Esmé van der Krieke

Ik heb een geweldige tijd gehad in Viareggio! Het is een prachtige badplaats en vlakbij Pisa en Lucca. De school is klein en heeft een prettige sfeer.
Ook de activiteiten die de school organiseert zijn leuk en vooral de pasta party op de donderdagavond is een geweldige vondst: gratis pasta op het strand en je moet voor je eigen drinken zorgen. Ik ben er maar twee weken geweest (wat natuurlijk veel te kort is om als beginner Italiaans te leren), maar het voelt alsof ik heel lang ben weg geweest en ik heb ook heel veel leuke mensen ontmoet en vrienden voor het leven gemaakt. Het was wel opvallend dat driekwart van de leerlingen uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland kwam. Er waren dus niet heel veel verschillende nationaliteiten en de meeste leerlingen zaten ook wel in mijn leeftijdscategorie: 16-20 jaar. Maar dit komt natuurlijk ook omdat het zomervakantie (juli) was.
Al met al heb ik het erg leuk gehad in Viareggio: verbleven in een prachtig gedeeld appartement, veel geleerd tijdens de lessen en ook buiten de lessen om, lekker op het strand gelegen, uitstapjes naar Pisa, Lucca en Pietrasanta gemaakt en heerlijk gegeten. Ik hoop er nog eens terug te keren!

Esmé van der Krieke2 weken standaard, Viareggio
Bekijk ook reacties van:
Taalreizen Viareggio