Roel Hendrix

Benissimo, mijn studietijd in Viareggio!! Na een heerlijke rit per auto naar Italië kwam ik in een zeer mooi maar huiselijk hotel aan. Een kamer met zeezicht het kon al bijna niet meer kapot. Met een lekker ontbijt begon de grote dag, na 10 jaar weer mijn eerste schooldag zenuwachtig als Pinokkio. Eerst een test en toen mijn niveau, tezamen met een Duitse medeleerling was het bijna privé-les (want in het najaar is het rustiger en de gem. leeftijd 25+). Het klikte meteen tussen onze lerares en ons, wat was dit een heerlijke sfeer en je leert er ook nog, het werd allemaal nog leuker dan ik had kunnen hopen. ’s Middags gezellig met medestudenten en leerkrachten wat cappo en dolce nuttigen ook dit maakte de sfeer nog gezelliger. Na hard studeren lekker genieten van een schitterende promenade en een heerlijke zee(lucht).
Dit is nu echt een STUDIEVAKANTIE in een zeer mooie streek die zeer veel te bieden heeft, want in een scheet zit je in mooie steden zoals Pisa, Lucca en Massa. Maar vergeet ook niet de kleine zeer gastvrije dorpjes, want ik ben in veel plaatsen in Italië geweest, maar hier zijn ze echt heel vriendelijk en behulpzaam.
Na een week werd ons de kans geboden om de ECHTE Italiaanse cultuur te proeven door te gaan koken en eten bij een van onze leraressen, dit was echt een super ervaring (ook al zei onze lerares dat dit uniek was). Ik had 2 weken intensief geboekt, maar dit heb ik snel verlengd met 1 week waar ik geen seconde spijt van heb gehad, want hierdoor heb ik nog meer buitenlandse vrienden leren kennen uit Schotland, Oostenrijk, Zweden en niet te vergeten Zuid-Amerika. Ik moet eerlijk bekennen dat de tijd om vloog en ik nog nooit ergens met zoveel pijn in mijn hart ben weg gegaan (en dat zeiden onze leerkrachten ook).
Ik denk dat ik nog verliefder ben geworden op Italië en dit een van mijn mooiste ervaringen was. Echt een aanrader voor iedereen en in de zomer is er nog meer zon.

Roel Hendrix3 weken intensief plus 5, Viareggio
Bekijk ook reacties van:
Taalreizen Viareggio