Monique Nettekoven

Ik kwam op een zaterdag aan en moest de eerste 2 dagen echt wennen aan het alleen zijn (ik was nog nooit alleen op vakantie geweest!). Maar vanaf maandag heb ik alleen maar genoten.
Wat een geweldige, lieve aardige mensen werken er bij Centro Koinè!! Ik werd heel vriendelijk ontvangen en na een kort gesprekje mocht ik naar m’n klas gaan. Heb heel veel leuke mede-cursisten ontmoet van over de hele wereld en de lerares vond ik ook heel vriendelijk en ze gaf erg goed les (Elena).
Het middag/avond programma was ook zeer interessant en erg gezellig, met veel informatie over de wijnen en olijfolie uit Lucca en omgeving. Deze excursies deden we met 6 cursisten en de uitleg werd verzorgd door Stefano Allegrini. Hij vertelde met zoveel passie over de wijnen uit zijn streek. We hebben natuurlijk ook nog een aantal keren gekookt in de keuken op school en dat was vooral gezellig.
Het appartement was prima. Alles wat je nodig hebt was er en gewoon netjes. Ik deelde het appartement met 2 dames uit Ecuador, zij waren professionele opera zangeressen en moesten ook een cursus Italiaans volgen voor een goede uitspraak. Er werd dus altijd veel gezongen in het appartement en dat was ook een hele leuke ervaring.
Al met al heb ik zeer genoten van mijn verblijf in Lucca en ook zeker heel veel geleerd.
We zijn nu net terug van onze vakantie in Italië en heb daar alleen maar Italiaans gesproken en merk dat het steeds beter en vlotter gaat.
Als ik ooit nog een cursus Italiaans wil volgen dan doe ik dat graag weer bij Italstudio!

Monique Nettekoven2 weken Pane, Vino & Lingua, Lucca
Bekijk ook reacties van:
Lucca Taalreizen