luxer appartement met receptie) sturen en deze moet je dan zelf boeken.

Data & prijzen


Startdata 2020

N.B.

Absolute beginners kunnen alleen starten op de rode data, niet-beginners op alle data!

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
07*  03 02 06 04 01* 06 03 07 05 02 07*
13 10 09 14* 11 08 13 10 14 12 09 14
20 17 16 20 18 15 20 17 21 19 16  
27 24 23 25 22 27 24 28 26 23  
    30     29   31     30  

Startdata privélessen: elke week van het jaar

* Geen lessen op feestdagen: 6 januari, 13 april, 2 juni, 8 december en in week van 27 april t/m 1 mei.
N.B. Voor de lessen die uitvallen op feestdagen wordt een extra middagworkshop aangeboden in dezelfde week waarin de feestdag valt.
Kerstvakantie: 19 december 2020 t/m 6 januari 2021.

Data 2020 – Il Bel Canto (voor operastudenten & operazangers)
1-26 juni  |  29 juni-24 juli  |  3-28 augustus.


Cursusprijzen 2020

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten!

Kortingen
5% korting voor universitaire studenten en voor het 2e gezinslid.
1 gratis cursus bij inschrijving van 5 cursisten van het zelfde niveau die zich samen inschrijven voor dezelfde periode!
N.B. De korting geldt alleen voor het cursusgeld van de groepstaalcursussen (niet IBC of privélessen)!

cursusprijzen per persoon weken euro
IIV – Italiano Idea Verona
(20 standaardlessen + 4 culturele lessen per week)
1
2
3
4
8
12
311
492
635
777
1.490
2.204
II – Italiano Intensivo
(20 standaardlessen per week)
1
2
3
4
8
12
285
452
583
707
1.365
2.020
IB – Italiano Buongiorno
(16 standaardlessen per week)
1
2
3
4
8
12
259
409
524
643
1.232
1.826
IIV+5 – Italiano Idea Verona Plus-5
(24 lessen + 5 privélessen per week)
1
2
3
4
483
817
1.117
1.392
IIV+8 – Italiano Idea Verona Plus-8
(24 lessen + 8 privélessen per week)
1
2
3
4
585
1.000
1.382
1.730
II+5 – Italiano Intensivo Plus-5
(20 lessen + 5 privélessen per week)
1
2
3
4
464
799
1.088
1.358
II+8 – Italiano Intensivo Plus-8
(20 lessen + 8 privélessen per week)
1
2
3
4
564
990
1.365
1.713
IB+5 Italiano Buongiorno Plus-5
(16 lessen + 5 privélessen per week)
1
2
3
4
438
757
1.030
1.294
IB+8 Italiano Buongiorno Plus-8
(16 lessen + 8 privélessen per week)
1
2
3
4
537
948
1.306
1.649
privélessen (1-op-1)
1 les = 60 minuten
10 uur
20 uur
30 uur
370
720
1.050
duo-privélessen (2-op-1)
1 les = 60 minuten
10 uur
20 uur
30 uur
270
510
730
IBC – Il Bel Canto** (voor operazangers)
Italiano Intensivo taalcursus + 6 Belcanto lessen p.w.
1
2
3
4
672
1.019
1.480
1.635
Aanvullende cursussen
(gaan door bij minimaal 3-4 deelnemers en kunnen ter plaatse geboekt worden) 
kookcursus  op aanvraag
Italiaanse wijnen op aanvraag
frescoschilderen (van te voren boeken!) op aanvraag

N.B.
Prijs is exclusief eenmalig € 68,- inschrijfgeld per persoon van de school (blijft 12 maanden geldig voor de school in Verona).
Bij de prijs is het lesmateriaal inbegrepen.


Accommodatieprijzen

Aankomst is in principe op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken op aanvraag.
De prijzen van een tweepersoonskamer zijn op aanvraag.

prijzen per persoon per week
6 nachten
1 extra
nacht
appartement, gedeelde keuken en badkamer
1-persoonskamer
245 40
kamers in een B&B vlakbij de school
er zijn kamers met en zonder eigen badkamer!
prijzen
op aanvraag
 
gastgezin,
1-persoonskamer met  logies/ontbijt
1-persoonskamer met logies/halfpension
245
315
40
50
studioappartement
N.B. De prijzen van studioappartementen kunnen per periode variëren, neem contact op!
350 50
zelfstandig appartement voor meer personen,
hotel, B&B, residence
op aanvraag, neem contact met ons op.

Vervoer


Hoe is Verona te bereiken

Verona heeft een eigen vliegveld Verona-Villafranca op 12 km van het centrum.
Vanaf het vliegveld gaan er zeer regelmatig bussen naar het centraal station Porta Nuova van Verona. Wij adviseren vanaf het station (of vliegveld) met de taxi naar de accommodatie te gaan.

 • per vliegtuig -> Transavia verzorgt rechtstreekse vluchten naar Verona vanaf Amsterdam en Brussel en Ryanair vanaf Brussel Charleroi.
  Verona is verder goed te bereiken door te vliegen naar Milaan (vliegveld in Bergamo) met KLM, Alitalia, Transavia en EasyJet vanaf Amsterdam en Ryanair vanaf Eindhoven, Düsseldorf-Weeze, Brussel-Charleroi of Keulen en Eurowings vanaf Keulen/Bonn. Vanaf Milaan reis je per trein in 1,5 uur naar Verona.
  Ook kun je vliegen naar Venetië met KLMAlitalia en Transavia en vanaf Eindhoven, Düsseldorf (Weeze), Bremen of Charleroi/Brussel met Ryanair.
  Van Brussel zijn er vluchten naar Venetië met Brussels Airlines en van Düsseldorf en Keulen/Bonn met TUIfly. Vervolgens reis je in 1-1,5 uur met de trein naar Verona.
  Tenslotte kun je vliegen naar Bologna (vliegveld G. Marconi op 6 km van centrum) met KLM en Alitalia vanaf Amsterdam en met Transavia vanaf Eindhoven en met Brussels Airlines vanaf Brussel. Verder kun je vanaf Eindhoven, Düsseldorf (Weeze), Keulen en Brussel (Charleroi) met Ryanair naar Bologna vliegen en Eurowings vanaf Keulen/Bonn. En vanaf Bologna reis je per trein in een uur naar Verona.
Transfer

De school biedt een transfer aan vanaf het vliegveld van Verona of station van Verona naar de accommodatie.
De prijs bedraagt € 80 per enkele reis vanaf het vliegveld Verona en € 40 per enkele reis vanaf het station van Verona.

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over hoe je het beste naar je accommodatie/school kunt gaan.