Clara Netten

De afgelopen 3 weken in Lanciano zijn voor mij heel fijn geweest. Om te beginnen is Palma Altobelli een perfecte docent. Vriendelijk, heel deskundig maar vooral heel gedreven. Wij hebben ook regelmatig van dochter Virginia les gehad. Ik vond haar ook heel plezierig lesgeven.
Palma is echt een gepassioneerd persoon. Ze was heel behulpzaam bij onze uitstapjes, organiseerde zelf diverse dingen, nodigde ons uit voor een bezoek bij haar thuis waarna haar man ons met zijn auto meenam voor een tocht naar de kust en een uitgebreid bezoek aan de prachtige L’Abbazia van San Giovanni in Venere en stuurde mij voor mijn komst al een mailtje om me te wijzen op het belangrijke feest van Mastrogiuatro op zondagavond 3 september….kortom niets dan lof.
We hadden daarbij nog het geluk van een hele fijne kleine groep van eerst 5 en later 4 personen. Er ontstond een hele warme band met verschillende gezamenlijke activiteiten en de meeste gesprekken waren daarbij in het Italiaans…fantastisch voor ons om doorlopend te kunnen oefenen, samen zelfs een keer huiswerk te maken!
Dit alles in een heel sfeervol traditioneel stadje met, juist in september, diverse traditionele feesten waarbij heel Lanciano op de been kwam en toeristen spaarzaam zijn. En de mensen zijn er erg vriendelijk, je kunt gemakkelijk contact maken.
Kortom…voor mij een onvergetelijk verblijf. Ik vind het daarbij heel fijn dat ik voor al mijn vragen terecht kan bij Italstudio. Het verblijf bij Bed en Blues was ook ideaal voor ons. De eigenaar was heel attent, haalde me ongevraagd op bij het station en wilde ons ook wegbrengen. Een ideaal verblijf als je ook graag zelf wil koken, de keuken was voorzien van alle gemakken.
Wat mij betreft…ik zou heel graag nog eens naar Lanciano gaan, ook al vanwege de interessante omgeving en het heerlijke weer in september.

 

Clara Netten3 weken standaardcursus, Lanciano
Bekijk ook reacties van:
Lanciano Taalreizen