Boek nu je taalreis!

Taalscholen


Professionele taalscholen

De door Italstudio geselecteerde taalscholen zijn professionele scholen die kwalitatief hoogstaande cursussen bieden. Bij elke bestemming vind je de specifieke kenmerken van die taalschool. Over het algemeen zijn de scholen niet heel groot en zelfs op de grootste scholen (Florence en Rome) heerst een informele sfeer waar een optimaal persoonlijk contact mogelijk is. Wij proberen een zo volledig mogelijke impressie van de scholen te geven, maar telefonisch kunnen wij altijd het een en ander toelichten.

Docenten zijn native-speakers

Alle docenten zijn native-speakers, die vol enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen. Alle docenten hebben na hun universitaire opleiding een speciale didactische training gevolgd in taalonderwijs aan anderstaligen. Bovendien volgen zij regelmatig praktijkgerichte trainingen en nascholingscursussen.

Internationale taalscholen

Omdat de scholen bezocht worden door cursisten van ruim 50 verschillende nationaliteiten, is een taalreis een uitstekende manier om een internationale vriendenkring op te bouwen.De scholen liggen in de historische centra van de steden – vaak in een prachtig monumentaal pand – en zijn allemaal goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vrijwel alle scholen – op enkele zomerscholen na – zijn het hele jaar door geopend en gemiddeld start er elke week een nieuwe taalcursus.

receptie school Rome

Aanspreekpunt

Bij elke taalschool kun je met je vragen en/of problemen terecht bij het secretariaat. Het secretariaat van de school is je eerste aanspreekpunt, als je eenmaal in Italië zit. Men spreekt er Engels, Frans en/of Duits en men kan je informeren over (aanvullende) cursussen, accommodatie, uitstapjes, sportmogelijkheden, medische hulp enzovoorts. Als je er met de taalschool niet uitkomt, dan kun je natuurlijk ook altijd contact met Italstudio opnemen.

Erkende taalscholen

Italstudio vertegenwoordigt erkende taalscholen die zijn aangesloten bij ASILS, een overkoepelende organisatie die een uitstekende kwaliteit van de aangesloten scholen waarborgt. Tevens zijn deze scholen erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs. De kleinere scholen zijn meestal geen lid van ASILS, maar voldoen aan alle belangrijke eisen en kunnen zelfs heel aantrekkelijk zijn, afhankelijk van je wensen.

 

Lesmethode


Communicatieve lesmethode

Op al onze scholen krijg je les volgens de “communicatieve” lesmethode. Dit houdt in, dat er vanaf de eerste dag en op alle niveaus alleen Italiaans gesproken wordt. De manier van lesgeven en het lesmateriaal is zodanig ontwikkeld dat je alles heel goed begrijpt, ook al ben je absolute beginner. Je wordt voortdurend gestimuleerd zelf te spreken door het zojuist geleerde meteen in praktijk te brengen. De grammatica vormt een belangrijk onderdeel van de cursus, maar wordt behandeld aan de hand van praktische situaties. De nadruk ligt op de “spreektaal”, maar tijdens de cursussen voor gevorderden komt ook de “schrijftaal” aan bod. In tegenstelling tot het Nederlands is er in het Italiaans namelijk een groot verschil tussen spreek- en schrijftaal.

Lesmateriaal

Het studiemateriaal wordt tijdens de cursus uitgereikt en is inbegrepen bij de cursusprijs. Het dient ter ondersteuning van de lessen en wordt aangeboden in de vorm van praktische opdrachten en oefeningen. Ter afwisseling wordt er tevens gebruik gemaakt van kranten, tijdschriften, spelletjes en audiovisueel materiaal. Naast het leren van grammatica en conversatie, wordt er ook aandacht besteed aan culturele aspecten, zoals inzicht in de Italiaanse leefgewoonten, gebaren en lichaamstaal.

studente voor school Rome

Huiswerk

Je kunt ervan uitgaan dat 1 à 2 uur huiswerk per dag gemiddeld voldoende is om de cursus optimaal te kunnen volgen. Wij adviseren je een woordenboek mee te nemen en nuttig – maar niet noodzakelijk – is een Nederlands grammaticaboek van de Italiaanse taal dat je eventueel als naslagwerk kunt gebruiken. Bij de Koinè-scholen wordt echter geen huiswerk opgegeven, dit past in de Koinè-filosofie, meer hierover vind je bij de scholen in Lucca en Bologna.

Lees meer over al onze programma’s.


Boek nu