65-jarige cursiste uit Huizen

De boeking was snel en goed geregeld: een goed begin. Ook de vlucht met Transavia en de aansluitende Airbus naar de stad verliepen vlot en zonder problemen. Het openbaar vervoer in Verona is prima.
De school Idea Verona vond ik uitstekend. Ik trof er competente, aardige docenten, een prettige sfeer, efficiënte gang van zaken, goed excursieprogramma na de lessen en er werd gevraagd naar suggesties als aanvulling op het programma.
Het appartement was goed, handige centrale ligging, goede faciliteiten. Het enige wat opviel was dat de pannetjes in de keuken oud waren, maar ach … Het interieur daarentegen was keurig schoon geboend; tv werkte (handig om als aanvulling op de lessen de actualiteiten van RAI-1 te volgen) idem gebruik van een wasmachine. In de stad kun je gratis internet aanvragen voor als je je laptop bij je hebt. Bovendien was het er heel rustig en de buren vriendelijk.
Verona vind ik een prachtige stad – veel te zien en er was, ook buiten ons bezoek aan een opera in de Arena, van alles te doen. Het bleek dat er gemakkelijk toegangskaarten te krijgen waren. Ook de ligging nabij het Gardameer is leuk; we hebben een keer de bus genomen naar Sirmione om daar een middag te lunchen en te zwemmen. Binnen een uur waren we ter plaatse.
En dan heb ik het nog niet gehad over het heerlijke eten. Als je een beetje buiten de toeristencirkels blijft, is het ook nog een stuk goedkoper dan in Nederland. Via de school krijg je dan nog eens korting in een aantal leuke en goede restaurantjes. Kortom: Italiaans leren in Verona is een aanrader..

65-jarige cursiste uit Huizen2 weken standaard, Verona
Bekijk ook reacties van:
Taalreizen Verona