Oscar Winter

In september heb ik via jullie een taalcursus gevolgd in Taormina. De reis, de school en zeker ook het verblijf is mij enorm goed bevallen. Het echtpaar bij wie ik op halfpensionbasis in huis zat, Elsa en Ninni Costa, zijn echt schatten van mensen. Direct na aankomst op zondagmiddag zat ik al in een geanimeerd gesprek met Elsa over van alles en nog wat en dat was tekenend voor het gehele verblijf: veel leuke gesprekken over een diversiteit van onderwerpen en dus een uitstekende manier om meer van de taal en de manier van leven en denken te leren. Los daarvan waren de kamers uitstekend en het eten zelfs meer dan uitstekend.
Ook de school, Babilonia, vond ik erg goed. Sowieso een mooie locatie met de ruime binnentuin, maar ook sympathieke en bevlogen docenten die hun uiterste best deden om met name de spreekvaardigheid te stimuleren en te verbeteren. Precies waarvoor ik daar was! De grote diversiteit aan studenten, zowel qua nationaliteit als in leeftijd, vond ik ook erg leuk. Contact legen gaat uitermate gemakkelijk en de saamhorigheid is groot, zowel in de school als ook daarbuiten in de stad. Aanschuiven op een terras bij een groepje medestudenten is bijna een vanzelfsprekendheid.
Taormina vond ik een mooi stadje met, voor mij, de juiste mix van gemoedelijke kleinschaligheid en voldoende vertier in de vorm van bars en restaurants en winkels. Het leuke vond ik ook dat je als student, in elk geval voor je gevoel, toch net iets meer ‘er bij hoort’ dan de ‘gewone’ toeristen. ’s Ochtends op weg naar school merk je al na enkele dagen (en ik zat er maar een week!) dat sommigen van de lokale bevolking, die op dat moment hun winkel of restaurant openen, je al herkennen en ook groeten. Kortom, niets dan lovende woorden eigenlijk

Oscar Winter1 week standaard, Taormina
Bekijk ook reacties van:
Taalreizen Taormina