Hanne

Ik heb twee fantastisch fijne weken gehad in Siena.
De reis verliep goed. Ik vloog van Eindhoven naar Pisa en vandaar heb ik de trein genomen en in Siena een taxi. Het appartement was fijn. Comfortabel, schoon, goed ingericht, veilig en gezellig. Ik heb het echt getroffen met mijn huisgenoten. Helaas was er gedurende de gehele eerste week een festival beneden aan het appartement gaande. Dat was elke avond van zes uur tot een uur of een in de nacht. Dat heeft me wel de nodige nachtrust gekost. Dat was het enige jammere aan het appartement. Het appartement lag geweldig leuk, waardoor de stad en de school buitengewoon goed te voet bereikbaar waren.
Ik heb veel van de stad gezien en ook nog een keer een excursie met de school gemaakt naar Volterra. Geweldig om als classica zo’n mooie Etruskische stad te kunnen bezichtigen.
Ik ben tweemaal naar een concertante uitvoering van operafragmenten geweest en eenmaal naar een klassiek concert in een van de prachtige kerken van Siena. Wat een feest!!!!!!
De school was prima, communicatief zeer sterk, klantvriendelijk en persoonlijk. De instaptoets was goed en ik belandde in een prima groep. Na anderhalve week ging het tempo me net iets te snel en ben ik overgestapt naar een groep lager. Ik heb erg veel gestoken dankzij de prima leerkrachten. Ik had ingeschreven voor de cursus “Italia Oggi”. De eerste week hebben we alle dagen met ons drieëen interessante verhalen over het dagelijks leven en de historie van Italië gehoord. De tweede week zou ik de enige zijn die deze extra lezingen volgde en daarom heb ik de laatste vijf dagen vijfmaal privéles gehad. Erg leuk en leerzaam.
Terug heb ik de bus genomen naar Pisa en ben ik weer gevlogen van Pisa naar Eindhoven. Het was een heerlijke vakantie. Ik zou het zo weer doen.

Hanne2 weken Italia Oggi, Siena
Bekijk ook reacties van:
Siena Taalreizen