Isabel Vounckx

Na een cursus van 50 uur Italiaans in België wou ik absoluut naar Italië gaan om daar nog een cursus te gaan volgen. Al van kindsaf aan ben ik gefascineerd door Italië, het volk, la pasta, de taal, … Via Italstudio ben ik dan een 4-weekse intensieve cursus gaan volgen in de Leonardo da Vinci school in Firenze. Samen met een vriendin hadden we een studio-appartement gehuurd in het centrum van Firenze. Al vanaf de eerste dag voelden we ons daar thuis. Onze studio was wel klein, maar heel gezellig en lag maar op 5 minuutjes van ‘t school en ook alle bezienswaardigheden lagen op wandelafstand.
In ‘t school zaten we met een groepje van 10 – 12 studenten van allerlei nationaliteiten (Noorwegen, Zweden, Nieuw-Zeeland, Costa Rica, …). De lessen waren echt goed georganiseerd: eerst kregen we grammaticales, gevolgd door conversatie en in de namiddag hadden we dan weer conversatie (intensief). Al wat we geleerd hadden, konden we meteen overbrengen in de praktijk. Naast de lessen probeerden we met onze medestudenten ook zoveel mogelijk Italiaans te spreken en natuurlijk ook met de plaatselijke bevolking. De Italianen appreciëren het echt dat je hun taal spreekt of toch de moeite doet om het te spreken. In die 4 weken heb ik ontzettend veel bijgeleerd. We namen zelfs gewoon de gewoonten van de Italianen over. Rond 16 u. een espresso gaan drinken met een bombolone. Het was precies of we daar al jaren woonden.
Ik vond het ook heel interessant dat je in ‘t school niet alleen de taal leerde maar ook de houding, cultuur van de Italianen. Naast de lessen hadden we ook de gelegenheid om uitstapjes te doen die de school organiseerde. In de weekends hebben we dan allerlei prachtige steden bezocht: Siena, Pisa, Lucca, San Gimignano en dit onder begeleiding van een gids die toevallig ook les gaf in de Leonardo da Vinci school. Naast die culturele uitstapjes zowel in Firenze als daarbuiten mochten we 1 ding zeker niet vergeten: een voetbalmatch van de Serie A meemaken: Fiorentina – Verona. Vol stadion en vollen bak ambiance zoals we in België zeggen.
Deze 4 weken waren echt onvergetelijk, ik vond het echt jammer dat ik moest terugkeren naar België. Dit is zeker voor herhaling vatbaar en liefst voor langer dan 1 maand. Ciao!

Isabel Vounckx4 weken Intensief, Florence
Bekijk ook reacties van:
Florence Taalreizen