Silvana

Op de eerste ochtend van de cursusweek een hartelijk ontvangst met cappuccino op de school van Rosario en Silvia en ondertussen werd er kennisgemaakt met alle andere cursisten en docenten, allemaal heel gemoedelijk en ongedwongen en die sfeer is ook gebleven tijdens onze hele cursusweek, het voelde alsof we bij familie op bezoek waren. Onze docent Nico heeft een natuurlijke manier van lesgeven en de groep hing dan ook vaak aan zijn lippen als hij weer eens zijn uitleg verbeeldend ten gehore gaf.
Santa Domenica is klein maar alles is er voorhanden, een aantal supermarkten waar echt alles te verkrijgen is, ook een paar leuke koffiebars om ’s middags voor de lunch een lekker koffietje te drinken met een broodje erbij. Er zijn ook een aantal leuke restaurantjes, die alleen maar verse producten serveren, zeer het proberen waard. Tropea ligt vlakbij, met de bus ben je er binnen 10 minuten, het dorp ligt op een rots aan zee, prachtig panorama, ook mooie moderne winkels en genoeg keus om lekker te eten.
Ook nog een namiddag en avond op Stromboli geweest (vanuit de haven van Tropea de boot genomen) en genoten van het prachtige eiland en tevens het huis gezien waar Ingrid Bergman en Roberto Rosselini gewoond hebben tijdens de opnames voor de film Stromboli. Prachtige winkeltjes (geen kitscherige souvenirwinkeltjes) met mooie met de hand gemaakte spullen en sieraden.
Al met al een prachtige week gehad, genoten van de mooie omgeving en van de hartelijkheid van de Calabresi en van Rosario en zijn team en heel veel geleerd, ik zou la Scuola Conte Ruggiero aan iedereen aanraden, echt doen.

Silvana1 week standaard, Capo Vaticano
Bekijk ook reacties van:
Capo Vaticano Taalreizen