Piet Michiels

De cursus en het verblijf in Ascoli Piceno zijn me heel erg bevallen. Op basis van een telefoongesprek en een geschreven opdracht had de school een zicht gekregen op mijn taalniveau en hebben ze ervoor geopteerd om me twee uur per dag intensief individueel les te geven. De opdrachten waren erg gevarieerd. Men maakte een foutenanalyse en aan mijn werkpunten werd de volgende dag extra aandacht besteed. Ook het ‘huiswerk’ was vaak erg creatief opgevat en zorgde voor een goede herhaling van de aangebrachte leerstof.
Toch bleef het niet bij de twee uur per dag. De school zocht elke dag naar een interessante uitstap die aansloot bij mijn interesses. De mensen die deze uitstappen begeleidden, hadden erg veel aandacht voor de taal, vooral dan voor het aanbrengen van woordenschat. Ongeacht de duur en de afstand (onkosten auto) waren deze uitstappen volledig gratis.
De mensen van de Accademia Italiana deden hun werk met plezier. Ze waren oprecht geïnteresseerd in hun studenten en stonden steeds, ook buiten de ‘lesuren’ klaar om te helpen. Daniela, mijn gastvrouw, maakte bijzonder veel werk van de maaltijden. Het appartement en de kamer waren erg netjes.
Ik wil u dan ook graag bedanken voor het organiseren van deze droomvakantie in Ascoli Piceno.

 

Piet Michiels2 weken standaard, Ascoli Piceno
Bekijk ook reacties van:
Ascoli Piceno Taalreizen