Miriam Strous

Op de school voel je je vanaf de eerste minuut welkom. Alles wordt uitgelegd, je koopt of huurt je lesboek (inclusief dvd/cd), het rooster is overzichtelijk en de locatie ook.
We hadden 2 verschillende leraren per dag, wat heel fijn is, want het brengt wat meer schwung in het geheel. Elke docent heeft toch weer net zijn eigen aanpak, manier van praten en manier van uitleggen. De lesmethode is geheel gericht op zelf-ontdekkend leren, maar de docenten zijn altijd bereid dingen nog eens uit te leggen, zo vaak als nodig is. Wat het fijnst was aan de leraren was hun ongebreidelde enthousiasme en de kunst om zo langzaam en begrijpelijk mogelijk Italiaans te spreken(niet altijd even gemakkelijk voor een native speaker). De leraren deden echt moeite om je te leren kennen en pasten vragen/voorbeelden aan op de cursisten.
De middagactiviteiten waren heel divers (stedenbezoek, zwemmen, bierproeven, pizza bakken…) en gemixt: alle cursisten van de school konden inschrijven. De stedentrips en de rondwandeling door Perugia de eerste maandag werden door de docenten in het Italiaans gedaan.
Het geheel heeft mijn verwachtingen ver overtroffen. Vooral het enthousiasme van de docenten en de goede organisatie van de school (de secretaresse heeft me zelfs geholpen een huurauto te regelen!) hebben er twee topweken van gemaakt, waarin ik heel snel op een redelijk niveau Italiaans ben gekomen. Ik had nog een week vakantie aan het meer van Trasimeno er achteraan geboekt en het verbaasde me hoe veel ik al kon zeggen en vooral verstaan!
Het appartement was prima in orde. Ik had een heel ruime kamer (eigenlijk de woonkamer) en een Nederlands meisje (toeval!) uit mijn groep had 1 van de slaapkamers. De andere slaapkamer bleef leeg, dus we zijn 2 weken met z’n tweeën geweest. Het appartement was ruim opgezet en van alle gemakken voorzien.
Al met al een fantastische ervaring, een heerlijke reis en zeker het herhalen waard!

Miriam Strous2 weken standaard, Perugia
Bekijk ook reacties van:
Perugia Taalreizen