Vraag informatie aan
Boek nu je taalreis!
Voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar

Het hele jaar door kun je vrijwel elke week met een taalcursus starten: vanaf 1 week tot een heel jaar. Deze cursussen zijn voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar. De taalscholen zijn internationaal en bieden taalcursussen op alle niveaus: van beginner tot vergevorderd. Je hebt altijd les in kleine groepen en de scholen organiseren ook een uitgebreid vrijetijdsprogramma.
Wil je meer weten over wat een taalvakantie inhoudt, lees verder bij algemene info.

Introductie 

Probeer ook eens een privécursus “Italiaans in de stad”, waarbij je in één dag (of meerdere dagen) Italiaans leert tijdens een wandeling of rondleiding met de leraar door de stad (3 uur per dag) in RomeFlorenceMilaanSiena.

Algemene cursussen

Een algemene taalcursus kun je op alle taalscholen volgen. Dit zijn de standaard cursussen, die zo zowel grammatica als spreekvaardigheid behandelen. Je volgt 5 dagen per week 4 groepslessen per dag (20 lessen per week). Daarnaast heb je nog voldoende tijd over voor ontspanning, vakantie of werk. Wil je intensiever les volgen, dan kun je beter een intensieve cursus volgen van 6 groepslessen per dag (30 lessen per week). Heb je specifieke wensen zoals het oefenen van extra grammatica, conversatie of een bepaald taalgebruik, kies dan een intensief plus cursus, dit is een standaardcursus aangevuld met 5 of 10 individuele lessen per week.
Minigroepen zijn vergelijkbaar met een standaard cursus, maar je hebt les in kleine groepen en meestal ligt de gemiddelde leeftijd hoger. Zeer geschikt om in korte tijd veel te leren! Daarnaast zijn er ook minigroepen die vooral gericht zijn op de spreekvaardigheid, lees meer hierover bij minigroepen en conversatie.

Individuele cursussen

Individuele lessen kunnen aan alle scholen gevolgd worden tot max. 8 lessen per dag. Het voordeel is dat deze elke week kunnen starten en je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren en/of weinig tijd hebt.
Privélessen zijn ook mogelijk voor 2 personen (mits beide cursisten hetzelfde taalniveau hebben). Bij enkele scholen is het mogelijk om in het weekend privélessen te volgen.
Voor een volledige onderdompeling kun je ook kiezen voor privéles bij een leraar thuis.
Individuele lessen lenen zich verder uitstekend voor het leren van zakelijk taalgebruik of vakjargon, kies dan Italiaans voor professionals.

Cursussen van 3 maanden of langer

Wil je echt goed Italiaans leren spreken (en schrijven), ga dan voor langere tijd naar Italië.
Kies een “long term” standaardcursus of een examencursus.
Wil je liever een tussenjaar: Gap year (32 weken) of Gap semester (18 weken)? Dit is een leuk programma, waarin je vloeiend Italiaans leert, een taalexamen aflegt en een extra cultuurblok volgt.
Als je van mode of design houdt, dan zijn er interessante programma’s van 3 of 5 maanden, klik op mode of design in Milaan.

klas in Rome

Cursussen voor specifieke doelgroepen
Speciale cursussen

Het hoeft uiteraard niet, maar het is wel leuk om een extra programma te volgen.
Er zijn vele speciale cursussen als cultuur, literatuur, kunsthistorie, conversatie, architectuur, mode, design, muziek, sport, creatieve cursussen, commercieel Italiaans. Verder themaspecials (korte taalvakanties met een sociaal, cultureel, gastronomisch of sportief programma), speciale minigroepen, “homestay” programma’s, kerstspecials, trekkingprogramma’s enz.
Ga voor alle data van themaspecials/minigroepen naar dit jaaroverzicht
Gastronomische en wijncursussen vind je bij Koken en wijn.

Groepsreizen

Voor groepen kunnen we een speciaal programma op maat aanbieden, bijv. voor docenten die met een groep cursisten een studiereis willen maken, maar ook voor scholen, verenigingen en bedrijven. Neem contact met ons op.

Vraag informatie aan