Vraag informatie aan
Boek nu je taalreis!
3 maanden of langer naar Italië?

Wil je echt goed Italiaans leren, dan moet je minstens 3 maanden of langer in Italië wonen en studeren tussen de Italianen.
Of je nu schoolverlater, net afgestudeerd bent of toe bent aan een sabbatical, voor iedereen zijn er interessante mogelijkheden.
Lange termijn-cursussen zijn relatief lager geprijsd en kunnen geheel volgens eigen wensen ingevuld worden. Je kunt bijv. meerdere bestemmingen combineren of aanvullende cursussen volgen. En ook kun je de cursus afsluiten met een officieel taaldiploma, zie examencursussen.

klas in Siena

Lange termijn-cursussen

Wil je een waardevolle ervaring opdoen, dan zijn lange-termijn programma’s erg aantrekkelijk.
De long term standaardcursus vanaf 12 weken is de meest algemene cursus en is per week relatief voordeliger dan een cursus van enkele weken. En wil je toch een half jaar gaan, dan is het voordeliger om meteen een long term semester cursus van 24 weken te boeken bij de Scuola Leonardo da Vinci. De cursussen kunnen bijna altijd ter plaatse verlengd worden.
Heel voordelig zijn de CSN-long term cursussen van de Scuola Leonardo da Vinci in Rome, Florence, Milaan, Siena en Viareggio, waarbij je profiteert van een nog grotere korting op de standaardcursus vanaf 13 weken! Alleen Italstudio biedt deze CSN-korting aan!
Voor al deze cursussen hoef je overigens geen speciale vooropleiding te hebben.

Wil je bijv. langere tijd naar Florence? Lees deze blog van student Marvin!

Volg een cursus in meerdere steden
Het is ook mogelijk om een paar maanden een taalcursus te volgen in diverse steden. Als je kiest voor schoolketens als Scuola Leonardo da Vinci (Rome, Florence, Milaan, Siena en Viareggio) en Centro Koiné (Lucca, Bologna en Camogli), dan heb je het voordeel dat je volgens dezelfde lesmethode een cursus volgt en verder kun je profiteren van de lange termijnkortingen!

Eindexamengarantie alleen bij Italstudio

Bij aanmelding voor een cursus van 12 weken of langer bij één van de Leonardo da Vinci scholen, kun je je boeking kosteloos annuleren, als je zakt voor je eindexamen van de middelbare school!

Gap year of career break

Wil je liever een studiejaar van 4-8 maanden volgen, dan heb je twee soorten programma’s:

    1. Zoek je een algemeen vormend programma, kies het Gap year (8 maanden) of Gap Semester (18 weken), waarin je vloeiend Italiaans leert, een taalexamen aflegt en extra lessen volgt over de Italiaanse maatschappij zoals (kunst)geschiedenis, sociaal-politiek, mode, design, film, actualiteiten en Italiaanse keuken. Een uniek programma dat je in Rome, Milaan, Florence en Siena kunt volgen.
    2. Heb je een passie voor mode, design, kunst, grafische vormgeving of media design? Kijk bij mode & design
Taal & stage

Een buitenlandse werkervaring is leuk en leerzaam en staat bovendien goed op je cv! Het is mogelijk om een taalcursus te combineren met een onbetaalde stage of vrijwilligerswerk. Deze programma’s duren gemiddeld minimaal drie maanden. Kijk voor meer informatie bij de scholen in Salerno en Rimini.

Voor een verblijf in Italië heb je als Nederlander of Belg geen visum nodig, dus ook geen papierwinkel!
Wil je overleggen over welk programma voor jou de juiste keuze is? Kijk hier hoe je contact kunt opnemen met Italstudio, wij helpen je graag bij het maken van een keuze!

Vraag informatie aan