Annelies Hemmes

Allereerst de school: niets dan lof.
De school is klein – in de periode dat ik er was, waren er ongeveer 30 – 35 leerlingen, verdeeld over 7 klasjes van verschillende niveaus – maar zeer professioneel en goed georganiseerd. De kleine schaal maakt dat er veel persoonlijke aandacht is: iedereen kent iedereen. Er wordt ook veel moeite gedaan om leerlingen een leuke tijd te bezorgen: vrijwel dagelijks een excursie of aktiviteit in Siena zelf (meestal gratis), o.l.v. zeer goed opgeleide en inspirerende gidsen. Maar ook regelmatig uitstapjes in de omgeving (San Gimignano, Perugia, Assisi), ook o.l.v. een professionele gids, tegen geringe vergoeding. Een goed teken is overigens dat heel veel leerlingen regelmatig terugkeren naar deze school. Heel veel leerlingen waren hier niet voor het eerst!
De accommodatie:
ik woonde op het mooiste plekje van Siena: aan de rand van het centrum, een eigen balkon met uitzicht over een gedeelte van de stad en de heuvels in de omtrek. Onder mijn balkon was de tuin van onze contrada, de Contrada del Bruco, een prachtig park met vogels en eekhoorntjes. (ongelooflijk: voor 20 euro p.n.!) Een prachtige plek ’s avonds om 8 uur, een glaasje wijn en de zon die langzaam ondergaat. En wel overal dichtbij – maar Siena is niet zo groot – 5 min. van school en Piazza del Campo. Mijn kamer in bevond zich in een mooi, oud, sfeervol appartement. We woonden er met 4 studenten, gezamenlijk gebruik van keuken, 2 badkamers. De eigenaar woonde er zelf niet, ik heb hem wel ontmoet, bijzonder aardig.
Siena:
een geweldig stadje. Het is klein, maar volkomen onoverzichtelijk: de laatste dag verdwaalde ik nog! Er is heel veel te doen en te zien: veel kunst, muziek, film. In drie weken is het me gelukkig niet gelukt om alles te bekijken, dus ik moet terug! Natuurlijk zijn er veel – vooral Nederlandse – toeristen, maar die komen over het algemeen niet verder dan de winkelstraat, en ’s avonds zijn ze verdwenen. Voor mij persoonlijk – ik ben musicus – was b.v. de Academia Chigiana interessant. Tijdens mijn verblijf heb ik daar wat lessen kunnen bijwonen van een beroemd cellist erg bijzonder!
Verder is de omgeving prachtig. Ik heb 2 dagen een fiets gehuurd en dat was ook een heel aparte ervaring: op een mountainbike door de Chianti! En je zit met de bus ook zo (70 min.) in Firenze!
Kortom: ik heb een geweldige vakantie gehad! Heel hartelijk dank voor de bemiddeling en het contact.

Annelies Hemmes3 weken standaard - Siena
Bekijk ook reacties van:
Siena Taalreizen