Sandra Adams

Mijn drie weken in Rome zitten er helaas alweer een tijdje op. Alles was werkelijk prachtig. Ik verbleef in een appartement in Trastevere, aan Via Cesare Pascarella. Er was niets mis met deze accommodatie. Alles was prima in orde. Ik ben vriendelijk onthaald door mijn landlord, die me de beschikking over een ruime kamer gaf. Hoewel het buiten het centrum lag was het prima te doen om bij de school te komen. Met gebruik van de tram kostte het me ongeveer een half uurtje. Lopen door de gezellige wijk was voor mij een genot, dus ben ook vaak naar het centrum gelopen. Echt genieten om met het prachtige Italiaanse weer te slenteren door de stad.
Mijn doel was natuurlijk om het Italiaans een beetje onder de knie te krijgen en ook dat was echt hartstikke leuk! De locatie van de school was ideaal: Piazza Navona om de hoek. Ik ben ingedeeld bij niveau 1, aangezien dit mijn eerste cursus was. Leraar Luigi was erg enthousiast. Hij maakte er elke dag weer wat leuks van. Mijn klasgenoten waren allemaal erg verschillend, allemaal een stukje ouder dan dat ik ben (18). Er was meteen een gezellige internationale sfeer en iedereen stond open voor elkaar! Activiteiten die de school had georganiseerd als samen uit eten gaan waren erg leuk om de anderen te leren kennen. Ik ben vaak met daar ontmoete vrienden op stap geweest, er zijn echt vriendschappen ontstaan.
Kortom: Mijn verblijf was onvergetelijk. Iedereen die de Italiaanse cultuur beter wil leren kennen, buitenlandse vrienden wil maken en gewoon een geweldige tijd wil hebben raad ik absoluut aan een cursus te gaan volgen. De eeuwige stad mis ik nog elke dag en ik heb de behoefte om zo snel mogelijk terug te keren. Ik ben echt verliefd geworden op de Italiaanse hoofdstad. Roma mi manchi!

Sandra Adams3 weken standaardcursus, Rome
Bekijk ook reacties van:
Rome Taalreizen