Esther Berkenbosch

Ik heb in Rome echt een geweldige tijd gehad. De school ligt op een perfecte locatie en alles is in principe prima geregeld. Rome is echt een geweldige stad waar heel veel te beleven valt. Ook de school maakt enkele uitstapjes naar ´steden´ in de buurt of tripjes in Rome.
Ook de huisvesting is prima geregeld. Ik zat vlak bij het Vaticaan. Vanaf hier kon ik heel makkelijk naar het centrum met het openbaar vervoer of lopen.
Ik heb bijna alle docenten gehad, omdat ik het academisch jaar heb gedaan en ook zij zijn heel goed bevallen. Ze hebben heel veel geduld en proberen je echt verder te helpen met de taal. Ze staan altijd voor je klaar en als je iets te vragen hebt, vinden ze dit alleen maar leuk.
De cursus zelf is mij ook heel goed bevallen. Ik had niet verwacht dat ik in 8 maanden een nieuwe taal kon leren, maar ik denk dat ik mag zeggen dat dit toch aardig gelukt is. Ik heb drie examens gemaakt en ze ook alle drie gehaald.
De school had sinds dit jaar voor het eerst ook een lounge, een soort bar van de school (Gustolab). Deze is heel mooi en handig. Hier kunnen de leerlingen ook gratis gebruik maken van internet. Het enige nadeel van het internet is dat je dit slechts 15 minuten achter elkaar kan gebruiken en daarna moet je het opnieuw opstarten.
Ook Italstudio is heel netjes geweest in de afhandeling van alles. Nog heel erg bedankt voor het regelen van het extra examen!
Kortom ik heb echt een geweldig jaar gehad en ik kan het iedereen aanraden om een jaar in het buitenland een taal te gaan leren!!!

Esther BerkenboschAcademisch Jaar (32 weken), Rome
Bekijk ook reacties van:
Rome Taalreizen