Marion Wagemans

Afgelopen oktober heb ik een week de taalschool in Lucca bezocht. Wát een fantastische ervaring. Werkelijk in alle opzichten.
De kennismaking voelde al meteen als een warm bad en ik werd hartelijk ontvangen. Het is bijzonder om te ervaren dat alle medewerkers van de school op een hele plezierige manier contact met je maken waardoor je je snel op je gemak voelt.

Één van de docenten heeft bij aanvang een kort gesprek met je om te bepalen welke groep het beste aansluit bij jouw kennisniveau. Daarna maak je op een ongedwongen manier kennis met je medecursisten en docent voor die week. In mijn geval Maddalena die ons gedurende de week met veel enthousiasme in de Italiaanse taal onderdompelde. Ik was aangenaam verrast dat de cursisten inderdaad uit diverse werelddelen afkomstig zijn: Japan, Indonesië, Zuid-Afrika, Noorwegen, Ierland, Israël, Duitsland. 
Kortom, de informatie van Italstudio’s en de school in Lucca hebben inderdaad geen mooie verkooppraat maar geven aan wat de realiteit is.

Zelf had ik gekozen voor een combinatie van lessen in de ochtend in combinatie met een Cultureel/ Gastronomisch programma: Pane, Vino e Lingua! Mooie fattoria bezocht, goede wijnen geproefd, kennis van olijfoliën opgedaan en heerlijk gegeten!  

Een heerlijke week gehad en bovendien is de genoemde optie van Albergo Piccolo Puccini heel fijn. Een prima kamer, personeel erg klantgericht en inspelend op de reden van mijn bezoek!
Lucca was al een fijne plek, maar deze ervaringen hebben het een gouden randje gegeven!

Marion Wagemans1 week Pane, Vino & Lingua, Lucca
Bekijk ook reacties van:
Lucca Taalreizen