Susanne Rotteveel

Wauw… het waren echt 4 super weken in Verona. Wat een stad! Alles is helemaal goed gegaan. Zondag avond vanaf het vliegveld met de Aerobus naar het station gegaan en vanaf daar hooguit 10 min. met de taxi naar het appartement waar Anna op mij wachtte. Na een korte ‘rondleiding’ door haar (grote) appartement en wat regels heeft ze mij de route naar school uitgelegd.
De eerste keer naar school heb ik 40 min. gelopen, waar de volgende dagen maar 15 a 20 minuten voor nodig waren… Het is daar gelukkig geen straf om een rondje extra te lopen! Op school aangekomen werd ik meteen doorverwezen naar ‘Idea Verona’ bovenop het gebouw. Na de schriftelijke en mondelinge test werden we ingedeeld in klassen, op dat moment 3 of 4. De eerste 2 weken zaten we met z’n vijven in de klas, later 4, 3, en zelfs een dag met z’n 2en.
De lessen waren erg leuk en begrijpelijk en het voelt alsof je hier 10x zo snel leert als in Nederland.
In de 4 weken heb ik niet heel veel contact gehad met Anna, wat voor mij prima was, want Anna moest natuurlijk gewoon werken en het leek alsof ik een ‘eigen’ appartement had. Ze heeft me wel erg goed verzorgd want elk weekend, wanneer ik vaak weg was, had ze mijn kamer schoongemaakt. Ook kwam ze vaak met tips waar ik goed kon eten en mocht ik mijn kleren bij de wasmachine leggen zodat zij ze voor me kon wassen (in ruil voor een fles wasmiddel natuurlijk). Wat een luxe!

Susanne Rotteveel4 weken standaard, Verona
Bekijk ook reacties van:
Taalreizen Verona