Frans Reijnders

Ik heb 5 ochtenden les gehad in Lanciano bij de school “Athena”. We hebben ervan genoten. Ik zat in een klasje met een Mexicaanse jongen en een meisje uit Zuid Afrika, beide hebben familie vlak bij Lanciano, waar zij enkele maanden verbleven. Onze professoressa Palma Altobelli vond ik geweldig, onvermoeibaar, didactisch en zeer enthousiast. Heel persoonlijk, geïnteresseerd en betrokken. Zij is lerares klassieke talen geweest in Lanciano en wist heel veel te vertellen van de geschiedenis van de streek en van de Romeinen.
We kregen een stadswandeling met uitvoerige uitleg en bezochten het archeologisch museum in Chieti, ca 40 km van Lanciano gelegen. Op deze excursie werden wij vergezeld door haar man, dochter en haar 89 jarige moeder.
Haar dochter Virginia (33) geeft ook les op de school, ook zij deed het prima! Ik heb op de ochtenden afwisselend les gehad in het klasje met 3 en privé les, omdat ik al wat meer gevorderd was dan de twee andere klasgenoten.
Kortom een prima week in Lanciano, in Abruzzo, rustig, weinig toeristisch. We hebben nog net de laatste dag meegemaakt van het muziekfestival dat elk jaar in september plaats vindt.
Het Hotel Anxanum was goed (prijs/kwaliteit). Twee kleine restaurants vlak bij de school (La locanda del Malvó en Osteria Patria) zijn aanraders. Ik hoop dat Palma Altobelli nog een tijdje doorgaat met haar school in Lanciano.

Frans Reijnders 1 week standaard, Lanciano
Bekijk ook reacties van:
Lanciano Taalreizen