Mariëtte, Jacqueline en Rennie

Opnieuw op cursus in Italië en deze keer gekozen voor een school in Venetië, een voor ons nog onbekende plaats. Wat een feest wanneer je aankomt met de vaporetto en de lagune op vaart….Een schilderachtig decor, een zwoel zeewindje, zon en vriendelijke mensen zijn onze eerste kennismaking.
En wat voelt het goed als je in de vroege morgen, wanneer de toerist nog op één oor ligt, samen met de locali op weg bent naar je bestemming van die dag, voor ons het Instituut. Om opnieuw een ”passo avanti” te maken in de taal en je te mengen met cursisten die van heinde en ver komen met eenzelfde passie. Naast de regels van de grammatica ook veel geleerd hoe de taal te bezigen in de praktijk. Van “do un’ occhiata, grazie” als de beschrijving van een schilderij in details en het maken van een heuse “sondaggio”.
Het verblijf op de Residenza Redentore was perfect met stip. Prettige kamers, een praktische keuken, privacy, een prachtige tuin aan de lagune, en vooral ook daar een ontmoetingspunt van veel cursisten. En het dwalen door Venetië met haar smalle straatjes, bruggen en pleintjes, haar kerken en musea, doorkijkjes en vergezichten, het is als wandelen door een mooi boek, waarin voor alles een eigen verhaal.
Het zijn “i sapori” van een week cursus in Venetië, wat voor ons een waar feest was. Grazie a tutti.

Mariëtte, Jacqueline en Rennie1 week standaard, Venetië
Bekijk ook reacties van:
Taalreizen Venetië