Vraag informatie aan
Boek nu je taalreis!

Zakelijke taaltrainingen


Italiaans voor professionals

Een goede kennis van het Italiaans is noodzakelijk om succesvol zaken te kunnen doen met Italianen. Het blijft niet bij een goede kennis van de taal, maar ook de kennis van de cultuur, gebruiken en mentaliteit is onontbeerlijk! Onder professionals verstaan wij executives, managers, ondernemers, kortom iedereen die het Italiaans voor professionele doeleinden wil leren.

Zakelijke taaltrainingen op maat

Voor professionals die in korte tijd goed Italiaans willen leren bieden wij taaltrainingen op maat (zowel individueel als in groepsverband).
Dit kan een volledige onderdompelingcursus op locatie zijn, maar een ook een cursus commercieel Italiaans, Italiaanse handelscorrespondentie, een telefoontraining, Italiaans taalgebruik in je eigen vakgebied of een cursus “hoe zaken doen in Italië”.
De lessen worden normaal gesproken van maandag t/m vrijdag aangeboden en bij sommige scholen kan ook les in het weekend geboden worden.
In deze cursussen kunnen ook acculturatielessen geïntegreerd worden: deze lessen zijn bedoeld voor personen die – met of zonder gezin – beroepshalve een tijd naar Italië gaan. Tijdens deze lessen komen alle relevante aspecten van de Italiaanse samenleving aan bod. Er wordt aandacht besteed aan communicatie, lokale gebruiken en omgangsvormen, onderhandelen enzovoorts. Deze acculturatielessen worden in overleg met de cursist samengesteld.

Florence

Waarom in Italië

Het voordeel van een volledige onderdompeling in Italië is dat je zowel vóór, tijdens als na de lessen Italiaans hoort en spreekt en jezelf helemaal onderdompelt in het Italiaanse leven. Hierdoor leer je sneller en effectiever, bovendien blijft je kennis beter “hangen”. Het is zelfs mogelijk om bij een leraar thuis een cursus te volgen!
Een belangrijk voordeel is ook dat een full immersion cursus in Italië veel voordeliger is dan een spoedcursus in Nederland of België (zelfs inclusief reis en verblijf)!

Onderdompeling


Volledige onderdompeling vanaf 1 week

Een full-immersion van 4 tot 8 uur les per dag is bedoeld voor particulieren of professionals die in zeer korte tijd de Italiaanse taal willen leren, vaak voor professionele doeleinden. Het betreft individuele cursussen op maat (of in kleine groep). Een full-immersion cursus kan in elke week van het jaar starten!

Hieronder vermelden wij de mogelijke locaties:

Como

De school in Como is gespecialiseerd in full-immersion cursussen voor professionals, internationale Vips en anderen die in korte tijd zoveel mogelijk Italiaans willen leren in een inspirerende omgeving en door middel van een uitstekende lesmethode.

Ravenna

De school in Ravenna biedt cursussen “Italiaans voor zaken” aan. Een docent van de school heeft zelf speciaal een boek “Italiaans voor zaken” gepubliceerd! Het betreft vooral privélessen.

Todi

De school in Todi organiseert een full-immersion cursus vanaf 1 week in een prestigieus hotel in Umbrië of in andere locatie naar keuze, zoals een zelfstandig appartement.
De achterliggende gedachte is: weg van alle verplichtingen en beslommeringen in een luxueuze en relaxte omgeving samen met ervaren docenten een spoedcursus Italiaans en/of vakjargon volgen.

Salerno

De school in Salerno verzorgt een full-immersion cursus vanaf 1 week op de school of op locatie, zoals in het prachtige 5-sterren hotel Raito aan de Amalfitaanse kust vlakbij Salerno.
Cursisten van de school kunnen daar met korting een kamer huren!
Doelgroep: managers en executives, die in een prachtige en ontspannen omgeving – individueel (of met een paar collega’s) – een spoedcursus op maat willen volgen (eventueel kan ook het gezin mee).

Napels, Venetië en Genua

De scholen in Napels en Venetië organiseren full-immersion cursussen van 8 lesuren per dag (al dan niet inclusief lunch met de docent).
Verder verzorgen zij ook privécursussen in het weekend.

Assisi

De school in Assisi biedt een volledig onderdompelingsprogramma inclusief wellness arrangement in het suggestieve 5 sterren Hotel NUN in Assisi (van maandag t/m donderdag). Dit is een zeer voordelige aanbieding van het hotel!
Indien gewenst kunt u ook een ander hotel reserveren. Vraag een prijsopgave.

Scuola Leonardo da Vinci

De Leonardo da Vinci scholen in Rome, Florence, Milaan, Siena en Viareggio organiseren professionele cursussen en full-immersion cursussen vanaf 1 week al dan niet inclusief de lunch met de docent.

Bij leraar thuis

In Bologna (Bolognalingua), bij Monica in Belvedere Ostrense bij Ancona (Initaliano) en bij Paola van Homestay Castelli Romani (bij Rome) kun je full-immersion cursussen bij volgen bij een zeer ervaren docent thuis (of op locatie).
In Bologna zijn er ook speciale privécursussen in het weekend mogelijk.

Professionele cursussen


Professionele cursussen

Professionele cursussen zijn een combinatie van een standaard taalcursus met 2 privélessen per dag. De privélessen worden georganiseerd volgens de wensen van de cursist en in het door de cursist gekozen vakgebied.
De professionele cursussen kunnen op elk niveau gegeven worden, alleen is voor een cursus professioneel Italiaans minstens een halfgevorderde voorkennis van het Italiaans gewenst.

Vakgebieden: handelscorrespondentie, commercieel Italiaans, bankwezen, juridisch, hotelindustrie, wijn en voeding, toerisme, luchtvaart, gezondheid, mode, architectuur, literatuur, film, opera, theater (andere gebieden op aanvraag).

Onderstaande scholen bieden individuele en professionele cursussen:
Rome
Florence
Milaan
Siena
Viareggio
Como
Verona
Bolognalingua
Bologna Koinè
Salerno
Rimini
Initaliano 
Montepulciano
Assisi
Todi
Napels
Taormina
Lucca
Ravenna

Heb je specifieke vragen of wil je een advies over een geschikte cursus, neem gerust contact met ons op !


Vraag informatie aan