Jolijn de Groot

Het appartement in via XX Settembre was erg mooi, goed verzorgd en wel uitgerust. Zondagavond ontmoette ik een van mijn huisgenootjes, een meisje van 17 uit Venezuela, die mij meteen op sleeptouw nam en met wie ik ook de volgende dag vroeg met de bus naar school ging zodat ik me voor het lesprogramma in de ochtend kon aanmelden. We waren daar al om 7.45 u. maar ik was in elk geval de eerste. De koffie om de hoek is verrukkelijk dus ik had het Italiaanse gevoel direct goed te pakken. Ik kon me inderdaad aanmelden voor het lesprogramma in de ochtend voor de absolute beginnersklas bij l’insegnante Jennifer. Na deze les ben ik even langs het kantoor in de school gelopen. Zeer behulpzame mensen en zij stuurden me door naar het lokaal waar vervolgens de conversatieklas voor beginners was bij Marlena.
De lessen waren super! Vooral de conversatieklas vond ik erg leuk. Een week is kort maar ik heb echt veel kunnen leren en vooral veel onwijs leuke mensen ontmoet. De activiteiten na schooltijd zijn ook zeker de moeite waard. Hoewel mijn Engelse spreekvaardigheid deze vakantie vooral enorm is verbeterd, heb ik ook een aardig woordje Italiaans leren spreken. Het is vooral gemakkelijker geworden iemand die Italiaans spreekt te verstaan. Ik denk zeker dat ik ooit nog een cursus wil doen maar denk dat ik dan minimaal 2 weken zal boeken.
Ik wil je bedanken voor de super bemiddeling. Ik voelde me bij mijn aankomst in Rome echt welkom en had het gevoel dat mensen me verwachten en wisten waarvoor ik kwam. De school is op een prachtlocatie en de medestudenten en leraren waren geweldig. Ik heb veel leuke nieuwe mensen ontmoet met wie ik contact zal blijven houden. Het was echt een ervaring om nooit te vergeten!
P.S. Er is ook een app voor de iPhone die “Bus Rome” heet en deze werkt soms wel goed!

Jolijn de Groot1 week intensieve cursus, Rome
Bekijk ook reacties van:
Rome Taalreizen